Osaajat esillä: IT-projektipäällikkö Kari Haapakoski

 

 

Olen Kari Haapakoski. Toimin hyvinvointialueella IT-projektipäällikkönä vastuualueenani toimialariippumattomat järjestelmät sekä henkilöstöhallinnon projektit. Aloitin tehtävässä tämän vuoden tammikuussa. Olen koulutukseltani hallintotieteiden maisteri ja minulla on takana yli 30 vuotta työuraa erilaisten henkilöstö- ja taloushallinnon tehtävien parissa. Iso osa edellisistä töistäni on aina jollakin tavalla liittynyt sote-sektoriin, joten ihan kylmiltään en tähän tehtävään hypännyt. Suurin osa henkilöstöstä tulee hyvinvointialueelle siihen siirtyvistä organisaatioista, mutta minä tulin ihan ulkoisen haun kautta. Hain hyvinvointialueelle töihin, koska minusta uuden luominen on aina mielenkiintoista. Hyvinvointialueiden perustaminen on myös yhteiskunnallisesti merkittävää, joten siksikin minusta on kiinnostavaa olla tässä projektissa mukana.

Toimialariippumattomiin järjestelmiin kuuluvat mm. taloushallinnon, henkilöstöhallinnon, asiahallinnan, viestinnän, arkistoinnin ja tietojohtamisen järjestelmät. Jokaisella projektilla on oma projektipäällikkö, minun tehtävänäni on koordinoida tekemistä kaikkien näiden järjestelmien ja projektien osalta. Lisäksi toimin projektipäällikkönä palkka- ja hr-järjestelmien käyttöönotoissa. Olen viihtynyt työssäni erinomaisesti. Ison kiitoksen saan antaa siitä työkavereille, jotka ovat todella osaavia ja ammattitaitoisia – eli koordinointiroolissa olen päässyt hyvin helpolla. Samoin vastuuvalmistelijat sekä projektiryhmäläiset HR-puolella ovat erittäin ammattitaitoisia ja sitoutuneita – tällaisessa ympäristössä on helppo toimia.

Toimialariippumattomat järjestelmät tullaan pääosin uusimaan tämän vuoden aikana. Tämä tarkoittaa tietysti useiden uusien järjestelmien käyttöönottoa. Mutta myös hurjaa määrää uusia ja uusittavia integraatioita eri järjestelmien välillä sekä yhteistyötä kymmenien eri järjestelmätoimittajien kanssa. Tämä työ on täydessä käynnissä ja jatkuu entistä hektisempänä mitä lähemmäs vuodenvaihdetta tulemme.  Henkilöstöä siirtyy hyvinvointialueelle 27 eri organisaatiosta, joten järjestelmien lisäksi tehdään paljon harmonisointia ja toimintamallien yhtenäistämistä – kyse on siis enemmänkin toiminnan kehittämisestä ja muuttamisesta kuin pelkästään järjestelmien käyttöönotosta.

Olen kotoisin Tampereelta, mutta valtaosan elämästäni asunut pääkaupunkiseudulla. Rakensimme hiljattain omakotitalon Ylitornion Lohijärvelle, vaimoni kotiseudulle. Nyt teen töitä pääasiassa sieltä etänä. Yleensä yhtenä päivänä viikossa käyn Rovaniemellä Teknotiellä ICT-hankkeen toimitiloissa. Lohijärvi on vireä kylä Ylitornion ja Rovaniemen puolivälissä, eikä muuttaminen ole kaduttanut hetkeäkään. Työelämän vastapainoksi rakentaminen työllistää edelleen. Lisäksi kävin keväällä järjestysmieskurssin, joten ehkäpä tulet näkemään minut kesällä pitämässä järjestystä yllä paikallisella Lohijärven Kuohun tanssilavalla.

Koska olen juuriltani tamperelainen, on pakko vielä vastata kysymättömään kysymykseen: aina ja ikuisesti Tappara!

 

Kari Haapakoski, kari.haapakoski@lapha.fi, 040 193 2938

 

Kuvassa on it-projektipäällikkö Kari Haapakoski