Navigointivalikko

Tietoa hyvinvointialueesta

Murupolku

Tietoa hyvinvointialueesta

Lapin hyvinvointialue

Lapin hyvinvointialue vastaa Lapin julkisten sosiaali-, terveys- ja pelastuspalvelujen järjestämisestä.

Meitä on Lapin hyvinvointialueella yli 8000 sote- ja pelastusalan ammattilaista huolehtimasta arjen turvallisuudesta ja hyvinvoinnistasi. Meillä on asiakkaina Lapin 176 494 asukasta. Lisäksi turvaamme tarvittaessa kotimaisten ja ulkomaisten matkailijoiden Lapin matkoja. 

Toimimme 17 kunnan (Enontekiö, Inari, Keminmaa, Kittilä, Kolari, Muonio, Pelkosenniemi, Pello, Posio, Ranua, Salla, Savukoski,  Simo, Sodankylä, Tervola, Utsjoki, Ylitornio) ja neljän kaupungin (Kemi, Kemijärvi, Tornio, Rovaniemi) alueella.

Uutiskirjeet lappilaisille ja järjestöille

Tilaa uutiskirjeitämme

Julkaisemme säännöllisesti uutiskirjeitä, jotka tarjoavat hyödyllistä luettavaa ja kokoavat yhteen kiinnostavat aiheet. Voit tilata sinua kiinnostavat kirjeet sähköpostiisi. Halutessasi voit tilata samalla myös Lapin hyvinvointialueen kokoustiedotteet sähköpostiisi.

Tilaa uutiskirjeitä

h2-Ajankohtaista aiheesta-otsikko

Ajankohtaista aiheesta

Sisältöjulkaisija

  1. Aluehallituksen kokoustiedote 26.3. pidetystä kokouksesta
    Lapin hyvinvointialueen talous on kääntymässä oikeaan suuntaan Hyvinvointialue päätti ja toteutti viime...

    Aluehallituksen kokoustiedote 26.3. pidetystä kokouksesta

    26.3.2025

    Lue lisää

    Takaisin edelliselle sivulle

    Aluehallituksen kokoustiedote 26.3. pidetystä kokouksesta

    Hyvinvointialueen aurinko-logo ja teksti:

    26.3.2025

    Lapin hyvinvointialueen talous on kääntymässä oikeaan suuntaan Hyvinvointialue päätti ja toteutti viime vuonna isoja säästötoimia, mutta osa tuloksista näkyy vasta myöhemmin.

    Lapin hyvinvointialueen talous on kääntymässä oikeaan suuntaan

    Hyvinvointialue päätti ja toteutti viime vuonna isoja säästötoimia, mutta osa tuloksista näkyy vasta myöhemmin.

    Lapin hyvinvointialueen toinen varsinainen toimintavuosi oli alijäämäinen. Talouden suunta on kuitenkin oikea, sillä tulos on hieman parempi kuin ensimmäisenä vuonna. Vuonna 2023 alijäämää kertyi noin 90 miljoonaa ja viime vuonna 87 miljoonaa.

    Viime vuonna toimintakulut olivat noin 1,1 miljardia. Valtionrahoitus oli noin 920 miljoonaa ja toimintatuotot noin 150 miljoonaa.

    Hyvinvointialue laati keväällä talouden sopeuttamisohjelman ja toimeenpani useita säästötoimia. Kaikkiaan tavoitteena olivat 98 miljoonaan euron säästöt, joista 47 miljoonaa euroa tavoiteltiin jo viime vuonna. Tavoitteesta toteutui viime vuonna noin 13 miljoonaa. Eniten säästöjä hyvinvointialue sai henkilöstöorganisaatiota keventämällä sekä vuodeosastoverkostoa ja vuodeosastojen toimintaa muuttamalla ja kotisairaalatoimintaan panostamalla.

    Palvelurakenteen keventäminen toi säästöjä jopa arvioitua enemmän. Hyvinvointialue vähensi esimerkiksi ikääntyneiden ympärivuorokautisia tehostettuja asumispalvelupaikkoja ja panosti sen sijaan muun muassa yhteisölliseen asumiseen ja kotihoitoon. Ennaltaehkäisevään työhön panostaminen ja raskaimmista palveluista säästäminen on pitkäjänteistä työtä, jonka säästövaikutukset esimerkiksi mielenterveys- ja lastensuojelutyössä näkyvät vasta myöhemmin.

