Toteutamme opioidiriippuvaisille tarkoitettua lääkkeellistä korvaushoitoa sekä psykososiaalista kuntoutusta hoito- ja kuntoutussuunnitelman mukaisesti.
Kenelle ja millä ehdoin
Korvaushoidon pohjana on lääkärin asettama opioidiriippuvuusdiagnoosi, joka edellyttää päihdehoitosuhdetta. Diagnoosi edellyttää lisäksi sitä, että et ole saanut lopetettua opioidien väärinkäyttöä todennetuista vieroittautumisyrityksistä huolimatta. Korvaushoito on vankkaa sitoutumista vaativaa hoitoa, joten sinulla tulee olla halua ja kykyä noudattaa kanssasi tehtäviä suunnitelmia ja sopimuksia.
Paikkakuntavalinta
Valitse paikkakunta ja saat näkyviin yhteystiedot, sähköiset palvelut ja muut palveluun liittyvät tiedot.
Valitse paikkakunta:
Ei valittuna paikkakuntaa
Toimi näin
Hakeudu asiakkaaksi kotikuntasi päihdepalveluihin. Siellä kanssasi tehdään hoidon tarpeen arvio ja alustava hoitosuunnitelma. Päihdepalvelujen asiakkuuteen kuuluu yleensä aluksi kartoitus- ja tutkimuskäyntejä sairaanhoitajan vastaanotolla sekä laboratoriotutkimuksia. Myöhemmin tarkennetaan hoitosuunnitelmaa päihdelääketieteeseen erikoistuneen lääkärin vastaanotolla. Tällöin sovitaan yksityiskohtaisesti, miten varsinainen hoitosi toteutetaan.
Tornion päihde- ja riippuvuuspalvelujen neuvonta ja asiointi
Päihde- ja riippuvuuspalvelujen neuvonta on henkilökohtaista ohjausta esimerkiksi päihde-, peli- ja nettiriippuvuuteen, sekä hyvinvoinnin vahvistamiseen. Palvelusta tarjotaan apua myös läheisille.
Palvelu vaatii tunnistautumisen, jotta voimme varmistua henkilöllisyydestäsi.
Kysymyksiä voit laittaa kirjallisesti ja saat myös vastauksen kirjallisena. Palvelu on tietoturvallinen ja liitteiden lähettäminen on turvallista.
Viestisi tallentuvat omalle asiointitilillesi Omavirtuun.
Haluatko tietoa eri riippuvuuksista? Mietitkö, onko sinulla joku riippuvuus? Oletko huolissasi läheisestäsi? Ota yhteyttä päihdepalveluiden arviointitiimiin, jossa sinua auttavat kaksi sairaanhoitajaa. Teemme päihdehoidon tarpeen arviointia ja ohjausta ilman lähetettä.
Saat yhteyden A-klinikan työntekijöihin puhelimitse arkipäivisin.
Päivystysnumero on käytössä vain päivystyspäivinä maanantaisin, tiistaisin ja keskiviikkoisin. Muina aikoina ota yhteys sairaanhoitajiin tai vastaavaan työntekijään.
Päivystysnumero on käytössä vain päivystysaikoina ma-ke puh. +358 408250383
Mielenterveys- ja päihdepalveluiden työntekijöihin saat yhteyden soittamalla. Mielenterveyspalvelut tukevat kasvuun ja kehitykseen, ihmisten välisiin suhteisiin ja psyykkiseen hyvinvointiin liittyvissä asioissa. Voit saada tukea esimerkiksi:
* lasten ja nuorten käyttäytymiseen liittyviin ongelmiin
Kittilän mielenterveystoimistossa tarjoamme apua monenlaisissa mielenterveyden- ja päihdeongelmien pulmissa ja kriiseissä. Autamme sekä aikuisia ja vanhuksia että nuoria ja lapsia. Olemme erikoistuneet mielenterveyden häiriöiden ja sairauksien hoitoon erilaisten terapeuttisten keskustelujen avulla. Saat apua tavallisissa elämän pulmissa ja kriiseissä.
