Alueellinen sijais- ja tukiperhetyöntekijä (Kemi, Keminmaa, Simo, Tervola, Tornio, Ylitornio)
Saat yhteyden sijais- ja tukiperhetyöntekijään. Palvelu on yhteinen Kemin, Keminmaan, Simon, Tervolan, Tornion ja Ylitornion asiakkaille.
Jos sinä tai perheesi tarvitsee erityistä tukea arjessa, voit hakea tukihenkilöä tai tukiperhettä. Tukihenkilöiden ja -perheiden tarkoitus on vähentää kuormitusta ja helpottaa arjen sujumista. Tukihenkilöitä ja -perheitä voi tarvita monenlaisissa elämäntilanteissa.
Tukihenkilö on vapaaehtoinen tai ammattilainen, jonka kanssa voit käydä esimerkiksi harrastuksissa ja ulkoilemassa. Tukihenkilö voi myös esimerkiksi auttaa koulutehtävissä, opastaa arjessa ja toimia keskustelukumppanina. Tukihenkilö tulee sinun luoksesi. Yhteydenpidon säännöllisyys ja kesto määrittyvät tarpeidesi mukaan.
Tukiperhe on lapselle nimetty perhe, jossa lapsi käy yökylässä esimeriksi viikonloppuisin tai lomilla. Vierailun aikana lapsi osallistuu tukiperheen normaaliin arkeen. Tukiperheen tarkoitus on antaa vanhemmille hengähdyshetki ja tukea lapsen kasvua ja kehitystä.
Valitse paikkakunta ja saat näkyviin yhteystiedot, sähköiset palvelut ja muut palveluun liittyvät tiedot.
Valitse paikkakunta
Valittuna: Kaikki
Saat yhteyden sijais- ja tukiperhetyöntekijään. Palvelu on yhteinen Kemin, Keminmaan, Simon, Tervolan, Tornion ja Ylitornion asiakkaille.
Saat yhteyden perheiden palvelujen sosiaalityöntekijään puhelimitse arkipäivisin.
Saat yhteyden perheiden ja työikäisten palvelujen sosiaaliohjaajaan puhelimitse arkipäivisin.
Saat yhteyden perheiden palvelujen sosiaaliohjaajaan puhelimitse arkipäivisin. Sosiaaliohjaaja palvelee myös lastensuojelun jälkihuoltoon liittyvissä asioissa.
Saat yhteyden perheiden palvelujen sosiaalityöntekijään puhelimitse arkipäivisin.
Perheiden palveluiden sosiaaliohjaaja neuvoo sinua perheiden sosiaalipalveluihin liittyvissä asioissa. Saat yhteyden sosiaaliohjaajan puhelimitse arkipäivisin.
Saat yhteyden lastensuojelun perheohjaajiin puhelimitse.
Lastensuojelun sosiaalityöntekijöihin saat yhteyden puhelimitse arkipäivisin.
Lastensuojelun sosiaalityön, lastenvalvojan, perhetyön ja jälkihuollon palvelut saat sosiaalitoimistosta.
Perhepalveluiden tarkoitus on etsiä yhdessä asiakkaiden ja heidän verkostojensa kanssa keinoja, jotka edistävät asiakkaiden ja heidän perheidensä hyvinvointia ja itsenäistä selviytymistä sekä osallisuutta.
Saat yhteyden perhesosiaalityöntekijöihin puhelimitse arkipäivisin.
Saat yhteyden perheiden palvelujen sosiaalityöntekijään puhelimitse arkipäivisin.
Saat yhteyden perheiden palvelujen sosiaaliohjaajaan puhelimitse arkipäivisin.
Saat yhteyden perheiden palvelujen sosiaalityöntekijään puhelimitse arkipäivisin.
Saat yhteyden lastensuojelun palvelupäällikköön puhelimitse arkipäivisin. Palvelupäällikkö toimii Kemijärven, Pelkosenniemen, Sallan, Savukosken ja Sodankylän alueilla.
