Mielenterveyspalvelujen vastaanotolla tarjoamme apua mielenterveysongelmissa ja elämän kriiseissä. Matalan kynnyksen mielenterveyspalvelut on tarkoitettu kaikille, jotka tarvitsevat keskusteluapua tai selvittelyä mielen ongelmissa. Sairaanhoitajan vastaanotolle et tarvitse lähetettä. Psykiatrin ja lääkärin vastaanotolle pääsee sairaanhoitajien kautta.
Mielenterveystyöhön kuuluvat mm:
* tilanteen arviointi ja selvittely
* keskusteluapua
* lääkehoitoa
* neuvontaa
Kenelle ja millä ehdoin
Mielenterveystyön palveluihin ei tarvitse olla lähetettä.
Paikkakuntavalinta
Valitse paikkakunta ja saat näkyviin yhteystiedot, sähköiset palvelut ja muut palveluun liittyvät tiedot.
Valitse paikkakunta:
Ei valittuna paikkakuntaa
Länsi-Pohjan anonyymi yhteydenotto lasten ja nuorten psykiatriaan
Länsi-Pohjan psykiatrian ja riippuvuuspalveluista saat apua, kun sinulla on huoli jaksamisestasi tai psyykkisestä hyvinvoinnistasi, elämäntilanteesi on haastava tai esimerkiksi päihteiden käyttösi huolettaa sinua. Palvelun kautta voit ottaa yhteyttä työntekijään milloin tahansa anonyymisti eli nimettömästi. Työntekijä vastaa yhteydenottopyyntöösi soittamalla sinulle seuraavana arkipäivänä. Soitto tapahtuu kello 9-17 välisenä aikana.
Yhteydenottopyyntö jätetään kirjallisesti. Koska palvelun käyttö ei vaadi tunnistamista tai kirjautumista, ilmoitus ei tallennu lähettäjälle. Palveluun jätetään yhteystiedot yhteydenottoa varten. Palvelu on tietoturvallinen.
Länsi-Pohjan psykiatrian ja riippuvuuspalveluista saat apua, kun sinulla on huoli omasta tai läheisesi jaksamisesta tai psyykkisestä hyvinvoinnista, elämäntilanteesi on haastava tai esimerkiksi päihteiden käyttö huolettaa sinua.
Palvelun kautta voit ottaa nimettömästi yhteyttä työntekijään milloin tahansa. Tämä on hyvä vaihtoehto, jos et halua tai pysty tunnistautumaan vahvasti (mobiilivarmenne, pankkitunnukset tai varmennekortti). Työntekijä vastaa yhteydenottopyyntöösi soittamalla sinulle seuraavana arkipäivänä. Soitto tapahtuu kello 9-17 välisenä aikana.
Yhteydenottopyyntö jätetään kirjallisesti. Koska palvelun käyttö ei vaadi tunnistamista tai kirjautumista, ilmoitus ei tallennu lähettäjälle. Palvelu on tietoturvallinen.
Palvelusta on mahdollisuus saada anonyymisti psykologinen näkökulma ongelmatilanteeseen elämässä. Kun otat yhteyttä, saat vastauksena esittämäsi asiaan liittyvän lyhyen psykologisen arvion.
Palvelu vaatii tunnistautumisen, mutta asiointi on anonyymiä, eli henkilötietosi eivät näy ammattilaiselle. Kysymyksiä voit laittaa kirjallisesti ja saat myös vastauksen kirjallisena. Palvelu on tietoturvallinen. Viestisi tallentuvat omalle asiointitilillesi Omavirtuun.
Länsi-Pohjan psykiatrian ja riippuvuuspalveluista saat apua, kun sinulla on huoli omasta tai läheisesi jaksamisesta tai psyykkisestä hyvinvoinnista, elämäntilanteesi on haastava tai esimerkiksi päihteiden käyttö huolettaa sinua.
