Vammainen henkilö voi saada asumisen tukea, jos hän tarvitsee apua tai tukea hoitaakseen päivittäiset toimensa. Asumisen tuen tarkoitus on, että vammainen henkilö voi asua mahdollisimman itsenäisesti silloinkin, kun hän tarvitsee apua tai tukea asumiseensa. Asumisen tuki sisältää tarvittavan avun ja tuen päivittäisissä toimissa.
Tarvittavat palvelut määritellään yksilöllisessä palvelusuunnitelmassa vammaispalvelujen työntekijän kanssa.
Asumisen tuki voidaan toteuttaa esimerkiksi vammaisen henkilön omaan kotiin annettavilla palveluilla, asumispalveluyksikössä tai perhehoitona.
Päikkikode valjiim
Valjii päikkikode já uážuh uáinusân ohtâvuotâtiäđuid, šleđgâlijd palvâlusâid já eres tiäđuid moh kyeskih palvâlusâid.
Valjii päikkikode
Puoh
Enontekiö
Inari
Kemi
Kemijärvi
Keminmaa
Kittilä
Kolari
Muonio
Pelkosenniemi
Pello
Posio
Ranua
Rovaniemi
Salla
Savukoski
Simo
Sodankylä
Tervola
Tornio
Utsjoki
Ylitornio
Väljejum: puoh
Sosiaalpalvâlusâi ravvim (Ranua)
Sosiaalpalvâlusâi ravvim lii persovnlâš stivrim, tun uážuh tiäđu sosiaalpalvâlusâin já ovdâdâsâin sehe stivrim hiäivulijd palvâlussáid.
Vammaispalvelujen neuvonta ja -asiointi (Kemijärvi)
Vammaispalvelujen neuvonta on henkilökohtaista ohjausta, jossa tuetaan ja autetaan vammaisia henkilöitä mahdollisimman itsenäiseen ja omaehtoiseen elämään. Palvelussa tuetaan myös asiakkaiden omaisia ja perheitä.
Palvelu vaatii tunnistautumisen, jotta voimme varmistua henkilöllisyydestäsi. Palvelun kautta voi lähettää viestejä ja kysymyksiä, myös liitteiden lähettäminen on turvallista. Lähetetyt viestit sekä niihin saapuneet vastaukset tallentuvat omalle asiointitilillesi Omavirtuun.
Enontekiön, Kittilän, Kolarin, Muonion ja Pellon vammaispalvelut
Saat yhteyden vammaispalvelujen sosiaaliohjaajaan ja sosiaalityöntekijään puhelimitse arkipäivisin. Työntekijät toimivat Enontekiön, Kittilän, Kolarin, Muonion ja Pellon alueilla.
Táváliih ávusorroomääigih
Vuossargâ - Vástuppeivi09:00 - 10:00
Kemijärven Jokirannan ryhmäkoti
Saat yhteyden ryhmäkoti Jokirannan hoitajiin puhelimitse.
Kemijärven Myllytuvan asumisyksikkö
Saat yhteyden Myllytuvan asumisyksikköön puhelimitse.
Kemin Kivikankaan palvelukoti
Saat yhteyden Kivikankaan palvelukotiin puhelimitse.
Kivikankaan palvelukoti tarjoaa ympärivuorokautista palveluasumista kehitysvammaisille.
Vammaispalvelujen neuvonta- ja ohjauspuhelin palvelee arkipäivisin. Selvitämme kanssasi, millaisia palveluja ja tukea tarvitset, ja autamme sinua hakeutumaan sopiviin palveluihin.
Kaamosranta on kehitysvammaisten henkilöiden ryhmäkoti, jossa on 10 vuokra-asuntoa sekä yksi lomahoitohuone. Kaamosranta järjestää tehostettua palveluasumista.
Čujottâs
Kaamostie
15 A
99800
IVALO
Kemijärven Jokirannan ryhmäkoti
Jokirannan ryhmäkoti on tehostetun palveluasumisen yksikkö vaikeavammaisille. Henkilöstö työskentelee kolmivuorotyössä.
