Vammaissosiaalityön yksikön sosiaalityöntekijät ovat tavoitettavissa arkisin puhelintunnilla. Sosiaalityöntekijöiden puhelintunti on tarkoitettu jo asiakkuudessa oleville asiakkaille. Uusia asiakkaita ohjataan soittamaan vammaissosiaalityön ja ohjauksen neuvontapuhelimeen.
Avopalvelun ohjaajalta saat ohjausta ja neuvontaa sosiaalipalveluasioissa, kuten kotipalveluihin, asumispalveluihin, tukipalveluihin, kuljetuspalveluihin, omaishoidontukeen, ikäihmisten perhehoitoon, kehitysvammaisten avo- ja laitospalveluihin sekä vammaishuoltoon liittyvissä asioissa.
Perhekeskuksen neuvonta ja palveluohjaus auttavat löytämään oikean tai tarvitsemasi palvelun. Saat meiltä apua, kun tarvitset neuvoa ja tukea arjen pulmatilanteissa. Neuvonnassa tehdään alustava arviointi. Samalla katsotaan, onko tarvetta asiakkuuteen. Yhteistyöllä etsimme ja räätälöimme sopivat ja oikea-aikaiset palvelut.
Kehitysvammaisten palvelukoti Kurjenpesän asumispalveluasioissa ja tilapäishoidon varauksissa sekä muissa vammaispalveluihin liittyvissä asioissa voit ottaa yhteyttä kehitysvammahuollon johtajaan.
Soittamalla saat yhteyden kuntouttavan työtoiminnan sosiaaliohjaajaan.
Kuntouttava työtoiminta on sosiaalihuoltolain mukaista sosiaalipalvelua sekä työttömyysturvalain mukainen työllistymistä edistävä palvelu.
Kuntouttavalla työtoiminnalla pyritään parantamaan pitkään työttömänä olleen henkilön edellytyksiä osallistua muihin työllistymistä edistäviin palveluihin, koulutukseen tai työllistyä avoimille työmarkkinoille. Kuntouttavan työtoiminnan tarkoituksena on vahvistaa asiakkaan elämän- ja arjenhallintaa sekä työ- ja toimintakykyä.
Kuntouttavasta työtoiminnasta sovitaan aina aktivointisuunnitelmassa. Aktivointisuunnitelma laaditaan yhdessä asiakkaan, kunnan edustajan ja te-palveluiden asiantuntijan kanssa. Suunnitelmassa nimetään tavoitteet ja keinot, joiden avulla parhaiten edistetään asiakkaan työllistymistä, parannetaan hänen työ- ja toimintakykyään sekä yleistä elämänhallintaansa.
Yksilövalmennus on asiakkaalle tarjottavaa kokonaisvaltaista henkilökohtaista ohjausta ja elämäntilanteen kartoitusta. Yksilövalmennuksen avulla tuetaan valmentautujan toimintakyvyn vahvistamista ja arjenhallinnan parantamista. Valmentautujaa tuetaan myös hänen koulutus- ja työuran suunnittelussa sekä motivoidaan häntä ottamaan vastuuta elämästään.
Kehitysvammaisten päivä- ja toimintakeskuksessa tarjotaan kehitysvammaisille kuntouttavaa työ- ja harrastetoimintaa, päivätoimintaa sekä kehitysvammaisten koululaisten aamu- ja iltapäivähoitoa.
Toimintakeskus Hyrylä Enontekiön Hetassa tarjoaa työ- ja päivätoimintaa kehitysvammaisille, aistivammaisille ja mielenterveyskuntoutujille. Toiminnan tavoitteena on tarjota mielekästä ohjattua toimintaa kuntoutumisen ja elämänhallinnan tueksi. Toiminta kehittää asiakkaiden toimintakykyä ja itsenäistä selviytymistä arjessa.
Hyrylässä on myös käsityömyymälä, jossa myydään lahjaesineitä ja tekstiilejä. Tervetuloa tutustumaan toimintaamme!
Toimintakeskuksesta saat päivä- ja työtoiminnan palveluja kehitysvammaisille. Päivätoiminta sisältää erilaisia viriketoiminnan palveluja. Osa viriketoiminnan palveluista järjestetään yhteistyössä kansalaisopiston kanssa. Työtoiminta sisältää pienimuotoista kudonta-, ompelu- ja askartelutoiminta ja muun muassa pihatöitä. Työtoimintaan sisältyy myös avotyötoiminnan palvelut.