Asiakkaitamme ovat vaikeuksia tai kriisejä kohdanneet yksityishenkilöt ja perheet, pariskunnat, päihteiden ja alkoholiongelmien kanssa kamppailevat henkilöt ja heidän omaisensa. Asiakkaitamme ovat myös psyykkisesti pitkäaikaissairaat, joille tehdään hoito- ja kuntoutussuunnitelmia sekä muun muassa masennuksesta ja työuupumuksesta kärsivät.
Saat soittamalla yhteyden mielenterveystoimiston työntekijöihin. Meille et tarvitse lähetettä, vaan voit suoraan varata ajan puhelimitse. Käynnit ovat maksuttomia.
Tarjoamme keskusteluapua ihmissuhteisiin, jaksamiseen, mielenterveyteen ja päihteisiin liittyvissä asioissa. Meihin voit ottaa yhteyttä myös akuuteissa kriisitilanteissa.
Mielenterveystoimistossa työskentelee 2-3 sairaanhoitajaa, yksi lähihoitaja ja osa-aikainen psykologi. Virka-ajan ulkopuolella kriisiapua voi saada terveyskeskuksen vuodeosastolta.
Saat tukea, kun olet huolissasi alkoholin, lääkkeiden tai muiden päihteiden liiallisesta tai haitallisesta käytöstä. Muut toiminnalliset riippuvuudet, kuten pelaaminen tai nettiriippuvuus kuuluvat myös hoitomme piiriin. Et tarvitse lähetettä ja käyntisi ovat sinulle maksuttomia.
Sosiaalityöllä tarkoitetaan sosiaalihuollon ammattihenkilön ohjausta, neuvontaa ja sosiaalisten ongelmien selvittämistä sekä muita tukitoimia, jotka ylläpitävät ja edistävät yksilöiden ja perheen turvallisuutta ja suoriutumista sekä yhteisöjen toimivuutta.
Lastensuojelun johtava sosiaalityöntekijä, Lastensuojelun johtava sosiaalityöntekijä, lastensuojelu, lähiesihenkilö puh. +358 405327814
Psykiatriselta sairaanhoitajalta saat keskusteluapua ihmissuhteisiin, mielenterveyteen ja päihteisiin liittyvissä asioissa sekä erilaisissa elämänkriiseissä. Mielenterveyspalveluihin voit ottaa yhteyttä myös akuuteissa kriisitilanteissa. Keskustelut ovat luottamuksellisia.
Mielenterveys- ja päihdepalvelut tekevät myös yhteistyötä kunnan muiden toimijoiden ja erikoissairaanhoidon kanssa. Mielenterveys- ja päihdepalveluihin ei tarvitse lähetettä vaan voit varata ajan suoraan puhelimitse.
Mielenterveys- ja päihdepalveluihin voit varata ajan puhelimitse. Psykiatrisen sairaanhoitajan vastaanotolle pääset ilman lähetettä ajanvarauksella. Käynnit ovat maksuttomia.
Tervolan terveyspalvelujen tuottamisesta vastaa Terveystalo.
Psykiatrian poliklinikalta saat neuvontaa mielenterveys- ja päihdepalveluista. Päivystävä sairaanhoitaja on tavoitettavissa vuorokauden ympäri joka päivä.
Kemin ja Tornion psykiatrian poliklinikoilla on yhteinen puhelinpalvelu.
Saat poliklinikalta apua päihderiippuvuuksiin, esimerkiksi alkoholi-, huume- ja lääkeongelmiin sekä hoitoa toiminnallisiin riippuvuuksiin.
