Ranuan sosiaaliohjaaja
Sosiaaliohjaaja neuvoo ja ohjaa sosiaalihuoltolain mukaisiin palveluihin liittyvissä asioissa.
- puh. +358 408670241
Avopäihdepalveluissa hoidetaan päihderiippuvaisia asiakkaita. Asiakkaina voivat olla kaikenikäiset lappilaiset.
Asiakkaiksi voivat hakeutua kaikenikäiset lappilaiset.
Valitse paikkakunta ja saat näkyviin yhteystiedot, sähköiset palvelut ja muut palveluun liittyvät tiedot.
Valitse paikkakunta:
Ei valittuna paikkakuntaa
Sosiaaliohjaaja neuvoo ja ohjaa sosiaalihuoltolain mukaisiin palveluihin liittyvissä asioissa.
Sosiaalityöntekijöihin saat yhteyden soittamalla arkipäivisin.
Sosiaaliohjaajalta saat ohjausta ja neuvontaa sosiaalipalveluihin liittyvissä asioissa. Häneltä saat myös koulukuraattoripalvelut.
Sosiaalityöntekijältä saat apua ja neuvontaa sosiaalipalveluihin liittyvissä asioissa.
Terveyskeskuksen ajanvaraukseen saat yhteyden puhelimitse. Terveyskeskuksen numerossa on käytössä takaisinsoittopalvelu. Sinulle soitetaan takaisin.
Terveyskeskuksessa on lääkäreiden ja hoitajien vastaanotot, neuvolat, kuntoutus, hammashoitola, laboratorio, röntgen ja 24-paikkainen vuodeosasto.
Enontekiön kunnan johtavaan sosiaalityöntekijään saat yhteyden puhelimitse.
Kittilän mielenterveystoimistossa tarjoamme apua monenlaisissa mielenterveyden- ja päihdeongelmien pulmissa ja kriiseissä. Autamme sekä aikuisia ja vanhuksia että nuoria ja lapsia. Olemme erikoistuneet mielenterveyden häiriöiden ja sairauksien hoitoon erilaisten terapeuttisten keskustelujen avulla. Saat apua tavallisissa elämän pulmissa ja kriiseissä.
Asiakkaitamme ovat vaikeuksia tai kriisejä kohdanneet yksityishenkilöt ja perheet, pariskunnat, päihteiden ja alkoholiongelmien kanssa kamppailevat henkilöt ja heidän omaisensa. Asiakkaitamme ovat myös psyykkisesti pitkäaikaissairaat, joille tehdään hoito- ja kuntoutussuunnitelmia sekä muun muassa masennuksesta ja työuupumuksesta kärsivät.
Hoitoon voit hakeutua ilman lähetettä.
Saat soittamalla yhteyden mielenterveystoimiston työntekijöihin. Meille et tarvitse lähetettä, vaan voit suoraan varata ajan puhelimitse. Käynnit ovat maksuttomia.
Tarjoamme keskusteluapua ihmissuhteisiin, jaksamiseen, mielenterveyteen ja päihteisiin liittyvissä asioissa. Meihin voit ottaa yhteyttä myös akuuteissa kriisitilanteissa.
Mielenterveystoimistossa työskentelee 2-3 sairaanhoitajaa, yksi lähihoitaja ja osa-aikainen psykologi. Virka-ajan ulkopuolella kriisiapua voi saada terveyskeskuksen vuodeosastolta.
Saat yhteyden päihdepalvelun sosiaalityöntekijään. Voit tarvittaessa varata ajan henkilökohtaiseen tapaamiseen.
Saat soittamalla yhteyden perheneuvolan sekä mielenterveys- ja päihdepalveluiden työntekijöihin.
Posion mielenterveys- ja päihdepalvelut tuottaa Hoivatie oy.
