Navigointivalikko

Navigointivalikko

Ohjeita päiväkirurgiselle nukutuspotilaalle

Ohjeita päiväkirurgiselle nukutuspotilaalle

Ohjeita päiväkirurgiselle nukutuspotilaalle

  1. Voit tulla sairaalaan yleisellä kulkuneuvolla, mutta lähtiessäsi sairaalasta sinulla on oltava aikuinen saattaja, joka hakee sinut kotiin toimenpiteen jälkeen. Järjestä myös niin, että sinulla on aikuinen henkilö kanssasi toimenpidettä seuraavan illan ja yön ajan.
  2. Toimenpide täytyy siirtää yskän tai kuumeen vuoksi. Ilmoita tällaisesta ajoissa poliklinikalle.
  3. Mahalaukussa oleva ruoka tai juoma (jopa vesi) voivat aiheuttaa vaarallisen oksentamisen toimenpiteen aikana. Älä syö mitään kuuteen (6) tuntiin ennen toimenpidettä. Kirkkaita läpinäkyviä nesteitä (esim. vesi, kirkas mehu, tee) voit kuitenkin juoda aina kahteen (2) tuntiin sakka ennen toimenpidettä. Ei kahvia, ei maitoa!
  4. Kerro nukutuslääkärille tai sairaanhoitajalle kaikki yleistä terveydentilaasi koskevat seikat: sairaudet, mahdollinen raskaus, lääkkeiden käyttö, yliherkkyys jne. koska nämä asiat vaikuttavat nukutuksen ja puudutuksen valintaan. Mikäli sinulla on säännöllinen lääkitys, voit ottaa lääkkeet normaalisti pienen vesimäärän kera.
  5. Toipuminen leikkauksesta ja nukutuksesta/puudutuksesta vie aikaa, joten varaa koko päivä toimenpidettä varten. Mikäli leikkauksesta toipumisessa ilmenee ongelmia, voit joutua myös jäämään sairaalaan toimenpiteen jälkeen.
  6. Mikäli tulet kaukaa, sairaalassamme on potilashotelli, jossa sinulla on mahdollisuus yöpyä saattajasi kanssa. Potilashotelli varataan puh. (016) 328 6112.
  7. Nukutuksen jälkeen Sinulla voi olla kurkku- tai lihaskipua, mikä häviää parin vuorokauden kuluessa. Pyri lepäämään toimenpidepäivänä.
  8. Huomioi että lääkkeiden vaikutus kestää jopa 24 tuntia. Älä aja autoa, älä lähde ulos ilman saattajaa tänä aikana.

Tervetuloa Suusairauksien poliklinikalle!