Riippuvuuksien poliklinikalla tehdään hoidon tarpeen arviointeja ja hoidetaan erilaisia päihderiippuvuuksia (esimerkiksi alkoholi-, huume- ja lääkeongelmat) sekä toiminnallisia riippuvuuksia (esimerkiksi peli-, netti- ja seksiriippuvuudet). Riippuvuuksien poliklinikan palveluihin voi hakeutua myös riippuvuusongelmaisen läheinen saadakseen tukea tilanteeseensa. Hoitomuotoina ovat ohjaus ja neuvonta, yksilö-, pari-, perhe- ja verkostokeskustelut, lääkinnällinen avokatkaisu. Poliklinikalla tehdään myös päihderiippuvuuden arviointeja.
Riippuvuuksien poliklinikalle voit hakeutua ilman etukäteisajanvarausta maanantaisin, keskiviikkoisin, torstaisin ja perjantaisin. Muulloin asiointi tapahtuu ajanvarauksella.
Karesuvannon terveysasemalla on terveydenhoitajan vastaanotto ja kotisairaanhoitaja. Lääkäri käy terveysasemalla viikoittain pitämässä vastaanottopäivän.
Kiireettömät ja tavanomaiset lääkärin tai hoitajan kannanottoa vaativat asiat hoidetaan arkipäivisin virka-aikana terveyskeskuksessa ja -asemilla. Tällaisia tapauksia ovat esimerkiksi vuosikontrollit, pitkäaikaiset sairaudet, korvakipu, flunssa, selkäkipu jne.
Hetan terveysasemalta saat saamenkielisiä terveyspalveluja, kuten lastenneuvolan, kouluterveydenhuollon ja työttömien terveyspalvelut sekä asiakkaiden muisti- ja seurantatutkimukset. Kotisairaanhoito terveys- ja sairaanhoitopalvelua asiakkaalle, joka sairauden vuoksi ei voi käyttää muita avoterveydenhuollon ja sairaanhoidon palveluja. Palveluihin kuuluu myös aivoverenkiertohäiriöpotilaan hoidon seuranta.
A-klinikka järjestää päihdehuollon palveluita yli 30-vuotiaille.
Osoite
2. krs
Valtakatu
11,
96100
ROVANIEMI
Muut yhteystiedot
Rovaniemen Nuorisoasema Romppu
Romppu järjestää avohuollon päihdepalveluita alle 30-vuotiaille nuorille ja nuorille aikuisille sekä heidän läheisilleen.
Osoite
1. Krs
Valtakatu
11,
96100
ROVANIEMI
Normaalit aukioloajat
Maanantai
-
Torstai
08:00 - 16:00
Perjantai
08:00 - 14:00
Muut yhteystiedot
Tornion A-klinikka
Päihdeongelmaisille ja heidän läheisilleen tarjotaan ohjausta ja neuvontaa esimerkiksi päihdevieroitukseen ja -kuntoutukseen liittyvissä asioissa.
Päihdeongelmaiset ja heidän läheisensä voivat saada neuvontaa esimerkiksi puhelimitse tai asioimalla palvelupisteessä.
Osoite
Terveyskeskus
Vesaisenkatu
2,
95400
TORNIO
Normaalit aukioloajat
Maanantai
-
Perjantai
08:00 - 16:00
Muut yhteystiedot
Pellon mielenterveystoimisto
Mielenterveystoimisto sijaitsee entisen koulurakennuksen rakennuksen toisessa kerroksessa. Toimistossa työskentelevät päihde- ja mielenterveyshuollon työntekijät. Samassa rakennuksessa toimii myös sosiaalitoimisto. Rakennus ei ole esteetön. Mikäli tarvitset esteettömiä palveluita, sovi asiasta etukäteen työntekijän kanssa (esimerkiksi kotikäynnit ovat mahdollisia).
Osoite
Opintie
7 B,
95700
PELLO
Normaalit aukioloajat
Maanantai
-
Torstai
08:00 - 16:00
Perjantai
08:00 - 14:00
Muut yhteystiedot
Posion terveyskeskus
Saat posiolaisena terveydenhuollon palvelut omasta terveyskeskuksestasi.
