Ikääntyneiden perhehoitajia haetaan Tornioon
Tornion Arpelaan Rauhalan perhekotiin etsitään uusia ikääntyneiden perhehoitajia 1.8.2023 alkaen....

Ikääntyneiden perhehoitajia haetaan Tornioon

16.6.2023

Lue lisää

Ikääntyneiden perhehoitajia haetaan Tornioon

16.6.2023

Tornion Arpelaan Rauhalan perhekotiin etsitään uusia ikääntyneiden perhehoitajia 1.8.2023 alkaen. Vapautuvat toimitilat tarjoavat mahdollisuuden valmennuksen käyneille perhehoitajille aloittaa toiminnan.  

Rauhalan perhekoti on pieni yksikkö, jossa on esteettömät huoneet, sauna- ja pesutilat sekä viihtyisät yhteiset tilat. Perhekoti sijaitsee noin 25 km päässä Tornion keskustasta. Rauhala on Lapin hyvinvointialueen toimeksiantosopimuksella toimiva perhekoti, jonka toimintaa hyvinvointialue tukee ja valvoo. 

Perhehoitoa tarjotaan asiakkaalle palvelumuotona silloin, kun se on asiakkaan kannalta perusteltua, eikä asiakas ole tehostetun palveluasumisen tarpeessa. Perhekotiin sopivat ikäihmiset, jotka pystyvät liikkumaan itsenäisesti tai yhden ihmisen avustuksella ja jotka nukkuvat yönsä rauhallisesti.  Perhehoito tarjoaa kodinomaisen ja yhteisöllisen hoitomuodon ikääntyneelle, joka ei pysty enää asumaan omassa kodissaan.  

Perhehoitajien tärkeimmät yhteistyökumppanit ovat ikääntyneiden palvelujen eri toimijat. Hyvinvointialueen ikääntyneiden asiakas- ja palveluohjauksen työntekijät arvioivat, sopiiko perhekoti asiakkaalle, ja laativat asiakassuunnitelman yhdessä omaisten ja perhehoitajien kanssa. Hyvinvointialue maksaa perhehoitajalle toimintaohjeensa mukaisen palkkion ja kulukorvauksen. 

Rauhalan perhekodissa voi hoitaa samanaikaisesti enintään 6 asiakasta, jos perhekodissa annettavasta hoidosta ja huolenpidosta vastaa vähintään kaksi ennakkovalmennuksen käynyttä, perhekodissa asuvaa henkilöä, joista ainakin toisella on lisäksi tehtävään soveltuva koulutus ja riittävä kokemus hoito- tai kasvatustehtävistä.  

Perhehoitolain 6 §:n mukaan perhehoitajaksi aikovan henkilön on suoritettava ennakkovalmennus ennen tehtävään ryhtymistä koulutuksestaan tai työkokemuksestaan riippumatta. Ennakkovalmennuksen järjestämisestä vastaa perhehoitoa järjestävä hyvinvointialue (15 §).  

Lapin kesäyliopisto aloittaa uuden valmennuksen syyskuun viimeisellä viikolla 2023. Tutustu valmennukseen Lapin kesäyliopiston sivuilla.

 
Lisätietoja:  
Pilvi Niemi 
palveluohjaaja, ikääntyneiden palvelut Lapin hyvinvointialue 
puh. 040 7511 841 
soittoaika tiistaina ja torstaina klo 09.00-11.00 
pilvi.niemi@lapha.fi 

Ikääntyneiden perhehoitajia haetaan Tornioon
16.6.2023
Tornion Arpelaan Rauhalan perhekotiin etsitään uusia ikääntyneiden perhehoitajia 1.8.2023 alkaen....

Ikääntyneiden perhehoitajia haetaan Tornioon


Tornion Arpelaan Rauhalan perhekotiin etsitään uusia ikääntyneiden perhehoitajia 1.8.2023 alkaen. Vapautuvat toimitilat tarjoavat mahdollisuuden valmennuksen käyneille perhehoitajille aloittaa toiminnan.   Rauhalan perhekoti on pieni yksikkö, jossa on esteettömät huoneet, sauna- ja pesutilat sekä viihtyisät yhteiset tilat. Perhekoti sijaitsee noin 25 km päässä Tornion keskustasta. Rauhala on Lapin hyvinvointialueen toimeksiantosopimuksella toimiva perhekoti, jonka toimintaa...