Sote- ja pelastuspalvelut siirtyivät ilman ongelmia, nyt keskitytään maksuliikenteeseen
Hyvinvointialueen palvelujen järjestäminen on alkanut suunnitellusti ja siirto uuteen organisaatioon on...
Ikäihminen ruokailemassa palvelutalossa. Hoitaja avustaa ruokailussa.

Kuvaaja Maija Hagberg.

Sote- ja pelastuspalvelut siirtyivät ilman ongelmia, nyt keskitytään maksuliikenteeseen

5.1.2023

Hyvinvointialueen palvelujen järjestäminen on alkanut suunnitellusti ja siirto uuteen organisaatioon on mennyt hyvin. Nyt keskitytään hyvinvointialueen maksuliikenteeseen.

Sote- ja pelastuspalvelujen siirtyminen Lapin hyvinvointialueen järjestettäväksi sujui suunnitellusti, ja palvelujen tuotanto on jatkunut häiriöttä vuodenvaihteen yli. Hyvinvointialue keskittyy nyt henkilöstön palkanmaksuun ja maksuliikenteen toimivuuteen.  

Hyvinvointialueen maksuliikenne on käynnistynyt ilman ongelmia, ja laskujakin on ehditty hyväksyä jo useamman miljoonan edestä. Myös asiakkaiden etuuksien maksaminen on jatkunut keskeytyksettä vuodenvaihteen yli. Asiakaslaskutusta vielä valmistellaan, ja siinä voi olla alkuvaiheessa joidenkin laskujen osalta vähän viivettä. 

Ensimmäinen hyvinvointialueen palkanmaksu tammikuussa

Lapin hyvinvointialue on ulkoistanut palkanlaskennan peruspalvelun Sarastialle. Hyvinvointialueella ei ole kuitenkaan käytössä uusi muualla ongelmia aiheuttanut ohjelma, vaan vanha tuttu Personec/ESS-ohjelma, joka on ollut pitkään käytössä jo monissa Lapin organisaatioissa.  

Noin 6450 vakituisen työntekijän ensimmäinen palkanmaksupäivä on perjantaina 13. päivä. Viimeisten palkkatietojen ja puuttuvien sopimusten, verokorttien yms. tarkistaminen on edelleen käynnissä, mutta hyvinvointialueen henkilöstöjohtaja Marjo Kuittisen mukaan tilanne näyttää tilanteeseen nähden melko hyvältä.  

Jos jostakin syystä yksittäinen vakituinen työntekijä ei saisi palkkaansa oikein, varapalkanmaksupäivä on jo heti seuraavana maanantaina 16. tammikuuta.

Määräaikaisen henkilöstön palkanmaksupäivä on kuun lopussa.  

Hyvinvointialue on ottamassa käyttöön yhtenäisen työajanseurantajärjestelmän, ja sen käyttöönotto on vielä osittain kesken. Henkilöstön työterveyspalvelut tuottavat edelleen samat toimijat kuin ennenkin.  

Lisätietoja:
hyvinvointialuejohtaja Jari Jokela, jari.jokela@lapha.fi, 040 532 3998
henkilöstöjohtaja Marjo Kuittinen, marjo.kuittinen@lapha.fi, 040 757 6530 

Ikäihminen ruokailemassa palvelutalossa. Hoitaja avustaa ruokailussa. Sote- ja pelastuspalvelut siirtyivät ilman ongelmia, nyt keskitytään maksuliikenteeseen
5.1.2023
Hyvinvointialueen palvelujen järjestäminen on alkanut suunnitellusti ja siirto uuteen organisaatioon on...