Palvelun kautta voit ottaa nimettömästi yhteyttä työntekijään milloin tahansa. Tämä on hyvä vaihtoehto, jos et halua tai pysty tunnistautumaan vahvasti (mobiilivarmenne, pankkitunnukset tai varmennekortti). Työntekijä vastaa yhteydenottopyyntöösi soittamalla sinulle seuraavana arkipäivänä. Soitto tapahtuu kello 9-17 välisenä aikana.
Yhteydenottopyyntö jätetään kirjallisesti. Koska palvelun käyttö ei vaadi tunnistamista tai kirjautumista, ilmoitus ei tallennu lähettäjälle. Palvelu on tietoturvallinen.
Mielenterveyspalvelujen neuvonta on henkilökohtaista ohjausta erilaisissa kasvuun ja kehitykseen, ihmisten välisiin suhteisiin ja psyykkiseen hyvinvointiin liittyvissä asioissa, kuten lasten ja nuorten käyttäytymiseen liittyvät ongelmat, parisuhteen kriisit, oman elämän valintoihin liittyvät kysymykset, yksinäisyyden ja ahdistuksen tuntemukset, psyykkiset sairaudet ja päihdeongelmat.
Palvelu vaatii tunnistautumisen, jotta voimme varmistua henkilöllisyydestäsi.
Kysymyksiä voit laittaa kirjallisesti ja saat myös vastauksen kirjallisena. Palvelu on tietoturvallinen ja liitteiden lähettäminen on turvallista. Vain vammaispalvelun työntekijät näkevät lähettämäsi viestit. Viestisi tallentuvat omalle asiointitilillesi Omavirtuun.
Yhteydenotto tarjoaa vaihtoehdon terveyskeskukseen soittoon tai käymiseen. Voit olla yhteydessä pitkäaikaissairauksiin liittyvissä asioissa tai tavanomaisissa päivystysluonteisissa ongelmissa (esim. äkilliset hengitystietulehdukset, selkäkivut, nyrjähdykset). Hätätilanteeseen palvelu ei sovellu. Soita silloin 112.
Kun täytät ja lähetät yhteydenottopyynnön terveyskeskukseen, annat samalla luvan ammattilaisen tarvittaessa pyytää konsultaatiota muualta esim. Lapin keskussairaalasta. Lähettämäsi tiedot kirjataan potilastietojärjestelmään. Pyrimme vastaamaan yhteydenottoosi virka-aikana tunnin parin kuluessa, jos olet lähettänyt viestin meille klo 13 mennessä.
Yhteydenottopyyntö jätetään kirjallisesti. Palvelu vaatii tunnistautumisen, jotta voimme varmistua henkilöllisyydestäsi.
Palvelu on tietoturvallinen ja liitteiden lähettäminen on turvallista. Viestisi tallentuvat omalle asiointitilillesi Omavirtuun.
Palvelu on tarkoitettu sinulle, jolla on sovittu asiakkuus Mielenterveyspalvelu Mippiin. Voit kysyä palvelusta henkilökohtaista ohjausta ja neuvontaa mielenterveyteesi ja hyvinvointiisi liittyen. Voit olla yhteydessä, kun esimerkiksi haluat keskustella omasta tilanteestasi, saada tietoa laboratoriovastauksistasi tai varata ajan. Neuvonta ja ohjaus ovat luottamuksellista ja maksutonta.
Palvelu vaatii tunnistautumisen, jotta voimme varmistua henkilöllisyydestäsi.
Kysymyksiä voit laittaa kirjallisesti ja saat myös vastauksen kirjallisena. Palvelu on tietoturvallinen ja liitteiden lähettäminen on turvallista.
Viestisi tallentuvat omalle asiointitilillesi Omavirtuun.
Ylitornion mielenterveyspalveluista saat apua, kun sinulla on huoli omasta tai läheisesi jaksamisesta tai psyykkisestä hyvinvoinnista, elämäntilanteesi on haastava tai esimerkiksi päihteiden käyttö huolettaa sinua.