Päivä- ja työtoimintaa järjestetään myös pienryhmissä. Pienryhmiä ovat Kiehispirtti, Seminaarinkatu 5 ja Myllytupa, Särkeläntie 16.
Myllytuvasta saat kehitysvammapalveluja ja avohuollon palveluja. Myllytuvan kerrostalossa on palveluasumisen asumisyksikkö. Henkilöstö työskentelee kaksivuorotyössä. Väliaikaisasumisen palveluita saat Jokirannan ryhmäkodissa ja Myllytuvalla. Myllytuvalla on myös asumisvalmennuksen yksikkö.
Henkilöstö ohjaa ja tukee asumista etukäteen laaditun suunnitelman mukaan.
Päiväkeskus Niittyvilla on kehitysvammaisten työ- ja päivätoiminnan keskus. Koulujen loma-aikoina päiväkeskuksessa on päivätoimintaa kehitysvammaisille kouluikäisille lapsille ja nuorille.
Päiväkeskus Niittyvillassa kehitysvammaiset henkilöt saavat ohjausta palveluiden käyttämiseen, tukea itsenäiseen asumiseen ja asiointiin sekä tukea kehitysvammaisen lapsiperheen ja ikäihmisen perheen arkeen.
Osoite
Sairaalatie
4 C,
97700
RANUA
Normaalit aukioloajat
Maanantai
-
Torstai
08:00 - 16:00
Perjantai
08:00 - 14:00
Muut yhteystiedot
Simon toimintakeskus
Työ- ja päivätoiminnan tavoitteena on vammaisten ja osatyökykyisten asiakkaiden osallisuuden lisääminen, toimintakyvyn ylläpitäminen ja edistäminen sekä työllistymismahdollisuuksien lisääminen.
Toimintayksiköissä tai avo- ja tuetussa työssä vammaiset ja osatyökykyiset henkilöt voivat tehdä omaan työkykyynsä sopeutettua työtä, valmentautua työhön, koulutukseen tai pitää yllä säännöllistä päivärytmiä ja toiminnallisia taitoja osallistumalla erilaiseen ohjattuun toimintaan tai valmennukseen.
Päivätoimintaa tarjotaan arkipäivisin työikäiselle henkilölle, jonka toimeentulo perustuu pääosin sairauden tai työkyvyttömyyden perusteella myönnettäviin etuuksiin. Lisäksi edellytetään, että henkilöllä on erittäin vaikea toimintarajoite. Päivätoiminta on maksutonta.
Asiakkaat ohjautuvat työpajalle pääasiallisesti sosiaalitoimen tai työllisyyden kuntakokeilun kautta. Valmennuksen kestoon vaikuttaa sen hetkisen elämäntilanteen haasteet ja niiden laajuus. Tavoitteena on päästä opiskelujen ja työelämän pariin tai saada selvyys omasta työ- ja toimintakyvystä.
Työpajalla on neljä eri pajaa, joissa jokaisessa toimii ohjaajana oman alansa ammattilainen eli työvalmentaja. Kuntoutus tapahtuu pääsääntöisesti asiakkaan valitsemalla työpajalla. Asiakas saa henkilökohtaista tukea yhdessä asetettujen tavoitteiden saavuttamiseksi sekä työ- että yksilövalmentajalta.
Pajatoiminnan lisäksi tarjolla on monipuolisia ryhmävalmennuksia, joiden sisältö suunnitellaan aina tarpeen mukaan.
Saat meiltä apua erilaisissa elämäntilanteissa – olet sitten perheellinen tai yksin asuva, lapsi, nuori, työikäinen tai ikäihminen.
Perhekeskuksen sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijöinä toimimme tiiviissä yhteistyössä kanssasi ja keskenämme. Tavoitteenamme on, että saat apua ja tukea nopeasti ja joustavasti. Teemme yhteistyötä järjestöjen ja seurakuntien, kunnan hyvinvointia ja terveyttä edistävän työn, kunnan eri toimialojen ja erikoissairaanhoidon kanssa.
