Hyvinvointialueen sähköposti käyttöön syksyn 2022 aikana

Lapin hyvinvointialueen työntekijöiksi siirtyy noin 7600 työntekijää. Kaikille tulee Microsoft Office 365 –tunnukset, joilla he pääsevät mm. sähköpostiin.

Hyvinvointialue haluaa, että uuden sähköpostin ja muiden viestintäpalveluiden käyttöönotto on siirtymävaiheessa mahdollisimman saumatonta. Tämä tarkoittaa, että työntekijöille siirretään aikaisemmin käytössä olleesta sähköpostista sisältö uuden sähköpostitunnuksen käyttöön. Jotta tämä olisi mahdollista, vaatii se hyvinvointialueen sähköpostin ja muiden viestintäpalveluiden käyttöönottoa jo syksyllä. Siirtyminen toteutetaan organisaatio kerrallaan ja siitä sovitaan erikseen kunkin organisaation kanssa.

Hyvinvointialueen sähköpostiin siirtymisen yhteydessä siirretään uuteen järjestelmään automaattisesti työntekijöiden:
• sähköpostit
• kalenterimerkinnät
• henkilökohtaisella verkkolevyllä, google drivessä tai onedrivessä sijaitsevat tiedostot
• henkilökohtaiset Teams-työtilat

Kun työntekijä siirtyy syksyn aikana käyttämään lapha.fi -sähköpostia, hän pystyy edelleen vastaanottamaan @kunta.fi sähköpostiin tulevat viestit. Nämä tulevat suoraan hänelle hyvinvointialueen sähköpostiin. Kaikki lähtevät sähköpostit lähtevät hyvinvointialueen sähköpostista ja viestin vastaanottajalle näkyy sähköpostitunnus @lapha.fi.

Jonkin verran työntekijöille aiheutuu muutoksesta vaivaa. Työntekijät joutuvat mm. luomaan uuden profiilin sähköpostijärjestelmään ja osa työntekijöistä joutuu opettelemaan heille uuden sähköpostijärjestelmän käytön. Näihin kuitenkin saa tukea ja opastusta muutosprosessin aikana. Työn toteutuksesta, siirtyvien työntekijöiden koulutuksesta ja toteutuksen jälkeisistä tukitarpeista vastaa LapIT Oy.

 

Lisätietoa:

ICT-hankejohtaja Mikko Päkkilä, mikko.pakkila@lapha.fi, 040 487 1835

Muita uutisia