Oirearviot ja terveystarkastus netissä - Omaolo käyttöön Lapissa

Omaolo on kansallisessa käytössä oleva asukkaiden ja ammattilaisten digitaalinen sosiaali- ja terveyshuollon asiointikanava. Omaoloa voi käyttää itselleen sopivana aikana, vuorokauden ympäri.

Omaolosta löytyy seuraavia asukaslähtöisiä palveluita:

  • Oirearvioita
  • Terveystarkastus
  • Hyvinvointivalmennuksia
  • Palvelutarpeen arvioita

Nämä palvelut ovat kaikkien asukkaiden saatavilla Omaolon internetsivuilla >> (linkki aukeaa uuteen välilehteen).

Omaolo sisältää myös palveluita, joihin terveydenhuollon ammattilainen voi ohjata esimerkiksi ennen vastaanottoa. Näitä ovat määräaikaistarkastusten esitietolomakkeet sekä hyvinvointitarkastus.

Lapin kunnissa Omaolon palveluita otetaan käyttöön vaiheittain, joten ajantasaisimman tiedon käytössä olevista palveluista saa oman kunnan ammattilaisilta.

Omaolon suositukset ovat luotettavia, tutkittuun tietoon ja lääketieteelliseen asiantuntemukseen perustuvia. Omaolossa käytetään vahvaa tunnistautumista, joka varmistaa, että tiedot tallentuvat asukkaan omaan käyttöön. Asukas voi halutessaan lähettää tiedot myös terveydenhuollon ammattilaiselle.

Omaolo on CE-merkinnän saanut lääkinnällinen laite. Lääkinnällinen laite voi olla fyysisen laitteen lisäksi myös digitaalinen sovellus tai ohjelmisto. Merkintä varmistaa, että tuote täyttää tietyt lainsäädännölliset vaatimukset turvallisuudesta, terveydestä, ympäristönsuojelusta ja kuluttajansuojasta.

Muita uutisia