Alueellinen sijais- ja tukiperhetyöntekijä (Kemi, Keminmaa, Simo, Tervola, Tornio, Ylitornio)
Saat yhteyden sijais- ja tukiperhetyöntekijään. Palvelu on yhteinen Kemin, Keminmaan, Simon, Tervolan, Tornion ja Ylitornion asiakkaille.
Juos don dahje du bearaš dárbbaša erenoamáš doarjaga, sáhtát ohcat doarjjaolbmo dahje doarjjabearraša. Doarjjaolbmuid ja -bearrašiid ulbmil lea geahpidit noađuheami ja álkidit árgga doaibmama. Doarjjaolbmuid ja -bearrašiid sáhttá dárbbašit máŋggalágan eallindiliin.
Doarjjaolmmoš lea eaktodáhtolaš dahje ámmátolmmoš, geainna sáhtát fitnat ovdamearkka dihte astoáigedoaimmain ja olgun lihkadeamin. Doarjjaolmmoš sáhttá maiddái ovdamearkka dihte veahkehit skuvlabargguiguin, oahpistit árgaeallimis ja doaibmat ságastallanskihpárin. Doarjjaolmmoš boahtá du lusa. Oktavuođadoallama jeavddalašvuohta ja bistin mearriduvvojit du dárbbuid mielde.
Doarjjabearaš lea mánnái nammaduvvon bearaš, gos mánná fitná idjadeamin ovdamearkka dihte vahkkoloahpaid dahje luomuid áigge. Galledeami áiggi mánná oassálastá doarjjabearraša dábálaš árgii. Doarjjabearraša ulbmil lea addit vánhemiidda bosihanbottoža ja doarjut máná šaddama ja ahtanuššama.
Vállje báikegotti ja oainnát oktavuohtadieđuid, rávdnjebálvalusaid ja eará dieđuid mat gusket bálvalusa.
Vállje báikegotti
Válljejuvvon: Buot
Saat yhteyden sijais- ja tukiperhetyöntekijään. Palvelu on yhteinen Kemin, Keminmaan, Simon, Tervolan, Tornion ja Ylitornion asiakkaille.
Oaččut oktavuođa bearrašiid bálvalusaid sosiálabagadallái telefovnnain árgabeivviid. Sosiálabagadalli bálvala maiddái mánáidsuodjalusa maŋŋáfuolahusa gullevaš áššiin.
Oaččut oktavuođa bearrašiid bálvalusaid sosiálabargái telefovnnain árgabeivviid.
Oaččut oktavuođa bearrašiid ja bargoahkásaččaid bálvalusaid sosiálabagadallái telefovnnain árgabeivviid.
Oaččut oktavuođa bearrašiid bálvalusaid sosiálabagadallái telefovnnain árgabeivviid.
Perheiden palveluiden sosiaaliohjaaja neuvoo sinua perheiden sosiaalipalveluihin liittyvissä asioissa. Saat yhteyden sosiaaliohjaajan puhelimitse arkipäivisin.
Saat yhteyden lastensuojelun perheohjaajiin puhelimitse.
Lastensuojelun sosiaalityöntekijöihin saat yhteyden puhelimitse arkipäivisin.
Lastensuojelun sosiaalityön, lastenvalvojan, perhetyön ja jälkihuollon palvelut saat sosiaalitoimistosta.
Perhepalveluiden tarkoitus on etsiä yhdessä asiakkaiden ja heidän verkostojensa kanssa keinoja, jotka edistävät asiakkaiden ja heidän perheidensä hyvinvointia ja itsenäistä selviytymistä sekä osallisuutta.
Saat yhteyden perhesosiaalityöntekijöihin puhelimitse arkipäivisin.
Saat yhteyden perheiden palvelujen sosiaalityöntekijään puhelimitse arkipäivisin.
Saat yhteyden perheiden palvelujen sosiaaliohjaajaan puhelimitse arkipäivisin.
Mánáidsuodjalusa bálvalanhoavda doaibmá oktavuođaolmmožin sadjásaš- ja doarjjabearrašiidda Giemajávrri, Pelkosenniemi, Salla, Suovvaguoikka ja Soađegili guovllus.
Saat yhteyden perheiden palvelujen sosiaaliohjaajaan puhelimitse arkipäivisin. Sosiaaliohjaaja toimii myös Muonion koulukuraattorina.
Sosiaalityöntekijältä saat apua ja neuvontaa sosiaalipalveluihin liittyvissä asioissa puhelimitse arkipäivisin.