Čujottâs
Kalamiehenkatu
2
98100
KEMIJÄRVI
Kemijärven Myllytuvan asumisyksikkö
Myllytuvan kerrostalossa on palveluasumisen asumisyksikkö. Henkilöstö työskentelee kaksivuorotyössä. Väliaikaisasumisen palveluita saat Jokirannan ryhmäkodissa ja Myllytuvalla. Myllytuvalla on myös asumisvalmennuksen yksikkö.
Čujottâs
Särkeläntie
16
98120
KEMIJÄRVI
Kemijärven vammaispalvelut
Voit asioida paikan päällä vammaispalvelujen toimistolla. Varaa aika etukäteen puhelimitse henkilökohtaista tapaamista varten.
Čujottâs
4 kerros
Vapaudenkatu
8
98100
KEMIJÄRVI
Kemin Kivikankaan palvelukoti
Kemin Kivikankaan Palvelukoti on 18 paikkainen kehitysvammaisille tarkoitettu hoitokoti. Hoito on ympärivuorokautista. Osa asukkaista osallistuu Leipätehtaan toimintakeskuksen päivätoimintaan.
Čujottâs
Riistamiehentie
2 D
94600
KEMI
Kemin palvelukoti Apila
Kemin palvelukoti Apila järjestää ympärivuorokautista palveluasumista kehitysvammaisille.
Apilassa on 21 asuntoa kehitysvammaisille, joista yksiöitä on kahdeksan ja soluasuntoja yhteensä 13. Kehitysvammaisten, jotka ovat täyttäneet 16 vuotta, lyhytaikainen hoito ja omaishoitajavapaat järjestetään palvelukoti Apilassa.
Čujottâs
Suojalanpolku
10
94200
KEMI
Kemin ryhmäkoti Kivikon Pirtti
Kemin Kivikon Pirtti on seitsemänpaikkainen kehitysvammaisten ryhmäkoti. Ryhmäkoti tarjoaa ohjattua asumista joka päivä. Asukkaat osallistuvat neljänä päivänä viikossa Leipätehtaan toimintakeskuksen toimintaan.
Čujottâs
Korteniemenkatu
5
94600
KEMI
Kemin Suvikoti
Kemin Suvikoti tarjoaa tuettua asumista kehitysvammaisille. Asuntolassa asukkaat asuvat itsenäisesti yksiöissä. Asuntoja on yhteensä 18.
Čujottâs
Ellalankatu
1
94100
KEMI
Kittilän palvelutalo Metsola
Palvelutalo Metsola tarjoaa ympärivuorokautista palveluasumista ikääntyneille ja kehitysvammaisille.
Metsola on 27 -paikkainen palvelutalo, jonka Honkatupa-osasto on tarkoitettu ikäihmisille ja Kelopirtti-osasto kehitysvammaisille. Molemmilla osastoilla on 10 asuinhuonetta ja yhteinen oleskelutila. Siipirakennuksessa on lisäksi kaksio.
Järjestämme kehitysvammaisille toimintaa, jonka avulla ylläpidetään ja parannetaan fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista toimintakykyä yksilöllisten hoito- ja palvelusuunnitelmien sekä erityishuolto-ohjelmien avulla.
Čujottâs
Lanssitie
5 K
99100
KITTILÄ
Kittilän sosiaalitoimisto
Sosiaalitoimistosta saat puhelinpalvelua puhelinaikoina sekä henkilökohtaista palvelua varaamalla ajan etukäteen.
Čujottâs
Valtatie
15
99100
KITTILÄ
Kolarin kehitysvammaisten asumisyksikkö Kotikontu
Kotikontu on kehitysvammaisille tarkoitettu asumisyksikkö. Yksikössä on yhteensä 14 paikkaa.
Yksikössä on yhdeksän tehostetun asumispalvelun yksiötä, joissa asukkaat saavat apua ja ohjausta ympärivuorokautisesti. Rivitalon kuudessa yksiössä asukkaat asuvat itsenäisemmin. Kotikonnussa on myös vuorotteluhuone, jossa kotona asuvat kehitysvammaiset asuvat lyhyitä vierailujaksoja.