Haluatko tietoa eri riippuvuuksista? Mietitkö, onko sinulla joku riippuvuus? Oletko huolissasi läheisestäsi? Ota yhteyttä päihdepalveluiden arviointitiimiin, jossa sinua auttavat kaksi sairaanhoitajaa. Teemme päihdehoidon tarpeen arviointia ja ohjausta ilman lähetettä.
Rompun puhelinasiointi on tarkoitettu alle 30-vuotiaille ja heidän läheisilleen, jotka tarvitsevat avohuollon päihdepalveluita.
Saat puhelimitse yhteyden sosiaalityöntekijöihin.
Saat yhteyden A-klinikan työntekijöihin puhelimitse arkipäivisin.
Päivystysnumero on käytössä vain päivystyspäivinä maanantaisin, tiistaisin ja keskiviikkoisin. Muina aikoina ota yhteys sairaanhoitajiin tai vastaavaan työntekijään.
Mielenterveys- ja päihdepalveluiden työntekijöihin saat yhteyden soittamalla. Mielenterveyspalvelut tukevat kasvuun ja kehitykseen, ihmisten välisiin suhteisiin ja psyykkiseen hyvinvointiin liittyvissä asioissa. Voit saada tukea esimerkiksi:
* lasten ja nuorten käyttäytymiseen liittyviin ongelmiin
* parisuhteen kriiseihin
* yksinäisyyden ja ahdistuksen tuntemuksiin
* psyykkisiin sairauksiin
* päihdeongelmiin
Saat poliklinikalta apua päihderiippuvuuksiin, esimerkiksi alkoholi-, huume- ja lääkeongelmiin sekä hoitoa toiminnallisiin riippuvuuksiin.
Riippuvuuksien poliklinikalla tehdään hoidon tarpeen arviointeja ja hoidetaan erilaisia päihderiippuvuuksia (esimerkiksi alkoholi-, huume- ja lääkeongelmat) sekä toiminnallisia riippuvuuksia (esimerkiksi peli-, netti- ja seksiriippuvuudet). Riippuvuuksien poliklinikan palveluihin voi hakeutua myös riippuvuusongelmaisen läheinen saadakseen tukea tilanteeseensa. Hoitomuotoina ovat ohjaus ja neuvonta, yksilö-, pari-, perhe- ja verkostokeskustelut, lääkinnällinen avokatkaisu. Poliklinikalla tehdään myös päihderiippuvuuden arviointeja.
Riippuvuuksien poliklinikalle voit hakeutua ilman etukäteisajanvarausta maanantaisin, keskiviikkoisin, torstaisin ja perjantaisin. Muulloin asiointi tapahtuu ajanvarauksella.
Päihde- ja mielenterveystyöhön liittyvissä asioissa saat yhteyden sairaanhoitajaan soittamalla arkipäivisin.
Kemijärven hyvinvointikeskus Lapponia tuottaa mielenterveys- ja päihdepalvelut myös Pelkosenniemen, Sallan ja Savukosken asukkaille.
Sosiaaliohjaajilta saat soittamalla ohjausta ja neuvontaa päihdepalveluista.
Voit ottaa yhteyttä palveluohjaukseen esimerkiksi sosiaaliturvaan ja sosiaalipalveluihin liittyvissä asioissa. Jos sinulla ei ole tiedossa asiaa hoitavaa työntekijää, ota ensimmäisenä yhteyttä palveluohjaukseen
Saat tukea, kun olet huolissasi alkoholin, lääkkeiden tai muiden päihteiden liiallisesta tai haitallisesta käytöstä. Muut toiminnalliset riippuvuudet, kuten pelaaminen tai nettiriippuvuus kuuluvat myös hoitomme piiriin. Et tarvitse lähetettä ja käyntisi ovat sinulle maksuttomia.
Sosiaalityöllä tarkoitetaan sosiaalihuollon ammattihenkilön ohjausta, neuvontaa ja sosiaalisten ongelmien selvittämistä sekä muita tukitoimia, jotka ylläpitävät ja edistävät yksilöiden ja perheen turvallisuutta ja suoriutumista sekä yhteisöjen toimivuutta.