    Palveluverkon keventämistä koskevat päätökset viivästyivät. Keväällä tehdyt päätökset täytyi valmistella ja päättää uudestaan loppuvuodesta, sillä valmisteluun oli osallistunut esteellisiä luottamushenkilöitä. Hyvinvointialue jatkaa säästötoimien toteuttamista tänä vuonna, ja osa tuloksista näkyy vasta ensi vuoden taloudessa. Palveluverkkomuutosten säästövaikutukset ovat noin 20 miljoonaa euroa vuosittain.

    Talouden suunnittelu on ollut edelleen todella vaikeaa. Sopeuttamistoimien oli tarkoitus pienentää viime vuoden talousarviossa arvioitua alijäämää, mutta sopeuttamisesta huolimatta alijäämää kertyikin vajaa kaksi miljoonaa alkuperäistä arviota enemmän.

    Siirtymätasaus ja henkilöstön eläköityminen vaativat muutoksia jatkossakin

    Tänä vuonna talouden sopeuttamistoimista odotetaan kaikkiaan noin 32 miljoonan euron säästöjä. Hyvinvointialueen talousarvio vuodelle 2025 on ensimmäistä kertaa vuositasolla tasapainossa, eli rahoitus riittää kattamaan toiminnan kulut. Talousarvion saaminen tasapainoon on ollut iso ponnistus. Uutta alijäämää ei kerry, mutta aikaisempien vuosien alijäämien kattamiseen tulos ei vielä riitä.

    Noin 60 prosenttia Lapin hyvinvointialueen alijäämästä johtuu niin sanotusta siirtymätasauksesta. Hyvinvointialueen valtionrahoitusta leikataan, sillä Lapin kunnat ovat käyttäneet sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluihin vähemmän rahaa kuin hyvinvointialueen laskennallinen rahoituspohja edellyttäisi. Osa kunnista on järjestänyt palvelunsa kustannustehokkaasti, mutta osa on hoitanut lakisääteisiä tehtäviä puutteellisesti.

    Lapin aluevaltuusto on päättänyt, että hyvinvointialue kattaa valtion asettamaan määräaikaan eli vuoteen 2026 mennessä ne alijäämät, jotka johtuvat muusta kuin siirtymätasauksesta. Kaikkien alijäämien kattaminen vaatisi sellaisia sopeuttamistoimia, jotka vaarantaisivat riittävien sosiaali-, terveys- ja pelastustoimien järjestämisen.

    Suurin osa hyvinvointialueista on päätymässä tilanteeseen, jossa ne joutuvat rikkomaan lakisääteistä alijäämän kattamisvelvollisuutta lakisääteisen palvelujen järjestämisvastuun toteuttamiseksi tai päinvastoin.
    -Näin ei pitäisi oikeusvaltiossa olla, hyvinvointialuejohtaja Jari Jokela toteaa tilinpäätöksen katsauksessaan.

    Muutospaineita luovat liian pienen rahoituksen lisäksi myös väestön ikääntymisestä johtuva palvelutarpeen kasvu sekä edessä oleva työvoimapula. Laskelmien mukaan yli 1200 Lapin hyvinvointialueen työntekijää jää eläkkeelle vuoteen 2028 mennessä.

     

    Aluehallitus esittää sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunnan perustamista

    Lapin aluehallitus esittää aluevaltuustolle muutoksia hyvinvointialueen poliittiseen organisaatioon. Aluehallitus esittää, että hyvinvointialue luopuisi osallisuus- ja asiakkuuslautakunnasta ja hyvinvointi- ja yhdyspintalautakunnasta. Tilalle hyvinvointialue perustaisi sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunnan, tulevaisuuden ja ennakoinnin yhteistyöelimen sekä aluehallituksen alaisen konserni- ja tilajaoston.

    Aluehallitus esittää, että vasta uusi aluevaltuusto päättäisi uuden tulevaisuus- ja ennakointitoimielimen toiminnasta. Mahdollisen järjestöneuvottelukunnan tai -neuvoston perustaminen valmisteltaisiin aluevaltuuston käsiteltäväksi tämän vuoden aikana.

     

    Muita päätöksiä

    Aluehallitus esittää aluevaltuustolle, että aluevaltuusto hyväksyisi muutoksia hallintosääntöön. Muutokset liittyvät enimmäkseen luottamushenkilöorganisaation muutoksiin. Lisäksi nuorisovaltuustolle sekä vammais- ja vanhusneuvostoille esitetään valtuustoaloitteen tapaista aloiteoikeutta.