Asukkaat kalustavat asuntonsa itse. He maksavat asumisesta vuokran sekä muut asumis-, ruoka- ja lääkekulut.
Čujottâs
Aleksintie
12
95900
KOLARI
Kolpeneen asumisyksikkö Aisakello
Asumisyksikkö Aisakello tarjoaa ympärivuorokautista sekä yhteisöllistä asumispalvelua nuorille, aikuisille ja ikääntyneille, jotka tarvitsevat paljon tukea selviytyäkseen päivittäisistä toiminnoistaan. Aisakellossa on 15 asuntoa, ryhmäasumisessa 9 asuntoa ja rivitalojen asuntoryhmässä kuusi asuntoa.
Ryhmäasuntojen esteettömät asunnot on suunniteltu monivammaisille ja liikuntaesteisille. Kaikissa asunnoissa on oma uloskäynti sekä oma keittiö tai keittiövaraus. Ryhmäasunnossa on myös yhteinen olohuone, keittiötilat, sauna ja pyykinhoito. Asuntoryhmässä on kuusi esteetöntä ja normaalivarusteista asuntoa, joissa kaikissa on oma sisäänkäynti. Erillisistä asunnoista koostuvien asuntoryhmien asunnot ovat kooltaan 30-35 neliömetriä.
Čujottâs
Aisakellontie
9
99600
SODANKYLÄ
Aisakellontie
13
99600
SODANKYLÄ
Kolpeneen Tunturi-Lapin asumisyksikkö
Tunturi-Lapin asumisyksikkö Kittilässä tarjoaa yksilöllisesti tuettua ympärivuorokautista ja yhteisöllistä asumispalvelua erityistä tukea tarvitseville nuorille, aikuisille ja ikääntyville. Lisäksi tarjoamme tilapäishoitoa lapsille, nuorille ja aikuisille.
Asumisyksikkö koostuu Hirvastien ryhmäasumisen (10 asuntoa) ja Petäjätien rivitalojen asuntoryhmistä (9 asuntoa). Asunnot ovat kooltaan 25-35m². Jokaisessa asunnossa on oma sisäänkäynti ja terassi. Oman asunnon lisäksi asukkailla on käytössään yhteisiä tiloja oleskeluun ja ruokailuun sekä saunomiseen. Asumisessa korostuu asukkaan yksilöllisten tarpeiden arviointi, käytännön tukitoimet ja osallisuus.
Čujottâs
Petäjätie
3 A-B
99100
KITTILÄ
Hirvastie
14
99100
KITTILÄ
Pellonasumisyksikkö Koivulakoti
Koivulakoti tarjoaa ympärivuorokautista palveluasumista vammaisille ja kehitysvammaisille tarkoitettu palveluasumisyksikkö. Koivulakoti sijaitsee yksitasoisessa rakennuksessa ja taloa ympäröi viihtyisä piha-alue.
Koivulakodissa jokaisella asukkaalla on wc:llä ja suihkulla varustettu oma huone, jonka saa sisustaa mieleisekseen omilla kalusteilla ja esineillä. Yhteisissä oleskelutiloissa ruokaillaan ja vietetään yhteistä aikaa. Tilojen yksinkertaisuuteen ja selkeyteen on kiinnitetty erityistä huomiota.
Čujottâs
Vuorelantie
5-7
95700
PELLO
Pellon sosiaalitoimisto
Sosiaalitoimistosta saat sosiaalipalveluihin liittyvää ohjausta ja neuvontaa. Sosiaalityöntekijät tukevat sinua ja perhettäsi haastavissa elämäntilanteissa ja järjestävät tarvittavat tukitoimet.
Čujottâs
Opintie
7 B
95700
PELLO
Táváliih ávusorroomääigih
Vuossargâ - Vástuppeivi08:00 - 16:00
Posion perusturvatoimisto
Posion perusturvatoimistosta saat sosiaalipalveluita. Perusturvan toimistossa työskentelevät palvelujohtaja, sosiaalityöntekijät, perusturvan toimistosihteerit sekä kuntouttavan työtoiminnan ohjaaja (paikalla perjantaisin).