Psykiatriselta sairaanhoitajalta saat keskusteluapua ihmissuhteisiin, mielenterveyteen ja päihteisiin liittyvissä asioissa sekä erilaisissa elämänkriiseissä. Mielenterveyspalveluihin voit ottaa yhteyttä myös akuuteissa kriisitilanteissa. Keskustelut ovat luottamuksellisia.
Mielenterveys- ja päihdepalvelut tekevät myös yhteistyötä kunnan muiden toimijoiden ja erikoissairaanhoidon kanssa. Mielenterveys- ja päihdepalveluihin ei tarvitse lähetettä vaan voit varata ajan suoraan puhelimitse.
Saat yhteyden sosiaalijohtajaan. Sosiaalijohtajan tehtäviin kuuluvat:
* Johto ja hallinto
* Neuvonta ja ohjaus
* Toimeentuloturva
* Päihdepalvelut
* Kotipalvelu
* Lastensuojelun tehtävät
Lisätietoa päihdepäiväkeskus Väylän valosta saat soittamalla sosiaaliohjaajille.
Päiväkeskustoiminta on päihteetöntä päivätoimintaa, jossa päiväkeskuksen työntekijät toimivat yhteistyössä A-klinikan ja sosiaalitoimen työntekijöiden kanssa. Päiväkeskukseen ovat tervetulleita kaikki päihteettömään elämään tukea tarvitsevat henkilöt.
Osallisuuskeskus Oodin terveyspalvelut on tarkoitettu kaikille huumeita käyttäville ja ne ovat maksuttomia.
Oodi tarjoaa muun muassa seuraavia palveluja:
* pistosvälineiden vaihtotoiminta
* terveysneuvonta ja -ohjaus
* HCV ja HIV -pikatestaus
* rokotustoiminta
* seksuaaliterveyteen liittyvä ohjaus, neuvonta ja koulutus
* terveydenhoitajan ja lääkärin vastaanotto
Terveyspalveluja toteutetaan erikseen ilmoitettuina aukioloaikoina. Ajankohtaiset aukiolotiedotteet löytyvät Oodin Facebookista ja Instagramista. Oodi järjestää myös vertaistoimintaa ja toimii kohtaamispaikkana.
Osallisuuskeskus Oodi on Rovalan Setlementti ry:n ja Rovaniemen kaupungin kumppanuushanke huumeiden käytön haittoja vähentävän toiminnan kehittämiseksi.
Kansankadun katutaso
Kansankatu 13, 96100 ROVANIEMI
Hyvinvointikeskus Lapponia tarjoaa seuraavat palvelut:
* hoitotarvikejakelu, kuntoutuspalvelut, laboratoriopalvelut, neuvolapalvelut, perhe- ja mielenterveysklinikan palvelut, potilasasiamiehen palvelut, röntgenpalvelut, suun terveydenhuollon palvelut, työterveyshuollon palvelut, vuodeosastopalvelut, kotihoidon sekä kotisairaalapalvelut.
Lapponiassa käy säännöllisin väliajoin erikoislääkäreistä kardiologi, psykiatri ja psykologi.
Sairaalakatu 9, 98100 KEMIJÄRVI
Muonion terveyskeskuksessa on lääkäreiden ja hoitajien vastaanotot, neuvolat, kuntoutus, hammashoitola, laboratorio, röntgen ja 24-paikkainen vuodeosasto.
Pirkantie 11, 99300 MUONIO
Mielenterveystoimisto sijaitsee entisen koulurakennuksen rakennuksen toisessa kerroksessa. Toimistossa työskentelevät päihde- ja mielenterveyshuollon työntekijät. Samassa rakennuksessa toimii myös sosiaalitoimisto. Rakennus ei ole esteetön. Mikäli tarvitset esteettömiä palveluita, sovi asiasta etukäteen työntekijän kanssa (esimerkiksi kotikäynnit ovat mahdollisia).
