Eivätkö rahasi riitä ruokaan? Näin saat ruoka-apua Rovaniemellä
Kokosimme yhteen tahoja, jotka järjestävät ruokajakelua tai tarjoavat maksuttomia aterioita tarvitseville...

Eivätkö rahasi riitä ruokaan? Näin saat ruoka-apua Rovaniemellä

9.1.2023

Kokosimme yhteen tahoja, jotka järjestävät ruokajakelua tai tarjoavat maksuttomia aterioita tarvitseville Rovaniemellä.

Energian hintojen ja yleisen kustannustason nousu voi ajaa monia kotitalouksia taloudellisiin vaikeuksiin. Jos rahat eivät riitä ruokaan, apua on kuitenkin tarjolla. 

Tähän juttuun on koottu tahoja, jotka järjestävät ruokajakelua tai tarjoavat maksuttomia aterioita tarvitseville Rovaniemellä. 


Kansalaistalolla jaetaan kauppojen ja koulujen ylijäämäruokaa


Rovaniemen Kansalaistalon Tuvalla jaetaan kauppojen lahjoittamia päiväysmerkittyjä tuotteita arkipäivisin kolme kertaa viikossa: maanantaina, keskiviikkona ja perjantaina klo 10.00 alkaen. Tupa aukeaa klo 9.30 ilmaisilla aamukahveilla.

Koulujen ylijäämäruuan jakelu tapahtuu koulupäivinä noin klo 12.15. Lounaan voi syödä tuvalla. Jos haluat annoksen mukaan, tarvitset oman astian.

Ajantasainen tieto jakeluista löytyy Kansalaistalon tapahtumakalenterista: www.kansalaistalorovaniemi.fi/tapahtumat/

Ruokajakelu on kaikille avointa ja maksutonta. Ruokaa jaetaan niin kauan kuin sitä riittää. Jos ruokaa ei riitä kaikille, paikalla olijoiden kesken suoritetaan arvonta. 

Lisätietoa Kansalaistalon ruokajakeluista: p. 050-4544604. 
 


Rovaniemen ruoka-apu jakaa ylijäämäruokaa joka toinen viikko


Punaisen Ristin Lapin piiri ja Rovaniemen helluntaiseurakunta jakavat ruoka-apua Rovaniemellä joka toinen maanantai. Vuonna 2023 jakeluja järjestetään 16.1., 30.1., 13.2., 27.2., 13.3., 27.3., 11.4., 24.4., 8.5., 22.5., 5.6. ja 19.6.

Jos haluat osallistua jakeluun, voit ilmoittautua soittamalla numeroon 040-128 7278 jakopäivää edeltävän viikon torstaina ja perjantaina klo 9–11. Puhelinnumeroon voi myös jättää tekstiviestin, jossa tulee olla hakijan nimi, puhelinnumero sekä alaikäisten lasten lukumäärä. Tekstiviestit puretaan päivystyspäivinä.

 Ruokakassin saajille ilmoitetaan myönnetystä avusta tekstiviestillä jakopäivänä klo 14:een mennessä.

Jakelu tapahtuu jakopäivänä klo 16.00–17.00 osoitteessa Kairatie 37
(Helluntaiseurakunnan kirkon alakerta).  Jaettava ruoka on kauppojen lahjoittamaa ylijäämäruokaa. 

Jos ruokakassin saaja on estynyt hakemaan kassin tai joku muu hakee kassin hänen puolestaan, tulee tästä ilmoittaa ruoka-avun päivystyspuhelimeen soittamalla tai tekstiviestillä.

Lisätietoa Punaisen ristin verkkosivuilla: https://rednet.punainenristi.fi/node/53749
 


Seurakunnan diakoniatyö tarjoaa ruoka-apua ja yhteisöruokailuja


Rovaniemen seurakunnan Ruokapankki välittää ruoka-apua vaikeassa elämäntilanteessa oleville kotitalouksille. Ruokapankin ruokaa annetaan tarveharkintaisesti vähävaraisille henkilöille. 

Jos kaipaat apua, ota yhteys oman alueesi diakoniatyöntekijään. Hän kirjoittaa lähetteet Ruokapankkiin. Diakonityöntekijän yhteystiedot löydät seurakunnan verkkosivuilta: https://www.rovaniemenseurakunta.fi/yhteystiedot/diakoniatyontekijat

Ruuat noudetaan lähetteellä kirkolta. Ruokapankki sijaitsee kirkon alakerrassa, käynti tapahtuu kirkon pysäköintipaikan puolelta. 

Diakoniatyö järjestää eri puolilla kaupunkia myös yhteisöruokailuja, joista löytyy tietoa seurakunnan verkkosivuilta ja Uusi Rovaniemi -lehdestä 

Diakoniatyön ohjaus- ja neuvontapuhelin palvelee numerossa 040 685 4920 ma-pe klo 9–10. 
 


Ortodoksiseurakunta tarjoaa aamupalaa ja ruokatarviketta


Lapin ortodoksinen kappeliseurakunta tarjoaa vähävaraisille aamupalaa torstaisin 9.30–10.30 ortodoksisen kirkon vieressä Petsamo-salissa (Ounasvaarantie 16). Paikalle voi tulla ilman ennakkoilmoittautumista. Helmikuussa tarjoilu muuttuu mahdollisesti iltapalaksi. Lisätietoa saat kanttori Kaisa Pahkalalta: 040-8092877.

Seurakunta tarjoaa myös ruoka- ja muuta tarvittavaa tarviketta heikossa taloudellisessa tilanteessa oleville. Lisätietoa seurakunnan papilta isä Jaakko Vainiolta: 0400-178744. 
 


Rovaniemen Päiväkeskus tarjoaa maksuttomia aterioita asiakkailleen


Rovaniemen Päiväkeskus tarjoaa asiakkailleen maksuttoman aamiaisen, lounaan ja kahvin. Keskus palvelee ensisijaisesti päihde- ja mielenterveysasiakkaita. Aamiainen tarjoillaan klo 7.30, lounas ja kahvi klo 11.30–12.15. Päiväkeskus sijaitsee osoitteessa Hallituskatu 15.

Puhelin: Vastaava ohjaaja p. 016-8603289, ohjaaja p. 040-4810970

Lisätietoa toiminnasta Päiväkeskuksen Facebook-sivuilla: www.facebook.com/RovaniemenPaivakeskus
 


Osallisuuskeskus Oodi auttaa päihdemaailmassa eläviä ja eläneitä 

 

Jos elät tai olet aiemmin elänyt päihdemaailmassa, saat ruoka-apua myös osallisuuskeskus Oodista. Oodi sijaitsee osoitteessa Kansankatu 13. 

Oodissa jaetaan kauppojen hävikkiruokaa keskuksen aukioloaukioina. Aukioloajat vaihtelevat. Ne löytyvät muun muassa Osallisuuskeskus Oodin Facebookista ja Instagramista. 

Puhelin: 040-1549973
WhatsApp: 040-1549973 

Lisätietoa Oodin verkkosivuilta: https://oodi.rovala.fi/

Eivätkö rahasi riitä ruokaan? Näin saat ruoka-apua Rovaniemellä
9.1.2023
Kokosimme yhteen tahoja, jotka järjestävät ruokajakelua tai tarjoavat maksuttomia aterioita tarvitseville...