Aluehallituksen päätökset 12.10.2022

Synnytyksille haetaan jatkoa sekä Rovaniemelle että Kemiin

Kehittämispalvelujen organisaation rakentaminen etenee

Synnytyksille haetaan jatkoa sekä Rovaniemelle että Kemiin 

Lapin hyvinvointialue hakee sosiaali- ja terveysministeriöltä pysyvää lupaa jatkaa synnytystoimintaa Lapin keskussairaalassa ja Länsi-Pohjan keskussairaalassa.

Lapin keskussairaalassa on tänä vuonna noin 920 synnytystä ja Länsi-Pohjan keskussairaalassa noin 410 synnytystä. Lain mukaan synnytyksiä voi järjestää, jos niitä on vähintään tuhat vuodessa.

Sosiaali- ja terveysministeriö ilmoitti viime viikolla, että se aikoo antaa kaikille lupaa hakeville hyvinvointialueille luvan jatkaa synnytystoimintaa. Lapin keskussairaalan lupa päättyisi tämän vuoden lopussa ja Länsi-Pohjan lupa ensi kesänä.

Kehittämispalvelujen organisaation rakentaminen etenee 

Kehittämis- ja strategiapalveluihin perustettiin vakituiset viestintäasiantuntijan ja viestintäkoordinaattorin tehtävät. Paikat laitetaan julkiseen hakuun. Vakituisten työntekijöiden lisäksi voidaan palkata määräaikaisia viestintätyöntekijöitä.

Kehittämis- ja strategiapalveluiden vastuuyksikköjohtajien virkojen perustaminen siirrettiin päätettäväksi aluehallituksen seuraavaan kokoukseen, johon valmistellaan esitys kiireellisimmiksi katsottavien virkojen perustamisesta.

 

Muita päätöksiä

– Päätettiin hankkia yksi Sansia Oy:n osake, jonka hinta on 2000 euroa. Yhtiö tuottaa julkisille toimijoille erilaisia hankintapalveluja. Hyvinvointialue voi hyödyntää yhtiön palveluja, kun siitä tulee yksi yhtiön osakkaista.

– Päätettiin käynnistää hyvinvointialueen vakuutusten kilpailuttaminen.

– Päätettiin valmistella sosiaali- ja terveysministeriölle sen pyytämä lausunto liittyen suunnitteilla oleviin lakimuutoksiin. Nykyisen lain mukaan Lapin ja Etelä-Savon hyvinvointialueilla on oikeus kahteen ympärivuorokautisesti päivystävään yhteispäivystykseen vuoden 2032 loppuun saakka. Uuden esityksen mukaan lakia muutettaisiin niin, että oikeus kahteen yhteispäivystykseen olisi toistaiseksi voimassa oleva mahdollisuus.

– Päätettiin pyytää hyvinvointialuestrategian luonnoksesta lausunnot saamen kielen ohjausryhmältä, osallisuus- ja asiakkuuslautakunnalta, hyvinvointi- ja yhdyspintalautakunnalta sekä pelastus- ja valmiuslautakunnalta. Myös muilla hyvinvointialueen toimielimillä on mahdollisuus antaa strategialuonnoksesta lausunto.

– Vahvistettiin muutokset aluehallituksen ja aluevaltuuston kokousaikatauluihin:

– – 31.10. suunniteltua aluevaltuuston kokousta ei pidetä, vaan sen sijaan pidetään sähköinen infotilaisuus valtuutetuille hyvinvointialuestrategiasta.

– – 31.10. pidetään aluehallituksen sähköinen kokous

– – 23.11. ei pidetä aluehallituksen kokousta ja siihen suunniteltu talousarvion I käsittely pidetään 16.-17.11. pidettävän työkokouksen yhteydessä

 

Lisätietoja: 

aluehallituksen puheenjohtaja Tapani Melaluoto, tapani.melaluoto@lapha.fi, 040 841 0311

hyvinvointialuejohtaja Jari Jokela, jari.jokela@lapha.fi, 040 532 3998

 

Lisätietoja päätöksistä esityslistassa/pöytäkirjassa: Pöytäkirjat ja esityslistat >>. Sivu aukeaa uudelle välilehdelle.

 

Lapin aluehallituksen jäsenet ryhmäkuvassa Sodankylän hyvinvointikeskus Sopukassa

Aluehallitus vieraili keskiviikkona 12.10. Sodankylän hyvinvointikeskus Sopukassa ja kokousti Sodankylässä. Sodankylästä vierailulla oli mukana kunnanjohtaja Jari Rantapelkonen, johtava hoitaja Eija Kivekäs ja Sodankylän kunnan nykyinen sosiaalityön johtaja, Lapin hyvinvointialueen Itäisen Lapin palvelualueen vammaisten vastuuyksikön johtajaksi valittu Kati Aikio.