Hyvinvointia edistävä ja vastuullinen ruoka
Hyvinvointia edistävä ja vastuullinen ruoka
Ruokavalintojemme kautta meillä on mahdollisuus vaikuttaa niin omaan, läheisten kuin ympäristönkin hyvinvointiin.
Sekä terveys että ympäristö hyötyvät monipuolisesti kasvikunnan tuotteisiin painottuvasta ruokavaliosta, jota voidaan omien mieltymysten ja tarpeiden mukaan täydentää kalalla, maltillisella maitotuotteiden käytöllä sekä vähäisellä lihan määrällä. Keskeistä on myös syöminen oman energiantarpeen mukaisesti.
Terveyttä ja vastuullisuutta edistävässä ruokavaliossa yhdistyvät monipuolisuus, tasapainoisuus, nautittavuus ja kohtuus.
Lue lisää ravitsemussuosituksista sekä vastuullisista ja edullisista ruokavalinnoista:
Tutustu kansallisiin koko väestöä koskeviin ravitsemussuosituksiin: Kestävää terveyttä ruoasta - Kansalliset ravitemussuositukset 2024
Ravitsemus- ja ruokasuosituksia kohdennetusti eri ikä- ja väestöryhmille löydät Ruokaviraston sivuilta: Ravitsemus- ja ruokasuositukset - Ruokavirasto.
Lisätietoja vastuullisista ruokavalinnoista saat Ruokaviraston Kestävät ruokavalinnat lautasella -sivulta sekä WWF:n Ympäristöystävällistä ruokaa- sivuilta.
Mietityttääkö ruoan hinta? Lue vinkkejä taloudellisiin ruokavalintoihin Marttojen Edullinen kotiruoka -sivuilta.
Lapin hyvinvointialueen palvelut
Omahoito-ohjelmat
Terveyttä edistävä ravinto (vaatii vahvan tunnistautumisen)