Mielenterveys- ja perheneuvola sijaitsee Posion terveyskeskuksessa. Palvelupaikassa voit hoitaa mielenterveysongelmiin, päihteisiin sekä parisuhteeseen, perheeseen ja lasten kasvuun sekä kehitykseen liittyviä asioita.
Sisäänkäynti tapahtuu terveyskeskuksen takaa järven puoleisesta ovesta.
Posion mielenterveys- ja päihdepalvelut tuottaa Hoivatie.
Tornion psykiatrian poliklinikka
Psykiatrian poliklinikka tarjoaa neuvontaa, psykiatrista tutkimusta, hoitoa ja kuntoutusta. Hoitomuotoina käytämme mm. perhe- ja verkostotyötä, yksilökeskusteluja, erilaisia ryhmämuotoisia hoitoja, toimintaterapiaa ja lääkehoitoa. Suunnittelemme ja arvioimme hoitoa yhdessä asiakkaan kanssa. Vastaamme nopeasti avun tarpeeseen ja huomioimme hoidossa myös asiakkaan perheen ja verkostot.
Toimintamme on joustavaa ja liikkuvaa. Hoidon jatkuvuus on meille tärkeää.
Osoite
Tornion terveyskeskus, pääovesta toiseen kerrokseen
Psykiatrian poliklinikalta saat neuvontaa, psykiatrista tutkimusta sekä hoitoa ja kuntoutusta. Hoitomuotoina käytämme esimerkiksi perhe- ja verkostotyötä, yksilökeskusteluja, erilaisia ryhmämuotoisia hoitoja, toimintaterapiaa ja lääkehoitoa. Suunnittelemme ja arvioimme hoitoa yhdessä asiakkaan kanssa. Vastaamme nopeasti avun tarpeeseen ja huomioimme hoidossa myös asiakkaan perheen ja verkostot.
Saat poliklinikalta apua päihderiippuvuuksiin, esimerkiksi alkoholi-, huume- ja lääkeongelmiin sekä hoitoa toiminnallisiin riippuvuuksiin.
Riippuvuuksien poliklinikalla tehdään hoidon tarpeen arviointeja ja hoidetaan erilaisia päihderiippuvuuksia (esimerkiksi alkoholi-, huume- ja lääkeongelmat) sekä toiminnallisia riippuvuuksia (esimerkiksi peli-, netti- ja seksiriippuvuudet). Riippuvuuksien poliklinikan palveluihin voi hakeutua myös riippuvuusongelmaisen läheinen saadakseen tukea tilanteeseensa. Hoitomuotoina ovat ohjaus ja neuvonta, yksilö-, pari-, perhe- ja verkostokeskustelut, lääkinnällinen avokatkaisu. Poliklinikalla tehdään myös päihderiippuvuuden arviointeja.
Riippuvuuksien poliklinikalle voit hakeutua ilman etukäteisajanvarausta maanantaisin, keskiviikkoisin, torstaisin ja perjantaisin. Muulloin asiointi tapahtuu ajanvarauksella.
Karesuvannon terveysasemalla on terveydenhoitajan vastaanotto ja kotisairaanhoitaja. Lääkäri käy terveysasemalla viikoittain pitämässä vastaanottopäivän.
Päihde- ja mielenterveystyön sairaanhoitaja on tavattavissa arkisin ilman ajanvarausta perhe- ja mielenterveysklinikalla.
Palvelun aukioloajat
Päihde- ja mielenterveystyön sairaanhoitaja
Maanantai
-
Perjantai
12:00 - 13:00
Kittilän terveyskeskus
Kittilän terveyskeskuksesta saat perusterveydenhuollon palveluita. Tarvittaessa sinut ohjataan edelleen jatkotutkimuksiin ja -hoitoihin.
Kittilän terveyskeskuksessa toimii poliklinikka, lääkärin kiireetön vastaanotto, laboratorio, röntgen, mielenterveystoimisto, fysioterapia, neuvolat ja akuutti- ja kuntoutusosasto (entiseltä nimeltään vuodeosasto).