Opintie 7 B, 95700 PELLO
Romppu järjestää avohuollon päihdepalveluita alle 30-vuotiaille nuorille ja nuorille aikuisille sekä heidän läheisilleen.
1. Krs
Valtakatu 11, 96100 ROVANIEMI
A-klinikka järjestää päihdehuollon palveluita yli 30-vuotiaille.
2. krs
Valtakatu 11, 96100 ROVANIEMI
Päihdeongelmaisille ja heidän läheisilleen tarjotaan ohjausta ja neuvontaa esimerkiksi päihdevieroitukseen ja -kuntoutukseen liittyvissä asioissa.
Päihdeongelmaiset ja heidän läheisensä voivat saada neuvontaa esimerkiksi puhelimitse tai asioimalla palvelupisteessä.
Terveyskeskus
Vesaisenkatu 2, 95400 TORNIO
Saat poliklinikalta apua päihderiippuvuuksiin, esimerkiksi alkoholi-, huume- ja lääkeongelmiin sekä hoitoa toiminnallisiin riippuvuuksiin.
Riippuvuuksien poliklinikalla tehdään hoidon tarpeen arviointeja ja hoidetaan erilaisia päihderiippuvuuksia (esimerkiksi alkoholi-, huume- ja lääkeongelmat) sekä toiminnallisia riippuvuuksia (esimerkiksi peli-, netti- ja seksiriippuvuudet). Riippuvuuksien poliklinikan palveluihin voi hakeutua myös riippuvuusongelmaisen läheinen saadakseen tukea tilanteeseensa. Hoitomuotoina ovat ohjaus ja neuvonta, yksilö-, pari-, perhe- ja verkostokeskustelut, lääkinnällinen avokatkaisu. Poliklinikalla tehdään myös päihderiippuvuuden arviointeja.
Riippuvuuksien poliklinikalle voit hakeutua ilman etukäteisajanvarausta maanantaisin, keskiviikkoisin, torstaisin ja perjantaisin. Muulloin asiointi tapahtuu ajanvarauksella.
Kauppakatu 25 B, 94100 KEMI
Sosiaalitoimi pyrkii tervolalaisten tarvitsemien sosiaalipalveluiden järjestämiseen yleistä hyvinvointia, tasa-arvoisuutta ja turvallisuutta ylläpitävällä tavalla. Varaa aika asiointiin suoraan asiaa hoitavalta henkilöltä.
Keskustie 81, 95300 TERVOLA
Päiväkeskustoiminta on päihteetöntä päivätoimintaa, jossa päiväkeskuksen työntekijät toimivat yhteistyössä A-klinikan ja sosiaalitoimen työntekijöiden kanssa.
Pirkkiönkatu 7 A, 95420 TORNIO
Terveyskeskuksesta saat perusterveydenhuollon palvelut.
Seitatie 1 A, 99980 UTSJOKI
Päihdehuoltolaki:
Sosiaaliohjaaja neuvoo ja ohjaa sosiaalihuoltolain mukaisiin palveluihin liittyvissä asioissa.
Sosiaalityöntekijöihin saat yhteyden soittamalla arkipäivisin.
Sosiaaliohjaajalta saat ohjausta ja neuvontaa sosiaalipalveluihin liittyvissä asioissa. Häneltä saat myös koulukuraattoripalvelut.
Sosiaalityöntekijältä saat apua ja neuvontaa sosiaalipalveluihin liittyvissä asioissa.
Terveyskeskuksen ajanvaraukseen saat yhteyden puhelimitse. Terveyskeskuksen numerossa on käytössä takaisinsoittopalvelu. Sinulle soitetaan takaisin.
Terveyskeskuksessa on lääkäreiden ja hoitajien vastaanotot, neuvolat, kuntoutus, hammashoitola, laboratorio, röntgen ja 24-paikkainen vuodeosasto.