Sosiaalitoimistosta saat ohjausta ja neuvontaa sosiaalityön palveluista, täydentävästä ja ehkäisevästä toimeentulotuesta sekä välitystilistä, kuntouttavasta työtoiminnasta, lastensuojelun palveluista, lastenvalvojan palveluista, koti-, tuki- ja vammaispalveluista.
Rovaniemen pienteollisuustalo Piekkarissa toimii kunnan terveydenhuollon, ikäihmisten ja vammaissosiaalityön palveluyksiköitä.
Osoite
Pohjolankatu
2,
96100
ROVANIEMI
Normaalit aukioloajat
Hammashoitolan aukioloajat
Maanantai
-
Torstai
08:00 - 15:00
Perjantai
08:00 - 14:30
Ikäihmisten neuvontapiste Nestori
Maanantai
-
Perjantai
09:00 - 16:00
Muut yhteystiedot
Tervolan toimintakeskus
Toimintakeskus tarjoaa työ- ja päivätoimintaa tervolalaisille kehitysvammaisille. Toimintakeskuksen toiminnan lähtökohtana on tukea asiakkaan elämänhallintaa ja toiminnallisuutta. Tavoitteena on ylläpitää asiakkaan toimintakykyä virikkeellisen ja mielekkään toiminnan avulla sekä tukea ja kehittää asiakkaiden työtaitoja kunkin asiakkaan omien voimavarojen mukaan. Toimintakeskuksessa tehdään mm. kudonta, askartelu ja muita käden taitoja vaativia töitä, sekä ulkotöitä. Avotyötoiminta sisältää erilaisia kuljetustöitä ja avustamista ruokahuoltopalveluissa.
Aktiivista yhteistyötä tehdään Kivalo-opiston, Tervolan seurakunnan ja kirjaston kanssa erilaisten toimintatuokioiden muodossa.
Toimari on kehitysvammaisten ja muiden työtoiminnan piirissä olevien toimintakeskus, jossa asiakkaat ylläpitävät ja kehittävät fyysisiä ja psyykkisiä taitojaan tavoitteellisesti ja yksilöllisesti työntekijöiden avustuksella tekstiiliverstaassa sekä puutyö- ja askarteluverstaassa.
Toimarilla on myös omaa teatteritoimintaa, ja toimarilaiset esiintyvät erilaisissa tapahtumissa.
Toimarin henkilökunta työskentelee kuntouttavalla työotteella, eli asiakkaita kannustetaan käyttämään omia taitojaan ja voimavarojaan.
Toimarin työtoiminnoissa käy aikuisia kehitysvammaisia, mielenterveyskuntoutujia sekä työkokeiluun ja kuntoutukseen osallistuvia asiakkaita. Osa kehitysvammaisista työskentelee Kolarin kunnan muissa yksiköissä sekä paikallisissa yrityksissä.
Työtoiminnassa mukana olevien kätten töitä on myynnissä Toimarin myymälässä sekä Kolarin kirpputoripalstoilla.
Pellon toimintakeskus tarjoaa työtoimintapalveluja sekä päivätoiminta- ja kuntoutusohjauspalveluja.
Asiakkaina ovat kehitysvammaiset ja muut oppimisessa, ymmärtämisessä, kommunikoinnissa sekä toiminnanohjauksessa tukea tarvitsevat henkilöt.
Toimintakeskuksen tavoitteena on tarjota toiminnan mielekkyyden ja monipuolisuuden avulla haasteellista työtä ja toimintaa sekä elämän taitojen kehittymistä tekijöilleen. Työtä ja askareita tuetaan vahvistamalla omatoimisuutta ja itsenäisyyttä. Perustehtävää toteutetaan vastaamalla erilaisten asiakasryhmien asettamiin erilaisiin toiminnallisiin tarpeisiin.
Toimintakeskuksessa työskentelee työ- ja päivätoiminnan asiantuntijat, kukin omalla toiminta-alueellaan. Tarjoamme asiakkaillemme laadukkaita ja kilpailukykyisiä palveluja. Merkittävä yhteistyömuoto on kunnan eri sektoreiden, kotien ja asumispalvelujen kanssa tehtävä yhteistyö.