Saat yhteyden perheiden palvelujen sosiaaliohjaajaan puhelimitse arkipäivisin. Sosiaaliohjaaja toimii myös Muonion koulukuraattorina.
Sosiaalityöntekijältä saat apua ja neuvontaa sosiaalipalveluihin liittyvissä asioissa puhelimitse arkipäivisin.
Saat yhteyden perheiden ja työikäisten sosiaalipalvelujen työntekijöihin puhelimitse arkipäivisin. Voit tarvittaessa varata ajan henkilökohtaiseen tapaamiseen.
Saat yhteyden kotihoidon asiakas- ja palveluohjaukseen puhelimitse arkipäivisin.
Saat yhteyden perheiden palvelujen sosiaaliohjaajaan puhelimitse arkipäivisin. Sosiaaliohjaaja toimii myös Pellon koulukuraattorina.
Saat yhteyden perhe- ja vammaispalvelujen sosiaalityöntekijään puhelimitse arkipäivisin.
Ota yhteyttä Oima-tiimiin perhe- ja omaishoitajien sekä henkilökohtaisten avustajien palkkioihin liittyvissä asioissa. Oima-tiimi palvelee koko Lapin hyvinvointialueella.
Voit lähettää myös sähköpostia osoitteeseen oima@lapha.fi.
Saat yhteyden sosiaalityöntekijöihin puhelimitse arkipäivisin.
Sosiaaliohjaaja neuvoo ja ohjaa sosiaalipalveluihin liittyvissä asioissa. Saat yhteyden sosiaaliohjaajaan puhelimitse arkipäivisin.
Saat yhteyden lapsiperheiden sosiaalipalvelujen työntekijöihin puhelimitse arkipäivisin.
Saat yhteyden lapsiperheiden perhetyöntekijä-sosiaaliohjaajaan puhelimitse arkipäivisin.
Lapsiperheiden perhetyöntekijä-sosiaaliohjaajaan voit ottaa yhteyttä lasten, nuoren ja palveluihin liittyen. Lapsiperhetyöntekijä toteuttaa muun muassa perhetyötä ja lastensuojelun perhetyötä. Voit myös varata tapaamisajan.
Saat yhteyden sosiaalityöntekijään puhelimitse arkipäivisin.
Saat yhteyden perheiden sosiaalipalvelujen työntekijöihin puhelimitse arkipäivisin.
Lastensuojelun sosiaalityöntekijät auttavat lasta ja perhettä, kun lapsen asiat eivät ole hyvin. Tavoitat sosiaalityöntekijät puhelimitse arkipäivisin.
Saat yhteyden sosiaalityöntekijöihin puhelimitse arkipäivisin.
Lastensuojelun sosiaalityöntekijä auttaa silloin, kun tarvitset ohjausta ja neuvontaa lasta ja/tai perhettä koskevissa asioissa. Voit kysyä lisätietoa puhelimitse lastensuojelun palveluista.
Saat yhteyden perhesosiaalipalvelujen työntekijöihin puhelimitse arkipäivisin.
Saat yhteyden perheiden palvelujen sosiaalityöntekijään puhelimitse arkipäivisin.
Saat yhteyden sosiaaliohjaajaan puhelimitse arkipäivisin. Sosiaaliohjaaja neuvoo lapsiperheiden ja aikuisten palveluihin sekä toimeentulotukeen liittyvissä asioissa.
Sosiaalityöntekijöiltä saat puhelimitse ohjausta ja neuvontaa sosiaalipalveluihin sekä sosiaalisiin ongelmiin liittyvissä asioissa.
Hallinto-, sivistys- ja tekninen osasto, infopiste ja kokoustilat.
1 kerros: Kunnan puhelinvaihde, asiakaspalvelu/neuvonta, virallinen ilmoitustaulu ja kopiointipalvelut
Hallinto-osasto, 2. kerros: Arkisto
Sivistysosasto, 2. kerros: Sivistystoimen hallinto, varhaiskasvatus, kansalaisopisto, kulttuuritoimi, liikuntatoimi, nuorisotoimi.
