Aluehallitus esittää, että aluevaltuusto valitsee Lapin hyvinvointialuejohtajan

Lapin hyvinvointialueen aluehallitus esittää aluevaltuustolle, että aluevaltuusto järjestää vaalin hyvinvointialuejohtajan valitsemiseksi.

 

 

Aluehallitus ei siis esitä virkaan ketään hakijoista, vaan esittää, että aluevaltuusto valitsee hyvinvointialuejohtajan.

Aluehallitus on haastatellut kaikki neljä kelpoista hakijaa sekä kuullut heidän soveltuvuustestiensä tulokset. Aluehallitus päätti 27.4, että aluevaltuuston haastattelutilaisuuteen kutsutaan Jari Jokela ja Markus Lohi. Aluehallitus esittää, että hyvinvointialuejohtajan kokonaispalkaksi päätetään 14 500 euroa. Aluevaltuusto haastattelee Jokelan ja Lohen perjantaina 29.4 ja tekee valinnan aluevaltuuston kokouksessa maanantaina 2.5.

Hyvinvointialuejohtajan kuuden vuoden määräaikainen virka oli avoimesti haettavana, ja hakemuksia tuli kaikkiaan viisi. Neljä kelpoisuusehdot täyttänyttä hakijaa olivat:
Erola Riitta, Rovaniemi, terveystieteiden tohtori, oikeustieteen maisteri, hallintolakimies
Hämeenoja Katja, Rovaniemi, erikoislääkäri, ylilääkäri, tulosaluejohtaja
Jokela Jari, Rovaniemi, oikeustieteen kandidaatti, varatuomari, sairaanhoitopiirin johtaja
Lohi Markus, Rovaniemi, oikeustieteen maisteri, kansanedustaja.

Aluevaltuuston kokous alkaa kello 10, ja sitä voi seurata kokoustilassa Rovaniemellä hotelli Santa Clausin Kirnu-salissa. Kokous myös streamataan, jolloin sen seuraaminen on mahdollista suorana lähetyksenä hyvinvointialueen Youtube-kanavalta >>. Kokouksen videotallenne on nähtävissä Youtubessa kahden viikon ajan.

 

Lisätietoja:
aluehallituksen puheenjohtaja Tapani Melaluoto, tapani.melaluoto@lapha.fi, 040 841 0311

Muita uutisia