Navigointivalikko

Navigointivalikko

EKG-vuorokausinauhoitus

EKG-vuorokausinauhoitus

EKG-vuorokausinauhoitus

EKG- vuorokausinauhoituksella tarkoitetaan sydämen sähköisen toiminnan seuraamista lyönti lyönniltä yhden vuorokauden ajan (noin 24 tuntia). Näin voidaan nähdä, onko sydämessä rytmihäiriöitä tai muita toimintahäiriöitä.

Tutkimuksessa kiinnitetään rintakehälle seitsemän elektrodia, joihin tulevat johdot yhdistetään Holter-nauhuriin. Nauhuri on pieni tietokone, joka tallentaa muistiin sydämen sähköiset tapahtumat. Nauhuri painaa n. 100 g ja sitä kannetaan olkalaukun tapaan. Nauhuri ja johdot voidaan kätkeä vaatteiden alle.

Hoidon sujuvoittamiseksi olkaa hyvä ja poistakaa kotona mahdolliset rintakarvanne ennen vastaanotolle tuloa.

Nauhoituksen aikana voitte olla kotona, töissä tai koulussa normaaliin tapaan. Ainoastaan suihkussa käynti, saunominen ja uiminen ovat kiellettyjä.

HUOM! Kosteusvoiteiden ja suihkusaippuoiden (joissa on kosteusvoidetta) käyttö on kielletty vuorokausi ennen tutkimusta ja tutkimusaamuna.

Nauhoituksen ajaksi Teille annetaan päiväkirja, johon merkitsette päivän aikana tuntemanne oireet ja mitä tuolloin olitte tekemässä. Näin voimme tarkistaa oireiden ja mahdollisten EKG-muutosten välisen yhteyden.