Määräaikaisten palkanmaksu onnistui Lapin hyvinvointialueella
Lapin hyvinvointialueen määräaikaisten työntekijöiden ensimmäinen palkanmaksupäivä oli 31.1.2023. Samana...

Määräaikaisten palkanmaksu onnistui Lapin hyvinvointialueella

1.2.2023

Lue lisää
Hoitaja kipsaa jalkaa.

Kuva: Terhi Vanha.

Määräaikaisten palkanmaksu onnistui Lapin hyvinvointialueella

1.2.2023

Lapin hyvinvointialueen määräaikaisten työntekijöiden ensimmäinen palkanmaksupäivä oli 31.1.2023. Samana päivänä maksettiin myös vakituisten ja määräaikaisten vuorotyötä tekevien ensimmäiset vuorotyölisät 8.1.2023 päättyneeltä 3 viikon listalta. Yhteensä palkkaa sai tililleen tiistaina 5750 palkansaajaa.

Palkanmaksuun liittyviä yhteydenottoja on tullut palkkalaskelmien saamisen jälkeen kiitettävä määrä, joten työntekijät ovat toimineet hyvinvointialueen ohjeistuksen mukaan ja tarkistaneet palkkalaskelmiaan.

Hyvinvointialueen tiedossa ei ole suurta määrää merkittäviä virheitä, pienempiä korjaustarpeita on enemmän. Esimerkiksi työkokemuslisissä tai henkilökohtaisissa lisissä on voinut olla korjattavaa.

Mahdollisia korjauksia palkkoihin tehdään vielä huomiseen keskiviikkoon saakka. Tähän mennessä tiedossa on alle kymmenen määräaikaista työntekijää, joiden palkka on jäänyt kokonaan maksamatta. He saavat palkkansa ylimääräisenä määräaikaisten palkanmaksupäivänä joka on jo perjantaina 3.2.2023.

Virheet johtuvat organisaatiomuutoksesta, jonka myötä tietoja on voinut puuttua palkanmaksujärjestelmästä.

"Ensimmäisten palkkojen maksu on ollut todella suuri ponnistus, kun yhteensä yli 8000 henkilön tietoja on siirretty uuteen hyvinvointialueen organisaatioon. Työtä tulee vielä riittämään palkkojen maksun suhteen mutta näiden ensimmäisten palkka-ajojen jälkeen työ kuitenkin jonkin verran helpottuu", sanoo Lapin hyvinvointialueen henkilöstöjohtaja Marjo Kuittinen.

Korjaustarpeita on pystytty hoitamaan ja hoidetaan edelleen tiukassa aikataulussa.

"Haastavinta on ollut varmistaa palkanmaksuihin vaikuttavien tietojen siirtyminen oikein kaikilta 27 aiemmalta työnantajalta", Kuittinen jatkaa.

Hälytysrahojen korjaukset pyritään maksamaan perjantaina

Ensimmäiset vuorotyökorvaukset ja hälytysrahat maksettiin tiistaina. Osalta työntekijöistä puuttuu aiemmilta työnantajilta siirtyneitä väliaikaisia hälytysrahojen korotuksia, joita pyritään korjaamaan perjantain palkanmaksuun mennessä. Muita puutteita vuorotyökorvauksissa korjataan sitä mukaa, kun oikeelliset toteumalistat saadaan palkanlaskentaan ja ehditään käsitellä maksatukseen. Nyt maksettujen lisien listan päättymispäivä oli tammikuussa, joten näiden lisien työ- ja virkaehtosopimuksen mukainen viimeinen maksupäivä olisi vasta helmikuun lopussa. Lisien maksamisessa päätettiin kuitenkin tavoitella nopeampaa aikataulua muun muassa siksi, että mahdollisille korjaustarpeillekin jäisi aikaa.

”Vuorotyökorvaukset ovat kappalemäärältään kaikista suurin osa palkanlaskentaan siirtyvästä aineistosta, joten oli ennakoitavissa että lisien ensimmäisessä siirtymisessä voi olla haasteita, tämän takia korjaustarpeisiin oli välttämätöntä varata aikaa. Kokonaisuutta katsottaessa kuitenkin myös vuorotyölisät ovat siirtyneet maksuun hyvin” sanoo henkilöstöjohtaja Kuittinen.

Vuorotyökorvauksissa olevat puutokset johtuvat organisaatiomuutoksessa vaihtuneista toimintatavoista ja liittyvät esimerkiksi vuorotyölistojen lähetykseen sähköisesti.

Lisätietoja:

Lapin hyvinvointialueen henkilöstöjohtaja Marjo Kuittinen, marjo.kuittinen@lapha.fi, 040 7576 530

Hoitaja kipsaa jalkaa. Määräaikaisten palkanmaksu onnistui Lapin hyvinvointialueella
1.2.2023
Lapin hyvinvointialueen määräaikaisten työntekijöiden ensimmäinen palkanmaksupäivä oli 31.1.2023. Samana...
Hoitaja kipsaa jalkaa.

Määräaikaisten palkanmaksu onnistui Lapin hyvinvointialueella


Lapin hyvinvointialueen määräaikaisten työntekijöiden ensimmäinen palkanmaksupäivä oli 31.1.2023. Samana päivänä maksettiin myös vakituisten ja määräaikaisten vuorotyötä tekevien ensimmäiset vuorotyölisät 8.1.2023 päättyneeltä 3 viikon listalta. Yhteensä palkkaa sai tililleen tiistaina 5750 palkansaajaa. Palkanmaksuun liittyviä yhteydenottoja on tullut palkkalaskelmien saamisen jälkeen kiitettävä määrä, joten työntekijät ovat toimineet hyvinvointialueen ohjeistuksen mukaan ja tarkistaneet...