    Hyväksyttiin aluehallintoviraston pyytämä selvitys, joka koskee muistutusten käsittelyä Lapin hyvinvointialueella.

    Päätettiin käynnistää kuntouttavan työtoiminnan, sosiaalisen kuntoutuksen ja vammaisten henkilöiden työtoimintaa koskeva kilpailutus. Varsinainen sopimuskausi olisi vuoden 2027 loppuun, ja hankinnan kokonaisarvo olisi arviolta noin 7,5 miljoonaa euroa.

    Hyväksyttiin muutoksia asiakasmaksuihin liittyviin toimivalta-asioihin.

    Hylättiin oikaisuvaatimus, joka koski aluehallituksen aiemmin tekemää tehtäväkohtaiseen palkkaan liittyvää päätöstä.

    Hylättiin oikaisuvaatimus, joka koski ICT-suunnittelijan valintaa.

    Merkittiin tiedoksi valtioneuvoston päätös hyvinvointialueneuvottelukunnan asettamisesta. Lapin hyvinvointialueen edustaja on hyvinvointialuejohtaja Jari Jokela ja varajäsen terveysjohtaja Miia Palo.

    Merkittiin tiedoksi sosiaali- ja terveysministeriön aloite hyvinvointialueiden yhteistyösopimusten muuttamiseksi. Suomessa on viisi hyvinvointialueiden yhteistyöaluetta eli YTA-aluetta. Kaikkien YTA-alueiden yhteistyösopimukset eivät ole nykyään lainsäädännön edellyttämällä tasolla.

    Esitetään aluevaltuustolle, että aluevaltuusto hyväksyy muutoksia tämän vuoden talousarvioon. Muutokset ovat lähinnä organisaatiomuutoksiin liittyviä teknisiä korjauksia eivätkä vaikuta toimintakatteeseen.

    Päätettiin ottaa käyttöön mielenterveys- ja päihdeasiakkaiden asumispalvelujen ostamista koskevien sopimusten optiokausia.

    Päätettiin käynnistää tekstiilihuoltopalvelujen kilpailutus lounaisella palvelualueella. Hankinta on arvoltaan noin 6,7 miljoonaa euroa.

     

    Lisätietoja medialle

    aluehallituksen puheenjohtaja Tapani Melaluoto, tapani.melaluoto@lapha.fi, 040 841 0311  
    hyvinvointialuejohtaja Jari Jokela, jari.jokela@lapha.fi, 040 5323 998  

    Hyvinvointialueen aurinko-logo ja teksti: Aluehallituksen kokoustiedote 26.3. pidetystä kokouksesta
    26.3.2025
    Lapin hyvinvointialueen talous on kääntymässä oikeaan suuntaan Hyvinvointialue päätti ja toteutti viime...
    Hyvinvointialueen aurinko-logo ja teksti:

    Aluehallituksen kokoustiedote 26.3. pidetystä kokouksesta


    Lapin hyvinvointialueen talous on kääntymässä oikeaan suuntaan Hyvinvointialue päätti ja toteutti viime vuonna isoja säästötoimia, mutta osa tuloksista näkyy vasta myöhemmin.

  2. Hyvinvointialueiden hallitusten puheenjohtajat kokoontuivat Lapissa
    Hyvinvointialueiden hallitusten puheenjohtajat kokoontuivat 20.-21.3.2025 Rovaniemellä. Lapin...

    Hyvinvointialueiden hallitusten puheenjohtajat kokoontuivat Lapissa

    24.3.2025

    Lue lisää

    Takaisin edelliselle sivulle

    Hyvinvointialueiden hallitusten puheenjohtajat kokoontuivat Lapissa

    24.3.2025

    Hyvinvointialueiden hallitusten puheenjohtajat kokoontuivat 20.-21.3.2025 Rovaniemellä. Lapin aluehallituksen puheenjohtaja Tapani Melaluoto isännöi tapahtumaa.

    Tapaamiseen osallistuivat myös valtiovarainministeriön osastopäällikkö Ville-Veikko Ahonen, sosiaali- ja terveysministeriön osastopäällikkö Kari Hakari ja hyvinvointialueyhtiö Hyvil Oy:n toimitusjohtaja Minna Korkiakoski-Västi. Kunta- ja alueministeri Anna-Kaisa Ikonen toi etäyhteydellä maan hallituksen terveiset aluehallitusten puheenjohtajille.