Osoite
Sairaalantie
2,
99100
KITTILÄ
Normaalit aukioloajat
Poliklinikka ja vastaanotto
Maanantai
-
Torstai
08:00 - 15:00
Perjantai
08:00 - 14:00
Akuutti- ja kuntoutusosasto (entinen vuodeosasto)
Auki 24/7
Virtu.fi-viesteihin ja Omaolo-oirearvioihin vastaamme
Haluatko tietoa eri riippuvuuksista? Mietitkö, onko sinulla joku riippuvuus? Oletko huolissasi läheisestäsi? Ota yhteyttä päihdepalveluiden arviointitiimiin, jossa sinua auttavat kaksi sairaanhoitajaa. Teemme päihdehoidon tarpeen arviointia ja ohjausta ilman lähetettä.
Saat yhteyden A-klinikan työntekijöihin puhelimitse arkipäivisin.
Päivystysnumero on käytössä vain päivystyspäivinä maanantaisin, tiistaisin ja keskiviikkoisin. Muina aikoina ota yhteys sairaanhoitajiin tai vastaavaan työntekijään.
Päivystysnumero on käytössä vain päivystysaikoina ma-ke puh. +358 408250383
Mielenterveys- ja päihdepalveluiden työntekijöihin saat yhteyden soittamalla. Mielenterveyspalvelut tukevat kasvuun ja kehitykseen, ihmisten välisiin suhteisiin ja psyykkiseen hyvinvointiin liittyvissä asioissa. Voit saada tukea esimerkiksi:
* lasten ja nuorten käyttäytymiseen liittyviin ongelmiin
Kittilän mielenterveystoimistossa tarjoamme apua monenlaisissa mielenterveyden- ja päihdeongelmien pulmissa ja kriiseissä. Autamme sekä aikuisia ja vanhuksia että nuoria ja lapsia. Olemme erikoistuneet mielenterveyden häiriöiden ja sairauksien hoitoon erilaisten terapeuttisten keskustelujen avulla. Saat apua tavallisissa elämän pulmissa ja kriiseissä.
Asiakkaitamme ovat vaikeuksia tai kriisejä kohdanneet yksityishenkilöt ja perheet, pariskunnat, päihteiden ja alkoholiongelmien kanssa kamppailevat henkilöt ja heidän omaisensa. Asiakkaitamme ovat myös psyykkisesti pitkäaikaissairaat, joille tehdään hoito- ja kuntoutussuunnitelmia sekä muun muassa masennuksesta ja työuupumuksesta kärsivät.
Saat soittamalla yhteyden mielenterveystoimiston työntekijöihin. Meille et tarvitse lähetettä, vaan voit suoraan varata ajan puhelimitse. Käynnit ovat maksuttomia.
Tarjoamme keskusteluapua ihmissuhteisiin, jaksamiseen, mielenterveyteen ja päihteisiin liittyvissä asioissa. Meihin voit ottaa yhteyttä myös akuuteissa kriisitilanteissa.
Mielenterveystoimistossa työskentelee 2-3 sairaanhoitajaa, yksi lähihoitaja ja osa-aikainen psykologi. Virka-ajan ulkopuolella kriisiapua voi saada terveyskeskuksen vuodeosastolta.
Saat tukea, kun olet huolissasi alkoholin, lääkkeiden tai muiden päihteiden liiallisesta tai haitallisesta käytöstä. Muut toiminnalliset riippuvuudet, kuten pelaaminen tai nettiriippuvuus kuuluvat myös hoitomme piiriin. Et tarvitse lähetettä ja käyntisi ovat sinulle maksuttomia.
Sosiaalityöllä tarkoitetaan sosiaalihuollon ammattihenkilön ohjausta, neuvontaa ja sosiaalisten ongelmien selvittämistä sekä muita tukitoimia, jotka ylläpitävät ja edistävät yksilöiden ja perheen turvallisuutta ja suoriutumista sekä yhteisöjen toimivuutta.