Saat yhteyden perheiden ja työikäisten sosiaalipalvelujen työntekijöihin puhelimitse arkipäivisin. Voit tarvittaessa varata ajan henkilökohtaiseen tapaamiseen.
Saat yhteyden kotihoidon asiakas- ja palveluohjaukseen puhelimitse arkipäivisin.
Saat yhteyden perheiden palvelujen sosiaaliohjaajaan puhelimitse arkipäivisin. Sosiaaliohjaaja toimii myös Pellon koulukuraattorina.
Saat yhteyden perhe- ja vammaispalvelujen sosiaalityöntekijään puhelimitse arkipäivisin.
Ota yhteyttä Oima-tiimiin perhe- ja omaishoitajien sekä henkilökohtaisten avustajien palkkioihin liittyvissä asioissa. Oima-tiimi palvelee koko Lapin hyvinvointialueella.
Voit lähettää myös sähköpostia osoitteeseen oima@lapha.fi.
Saat yhteyden sosiaalityöntekijöihin puhelimitse arkipäivisin.
Sosiaaliohjaaja neuvoo ja ohjaa sosiaalipalveluihin liittyvissä asioissa. Saat yhteyden sosiaaliohjaajaan puhelimitse arkipäivisin.
Saat yhteyden lapsiperheiden sosiaalipalvelujen työntekijöihin puhelimitse arkipäivisin.
Saat yhteyden lapsiperheiden perhetyöntekijä-sosiaaliohjaajaan puhelimitse arkipäivisin.
Lapsiperheiden perhetyöntekijä-sosiaaliohjaajaan voit ottaa yhteyttä lasten, nuoren ja palveluihin liittyen. Lapsiperhetyöntekijä toteuttaa muun muassa perhetyötä ja lastensuojelun perhetyötä. Voit myös varata tapaamisajan.
Saat yhteyden sosiaalityöntekijään puhelimitse arkipäivisin.
Saat yhteyden perheiden sosiaalipalvelujen työntekijöihin puhelimitse arkipäivisin.
Mánáidsuodjalusa sosiálabargit veahkehit máná ja bearraša, go máná áššit eai mana bures. Don juvssat sosiálabargiid telefovnnain árgabeivviid.
Saat yhteyden sosiaalityöntekijöihin puhelimitse arkipäivisin.
Lastensuojelun sosiaalityöntekijä auttaa silloin, kun tarvitset ohjausta ja neuvontaa lasta ja/tai perhettä koskevissa asioissa. Voit kysyä lisätietoa puhelimitse lastensuojelun palveluista.
Saat yhteyden perhesosiaalipalvelujen työntekijöihin puhelimitse arkipäivisin.
Saat yhteyden perheiden palvelujen sosiaalityöntekijään puhelimitse arkipäivisin.
Saat yhteyden sosiaaliohjaajaan puhelimitse arkipäivisin. Sosiaaliohjaaja neuvoo lapsiperheiden ja aikuisten palveluihin sekä toimeentulotukeen liittyvissä asioissa.
Sosiaalityöntekijöiltä saat puhelimitse ohjausta ja neuvontaa sosiaalipalveluihin sekä sosiaalisiin ongelmiin liittyvissä asioissa.
Sosiáladoaimmahat gávdno Anára gieldadoaimmahaga 1. gearddis.
Piiskuntie 2 99800 IVALO
Hallinto-, sivistys- ja tekninen osasto, infopiste ja kokoustilat.
1 kerros: Kunnan puhelinvaihde, asiakaspalvelu/neuvonta, virallinen ilmoitustaulu ja kopiointipalvelut
Hallinto-osasto, 2. kerros: Arkisto
Sivistysosasto, 2. kerros: Sivistystoimen hallinto, varhaiskasvatus, kansalaisopisto, kulttuuritoimi, liikuntatoimi, nuorisotoimi.
Tekninen osasto, 2. kerros: Rakennusvalvonta, kaavoitus, maastomittaus- ja maanrakennuspalvelut.
Lapin hyvinvointialue, 1. kerros: Sosiaalitoimen, mielenterveys- ja perhepalvelu
Rikosuhripäivystys, 1.kerros.
Piiskuntie 2 99800 IVALO
Sosiaalitoimistosta saat puhelinpalvelua puhelinaikoina sekä henkilökohtaista palvelua varaamalla ajan etukäteen.
Valtatie 15 99100 KITTILÄ
Sosiaalitoimiston palvelupisteessä sinua palvelevat toimistosihteerit, sosiaaliohjaaja ja sosiaalityöntekijät. Saat ohjausta ja neuvontaa sosiaalipalveluista sosiaalitoimiston työntekijöiltä.
