Navigointivalikko

Navigointivalikko

Organisaatio

Navigointivalikko

h1_organisaatio_otsikko

Organisaatio

Organisaatiokaavio toimialat ja vastuualueet

Toimialat ja vastuualueet

 


 

Organisaatiokaavio johtajat

Hyvinvointialueen johtajat

 

Kaavio hyvinvointialueen johtajista. Alaspäin laajeneva kaaviokuva, jossa ylimpänä hyvinvointialuejohtaja Jari Jokela. Hyvinvointialuejohtajan alla on viisi samanarvoista laatikkoa, joista ensimmäisenä on sosiaalijohtaja Liisa Niiranen. Hänen allaan perheiden ja työikäisten palvelujen johtaja Johanna Korteniemi, vammaisten palvelujen johtaja Mirja Kangas ja ikääntyneiden palvelujen johtaja Annukka Marjala. Toisena hyvinvointialuejohtajan alla on terveysjohtaja Miia Palo, hänen allaan on lokerot johtajaylilääkäri Jyri J. Taskila, hoitotyön johtaja Leena Karjalainen, sairauksien ehkäisyn ja hoidon johtaja Tuula Saukkonen, somaattisen erikoissairaanhoidon johtaja Jukka Mattila, päivystyksen ja valmiuden johtaja Petra Portaankorva, mielenterveyden ja riippuvuuksien hoidon johtaja Antti Alaräisänen sekä toiminta- ja työkyvyn tuen johtaja Minna-Riitta Pekki. Kolmantena on pelastusjohtaja Markus Aarto, hänen allaan on pelastuspäällikkö Harri Paldanius ja riskienhallintapäällikkö Timo Rantala. Neljäntenä on hallintojohtaja Harri Tiuraniemi, hänen allaan lakiasiainjohtaja Miikka Ruokamo, henkilöstöjohtaja Marjo Kuittinen, talousjohtaja Elisa Kusmin, vt. toimistopalvelujen johtaja Jaana Koskela, ruokapalvelujohtaja Sari Salo ja tekninen johtaja Anne Korhonen. Viimeisenä hyvinvointialuejohtajan alla on kehitysjohtaja Mikko Häikiö, hänen allaan lokerot tutkimusjohtaja (avoin), strategiajohtaja Sirkka-Liisa Olli, vt.viestintäjohtaja Riitta Muhonen, tietohallintojohtaja Mikko Päkkilä ja Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus POSKEN kehitysjohtaja Kaisa Kostamo-Pääkkö.


 

Poliittinen organisaatiokaavio

Poliittinen organisaatiokaavio

 

Poliittisen päätöksenteon organisaatiokaavio.


 

Palvelualueet

Palvelualueet

Lapin hyvinvointialue toimii yhteensä 21 kunnan alueella.

Lapin hyvinvointialueella on neljä organisointia ja johtamista varten muodostettua palvelualuetta.  Aluejako ei linjaa palveluiden sijaintia. Alueille ei määritetä minkäänlaisia keskuskuntia, vaan kaikki alueen kunnat ovat keskenään saman arvoisia. Palvelualuejako ei ota kantaa pelastuspalvelujen aluejakoon, joka säilyy entisellään.

Palvelualueet:

  • Pohjoisen Lapin palvelualue: Enontekiö, Inari, Kittilä, Kolari, Muonio, Pello, Utsjoki
  • Itäisen Lapin palvelualue: Kemijärvi, Pelkosenniemi, Salla, Savukoski, Sodankylä
  • Kaakkoisen Lapin palvelualue: Posio, Ranua, Rovaniemi
  • Lounaisen Lapin palvelualue: Kemi, Keminmaa, Simo, Tervola, Tornio, Ylitornio

Kartta, jossa eri värein eroteltuna palvelualueet. Pohjoisen Lapin palvelualue: Enontekiö, Inari, Kittilä, Kolari, Muonio, Pello, Utsjoki. Itäisen Lapin palvelualue: Kemijärvi, Pelkosenniemi, Salla, Savukoski, Sodankylä. Kaakkoisen Lapin palvelualue: Posio, Ranua, Rovaniemi. Lounaisen Lapin palvelualue: Kemi, Keminmaa, Simo, Tervola, Tornio, Ylitornio.