Palvelun kautta voit ottaa nimettömästi yhteyttä työntekijään milloin tahansa. Tämä on hyvä vaihtoehto, jos et halua tai pysty tunnistautumaan vahvasti (mobiilivarmenne, pankkitunnukset tai varmennekortti). Kirjoita yhteydenottoon vähintään puhelinnumerosi ja mielellään myös nimesi. Älä kirjoita lomakkeelle arkaluonteisia henkilö- tai terveystietojasi. Työntekijä vastaa yhteydenottopyyntöösi soittamalla seuraavan kolmen arkipäivän aikana. Soitto tapahtuu ma-to kello 8-16, pe 8-15 välisenä aikana.
Yhteydenottopyyntö jätetään kirjallisesti. Koska palvelun käyttö ei vaadi tunnistamista tai kirjautumista, ilmoitus ei tallennu lähettäjälle. Palvelu on tietoturvallinen.
Psykiatriselta sairaanhoitajalta saat keskusteluapua ihmissuhteisiin, mielenterveyteen ja päihteisiin liittyvissä asioissa sekä erilaisissa elämänkriiseissä. Mielenterveyspalveluihin voit ottaa yhteyttä myös akuuteissa kriisitilanteissa. Keskustelut ovat luottamuksellisia.
Mielenterveys- ja päihdepalvelut tekevät myös yhteistyötä kunnan muiden toimijoiden ja erikoissairaanhoidon kanssa. Mielenterveys- ja päihdepalveluihin ei tarvitse lähetettä vaan voit varata ajan suoraan puhelimitse.
Ota soittamalla yhteys psykiatriseen sairaanhoitajaan, kun tarvitset psyykkistä apua ja tukea.
Voit varata ajan suoraan psykiatriselle sairaanhoitajalle. Et tarvitse erillistä lähetettä. Sairaanhoitajat ja psykologi ohjaavat tarvittaessa psykiatrin vastaanotolle.
Keminmaan mielenterveysneuvolasta saa apua mielenterveyteen liittyvissä asioissa. Palvelumme ovat maksuttomia.
Mielenterveysneuvolassa on käytössä takaisinsoittopalvelu. Hoitajien vanhat numerot eivät ole enää käytössä, eikä tekstiviestejä enää käytetä asioiden hoitamiseen. Näin saat yhteyden mielenterveysneuvolaan:
1. Soita mielenterveysneuvolan numeroon
2. Valitse oman hoitajan nimi, joka soittaa takaisin sovittuna aikana. Jos oma hoitajaa ei ole tiedossa, valitse "ei hoitajaa tiedossa".
Saat soittamalla yhteyden mielenterveystoimiston työntekijöihin. Meille et tarvitse lähetettä, vaan voit suoraan varata ajan puhelimitse. Käynnit ovat maksuttomia.
Tarjoamme keskusteluapua ihmissuhteisiin, jaksamiseen, mielenterveyteen ja päihteisiin liittyvissä asioissa. Meihin voit ottaa yhteyttä myös akuuteissa kriisitilanteissa.
Mielenterveystoimistossa työskentelee 2-3 sairaanhoitajaa, yksi lähihoitaja ja osa-aikainen psykologi. Virka-ajan ulkopuolella kriisiapua voi saada terveyskeskuksen vuodeosastolta.
Mielenterveys- ja päihdepalveluihin voit varata ajan puhelimitse. Psykiatrisen sairaanhoitajan vastaanotolle pääset ilman lähetettä ajanvarauksella. Käynnit ovat maksuttomia.
Tervolan terveyspalvelujen tuottamisesta vastaa Terveystalo.
Kittilän mielenterveystoimistossa tarjoamme apua monenlaisissa mielenterveyden- ja päihdeongelmien pulmissa ja kriiseissä. Autamme sekä aikuisia ja vanhuksia että nuoria ja lapsia. Olemme erikoistuneet mielenterveyden häiriöiden ja sairauksien hoitoon erilaisten terapeuttisten keskustelujen avulla. Saat apua tavallisissa elämän pulmissa ja kriiseissä.