    Hyvinvointialueiden aluehallitusten puheenjohtajat ovat kokoontuneet aktiivisesti koko valtuustokauden ajan. Tällä kertaa aiheina olivat muun muassa elinkeinoelämän ja hyvinvointialueen yhteistyö, hyvä johtaminen, hyvinvointialueiden muutostukiprosessi, Pohjoisen yhteistyöalueen yhteistyö, Hyvil Oy:n ajankohtaiset asiat sekä sosiaali- ja terveysministeriön ja valtiovarainministeriön ajankohtaiset terveiset hyvinvointialueille.

    Hyvinvointialueiden hallitusten puheenjohtajat kokoontuivat Lapissa
    24.3.2025
    Hyvinvointialueiden hallitusten puheenjohtajat kokoontuivat 20.-21.3.2025 Rovaniemellä. Lapin...

    Hyvinvointialueiden hallitusten puheenjohtajat kokoontuivat Lapissa


    Hyvinvointialueiden hallitusten puheenjohtajat kokoontuivat 20.-21.3.2025 Rovaniemellä. Lapin aluehallituksen puheenjohtaja Tapani Melaluoto isännöi tapahtumaa.

  3. Aluehallituksen kokoustiedote 19.3.2025 pidetystä kokouksesta
    Hyvinvointialue käynnistää suunnitelmien mukaisia rakennushankkeita.

    Aluehallituksen kokoustiedote 19.3.2025 pidetystä kokouksesta

    19.3.2025

    Lue lisää

    Takaisin edelliselle sivulle

    Aluehallituksen kokoustiedote 19.3.2025 pidetystä kokouksesta

    Hyvinvointialueen loiste-logo ja teksti: Aluehallituksen kokoustiedote.

    19.3.2025

    Hyvinvointialue käynnistää suunnitelmien mukaisia rakennushankkeita.

    Hyvinvointialue käynnistää suunnitelmien mukaisia rakennushankkeita

    Lapin aluehallitus päätti käynnistää investointisuunnitelmaan ja talousarvioon sisältyviä rakennushankkeita. Hankkeet ovat myös valtiovarainministeriön hyväksymiä.

    Kemijärven pelastusaseman kustannusarvio on reilu 18 miljoonaa. Asemalle sijoittuu myös ensihoitopalvelut. Asema valmistuu vuoden 2028 alkupuoliskolla kunnan vuokratontille.

    Sosiaali- ja terveyspalvelujen omia kiinteistöjä hyvinvointialue muuttaa ja remontoi vajaalla 16 miljoonalla. Länsi-Pohjan keskussairaalaan tehdään vesi- ja viemäriverkoston perusparannuksia sekä Sauvosaaren sairaalan ja Simon vuodeosaston muuttoihin liittyviä tilamuutoksia. Tilamuutoksilla on tarkoitus säästää jatkossa noin 600 000 euroa vuodessa. Lapin keskussairaalassa hyvinvointialue tekee vanhojen rakennusten peruskorjausta ja kehittää helikopterikenttää. Tilamuutoksilla on tarkoitus säästää jatkossa noin 250 000 euroa vuodessa. Lisäksi tehdään tilamuutoksia ja perusparannuksia Kolpeneen tiloihin.

    Hallitus päätti myös käynnistää hankesuunnittelun pitkäaikaisilla vuokrasopimuksilla toteutettavista kohteista. Hankesuunnittelu käynnistetään Enontekiön Hetan ensihoidon uusien toimitilojen ja Sodankylän pelastusaseman uuden kalustosuojan osalta. Sosiaalipalveluissa hankesuunnittelu käynnistetään Kemiin rakennettavan kehitysvammaisten asumisyksikön ja Rovaniemelle rakennettavan kehitysvammaisten lasten ja nuorten asumisyksikön osalta. Kemin uudistilat korvaisivat palvelukoti Apilan, Kivikankaan ja Kivikon pirtin toimimattomat tilat. Rovaniemen 14-paikkaisessa yksikössä järjestettäisiin sekä pitkäaikaista asumista että esimerkiksi omaishoitajien vapaita mahdollistavaa lyhytaikaista asumista.

    Muita päätöksiä

    Aluehallitus muutti vanhusneuvoston ja vammaisneuvoston toimikausia. Jatkossa toimikaudet alkavat aluevaalivuotta seuraavan vuoden alusta ja päättyvät valtuustokauden päättymisvuonna vuoden viimeisenä päivänä.

