Perrui sosiaalpargo já -stivrim
Tietoa ja tukea muualla verkossa
Lisätietoa
Ajankohtaista palveluissa
-
Hoidamme kaikki Lapin hyvinvointialueen synnyttäjät Lapin keskussairaalassa 28. joulukuuta alkaenSynnyttäjien ohjaaminen Lapin keskussairaalaan aloitetaan 28.12.2024 kello 8. Jos synnyttäjä saapuu ennen...
Hoidamme kaikki Lapin hyvinvointialueen synnyttäjät Lapin keskussairaalassa 28. joulukuuta alkaen
29.11.2024
Hoidamme kaikki Lapin hyvinvointialueen synnyttäjät Lapin keskussairaalassa 28. joulukuuta alkaen
Kuva: Pixapay
29.11.2024
Synnyttäjien ohjaaminen Lapin keskussairaalaan aloitetaan 28.12.2024 kello 8. Jos synnyttäjä saapuu ennen 28.12. kello 8 Länsi-Pohjan synnytysosastolle, synnytys ja osastohoito tapahtuu Länsi-Pohjan keskussairaalassa. Länsi-Pohjan keskussairaalan synnytysvastaanoton puhelinnumero 040 484 4946 on käytössä vuoden loppuun asti. Normaali raskauden seuranta toteutetaan lounaisen alueen raskaana oleville vuoden vaihteen jälkeen Länsi-Pohjan keskussairaalassa naistentautien- ja äitiyspoliklinikalla, jos he eivät tarvitse selkeästi synnytykseen liittyvää hoitoa tai osastohoitoa.
Synnytysvastaanotto Lapin keskussairaalassa toimii ympärivuorokautisesti. Voit ottaa yhteyttä ja tulla synnytysvastaanotolle, kun raskaus on kestänyt yli 22 raskausviikkoa. Saat yhteyden Lapin keskussairaalan synnytysvastaanotolle ympäri vuorokauden soittamalla numeroon 040 512 0543. Synnytysvastaanotto toimii myös raskaana olevien päivystyspoliklinikkana. Alle 22 raskausviikolla ota yhteys keskitettyyn Päivystysapuun 116117 (24h).
Synnytysvalmennusmateriaalista löydät tietoa esimerkiksi siitä, missä tilanteissa sairaalaan pitää olla yhteydessä. Synnytysvalmennusmateriaalin löydät Lapin hyvinvointialueen nettisivuilta Meillä asiakkaana-osion alta Perhevalmennuksen tietopankista.
Lapin keskussairaalan synnytysosastolla järjestetään tutustumiskäyntejä synnyttäjille joka lauantai kello 13. Tutustumiskäynnille ei tarvitse ilmoittautua erikseen ja tutustumiskäynnit ovat maksuttomia. Tutustumiskäynnin yhteydessä suosittelemme tutustumaan myös reittiin sisäpihalle.
Synnyttäjien saapuminen
Lapin keskussairaalan synnytysvastaanotto sijaitsee osoitteessa Ounasrinteentie 22, 96400 Rovaniemi. Kulku Lapin keskussairaalan synnytysvastaanotolle tapahtuu sisäpihan kautta ympärivuorokautisesti.
Kuva reitistä sisäpihalle. Ounasrinteentieltä käännytään liikenneympyrästä Kivikaudentielle. Kivikaudentiellä logistiikkapihan jälkeen on opaste ”synnyttäjät”. Sisäpihalla on varattu synnyttäjille 4 autopaikkaa (2 h) parkkikiekolla. Sisäänkäynnin yhteydessä on ovikello, jota soittamalla ovi avataan. Synnytysvastaanotto sijaistee 6. kerroksessa, johon pääsee sisäpihan sisäänkäynnin jälkeen hissillä. Kahden tunnin aikana tukihenkilö siirtää auton maksullisille parkkipaikoille, pääasiassa pysäköintitaloon. Pysäköintitalosta on käynti sairaalaan sisäkautta.
Video synnyttäjien kulkemisesta Lapin keskussairaalan synnytysosastolle löytyy Lapin hyvinvointialueen Youtube-kanavalta.
Lapin keskussairaalan synnytysosaston arkea voit seurata Instagramissa @lks_naistenklinikka
Lisätietoja synnyttäjille antaa oman alueen äitiysneuvola.
Hoidamme kaikki Lapin hyvinvointialueen synnyttäjät Lapin keskussairaalassa 28. joulukuuta alkaen
29.11.2024Synnyttäjien ohjaaminen Lapin keskussairaalaan aloitetaan 28.12.2024 kello 8. Jos synnyttäjä saapuu ennen...29.11.2024
Hoidamme kaikki Lapin hyvinvointialueen synnyttäjät Lapin keskussairaalassa 28. joulukuuta alkaenHoidamme kaikki Lapin hyvinvointialueen synnyttäjät Lapin keskussairaalassa 28. joulukuuta alkaen
Synnyttäjien ohjaaminen Lapin keskussairaalaan aloitetaan 28.12.2024 kello 8. Jos synnyttäjä saapuu ennen 28.12. kello 8 Länsi-Pohjan synnytysosastolle, synnytys ja osastohoito tapahtuu Länsi-Pohjan keskussairaalassa. Länsi-Pohjan keskussairaalan synnytysvastaanoton puhelinnumero 040 484 4946 on käytössä vuoden loppuun asti. Normaali raskauden seuranta toteutetaan lounaisen alueen raskaana oleville vuoden vaihteen jälkeen Länsi-Pohjan keskussairaalassa naistentautien- ja äitiyspoliklinikalla,...
-
Lapin hyvinvointialue järjestää Lapin nepsymessut 23.-24.1.2025Lapin hyvinvointialue järjestää Lapin nepsymessut 23.-24.1.2025 Lapin keskussairaalalla yhteistyössä OLKA...