Asiakkaitamme ovat vaikeuksia tai kriisejä kohdanneet yksityishenkilöt ja perheet, pariskunnat, päihteiden ja alkoholiongelmien kanssa kamppailevat henkilöt ja heidän omaisensa. Asiakkaitamme ovat myös psyykkisesti pitkäaikaissairaat, joille tehdään hoito- ja kuntoutussuunnitelmia sekä muun muassa masennuksesta ja työuupumuksesta kärsivät.
Sairaanhoitaja, päihde- ja mielenterveystyöntekijä puh. +358 406874421
Sairaanhoitaja, päihde- ja mielenterveystyöntekijä puh. +358 401794063
Normaalit aukioloajat
Sairaanhoitajien puhelinaika
Maanantai
-
Perjantai
12:00 - 13:00
Sodankylän mielenterveyspalvelut
Mielenterveyspalvelut on tarkoitettu sinulle, joka tarvitset apua mielenterveyteen, päihteisiin tai erilaisiin elämän kriiseihin liittyvissä asioissa. Mielenterveyspalvelut ovat sinulle maksuttomia, etkä tarvitse lähetettä.
Tiimissä työskentelee neljä sairaanhoitajaa, lähihoitaja sekä psykiatri. Teemme tarvittaessa yhteistyötä mm. terveydenhuollon, sosiaalitoimen ja erikoissairaanhoidon kanssa. Sodankylässä toimii myös mielenterveyskuntoutujien kuntoutumisyksikkö Kieppi.
Mielenterveys- ja päihdepalveluiden työntekijöihin saat yhteyden soittamalla. Mielenterveyspalvelut tukevat kasvuun ja kehitykseen, ihmisten välisiin suhteisiin ja psyykkiseen hyvinvointiin liittyvissä asioissa. Voit saada tukea esimerkiksi:
* lasten ja nuorten käyttäytymiseen liittyviin ongelmiin
Psykiatrian poliklinikalta saat neuvontaa mielenterveys- ja päihdepalveluista. Päivystävä sairaanhoitaja on tavoitettavissa vuorokauden ympäri joka päivä.
Kemin ja Tornion psykiatrian poliklinikoilla on yhteinen puhelinpalvelu.
Rovaniemen Mielitiimin ajanvaraus- ja neuvontapuhelin
Mielitiimi tuottaa Rovaniemen kaupungin aikuisväestölle matalan kynnyksen mielenterveyspalveluja. Mielitiimin palveluihin kuuluvat kiireetön psykiatrisen hoidon tarpeen arvio, palveluohjaus ja -neuvonta ja lievien ja keskivaikeiden mieliala- ja ahdistuneisuushäiriöiden psykososiaalinen hoito. Mielitiimin hoidon aikana potilaan hoidon kokonaisuudesta vastaa perusterveydenhuollon lääkäri tarvittaessa psykiatria konsultoiden.
Mielitiimi toimii täysin ilman lähetettä. Ajanvaraus Mielitiimiin tehdään soittamalla joko itse tai tarvittaessa yhdessä tukihenkilön kanssa.
Soittamalla saat yhteyden psykiatriseen sairaanhoitajaan. Psykiatrisen sairaanhoitajan vastaanotolle pääset ajanvarauksella. Vastaanotolle et tarvitse lähetettä. Psykiatrinen sairaanhoitaja on tavoitettavissa arkipäivisin.
Soittamalla saat yhteyden psykiatriseen sairaanhoitajaan. Psykiatrisen sairaanhoitajan vastaanotolle pääset ajanvarauksella. Vastaanotolle et tarvitse lähetettä.
Psykiatrisen sairaanhoitajan vastaanotto on joka toinen viikko Pelkosenniemellä ja joka toinen Savukoskella. Vastaanotto toimii neuvolan tiloissa erikseen sovittuna päivänä ajanvarauksella.
Terveyskeskus tarjoaa perusterveydenhuollon palvelut kuntalaiselle. Ylitornion terveyskeskuksessa toimii poliklinikka, lääkärin kiireetön vastaanotto, laboratorio, röntgen, mielenterveystoimisto, kuntoutus, neuvola ja vuodeosasto.