Asumisyksiköt Marjukka ja Rantamarjukka sijaitsevat Ranuajärven rannalla. Asumisyksiköt tarjoavat ympärivuorokautista palveluasumista vammaisille.
Yksiköissä on yhteensä 14 paikkaa vakituiseen asumiseen ja yksi paikka tilapäishoitoon omaishoidon vapaiden tai asumisharjoittelun ajaksi. Yksiköiden piha-alueelta löytyy katettu terassi, aidattu piha turvalliseen liikkumiseen sekä grillipaikka. Läheltä löytyvät myös monipuoliset ulkoilumahdollisuudet.
Asumisyksikkö Marjukka
Marjukka on yksikerroksinen rivitalo, joka tarjoaa asunnon seitsemälle kehitysvammaiselle. Jokaisella asukkaalla on oma huone, wc ja suihkutila. Lisäksi yksi asunto on tilapäistä hoitoa tarvitsevalle kehitysvammaiselle henkilölle. Asumisyksikössä on myös viihtyisä yhteistila, sauna ja pyykkitupa.
Asumisyksikkö Rantamarjukka
Rantamarjukka on yksikerroksinen rivitalo. Jokaisella asukkaalla on käytössään oma asunto, jossa on keittiö, wc ja suihkutila. Asumisyksikössä on myös viihtyisä yhteistila, takaterassi ja pyykkitupa.
Čujottâs
Kirkkotie
43
97700
RANUA
Ranuan sosiaalitoimisto
Sosiaalitoimiston palvelupisteessä sinua palvelevat toimistosihteerit, sosiaaliohjaaja ja sosiaalityöntekijät. Saat ohjausta ja neuvontaa sosiaalipalveluista sosiaalitoimiston työntekijöiltä.
Ryhmäkoti Kanerva on ympäri vuorokauden hoivaa ja tukea tarjoava koti erityistä tukea tarvitsevalle ihmiselle. Kanervassa elämä perustuu asukkaiden omiin, yksilöllisiin tarpeisiin ja toiveisiin.
Toiminnassa on tärkeää asukkaiden itsemääräämisoikeus ja osallisuus jokaisen toimintakyky ja tuen tarve huomioon ottaen. Ohjaajat tukevat asukkaiden oman näköisen elämän ja toiveiden toteutumista. Jokaisella asukkaalla on oma, tilava huoneisto, jossa wc/suihkutila sekä keittiömahdollisuus. Asukkaat ovat sisustaneet huoneensa itse läheistensä tai henkilökunnan tuella. Posion kunta vuokraa huoneistot asukkaille. Keskeisenä ajatuksena on aito läsnäolo asukkaiden kanssa. Kanervassa on asukkaiden mielipiteiden kuuleminen, yhteisien kommunikointikeinojen etsiminen ja jokaisen asukkaan omia vuorovaikutustaitojen tukeminen.
Eri aistien kautta tulevilla asioilla on tärkeä osuus toiminnassa, mm. ruuanlaiton ja leipomisen tuoksut tuovat turvallisuuden ja mielihyvän tunnetta. Ulkona huomioidaan luonnon äänet ja tuoksut ja erilaisiin materiaaleihin tutustutaan tunnustellen. Kanervassa luomme asiakkaille mahdollisuuden tasa-arvoiseen elämään ja ehkäisemme vaikeammin vammaisten ihmisten syrjäytymistä. Jokainen asukas saa yksilöllisen, tarkoituksenmukaisen hoivan ja tuen.
”Toimintaa yhteisöllisesti yksilöllisyys huomioon ottaen”
Ryhmäkoti Kuukkeli on koti 13 kehitysvammaiselle aikuiselle asukkaalle. Kodissa on myös yksi paikka tilapäishoitoa varten. Kuukkelissa tarjotaan ympärivuorokautista hoivaa ja tukea.