Enontekiön kunnan johtavaan sosiaalityöntekijään saat yhteyden puhelimitse.
Kittilän mielenterveystoimistossa tarjoamme apua monenlaisissa mielenterveyden- ja päihdeongelmien pulmissa ja kriiseissä. Autamme sekä aikuisia ja vanhuksia että nuoria ja lapsia. Olemme erikoistuneet mielenterveyden häiriöiden ja sairauksien hoitoon erilaisten terapeuttisten keskustelujen avulla. Saat apua tavallisissa elämän pulmissa ja kriiseissä.
Asiakkaitamme ovat vaikeuksia tai kriisejä kohdanneet yksityishenkilöt ja perheet, pariskunnat, päihteiden ja alkoholiongelmien kanssa kamppailevat henkilöt ja heidän omaisensa. Asiakkaitamme ovat myös psyykkisesti pitkäaikaissairaat, joille tehdään hoito- ja kuntoutussuunnitelmia sekä muun muassa masennuksesta ja työuupumuksesta kärsivät.
Hoitoon voit hakeutua ilman lähetettä.
Saat soittamalla yhteyden mielenterveystoimiston työntekijöihin. Meille et tarvitse lähetettä, vaan voit suoraan varata ajan puhelimitse. Käynnit ovat maksuttomia.
Tarjoamme keskusteluapua ihmissuhteisiin, jaksamiseen, mielenterveyteen ja päihteisiin liittyvissä asioissa. Meihin voit ottaa yhteyttä myös akuuteissa kriisitilanteissa.
Mielenterveystoimistossa työskentelee 2-3 sairaanhoitajaa, yksi lähihoitaja ja osa-aikainen psykologi. Virka-ajan ulkopuolella kriisiapua voi saada terveyskeskuksen vuodeosastolta.
Saat yhteyden päihdepalvelun sosiaalityöntekijään. Voit tarvittaessa varata ajan henkilökohtaiseen tapaamiseen.
Saat soittamalla yhteyden perheneuvolan sekä mielenterveys- ja päihdepalveluiden työntekijöihin.
Posion mielenterveys- ja päihdepalvelut tuottaa Hoivatie oy.
Haluatko tietoa eri riippuvuuksista? Mietitkö, onko sinulla joku riippuvuus? Oletko huolissasi läheisestäsi? Ota yhteyttä päihdepalveluiden arviointitiimiin, jossa sinua auttavat kaksi sairaanhoitajaa. Teemme päihdehoidon tarpeen arviointia ja ohjausta ilman lähetettä.
Rompun puhelinasiointi on tarkoitettu alle 30-vuotiaille ja heidän läheisilleen, jotka tarvitsevat avohuollon päihdepalveluita.
Saat puhelimitse yhteyden sosiaalityöntekijöihin.
Saat yhteyden A-klinikan työntekijöihin puhelimitse arkipäivisin.
Päivystysnumero on käytössä vain päivystyspäivinä maanantaisin, tiistaisin ja keskiviikkoisin. Muina aikoina ota yhteys sairaanhoitajiin tai vastaavaan työntekijään.
Mielenterveys- ja päihdepalveluiden työntekijöihin saat yhteyden soittamalla. Mielenterveyspalvelut tukevat kasvuun ja kehitykseen, ihmisten välisiin suhteisiin ja psyykkiseen hyvinvointiin liittyvissä asioissa. Voit saada tukea esimerkiksi:
* lasten ja nuorten käyttäytymiseen liittyviin ongelmiin
* parisuhteen kriiseihin
* yksinäisyyden ja ahdistuksen tuntemuksiin
* psyykkisiin sairauksiin
* päihdeongelmiin
Saat poliklinikalta apua päihderiippuvuuksiin, esimerkiksi alkoholi-, huume- ja lääkeongelmiin sekä hoitoa toiminnallisiin riippuvuuksiin.