Tekninen osasto, 2. kerros: Rakennusvalvonta, kaavoitus, maastomittaus- ja maanrakennuspalvelut.
Lapin hyvinvointialue, 1. kerros: Sosiaalitoimen, mielenterveys- ja perhepalvelu
Rikosuhripäivystys, 1.kerros.
Piiskuntie 2 99800 IVALO
Sosiaalitoimisto sijaitsee Inarin kunnanviraston 1. kerroksessa.
Piiskuntie 2 99800 IVALO
Sosiaalitoimistosta saat puhelinpalvelua puhelinaikoina sekä henkilökohtaista palvelua varaamalla ajan etukäteen.
Valtatie 15 99100 KITTILÄ
Sosiaalitoimiston palvelupisteessä sinua palvelevat toimistosihteerit, sosiaaliohjaaja ja sosiaalityöntekijät. Saat ohjausta ja neuvontaa sosiaalipalveluista sosiaalitoimiston työntekijöiltä.
Sairaalatie 4 B 97700 RANUA
Sallan sosiaali- ja terveyskeskuksesta saat perusterveydenhuollon palvelut.
Jungintie 3 98900 SALLA
Saat meiltä apua erilaisissa elämäntilanteissa – olet sitten perheellinen tai yksin asuva, lapsi, nuori, työikäinen tai ikäihminen.
Perhekeskuksen sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijöinä toimimme tiiviissä yhteistyössä kanssasi ja keskenämme. Tavoitteenamme on, että saat apua ja tukea nopeasti ja joustavasti. Teemme yhteistyötä järjestöjen ja seurakuntien, kunnan hyvinvointia ja terveyttä edistävän työn, kunnan eri toimialojen ja erikoissairaanhoidon kanssa.
Hyvinvointikeskus Sopukka, 2. kerros
Karistamontie 4 99600 SODANKYLÄ
Voit täyttää PDF-hakemuksen joko sähköisesti tai tulostamalla ja täyttämällä sen käsin.
Hakemus ja mahdolliset liitteet palautetaan postitse, postiosoitteet ovat lomakkeella.
Erityistä tukea tarvitsevalle lapselle ja hänen perheelleen voidaan järjestää tukihenkilö tai -perhe. Tukihenkilön saaminen ei edellytä lastensuojelun asiakkuutta.
Sekä tukihenkilö- että tukiperhetoiminta räätälöidään lapsen ja perheen yksilöllisten tarpeiden mukaan. Tukihenkilö tapaa lasta yhteisen tekemisen tai harrastusten merkeissä parin tunnin ajan viikon tai kahden viikon välein. Tukiperhetoiminnassa lapsi viettää tukiperheen luona esimerkiksi yhden viikonlopun kuukaudessa.
Tukihenkilölle tai -perheelle maksetaan työstä kulukorvaus ja palkkio. Työhön saa koulutusta. Tukihenkilöiden ja -perheiden vaitiolovelvollisuus jatkuu myös työn päättymisen jälkeen.
Sosiaalihuoltolaki
Oletko kiinnostunut tukiperhetoiminnasta?
Lisätietoja:
perhehoito.kaakkoinen@lapha.fi
Oletko kiinnostunut sijaisperhetoiminnasta?
Lisätietoja:
16.9.2024
Lapin hyvinvointialue aloittaa lokakuussa Rovaniemellä ennakkovalmennuksen sijaisvanhemmuutta harkitseville perheille. Ilmoittaudu mukaan viimeistään 7.10.
Aloitamme PRIDE-ennakkovalmennuksen sijaisvanhemmuutta harkitseville perheille. Ennakkovalmennus järjestetään Rovaniemellä ja vaatii läsnäoloa.
Sijaisvanhemmuutta harkitseva perhe voi olla lapsiperhe, lapseton pariskunta tai yksinasuva, jolla on aikaa, kiinnostusta ja voimavaroja huolehtia lapsesta. Sijaisperhe antaa lapselle tasapainoisen ja turvallisen kodin.