Lastensuojelun johtava sosiaalityöntekijä, Lastensuojelun johtava sosiaalityöntekijä, lastensuojelu, lähiesihenkilö puh. +358 405327814
Psykiatriselta sairaanhoitajalta saat keskusteluapua ihmissuhteisiin, mielenterveyteen ja päihteisiin liittyvissä asioissa sekä erilaisissa elämänkriiseissä. Mielenterveyspalveluihin voit ottaa yhteyttä myös akuuteissa kriisitilanteissa. Keskustelut ovat luottamuksellisia.
Mielenterveys- ja päihdepalvelut tekevät myös yhteistyötä kunnan muiden toimijoiden ja erikoissairaanhoidon kanssa. Mielenterveys- ja päihdepalveluihin ei tarvitse lähetettä vaan voit varata ajan suoraan puhelimitse.
Mielenterveys- ja päihdepalveluihin voit varata ajan puhelimitse. Psykiatrisen sairaanhoitajan vastaanotolle pääset ilman lähetettä ajanvarauksella. Käynnit ovat maksuttomia.
Tervolan terveyspalvelujen tuottamisesta vastaa Terveystalo.
Psykiatrian poliklinikalta saat neuvontaa mielenterveys- ja päihdepalveluista. Päivystävä sairaanhoitaja on tavoitettavissa vuorokauden ympäri joka päivä.
Kemin ja Tornion psykiatrian poliklinikoilla on yhteinen puhelinpalvelu.
Saat poliklinikalta apua päihderiippuvuuksiin, esimerkiksi alkoholi-, huume- ja lääkeongelmiin sekä hoitoa toiminnallisiin riippuvuuksiin.
Riippuvuuksien poliklinikalla tehdään hoidon tarpeen arviointeja ja hoidetaan erilaisia päihderiippuvuuksia (esimerkiksi alkoholi-, huume- ja lääkeongelmat) sekä toiminnallisia riippuvuuksia (esimerkiksi peli-, netti- ja seksiriippuvuudet). Riippuvuuksien poliklinikan palveluihin voi hakeutua myös riippuvuusongelmaisen läheinen saadakseen tukea tilanteeseensa. Hoitomuotoina ovat ohjaus ja neuvonta, yksilö-, pari-, perhe- ja verkostokeskustelut, lääkinnällinen avokatkaisu. Poliklinikalla tehdään myös päihderiippuvuuden arviointeja.
Riippuvuuksien poliklinikalle voit hakeutua ilman etukäteisajanvarausta maanantaisin, keskiviikkoisin, torstaisin ja perjantaisin. Muulloin asiointi tapahtuu ajanvarauksella.
Karesuvannon terveysasemalla on terveydenhoitajan vastaanotto ja kotisairaanhoitaja. Lääkäri käy terveysasemalla viikoittain pitämässä vastaanottopäivän.
Kiireettömät ja tavanomaiset lääkärin tai hoitajan kannanottoa vaativat asiat hoidetaan arkipäivisin virka-aikana terveyskeskuksessa ja -asemilla. Tällaisia tapauksia ovat esimerkiksi vuosikontrollit, pitkäaikaiset sairaudet, korvakipu, flunssa, selkäkipu jne.
Hetan terveysasemalta saat saamenkielisiä terveyspalveluja, kuten lastenneuvolan, kouluterveydenhuollon ja työttömien terveyspalvelut sekä asiakkaiden muisti- ja seurantatutkimukset. Kotisairaanhoito terveys- ja sairaanhoitopalvelua asiakkaalle, joka sairauden vuoksi ei voi käyttää muita avoterveydenhuollon ja sairaanhoidon palveluja. Palveluihin kuuluu myös aivoverenkiertohäiriöpotilaan hoidon seuranta.