Kodissa on 9 yhden hengen huonetta ja kaksi kaksiota sekä yksi saunallinen yksiö. Kodissa eletään aktiivista, iloista ja elämänmakuista arkea. Jokaista asukasta ohjataan ja tuetaan mahdollisimman itsenäiseen ja omatoimiseen elämään. Yhdessä tekeminen ja yhteisöllisyyden tukeminen motivoivat toimimaan ja luovat turvallisuutta. Jokaisella asukkaalla on halutessaan mahdollisuus myös yksinoloon esim. omassa huoneessaan. Asukkaiden päivät täyttyvät harrastuksista, kodin arkiaskareista kuten pyykinpesusta, ruuanlaitosta, pöydän kattamisesta ja yhdessä toimimisesta sekä kotona että kodin ulkopuolella. Mieluisia asioita Kuukkelissa ovat mm. ulkoilu, erilaiset retket ja tapahtumat, musiikki, pelaaminen, leivonta sekä vieraiden käynnit.
Kuukkelin välittömässä läheisyydessä sijaitsee päivä- ja työtoiminta Toimari, jossa asukkailla on mahdollisuus osallistua monipuoliseen päivätoimintaan. Ryhmäkodin läheisyydessä sijaitsee myös seitsemän tuetun asumisen asuntoa, Kotitien tukiasunnot. Näissä asunnoissa asuvat henkilöt osallistuvat toiveidensa mukaan Kuukkelin asiakkaiden kanssa esim. erilaisiin tapahtumiin ja saavat tarvittavaa tukea Kuukkelin hoitajilta.
”Yhteisöllistä toimintaa turvallisessa ympäristössä – jokaisen oma tahto ja mielipide huomioon ottaen. Me Kuukkelit!”
Čujottâs
Aholantie
23
97900
POSIO
Sallan sosiaali- ja terveyskeskus
Sallan sosiaali- ja terveyskeskuksesta saat perusterveydenhuollon palvelut.
Čujottâs
Jungintie
3
98900
SALLA
Simon ryhmäkoti Lohipirtti
Ryhmäkoti Lohipirtissä järjestetään pitkäaikaista ympärivuorokautista palveluasumista sekä tuetun asumisen palveluita aikuisille kehitysvammaisille. Lohipirtissä järjestetään myös tilapäishoitoa omaishoitajan vapaapäivien aikana ja/tai asiakkaalle myönnetyn tilapäishoidon toteuttamiseksi. Toiminnan tavoitteena on asukkaiden toiveista ja tarpeista lähtöisin oleva mahdollisimman kodinomainen asuminen ja toiminta.
Peerâkuávdáá sosiaal- já tiervâsvuođâhuolâttâs pargen mij porgâp oovtâstpargoost tuin já koskânân. Mii ulmen lii, et uážuh iše já torjuu jotelávt já njyebžilávt. Mij porgâp oovtâstpargo servijguin já servikudijguin, kieldâ pyereestvaijeem já tiervâsvuođâ ovdedeijee pargo, kieldâ sierâ toimâsuorgijguin já spesiaalpyecceitipšoin.
Palvelukoti Kurjenpesä on 13-paikkainen kehitysvammaisten asumisyksikkö.
Palvelukoti koostuu ympärivuorokautista palveluasumista tarjoavasta ryhmäkodista ja palveluasumista tarjoavasta rivitalosta. Ryhmäkodissa on yhdeksän asuntoa ja rivitalossa neljä asuntoa.
Čujottâs
Jurvantie
1 A ja 1 B
95300
TERVOLA
Táváliih ávusorroomääigih
áávus ijâppiäiválávt
Tervolan sosiaalitoimisto
Tervolan sosiaalitoimisto sijaitsee kunnanviraston yhteydessä.
Varaa aika asiointiin suoraan asiaasi hoitavalta henkilöltä.
Čujottâs
Keskustie
81
95300
TERVOLA
Táváliih ávusorroomääigih
Vuossargâ - Vástuppeivi08:30 - 15:00
Tornion asumisyksikkö Etappitupa
Etappitupa on vammaisten ohjattu asumisyksikkö.
