Osaajat esillä: osallisuusasiantuntija Heljä Rahikkala

 

 

Olen Heljä Rahikkala, hyvinvointialueen osallisuusasiantuntija. Aloitin työt toukokuussa työpisteelläni Pyhätunturilla.

Koulutukseltani olen voimavarakeskeinen työnohjaaja, fysioterapeutti YAMK sekä liikunta- ja luontomatkailupalvelujen johtamisen restonomi. Kuntoutuksen ja terveydenhuollon ammattilaisena olen toiminut monessa työtehtävässä ja -ympäristössä vuodesta 2006.

Osallisuus on käsitteenä moniulotteinen ja -tasoinen, joten työlistaltani löytyy monenlaisia työtehtäviä. Tänä keväänä työn keskiössä ovat hyvinvointialueen vaikuttamistoimielimien kokoaminen sekä osallisuus- ja asiakkuuslautakunnan toiminnan käynnistäminen. Syksyllä työpöydälläni ovat erityisesti hyvinvointialueen osallistumisohjelma sekä muut osallisuuden rakenteet ja sisällöt.

Pidän uuden oppimisesta ja kehittämisestä. Positiivista haastetta työhöni tuo, että hyvinvointialueet on haastettu ottamaan käyttöön uusia osallistumisen ja vaikuttamisen tapoja sekä ennen kaikkea huomioimaan asukkaiden ja asiakkaiden näkökulmaa aikaisempaa vahvemmin.

Uskon paremman työelämän rakentuvan vuorovaikuttamalla, yhdessä tekemällä ja kehittämällä. Minua kiinnostavat erityisesti hyvinvoinnin ja terveyden sekä osallisuuden mahdollisuudet palvelujärjestelmän kehittämisessä.

Odotan innolla osallisuuden kehittämiseen liittyvää yhteistyötä eri toimijoiden kanssa.
Toivon, että saamme yhdessä vahvistettua niin osallisuuden merkitystä kuin tapoja koko hyvinvointialueen ekosysteemissä.

Kohtaamisiin,

Heljä Rahikkala, osallisuusasiantuntija

040 670 4054, helja.rahikkala@lapha.fi

 

Muita uutisia