Lapin hyvinvointialue järjestää Lapin nepsymessut 23.-24.1.2025
19.11.2024
Lapin hyvinvointialue järjestää Lapin nepsymessut 23.-24.1.2025 Lapin keskussairaalalla yhteistyössä OLKA Lappi –hankkeen ja VASA2-hankkeen neuropsykiatrisen palvelupolun kehittämiskokonaisuuden kanssa. Messut ovat suunnattu kaikille aiheesta kiinnostuneille. Ohjelmassa lyhyitä tietoiskuja, pidempiä luentoja ja kokemuspuheenvuoroja. Tapahtumassa paikalla useita eri näytteilleasettajia. Ohjelma tarkentuu myöhemmin.
Messut ovat maksuttomat ja saavutettavuuteen pyritään kiinnittämään huomiota.
Torstai on varattu messuille sekä lyhyille puheenvuoroille auditoriossa. Messut järjestetään Lapin keskussairaalan sisäkadulla klo 10-16 ja auditoriossa on ohjelmaa klo 10-15.00.
Näytteilleasettajaksi torstaiksi 23.1 voi nyt ilmoittautua. Paikkoja on rajattu määrä. Voitte myös varata pöydän sijasta/lisäksi 15min puheenvuoron, jossa kertotte toiminnastaan tai muusta haluamastaan aiheesta.
Voit ilmoittautua laittamalla viestiä jenni.bergman@rovaniemenneuvokas.fi tai soittamalla 040 128 7442.
Lapin hyvinvointialue järjestää Lapin nepsymessut 23.-24.1.2025
19.11.2024Lapin hyvinvointialue järjestää Lapin nepsymessut 23.-24.1.2025 Lapin keskussairaalalla yhteistyössä OLKA...Lapin hyvinvointialue järjestää Lapin nepsymessut 23.-24.1.2025
Lapin hyvinvointialue järjestää Lapin nepsymessut 23.-24.1.2025 Lapin keskussairaalalla yhteistyössä OLKA Lappi –hankkeen ja VASA2-hankkeen neuropsykiatrisen palvelupolun kehittämiskokonaisuuden kanssa. Messut ovat suunnattu kaikille aiheesta kiinnostuneille. Ohjelmassa lyhyitä tietoiskuja, pidempiä luentoja ja kokemuspuheenvuoroja. Tapahtumassa paikalla useita eri näytteilleasettajia. Ohjelma tarkentuu myöhemmin. Messut ovat maksuttomat ja saavutettavuuteen pyritään kiinnittämään huomiota. ...
-
Lapin ensi- ja turvakoti on aloittanut etäkriisityönEtäkriisityö puhelimitse tai videoyhteydellä tarjoaa ei kiireellistä tai akuutin kriisin jälkeistä matalan...
Lapin ensi- ja turvakoti on aloittanut etäkriisityön
9.10.2024
Etäkriisityö puhelimitse tai videoyhteydellä tarjoaa ei kiireellistä tai akuutin kriisin jälkeistä matalan kynnyksen keskusteluapua. Tämä täydentää hyvinvointialueen lakisääteisiä palveluita kaupunkikeskittymien ulkopuolella.
Varhainen tuki ehkäisee kielteisten elämäntapahtumien laukaisemien reaktioiden kehittymistä terveydenhuollon palveluja vaativiksi täydentäen mielenterveyden edistämisen palveluita. Itsetuhoiset ajatukset ovat myös yleisiä kriisien keskellä ja itsemurhien ehkäisytyö on osa kaikkia työmuotoja.
Etäkriisityötä tehdään samoista järjestölähtöisen kriisiauttamisen lähtökohdista kuin muussakin kriisikeskustyössä. Maksuttomuus, mahdollisuus asioida anonyymina, lyhytkestoisuus sekä asiakkaan voimavarojen ja selviytymiskeinojen vahvistaminen ovat etäkriisityönkin keskiössä. Etäkriisityöhönkään ei tarvita lähetettä. Asiakkuuteen hakeutumiseen riittää oma kokemus siitä, etteivät omat voimat riitä yllättävässä tai kuormittavassa tilanteessa. Etäkriisityö auttaa elämän haastavissa tilanteissa koko Lapin hyvinvointialueen asiakkaita.
Etäkriisityöntekijä Suvi Ylitoloselle voi varata etävastaanottoajan numerosta 040 511 7929 (ma-pe klo 8–14 ), Kriisikeskuksen ajanvarausnumerosta 040 553 7508 tai verkkoajanvarauksesta
Ensimmäinen aika pyritään saamaan kahden viikon kuluessa. Kriisityöntekijä soittaa varattuna aikana tai lähettää linkin etukäteen videotapaamiseen.
Lapin hyvinvointialue on myöntänyt Lapin ensi- ja turvakoti ry:n Kriisikeskukselle kumppanuusavustuksen etäkriisityön toteuttamiseen. Uusi työntekijäresurssi mahdollistaa paremmin koko hyvinvointialueen asiakkaiden auttamisen sekä yhteistyön muiden toimijoiden kanssa.
Lapin ensi- ja turvakoti on aloittanut etäkriisityön
9.10.2024Etäkriisityö puhelimitse tai videoyhteydellä tarjoaa ei kiireellistä tai akuutin kriisin jälkeistä matalan...Lapin ensi- ja turvakoti on aloittanut etäkriisityön
Etäkriisityö puhelimitse tai videoyhteydellä tarjoaa ei kiireellistä tai akuutin kriisin jälkeistä matalan kynnyksen keskusteluapua. Tämä täydentää hyvinvointialueen lakisääteisiä palveluita kaupunkikeskittymien ulkopuolella.