Palvelujen siirtyminen hyvinvointialueelle sujui suunnitellusti
Lapin julkiset sosiaali-, terveys- ja pelastuspalvelut siirtyivät 1. tammikuuta Lapin hyvinvointialueen...
Kolme laskijaa tunturin päällä.

Kuva: Lapin Materiaalipankki | Jaakko Posti

Palvelujen siirtyminen hyvinvointialueelle sujui suunnitellusti

4.1.2023

Lapin julkiset sosiaali-, terveys- ja pelastuspalvelut siirtyivät 1. tammikuuta Lapin hyvinvointialueen järjestettäväksi. Tavoitteena oli turvallinen siirtymä, eli että lappilaiset saisivat tarvitsemansa palvelut myös vuodenvaihteessa, ja tässä tavoitteessa onnistuttiin. 

-Tässä vaiheessa on tehty käytännössä vain hallinnollinen muutos sekä yhtenäistetty palvelujen määräytymisperusteet ja asiakasmaksut. Varsinaisia muita asiakkaille näkyviä muutoksia päästään oikeastaan nyt vasta valmistelemaan, hyvinvointialuejohtaja Jari Jokela toteaa. 

Muutamassa järjestelmässä on havaittu maanantaina hitautta ja yksittäisiä kirjautumisongelmia, joita on korjattu sitä mukaan kun niitä on havaittu. Mitään isompia haasteita ei ole toistaiseksi todettu. 

-Eri ohjelmistoja on pelkästään sosiaali- ja terveyspalveluissa useita satoja, joten näitä lyhyitä suunniteltuja tai suunnittelemattomia käyttökatkoja esiintyy aika-ajoin. Aikalailla tavanomainen vuodenvaihde it-palveluiden osalta, tietohallintojohtaja Mikko Päkkilä toteaa. 

Paikalliset noin puolen tunnin mittaiset sähkökatkot eivät merkittävästi häirinneet toimintaa. Uudenvuoden juhlinta työllisti sekä pelastuslaitosta että päivystyksiä tavalliseen tapaan. 

Henkilöstöpalvelut jatkaa tiivistä työtä, jotta vakituinen henkilöstö saa vuoden ensimmäiset palkat varsinaisena palkanmaksupäivänä 13. tammikuuta ja että yhtenäinen työajanseuranta saadaan otettua käyttöön kaikissa yksiköissä. Lisäksi hyvinvointialue tekee tiivistä yhteistyötä hyvinvointialueen henkilöstön työterveyspalvelujen tuottajien kanssa, jotta sekä palvelut että laskutukset toimivat oikein myös niiden osalta. 

Hyvinvointialueen nettisivuilla lapha.fi on julkaistu viime viikolla myös sote-palvelujen tiedot, mutta tiedoissa on vielä pieniä puutteita ja korjaustarpeita. Tiedot korjataan tämän viikon aikana, ja varmuuden vuoksi yhteystiedot löytyvät vielä jonkun aikaa myös kuntien sivuilta. 

-Paljon valmistelutyötä on tehty, mutta paljon on vielä tekemistä jäljellä. Maailma ei ole valmis, ei myöskään hyvinvointialue, mutta kyllä tästä vielä hyvä tulee, hyvinvointialuejohtaja Jokela totesi myös henkilöstölle lähettämässään uudenvuoden tervehdyksessä. 

Kolme laskijaa tunturin päällä. Palvelujen siirtyminen hyvinvointialueelle sujui suunnitellusti
4.1.2023
Lapin julkiset sosiaali-, terveys- ja pelastuspalvelut siirtyivät 1. tammikuuta Lapin hyvinvointialueen...