Toimintakeskus järjestää työ- ja päivätoiminnan kehitysvammaisille henkilöille. Toiminnan tarkoituksena on tukea henkilön toimintakykyä. Toiminta räätälöidään yksilöllisesti henkilön hyvinvointia, arkielämää ja osallisuutta tukevaksi. Toimintakeskuksessa järjestetään monipuolisia työtehtäviä ja harrastustoimintaa. Lisäksi "Toimarissa" järjestetään kehitysvammaisten nuorten iltapäivätoiminta.
Työtoiminta on tarkoitettu henkilöille, joilla vamman, sairauden, kuntoutumistarpeen tai muun syyn takia ei ole edellytyksiä osallistua tavanomaiseen työhön.
Työtoimintaa voidaan järjestää toimintakeskuksissa tai tavallisilla työpaikoilla. Työtoimintaan osallistuvat eivät ole työsuhteessa toiminnan järjestäjään. Työtoimintaan osallistuvalle maksetaan toiminnasta päivittäinen korvaus. Osallistuja voi joutua itse maksamaan työpäivän aikana tarjoiltavan aterian ja työmatkat.
Työtoiminnan tarkoituksena on ylläpitää ja edistää siihen osallistuvien toimintakykyä.
Vammaisten työllistymistä tukeva toiminta ja vammaisten henkilöiden työtoiminta on maksutonta
Sosiaalihuoltolaki:
Laki kehitysvammaisten erityishuollosta:
Vammaissosiaalityön yksikön sosiaalityöntekijät ovat tavoitettavissa arkisin puhelintunnilla. Sosiaalityöntekijöiden puhelintunti on tarkoitettu jo asiakkuudessa oleville asiakkaille. Uusia asiakkaita ohjataan soittamaan vammaissosiaalityön ja ohjauksen neuvontapuhelimeen.
Avopalvelun ohjaajalta saat ohjausta ja neuvontaa sosiaalipalveluasioissa, kuten kotipalveluihin, asumispalveluihin, tukipalveluihin, kuljetuspalveluihin, omaishoidontukeen, ikäihmisten perhehoitoon, kehitysvammaisten avo- ja laitospalveluihin sekä vammaishuoltoon liittyvissä asioissa.
Perhekeskuksen neuvonta ja palveluohjaus auttavat löytämään oikean tai tarvitsemasi palvelun. Saat meiltä apua, kun tarvitset neuvoa ja tukea arjen pulmatilanteissa. Neuvonnassa tehdään alustava arviointi. Samalla katsotaan, onko tarvetta asiakkuuteen. Yhteistyöllä etsimme ja räätälöimme sopivat ja oikea-aikaiset palvelut.
Kehitysvammaisten palvelukoti Kurjenpesän asumispalveluasioissa ja tilapäishoidon varauksissa sekä muissa vammaispalveluihin liittyvissä asioissa voit ottaa yhteyttä kehitysvammahuollon johtajaan.
Soittamalla saat yhteyden kuntouttavan työtoiminnan sosiaaliohjaajaan.
Kuntouttava työtoiminta on sosiaalihuoltolain mukaista sosiaalipalvelua sekä työttömyysturvalain mukainen työllistymistä edistävä palvelu.
Kuntouttavalla työtoiminnalla pyritään parantamaan pitkään työttömänä olleen henkilön edellytyksiä osallistua muihin työllistymistä edistäviin palveluihin, koulutukseen tai työllistyä avoimille työmarkkinoille. Kuntouttavan työtoiminnan tarkoituksena on vahvistaa asiakkaan elämän- ja arjenhallintaa sekä työ- ja toimintakykyä.
Kuntouttavasta työtoiminnasta sovitaan aina aktivointisuunnitelmassa. Aktivointisuunnitelma laaditaan yhdessä asiakkaan, kunnan edustajan ja te-palveluiden asiantuntijan kanssa. Suunnitelmassa nimetään tavoitteet ja keinot, joiden avulla parhaiten edistetään asiakkaan työllistymistä, parannetaan hänen työ- ja toimintakykyään sekä yleistä elämänhallintaansa.
Yksilövalmennus on asiakkaalle tarjottavaa kokonaisvaltaista henkilökohtaista ohjausta ja elämäntilanteen kartoitusta. Yksilövalmennuksen avulla tuetaan valmentautujan toimintakyvyn vahvistamista ja arjenhallinnan parantamista. Valmentautujaa tuetaan myös hänen koulutus- ja työuran suunnittelussa sekä motivoidaan häntä ottamaan vastuuta elämästään.