Muonion terveyskeskuksessa on lääkäreiden ja hoitajien vastaanotot, neuvolat, kuntoutus, hammashoitola, laboratorio, röntgen ja 24-paikkainen vuodeosasto.
Mielenterveystoimisto sijaitsee entisen koulurakennuksen rakennuksen toisessa kerroksessa. Toimistossa työskentelevät päihde- ja mielenterveyshuollon työntekijät. Samassa rakennuksessa toimii myös sosiaalitoimisto. Rakennus ei ole esteetön. Mikäli tarvitset esteettömiä palveluita, sovi asiasta etukäteen työntekijän kanssa (esimerkiksi kotikäynnit ovat mahdollisia).
Osoite
Opintie
7 B,
95700
PELLO
Normaalit aukioloajat
Maanantai
-
Torstai
08:00 - 16:00
Perjantai
08:00 - 14:00
Muut yhteystiedot
Tervolan mielenterveysasema
Terveystalo Tervolan Mielenterveysasemalta voit varata ajan mielenterveys- ja päihdepalveluihin. Mielenterveysasemalla työskentelee kaksi psykiatrista sairaanhoitajaa ja psykiatri.
Psykiatrian poliklinikka tarjoaa neuvontaa, psykiatrista tutkimusta, hoitoa ja kuntoutusta. Hoitomuotoina käytämme mm. perhe- ja verkostotyötä, yksilökeskusteluja, erilaisia ryhmämuotoisia hoitoja, toimintaterapiaa ja lääkehoitoa. Suunnittelemme ja arvioimme hoitoa yhdessä asiakkaan kanssa. Vastaamme nopeasti avun tarpeeseen ja huomioimme hoidossa myös asiakkaan perheen ja verkostot.
Toimintamme on joustavaa ja liikkuvaa. Hoidon jatkuvuus on meille tärkeää.
Osoite
Tornion terveyskeskus, pääovesta toiseen kerrokseen
Psykiatrian poliklinikalta saat neuvontaa, psykiatrista tutkimusta sekä hoitoa ja kuntoutusta. Hoitomuotoina käytämme esimerkiksi perhe- ja verkostotyötä, yksilökeskusteluja, erilaisia ryhmämuotoisia hoitoja, toimintaterapiaa ja lääkehoitoa. Suunnittelemme ja arvioimme hoitoa yhdessä asiakkaan kanssa. Vastaamme nopeasti avun tarpeeseen ja huomioimme hoidossa myös asiakkaan perheen ja verkostot.
Palveluun tullaan ajanvaraus- ja neuvontapuhelimen kautta. Puhelimesta saa myös palveluohjausta ja -neuvontaa. Mielitiimin hoidon aikana hoitovastuu säilyy terveyskeskuslääkärillä.
Osoite
Mielitiimi sijaitsee rakennuksen toisessa kerroksessa.
Valtakatu
11,
96100
ROVANIEMI
Muut yhteystiedot
Kemijärven hyvinvointikeskus Lapponia
Hyvinvointikeskus Lapponia tarjoaa seuraavat palvelut:
* hoitotarvikejakelu, kuntoutuspalvelut, laboratoriopalvelut, neuvolapalvelut, perhe- ja mielenterveysklinikan palvelut, potilasasiamiehen palvelut, röntgenpalvelut, suun terveydenhuollon palvelut, työterveyshuollon palvelut, vuodeosastopalvelut, kotihoidon sekä kotisairaalapalvelut.
Lapponiassa käy säännöllisin väliajoin erikoislääkäreistä kardiologi, psykiatri ja psykologi.
Mehiläinen Terveyspalvelut Oy hoitaa Keminmaan kunnan terveyspalvelut. Vastaanotolta saat pitkäaikaissairauksien määräaikaiskontrollit, lakisääteiset lausunnot ja todistukset sekä avun kiireellisiin terveysongelmiin.