Sairaalatie 4 B 97700 RANUA
Sallan sosiaali- ja terveyskeskuksesta saat perusterveydenhuollon palvelut.
Jungintie 3 98900 SALLA
Oaččut mis veahki iešguđet eallindiliin – leaččat bearašolmmoš dahje okto orru, mánná, nuorra, bargoagát dahje ahkeolmmoš.
Bearašguovddáža sosiála- ja dearvvašvuođafuolahusa bargin mii bargat nana ovttasbarggu duinna ja gaskaneamet. Min ulbmil lea, ahte oaččut veahki ja doarjaga johtilit ja njuovžilit. Mis lea ovttasbargu organisašuvnnaiguin ja searvegottiiguin, gieldda buresveadjima ja dearvvašvuođa ovddideaddji bargguin, gieldda iešguđet doaibmasurggiiguin ja spesiálabuohccedivššuin.
Hyvinvointikeskus Sopukka, 2. kerros
Karistamontie 4 99600 SODANKYLÄ
Voit täyttää PDF-hakemuksen joko sähköisesti tai tulostamalla ja täyttämällä sen käsin.
Hakemus ja mahdolliset liitteet palautetaan postitse, postiosoitteet ovat lomakkeella.
Mánnái, guhte dárbbaša sierradoarjaga, ja su bearrašii sáhttá ordnet doardjaolbmo dahje -bearraša. Doarjjaolbmo oažžun ii eaktut, ahte lea mánáidsuodjalusa áššehas.
Sihke doarjjaolmmoš- ja doarjjabearašdoaibma heivehuvvo máná ja bearraša individuála dárbbuid mielde. Doarjjaolmmoš deaivá máná oktasaš buđaldeami dahje áiggeáji olis moadde diimmu vahku dahje guovtti vahku gaskkaid. Doarjjabearašdoaimmas mánná golaha áiggi doarjjabearraša luhtte ovdamearkka dihtii ovtta vahkkoloahpa mánotbajis.
Doarjjaolbmuide dahje -bearrašii máksojuvvo barggu ovddas gollobuhtadus ja bálká. Bargui oažžu skuvlejumi. Doarjjaolbmuid ja -bearrašiid suollemassandoallangeatnegasvuohta joatkašuvvá maiddái dalle, go bargu lea nohkan.
Tukihenkilö- ja tukiperhetoiminta on maksutonta.
Oletko kiinnostunut tukiperhetoiminnasta?
Lisätietoja:
perhehoito.kaakkoinen@lapha.fi
Oletko kiinnostunut sijaisperhetoiminnasta?
Lisätietoja:
9.10.2024
Etäkriisityö puhelimitse tai videoyhteydellä tarjoaa ei kiireellistä tai akuutin kriisin jälkeistä matalan kynnyksen keskusteluapua. Tämä täydentää hyvinvointialueen lakisääteisiä palveluita kaupunkikeskittymien ulkopuolella.
Varhainen tuki ehkäisee kielteisten elämäntapahtumien laukaisemien reaktioiden kehittymistä terveydenhuollon palveluja vaativiksi täydentäen mielenterveyden edistämisen palveluita. Itsetuhoiset ajatukset ovat myös yleisiä kriisien keskellä ja itsemurhien ehkäisytyö on osa kaikkia työmuotoja.
Etäkriisityötä tehdään samoista järjestölähtöisen kriisiauttamisen lähtökohdista kuin muussakin kriisikeskustyössä. Maksuttomuus, mahdollisuus asioida anonyymina, lyhytkestoisuus sekä asiakkaan voimavarojen ja selviytymiskeinojen vahvistaminen ovat etäkriisityönkin keskiössä. Etäkriisityöhönkään ei tarvita lähetettä. Asiakkuuteen hakeutumiseen riittää oma kokemus siitä, etteivät omat voimat riitä yllättävässä tai kuormittavassa tilanteessa. Etäkriisityö auttaa elämän haastavissa tilanteissa koko Lapin hyvinvointialueen asiakkaita.
Etäkriisityöntekijä Suvi Ylitoloselle voi varata etävastaanottoajan numerosta 040 511 7929 (ma-pe klo 8–14 ), Kriisikeskuksen ajanvarausnumerosta 040 553 7508 tai verkkoajanvarauksesta
Ensimmäinen aika pyritään saamaan kahden viikon kuluessa. Kriisityöntekijä soittaa varattuna aikana tai lähettää linkin etukäteen videotapaamiseen.
