Hyvinvointialue suosittelee kunnille maltillista palkka- ja rekrytointipolitiikkaa 

Lapin hyvinvointialueen henkilöstöjaosto on päivittänyt suosituksiaan organisaatioille, jotka luovuttavat henkilöstöä hyvinvointialueelle vuodenvaihteessa.

Hyvinvointialue suosittelee, että organisaatiot noudattavat maltillista palkkapolitiikkaa. Jos yleiskorotusten lisäksi on välttämättömiä ja perusteltuja syitä palkankorotuksiin, ne olisi hyvä tehdä vain määräaikaisina enintään tämän vuoden loppuun saakka.

 

Myös henkilöstön lisäämistä sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluihin tulisi tässä vaiheessa välttää. Hyvinvointialue suosittelee, että organisaatiot pyytäisivät ensin aluehallitukselta lausunnon, jos on tarpeen perustaa uusia virkoja tai toimia.

 

Hyvinvointialuejohtaja Jari Jokela vetoaa kuntiin ja pyytää malttia.

– Kuntien ei tulisi enää viimeisinä kuukausina tehdä ratkaisuja, joiden seurauksista kunnat eivät itse vastaa, Jokela sanoo.

Aluehallituksen puheenjohtaja Tapani Melaluoto on samaa mieltä.

– Viimeistään nyt pitää kaikkien yhdessä alkaa katsoa hyvinvointialueen kokonaisuutta eikä vain oman kunnan tilannetta, Melaluoto toteaa.

 

Henkilökuntaa luovuttaville organisaatioille tehdyt suositukset sisältävät myös muita ohjeita esimerkiksi lomakertymien pitämiseen ja henkilöstöetuuksien muuttamiseen liittyen. Ohjeet ovat luettavissa osoitteessa https://lapha-julkaisu.tweb.fi/ktwebscr/fileshow?doctype=7&docid=23887

 

Lisätiedot 4.-10.7.2022: Riitta Luosujärvi, riitta.luosujarvi@lapha.fi, 040 504 5725