    Päätettiin pyytää Saamelaiskäräjiä ja Kolttien kyläkokousta nimeämään jäsenensä ja varajäsenensä hyvinvointialueen saamen kielen lautakuntaan. Saamelaiskäräjien täytyy nimetä viisi jäsentä ja kyläkokouksen yksi. Nimeämisiä pyydetään 1.5. mennessä, jotta saamen kielen lautakunta pääsee aloittamaan toimintansa aluevaalien jälkeen samaan aikaan muiden hyvinvointialueen toimielinten kanssa.

    Mearriduvvui, ahte bivdit Sámedikki ja Nuortalaččaid siidačoahkkima nammadit lahtuid ja várrelahtuid buresveadjinguovllu sámegiela lávdegoddái. Sámediggi ferte nammadit vihtta lahtu ja siidačoahkkin ovtta. Bivdit, ahte nammadeamit bohtet maŋimustá 1.5., vai sámegiela lávdegoddi beassá álggahit doaimmas guovlluválggaid maŋŋel oktanaga buresveadjinguovllu eará doaibmaorgánaiguin.

    Meridui, ete táttup Sämitige já Nuorttâlij sijdâčuákkim nomâttiđ jesânijd já värijesânijd pyereestvaijeemkuávlu sämikielâ lävdikoodán. Sämitigge ferttee nomâttiđ vittâ jeessân já sijdâčuákkim oovtâ. Táttup nomâttâsâid majemustáá 1.5., vâi sämikielâ lävdikodde piäsá algâttiđ tooimâs kuávluvaaljâi maŋa siämmáá ääigi pyereestvaijeemkuávlu eres toimâorgaanijguin.

    Esitetään aluevaltuustolle, että se myöntäisi Jari Huotarille eron pelastus- ja valmiuslautakunnan jäsenyydestä ja lautakunnan puheenjohtajan tehtävästä ja valitsisi lautakuntaan uuden jäsenen ja puheenjohtajan.

    Hyväksyttiin valtuustoryhmien raportit valtuustoryhmien toiminnan tukirahojen käytöstä vuodelta 2024.

    Hylättiin sosiaalityöntekijän virkavalintaa koskeva oikaisuvaatimus perusteettomana.

    Merkittiin tiedoksi, että markkinaoikeuteen valituksen tehnyt yritys on peruuttanut potilasvalvontajärjestelmien hankintaa koskevan valituksensa.

    Merkittiin tiedoksi sosiaali- ja terveysministeriön päätös, jonka mukaan se hyväksyy hyvinvointialueen investointisuunnitelman sosiaali- ja terveyspalveluihin liittyvän osuuden.

    Merkittiin tiedoksi lokakuussa pidetyn hyvinvointialueneuvottelun pöytäkirja.

    Merkittiin tiedoksi valtioneuvoston julkaisu julkisen johtamisen arvoista ja periaatteista.

    Merkittiin tiedoksi Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen raportti hyvinvointialueiden tilannekuvista ja päättäjille suunnattu ”Hyvinvointialueille pitää antaa mahdollisuus onnistua” -uutiskirje.

    Lainsäädännöstä johtuvia muutoksia koskeva pykälä numero 121 poistettiin listalta jatkovalmistelua varten.

    Valtuustoaloitetta koskeva pykälä numero 131 päätettiin palauttaa jatkovalmisteluun.

     

    Lisätietoja medialle

    aluehallituksen puheenjohtaja Tapani Melaluoto, tapani.melaluoto@lapha.fi, 040 841 0311  
    hyvinvointialuejohtaja Jari Jokela, jari.jokela@lapha.fi, 040 5323 998  

    Hyvinvointialueen loiste-logo ja teksti: Aluehallituksen kokoustiedote. Aluehallituksen kokoustiedote 19.3.2025 pidetystä kokouksesta
    19.3.2025
    Hyvinvointialue käynnistää suunnitelmien mukaisia rakennushankkeita.
    Hyvinvointialueen loiste-logo ja teksti: Aluehallituksen kokoustiedote.

    Aluehallituksen kokoustiedote 19.3.2025 pidetystä kokouksesta


    Hyvinvointialue käynnistää suunnitelmien mukaisia rakennushankkeita.

  4. Aluevaalit 2025 - Lapissa on ehdolla 404 aluevaaliehdokasta
    Aluevaalien ehdokaslista sekä äänestysnumerot on julkaistu.

