Hyvinvointialuejohtajaksi Jari Jokela

Lapin aluevaltuusto valitsi Lapin hyvinvointialuejohtajaksi Jari Jokelan. Valinta tapahtui maanantain kokouksessa kahden suljetun lippuäänestyksen päätteeksi.

Lapin aluevaltuusto valitsi Lapin hyvinvointialuejohtajaksi Jari Jokelan. Valinta tapahtui maanantain kokouksessa kahden suljetun lippuäänestyksen päätteeksi. Ensimmäisessä vaalissa kukaan hakijoista ei saanut yli puolta äänistä, joten järjestettiin toinen äänestyskierros, jossa mukana olivat vain kaksi ensimmäisellä kierroksella eniten ääniä saanutta. Vaalimenettely määräytyi hyvinvointialuelain mukaan.

Ensimmäisellä äänestyskierroksella Jari Jokela sai 29 ääntä, Markus Lohi 28 ääntä, Riitta Erola yhden ääneen ja lisäksi jätettiin yksi tyhjä ääni.

Lopullisessa ratkaisevassa äänestyksessä Jokela sai 30 ääntä ja Lohi 28 ääntä. Lisäksi jätettiin 1 tyhjä ääni.
Jokela on työskennellyt aiemmin Lapin sairaanhoitopiirin johtajana. Tällä hetkellä hän työskentelee Lapin hyvinvointialueen virkaatekevänä hyvinvointialuejohtajana. Hän on johtanut Lapin hyvinvointialueen valmistelua viime kesästä lähtien.

Jokela totesi kiitospuheessaan, että tehtävä ei tule olemaan helppo ja hän on varautunut myös kritiikkiin. Hän toivoo kuitenkin hyvää yhteistyötä eri toimijoiden välillä.

Valtuusto on jo aiemmin päättänyt, että hyvinvointialuejohtajan virka on kuuden vuoden määräaikainen virka. Virka oli avoimesti haettavana, ja hakemuksia tuli kaikkiaan viisi. Neljä kelpoisuusehdot täyttänyttä hakijaa olivat:
Erola Riitta, Rovaniemi, terveystieteiden tohtori, oikeustieteen maisteri, hallintolakimies
Hämeenoja Katja, Rovaniemi, erikoislääkäri, ylilääkäri, tulosaluejohtaja
Jokela Jari, Rovaniemi, oikeustieteen kandidaatti, varatuomari, sairaanhoitopiirin johtaja
Lohi Markus, Rovaniemi, oikeustieteen maisteri, kansanedustaja.

Aluehallitus haastatteli kaikki kelpoiset hakijat ja lähetti heidät kaikki soveltuvuustesteihin. Heistä aluevaltuusto haastatteli vain Jokelan ja Lohen.

Lisätietoja:
Lapin hyvinvointialuejohtaja Jari Jokela, jari.jokela@lapha.fi, 040 532 3998

Muita uutisia