Riippuvuuksien poliklinikalla tehdään hoidon tarpeen arviointeja ja hoidetaan erilaisia päihderiippuvuuksia (esimerkiksi alkoholi-, huume- ja lääkeongelmat) sekä toiminnallisia riippuvuuksia (esimerkiksi peli-, netti- ja seksiriippuvuudet). Riippuvuuksien poliklinikan palveluihin voi hakeutua myös riippuvuusongelmaisen läheinen saadakseen tukea tilanteeseensa. Hoitomuotoina ovat ohjaus ja neuvonta, yksilö-, pari-, perhe- ja verkostokeskustelut, lääkinnällinen avokatkaisu. Poliklinikalla tehdään myös päihderiippuvuuden arviointeja.
Riippuvuuksien poliklinikalle voit hakeutua ilman etukäteisajanvarausta maanantaisin, keskiviikkoisin, torstaisin ja perjantaisin. Muulloin asiointi tapahtuu ajanvarauksella.
Päihde- ja mielenterveystyöhön liittyvissä asioissa saat yhteyden sairaanhoitajaan soittamalla arkipäivisin.
Kemijärven hyvinvointikeskus Lapponia tuottaa mielenterveys- ja päihdepalvelut myös Pelkosenniemen, Sallan ja Savukosken asukkaille.
Sosiaaliohjaajilta saat soittamalla ohjausta ja neuvontaa päihdepalveluista.
Voit ottaa yhteyttä palveluohjaukseen esimerkiksi sosiaaliturvaan ja sosiaalipalveluihin liittyvissä asioissa. Jos sinulla ei ole tiedossa asiaa hoitavaa työntekijää, ota ensimmäisenä yhteyttä palveluohjaukseen
Saat tukea, kun olet huolissasi alkoholin, lääkkeiden tai muiden päihteiden liiallisesta tai haitallisesta käytöstä. Muut toiminnalliset riippuvuudet, kuten pelaaminen tai nettiriippuvuus kuuluvat myös hoitomme piiriin. Et tarvitse lähetettä ja käyntisi ovat sinulle maksuttomia.
Sosiaalityöllä tarkoitetaan sosiaalihuollon ammattihenkilön ohjausta, neuvontaa ja sosiaalisten ongelmien selvittämistä sekä muita tukitoimia, jotka ylläpitävät ja edistävät yksilöiden ja perheen turvallisuutta ja suoriutumista sekä yhteisöjen toimivuutta.
Psykiatriselta sairaanhoitajalta saat keskusteluapua ihmissuhteisiin, mielenterveyteen ja päihteisiin liittyvissä asioissa sekä erilaisissa elämänkriiseissä. Mielenterveyspalveluihin voit ottaa yhteyttä myös akuuteissa kriisitilanteissa. Keskustelut ovat luottamuksellisia.
Mielenterveys- ja päihdepalvelut tekevät myös yhteistyötä kunnan muiden toimijoiden ja erikoissairaanhoidon kanssa. Mielenterveys- ja päihdepalveluihin ei tarvitse lähetettä vaan voit varata ajan suoraan puhelimitse.
Saat yhteyden sosiaalijohtajaan. Sosiaalijohtajan tehtäviin kuuluvat:
* Johto ja hallinto
* Neuvonta ja ohjaus
* Toimeentuloturva
* Päihdepalvelut
* Kotipalvelu
* Lastensuojelun tehtävät
Lisätietoa päihdepäiväkeskus Väylän valosta saat soittamalla sosiaaliohjaajille.
Päiväkeskustoiminta on päihteetöntä päivätoimintaa, jossa päiväkeskuksen työntekijät toimivat yhteistyössä A-klinikan ja sosiaalitoimen työntekijöiden kanssa. Päiväkeskukseen ovat tervetulleita kaikki päihteettömään elämään tukea tarvitsevat henkilöt.