Perheessä tulee olla tilaa ja aikaa lapselle sekä valmiutta vastata lapsen tarpeisiin. Perheenjäsenten oman elämän ja ihmissuhteiden pitää olla kunnossa.
Sijaisvanhemmilta odotetaan kykyä hyväksyä erilaisuutta ja valmiutta yhteistyöhön lapselle tärkeiden henkilöiden, sosiaalityöntekijöiden sekä muiden lasta hoitavien tahojen kanssa.
Sijaisperheille maksetaan perhehoidon toimeksiantosopimuksen mukaisesti hoitopalkkiota sekä kulukorvausta.
Ennakkovalmennukseen osallistuminen ei ole vielä sitoumus perhehoitajaksi ryhtymisestä. Valmennuksen aikana saa tietoa perhehoidosta, perhehoitajan tehtävistä sekä vastuista.
Lopullinen valmistuminen muodostuu kouluttajien ja perheen yhteisestä arviosta.
Lisätietoja ja ilmoittautuminen valmennukseen maanantaihin 7.10.2024 mennessä.
Lapin hyvinvointialue aloittaa lokakuussa Rovaniemellä ennakkovalmennuksen sijaisvanhemmuutta harkitseville perheille. Ilmoittaudu mukaan viimeistään 7.10.
3.9.2024
Tukiperhe- ja tukihenkilövalmennukset alkavat lokakuussa 2024. Ilmoittaudu mukaan!
Tukiperhe tarjoaa lapselle tasapainoisen ja turvallisen kodin, jossa lapsi käy noin kerran kuukaudessa. Tukiperheellä tulee olla tilaa ja aikaa lapselle sekä valmiutta vastata lapsen tarpeisiin.
Tukiperheeksi voi alkaa lapsiperhe, lapseton pariskunta tai yksin asuva henkilö, jolla on aikaa, kiinnostusta ja voimavaroja huolehtia lapsesta.
Tukihenkilö tarjoaa lapselle turvallisen aikuisen aikaa ja mielekästä yhdessäoloa noin pari tuntia viikossa.
Tukiperhe- ja tukihenkilövalmennukset alkavat lokakuussa 2024. Ilmoittaudu mukaan!
23.1.2024
Aluehallituksen tekemän päätöksen mukaan myös läheisperhe voidaan joissakin tapauksissa hyväksyä tukiperheeksi. Myös tukiperheen palkkiot ja kulukorvaukset on korotettu vuodelle 2024.
Lapin aluehallitus on hyväksynyt muutoksia tukiperhetoiminnan toimintaohjeeseen vuoden 2024 alusta. Myös aiemmassa päätöksessä määritellyt tukiperheen palkkiot ja kulukorvaukset on päätetty korottaa vuodelle 2024 Sosiaali- ja terveysministeriön ohjeen mukaisesti.
Aiemman ohjeistuksen mukaan lapsen läheiset eli sisarukset, isovanhemmat, kummit tai perheen tuttavat eivät ole voineet toimia lapsen tukiperheenä. Mikäli lapsi ei erityisyyden tai sairauden vuoksi voi mennä entuudestaan tuntemattomaan tukiperheeseen, voidaan läheisperhe kuitenkin hyväksyä lapsen tukiperheeksi sosiaalityöntekijän erityisellä harkinnalla. Jo käytettävissä olevat tukiperheet hyvinvointialueelta kartoitetaan kuitenkin ensin.
Lapin hyvinvointialueella tukiperheelle maksetaan vuonna 2024 hoitopalkkiota, kulukorvausta ja matkakuluja indeksikorotuksen mukaisesti.
Aluehallituksen tekemän päätöksen mukaan myös läheisperhe voidaan joissakin tapauksissa hyväksyä tukiperheeksi. Myös tukiperheen palkkiot ja kulukorvaukset on korotettu vuodelle 2024.