Čujottâs
Etappitie
1
95400
TORNIO
Tornion asumisyksikkö Jelppikoti
Tornion Jelppikoti tarjoaa ympärivuorokautista palveluasumista kehitysvammaisille henkilöille. Jelppikodissa on yhdeksän (9) asukasta ja yksi (1) tilapäishoitopaikka. Jelppikodilla on henkilökuntaa paikalla ympäri vuorokauden.
Kaikki asukkaat osallistuvat viikoittain määrättyinä päivinä virikkeelliseen päivätoimintaan. Jelppikodin tilapäishoidossa tarjoamme kehitysvammaiselle ihmiselle turvalliset, omatoimisuutta tukevat ja henkilön toimintakyvyt huomioivat palvelut.
Čujottâs
Porthaninkatu
4 D
95400
TORNIO
Tornion asumisyksikkö Kaverikoti
Kaverikoti on 12-paikkainen kehitysvammaisten asumisyksikkö, joka tarjoaa ympärivuorokautista palveluasumista.
Kaverikodin palveluiden tarkoituksena on mahdollistaa asiakkaille turvallinen, viihtyisä sekä omatoimisuutta tukeva palveluasuminen. Asukkaat osallistuvat oman toimintakykynsä mukaan erilaisiin arjen askareisiin ja yksilöllisesti kehitysvammaisten työ- ja päivätoimintaan.
Čujottâs
Porthaninkatu
4 A
95400
TORNIO
Tornion asumisyksikkö Krannipirtti
Krannipirtti on vammaisten tuettu asumisyksikkö.
Čujottâs
Etappitie
1
95400
TORNIO
Tornion tukiasuntoyksikkö Sopuvintti
Tukiasuntoyksikkö Sopuvintti tarjoaa tuettua asumista kehitysvammaisille henkilöille.
Čujottâs
Porthaninkatu
4 B
95400
TORNIO
Tornion vammaispalvelujen toimisto
Vammaispalvelut on avoinna jokaisena arkipäivänä. Varaathan ajan toimistolle etukäteen. Teemme myös kotikäyntejä.
Päiväranta on asumispalveluyksikkö kehitysvammaisille. Päivärannassa asukkaat asuvat vuokralla omissa asunnoissaan.
Asuntoja on yhteensä 16, joista yksi on tilapäishoito-/asumisvalmennuspaikka. Asuminen Päivärannassa on ryhmämuotoista. Ammattitaitoiset hoitajat ovat paikalla ympäri vuorokauden. Tavoitteena on tarjota yksilökeskeisiä asumispalveluja, joissa asukkaita tuetaan kannustavalla ja ohjaavalla työotteella mahdollisimman itsenäiseen arjesta suoriutumiseen.
Päivärannan kiinteistön omistaa ODL – Oulun diakonissalaitoksen säätiö.
Čujottâs
Alkkulanraitti
2
95600
YLITORNIO
Vammaispalveluhakemus
Voit täyttää PDF-hakemuksen joko sähköisesti tai tulostamalla ja täyttämällä sen käsin.
Hakemus ja mahdolliset liitteet palautetaan postitse, postiosoitteet ovat lomakkeella.
Vaikuta Lapin hyvinvointialueen palvelusetelien sääntöihin
24.3.2025
Palvelusetelien sääntökirjaluonnokset ovat otakantaa.fi-palvelussa kommentoitavana sunnuntaihin 30.3.2025 asti.
Lapin hyvinvointialue päivittää palvelusetelillä tuotettavien sosiaalipalveluiden sääntökirjoja. Nyt sinulla on mahdollisuus vaikuttaa siihen, miten palvelusetelipalvelut toteutetaan.
Palveluseteli tarkoittaa, että hyvinvointialue maksaa osan asiakkaan yksityiseltä palveluntuottajalta ostamista palveluista. Hyvinvointialueen viranhaltija päättää palvelusetelin myöntämisestä, ja aluehallitus määrittää sen rahallisen arvon sekä muut käytännöt.