Saat meiltä apua erilaisissa elämäntilanteissa – olet sitten perheellinen tai yksin asuva, lapsi, nuori, työikäinen tai ikäihminen.
Perhekeskuksen sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijöinä toimimme tiiviissä yhteistyössä kanssasi ja keskenämme. Tavoitteenamme on, että saat apua ja tukea nopeasti ja joustavasti. Teemme yhteistyötä järjestöjen ja seurakuntien, kunnan hyvinvointia ja terveyttä edistävän työn, kunnan eri toimialojen ja erikoissairaanhoidon kanssa.
Perusterveydenhuollossa sairaanhoitajan ja terveydenhoitajan vastaanotot ovat maksuttomia, kun hoitovastuu on hoitajalla. Jos asiointitapahtuma muuttuu lääkärin vastuulle, peritään perusterveydenhuollon käyntimaksu.
Perusterveydenhuollon käyntimaksu on 20,90 euroa. Maksu peritään enintään kolme kertaa vuodessa.
Utsjoen mielenterveys- ja päihdepalvelut
Psykiatriselta sairaanhoitajalta saat keskusteluapua ihmissuhteisiin, mielenterveyteen ja päihteisiin liittyvissä asioissa sekä erilaisissa elämänkriiseissä. Mielenterveyspalveluihin voit ottaa yhteyttä myös akuuteissa kriisitilanteissa. Keskustelut ovat luottamuksellisia.
Mielenterveys- ja päihdepalvelut tekevät myös yhteistyötä kunnan muiden toimijoiden ja erikoissairaanhoidon kanssa. Mielenterveys- ja päihdepalveluihin ei tarvitse lähetettä vaan voit varata ajan suoraan puhelimitse.
Ota soittamalla yhteys psykiatriseen sairaanhoitajaan, kun tarvitset psyykkistä apua ja tukea.
Voit varata ajan suoraan psykiatriselle sairaanhoitajalle. Et tarvitse erillistä lähetettä. Sairaanhoitajat ja psykologi ohjaavat tarvittaessa psykiatrin vastaanotolle.
Keminmaan mielenterveysneuvolasta saa apua mielenterveyteen liittyvissä asioissa. Palvelumme ovat maksuttomia.
Mielenterveysneuvolassa on käytössä takaisinsoittopalvelu. Hoitajien vanhat numerot eivät ole enää käytössä, eikä tekstiviestejä enää käytetä asioiden hoitamiseen. Näin saat yhteyden mielenterveysneuvolaan:
1. Soita mielenterveysneuvolan numeroon
2. Valitse oman hoitajan nimi, joka soittaa takaisin sovittuna aikana. Jos oma hoitajaa ei ole tiedossa, valitse "ei hoitajaa tiedossa".
Saat soittamalla yhteyden mielenterveystoimiston työntekijöihin. Meille et tarvitse lähetettä, vaan voit suoraan varata ajan puhelimitse. Käynnit ovat maksuttomia.
Tarjoamme keskusteluapua ihmissuhteisiin, jaksamiseen, mielenterveyteen ja päihteisiin liittyvissä asioissa. Meihin voit ottaa yhteyttä myös akuuteissa kriisitilanteissa.
Mielenterveystoimistossa työskentelee 2-3 sairaanhoitajaa, yksi lähihoitaja ja osa-aikainen psykologi. Virka-ajan ulkopuolella kriisiapua voi saada terveyskeskuksen vuodeosastolta.
Mielenterveys- ja päihdepalveluihin voit varata ajan puhelimitse. Psykiatrisen sairaanhoitajan vastaanotolle pääset ilman lähetettä ajanvarauksella. Käynnit ovat maksuttomia.
Tervolan terveyspalvelujen tuottamisesta vastaa Terveystalo.
Kittilän mielenterveystoimistossa tarjoamme apua monenlaisissa mielenterveyden- ja päihdeongelmien pulmissa ja kriiseissä. Autamme sekä aikuisia ja vanhuksia että nuoria ja lapsia. Olemme erikoistuneet mielenterveyden häiriöiden ja sairauksien hoitoon erilaisten terapeuttisten keskustelujen avulla. Saat apua tavallisissa elämän pulmissa ja kriiseissä.
