Navigointivalikko

Navigointivalikko

Luuntiheysmittaus

Luuntiheysmittaus

Luuntiheysmittaus

Sinulle on varattu luuntiheysmittaus Lapin keskussairaalaan. Luuston mineraalitiheys määritetään reisiluusta, lanneselästä tai ranteesta. Tutkimuksessa saatava sädeannos on murto-osa vuotuisesta taustasäteilyn aiheuttamasta sädeannoksesta. Varjoainetta ei käytetä.

Tutkimukseen valmistautuminen

Varaa tutkimukseen aikaa noin puoli tuntia, erillisiä esivalmisteluja ei tarvita. Ajasta ei tule tekstiviesti muistutusta. Tutkimuspäivänä voit syödä, juoda ja ottaa lääkkeesi tavalliseen tapaan. Kerro meille, mikäli sinulla on proteesi lonkassa. Luuntiheysmittausta ei tehdä yli 225 kg painaville.

Tutkimuksen suorittaminen

Mittaus kestää noin 15 minuuttia. Mitattavalta alueelta riisutaan vaatteet, joissa on metallia. Tutkimuksen aikana makaat selälläsi liikkumatta, jalat suorana jalkaterät ja nilkat sisäänpäin käännettyinä.

Tutkimuksen jälkeen huomioitavaa

Tutkimuksen jälkeen ei ole jälkihoitoa. Vastauksen tutkimuksesta saat hoitavalta lääkäriltä. Tiedustelut vastauksista hoitavaan / ajan varanneeseen yksikköön. Yhteystiedot Käynti Lapin keskussairaalan pääaulasta (2.kerros), laboratorio, isotooppiyksikkö (odotusaula 2M). Muista Ilmoittautua automaatilla 2M kun saavut.

Mikäli et voi saapua tutkimukseen varattuna aikana, ilmoita asiasta mahdollisimman aikaisessa vaiheessa ajan varanneeseen yksikköön esim. terveyskeskus tai poliklinikka.