Ylläpitomaksulla katetaan muun muassa yksikön käytössä olevat, vaatehuoltoon liittyvät koneet ja laitteet ja niiden käyttökustannukset, yhteisten tilojen siivousvälineet, puhdistusaineet, käsidesit, saippuat ja shampoot, suojahansikkaat, pesulaput, yhteisten tilojen WC-paperit, käsipyyhepaperit, roskapussit, yhteiset harrastus- ja viriketarvikkeet, yhteiseen viihtyvyyteen liittyvät kustannukset, kuten yhteisten tilojen kalusteet ja sisustustarvikkeet, yhteisessä ruoan valmistuksessa ja säilytyksessä
tarvittavat koneet ja laitteet sekä yhteisten tilojen informaatiokulut, kuten esimerkiksi televisio, sanomalehti, nettiyhteys ja mahdollisuus puhelimen käyttöön tarvittaessa.
Jos asukas on yhtäjaksoisesti poissa asumispalveluista, poissaolon kuudennesta poissaolopäivästä alkaen ei ylläpitomaksua peritä. Ylläpitomaksun päivähinta lasketaan jakamalla kuukausihinta 30: llä. Sairaala- ja laitoshoitojakson ajalta ei peritä ylläpitomaksua.
Palvelusetelituottajat laskuttavat ylläpitomaksun ja ateriat suoraan asiakkaalta (Laki sosiaali- ja terveydenhuollon palvelusetelistä 569/2009; Lapin hyvinvointialueen asumispalveluiden palvelusetelisääntökirja 21.12.2022 / § 456).
Aamu- ja iltapäivätoiminnassa tilatut ateriat, yli 16-vuotiailta
- Välipala 1,10 €/päivä
Lyhytaikainen huolenpito asumisyksikössä
- ympärivuorokautinen asuminen 34,65 €/vrk (sisältää aterian ja
ylläpidon)
- osavuorokautinen asuminen 18,90 €/vrk (yli 16 vuotta
täyttäneiltä)
Omaishoidon vapaan aikainen hoito
12,80 €/vrk
Maksujen perimättä jättäminen tai alentaminen
Sosiaalihuollon palveluista määrätty maksu on jätettävä perimättä tai sitä on alennettava siltä osin kuin maksun periminen vaarantaa henkilön tai perheen toimeentulon edellytyksiä tai henkilön lakisääteisen elatusvelvollisuuden toteuttamista (Laki sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista 11 §). Laskun mukana lähetetään asiakkaalle muutoksenhakuohje.
Aluehallitus hyväksyi vammaisten henkilöiden asumispalvelujen palvelusetelisääntökirjan sekä palvelusetelien arvot ensi vuoden alusta alkaen.
Kehitysvammalain mukainen asumispalvelun palveluseteli:
Yhteisöllisen asumisen setelin arvo on 97 e.
Ympärivuorokautisen palveluasumisen ensimmäisen luokan setelin arvo on 120 e.
Ympärivuorokautisen palveluasumisen toisen luokan setelin arvo on 160 e.
Ympärivuorokautisen palveluasumisen kolmannen luokan setelin arvo on 185 e.
Ympärivuorokautisen palveluasumisen neljännen luokan setelin arvo on yksilöllinen.
Vammaispalvelulain mukainen asumispalvelun palveluseteli:
Ympärivuorokautisen palveluasumisen ensimmäisen luokan setelin arvo on 120 e.
Ympärivuorokautisen palveluasumisen toisen luokan setelin arvo on 160 e.
Ympärivuorokautisen palveluasumisen kolmannen luokan setelin arvo on 185 e.
Ympärivuorokautisen palveluasumisen neljännen luokan setelin arvo on yksilöllinen.
Lisätietoja:
aluehallituksen puheenjohtaja Tapani Melaluoto, tapani.melaluoto@lapha.fi, 040 841 0311
hyvinvointialuejohtaja Jari Jokela, jari.jokela@lapha.fi, 040 532 3998