Lapin hyvinvointialue on myöntänyt Lapin ensi- ja turvakoti ry:n Kriisikeskukselle kumppanuusavustuksen etäkriisityön toteuttamiseen. Uusi työntekijäresurssi mahdollistaa paremmin koko hyvinvointialueen asiakkaiden auttamisen sekä yhteistyön muiden toimijoiden kanssa.
Etäkriisityö puhelimitse tai videoyhteydellä tarjoaa ei kiireellistä tai akuutin kriisin jälkeistä matalan kynnyksen keskusteluapua. Tämä täydentää hyvinvointialueen lakisääteisiä palveluita kaupunkikeskittymien ulkopuolella.
16.9.2024
Lapin hyvinvointialue aloittaa lokakuussa Rovaniemellä ennakkovalmennuksen sijaisvanhemmuutta harkitseville perheille. Ilmoittaudu mukaan viimeistään 7.10.
Aloitamme PRIDE-ennakkovalmennuksen sijaisvanhemmuutta harkitseville perheille. Ennakkovalmennus järjestetään Rovaniemellä ja vaatii läsnäoloa.
Sijaisvanhemmuutta harkitseva perhe voi olla lapsiperhe, lapseton pariskunta tai yksinasuva, jolla on aikaa, kiinnostusta ja voimavaroja huolehtia lapsesta. Sijaisperhe antaa lapselle tasapainoisen ja turvallisen kodin.
Perheessä tulee olla tilaa ja aikaa lapselle sekä valmiutta vastata lapsen tarpeisiin. Perheenjäsenten oman elämän ja ihmissuhteiden pitää olla kunnossa.
Sijaisvanhemmilta odotetaan kykyä hyväksyä erilaisuutta ja valmiutta yhteistyöhön lapselle tärkeiden henkilöiden, sosiaalityöntekijöiden sekä muiden lasta hoitavien tahojen kanssa.
Sijaisperheille maksetaan perhehoidon toimeksiantosopimuksen mukaisesti hoitopalkkiota sekä kulukorvausta.
Ennakkovalmennukseen osallistuminen ei ole vielä sitoumus perhehoitajaksi ryhtymisestä. Valmennuksen aikana saa tietoa perhehoidosta, perhehoitajan tehtävistä sekä vastuista.
Lopullinen valmistuminen muodostuu kouluttajien ja perheen yhteisestä arviosta.
Lisätietoja ja ilmoittautuminen valmennukseen maanantaihin 7.10.2024 mennessä.
Lapin hyvinvointialue aloittaa lokakuussa Rovaniemellä ennakkovalmennuksen sijaisvanhemmuutta harkitseville perheille. Ilmoittaudu mukaan viimeistään 7.10.
2.1.2024
Seuraava tukiperhevalmennus alkaa Rovaniemellä 31.1.2024. Ilmoittaudu mukaan 24.1. mennessä.
Tukiperhe on lapselle tasapainoinen ja turvallinen koti, jossa perheenjäsenten oma elämä ja ihmissuhteet ovat kunnossa. Perheellä tulee olla tilaa ja aikaa lapselle sekä valmiutta vastata lapsen tarpeisiin.
Sijais- tai tukiperheeltä odotetaan kykyä hyväksyä erilaisuutta ja valmiutta yhteistyöhön lapselle tärkeiden henkilöiden ja sosiaalityöntekijöiden kanssa. Tukiperheeltä ei edellytetä tiettyä työ- tai koulutustaustaa, sillä he saavat valmennuksen ja ohjauksen tukiperheenä toimimiseen.
Tukiperheeksi voi alkaa lapsiperhe, lapseton pariskunta tai yksin asuva henkilö, jolla on aikaa, kiinnostusta ja voimavaroja huolehtia lapsesta.
Tukiperheelle maksetaan tukiperheenä toimimisesta hoitopalkkiota ja kulukorvausta. Tukiperheessä lapsi saa viettää tavallista perhe-elämää pääsääntöisesti yhden viikonlopun kuukaudessa.
Tukiperhevalmennus alkaa Rovaniemellä 31.1.2024 klo 17–19. Valmennus on kasvokkain tapahtuvaa, ei etäosallistumista. Ilmoittautuminen valmennukseen 24.1.2024 mennessä.
Lisätietoja ja ilmoittautuminen:
Perhehoidon ohjaajat Ann-Marie Lehtinen 040 624 2551, ann-marie.lehtinen@lapha.fi ja Teemu Pillikko 040 571 5154, teemu.pillikko@lapha.fi.
Seuraava tukiperhevalmennus alkaa Rovaniemellä 31.1.2024. Ilmoittaudu mukaan 24.1. mennessä.