Asiakkaitamme ovat vaikeuksia tai kriisejä kohdanneet yksityishenkilöt ja perheet, pariskunnat, päihteiden ja alkoholiongelmien kanssa kamppailevat henkilöt ja heidän omaisensa. Asiakkaitamme ovat myös psyykkisesti pitkäaikaissairaat, joille tehdään hoito- ja kuntoutussuunnitelmia sekä muun muassa masennuksesta ja työuupumuksesta kärsivät.
Sairaanhoitaja, päihde- ja mielenterveystyöntekijä puh. +358 406874421
Sairaanhoitaja, päihde- ja mielenterveystyöntekijä puh. +358 401794063
Normaalit aukioloajat
Sairaanhoitajien puhelinaika
Maanantai
-
Perjantai
12:00 - 13:00
Sodankylän mielenterveyspalvelut
Mielenterveyspalvelut on tarkoitettu sinulle, joka tarvitset apua mielenterveyteen, päihteisiin tai erilaisiin elämän kriiseihin liittyvissä asioissa. Mielenterveyspalvelut ovat sinulle maksuttomia, etkä tarvitse lähetettä.
Tiimissä työskentelee neljä sairaanhoitajaa, lähihoitaja sekä psykiatri. Teemme tarvittaessa yhteistyötä mm. terveydenhuollon, sosiaalitoimen ja erikoissairaanhoidon kanssa. Sodankylässä toimii myös mielenterveyskuntoutujien kuntoutumisyksikkö Kieppi.
Mielenterveys- ja päihdepalveluiden työntekijöihin saat yhteyden soittamalla. Mielenterveyspalvelut tukevat kasvuun ja kehitykseen, ihmisten välisiin suhteisiin ja psyykkiseen hyvinvointiin liittyvissä asioissa. Voit saada tukea esimerkiksi:
* lasten ja nuorten käyttäytymiseen liittyviin ongelmiin
Psykiatrian poliklinikalta saat neuvontaa mielenterveys- ja päihdepalveluista. Päivystävä sairaanhoitaja on tavoitettavissa vuorokauden ympäri joka päivä.
Kemin ja Tornion psykiatrian poliklinikoilla on yhteinen puhelinpalvelu.
Rovaniemen Mielitiimin ajanvaraus- ja neuvontapuhelin
Mielitiimi tuottaa Rovaniemen kaupungin aikuisväestölle matalan kynnyksen mielenterveyspalveluja. Mielitiimin palveluihin kuuluvat kiireetön psykiatrisen hoidon tarpeen arvio, palveluohjaus ja -neuvonta ja lievien ja keskivaikeiden mieliala- ja ahdistuneisuushäiriöiden psykososiaalinen hoito. Mielitiimin hoidon aikana potilaan hoidon kokonaisuudesta vastaa perusterveydenhuollon lääkäri tarvittaessa psykiatria konsultoiden.
Mielitiimi toimii täysin ilman lähetettä. Ajanvaraus Mielitiimiin tehdään soittamalla joko itse tai tarvittaessa yhdessä tukihenkilön kanssa.
Soittamalla saat yhteyden psykiatriseen sairaanhoitajaan. Psykiatrisen sairaanhoitajan vastaanotolle pääset ajanvarauksella. Vastaanotolle et tarvitse lähetettä. Psykiatrinen sairaanhoitaja on tavoitettavissa arkipäivisin.
Soittamalla saat yhteyden psykiatriseen sairaanhoitajaan. Psykiatrisen sairaanhoitajan vastaanotolle pääset ajanvarauksella. Vastaanotolle et tarvitse lähetettä.
Psykiatrisen sairaanhoitajan vastaanotto on joka toinen viikko Pelkosenniemellä ja joka toinen Savukoskella. Vastaanotto toimii neuvolan tiloissa erikseen sovittuna päivänä ajanvarauksella.