    Aluevaalit 2025 - Lapissa on ehdolla 404 aluevaaliehdokasta

    13.3.2025

    Lue lisää

    Takaisin edelliselle sivulle

    Aluevaalit 2025 - Lapissa on ehdolla 404 aluevaaliehdokasta

    13.3.2025

    Aluevaalien ehdokaslista sekä äänestysnumerot on julkaistu.

    Lapin aluevaalien ehdokaslista on julkaistu osoitteessa lapha.fi/aluevaalit

    Lapissa on ehdolla tänä keväänä aluevaaleissa 404 ehdokasta. Ehdokkaita on Lapin jokaisesta kunnasta.

    ***

    Guovlluválggat 2025 – Lappis leat 404 guovlluválgaevttohasa

    Guovlluválggaid evttohaslistu ja jienastannummirat leat almmustahttojuvvon. 
     
    Lappi guovlluválggaid evttohaslistu lea almmustahttojuvvon čujuhusas lapha.fi/aluevaalit
     
    Lappis leat dán giđa guovlluválggain 404 evttohasa. Evttohasat leat Lappi juohke gielddas.  

    Aluevaalit 2025 - Lapissa on ehdolla 404 aluevaaliehdokasta
    13.3.2025
    Aluevaalien ehdokaslista sekä äänestysnumerot on julkaistu.

    Aluevaalit 2025 - Lapissa on ehdolla 404 aluevaaliehdokasta


    Aluevaalien ehdokaslista sekä äänestysnumerot on julkaistu.

  5. Lapin hyvinvointialue jakoi järjestöille toiminta-avustuksia
    Lapin hyvinvointialueen on jakanut vuoden 2025 toiminta-avustukset järjestöille. Toiminta-avustusten...

    Lapin hyvinvointialue jakoi järjestöille toiminta-avustuksia

    3.3.2025

    Lue lisää

    Takaisin edelliselle sivulle

    Lapin hyvinvointialue jakoi järjestöille toiminta-avustuksia

    3.3.2025

    Lapin hyvinvointialueen on jakanut vuoden 2025 toiminta-avustukset järjestöille. Toiminta-avustusten jakoesitys hyväksyttiin lautakunnan kokouksessa 27.2.

    Hyvinvointi- ja yhdyspintalautakunta jakoi avustuksia 38 eri järjestölle yhteensä noin 225 000 euroa. Avustuksen saamisen ehtoina oli, että yhdistyksen toiminta edistää hyvinvointia, terveyttä ja arjen turvallisuutta, tukee sote-palveluja ja tapahtuu useamman kuin yhden kunnan alueella Lapissa. Hakemuksia saatiin 42 kappaletta. 

    Kumppanuusavustuksia pyydetään hakemaan 31.3. mennessä

    Kumppanuus- ja yhteistyösopimuksille on käynnissä jatkuva haku ja kumppanuusavustuksia myönnetään niin kauan kuin avustusmäärärahaa riittää. Järjestöjä pyydetään hakemaan vuoden 2025 kumppanuusavustuksia 31.3.2025 mennessä, jotta avustus ehtii tämän kevään käsittelyyn. Kumppaneiksi voidaan valita järjestöjä, joiden toiminta tukee olennaisesti hyvinvointialueen järjestämiä sosiaali- ja terveyspalveluja. Kumppanuus- ja yhteistyösopimuksiin on varattu noin 510 00 euroa.

    Hyvinvointialue kuulee järjestöjä työpajoissa

    Lapin hyvinvointialue järjestää kevään aikana työpajoja, joissa yhdistyksillä on mahdollisuus osallistua hyvinvoinnin, terveyden ja arjen turvallisuuden edistämisen monialaiseen yhteistyöhön ja vaikuttaa mm. järjestöyhteistyön rakenteiden valmisteluun.
    Lapin hyvinvointialueen tavoitteena on, että Lapissa eletään hyvää ja turvallista elämää. Yksi hyvinvointialuestrategian toteuttamisohjelmista keskittyy monialaiseen hyvinvoinnin, terveyden ja turvallisuuden edistämistyöhön. Hyvinvointialueen ja kuntien lisäksi järjestöillä on merkittävä rooli tässä monialaisessa yhteistyössä. Järjestöyhteistyötä suunnitellaan 24.3. ja 2.4. järjestettävissä työpajoissa. Ilmoittautuminen työpajoihin päättyy 19.3.

    Marika Mathlein
    asiantuntija, järjestöyhteistyö, Lapin hyvinvointialue
    marika.mathlein@lapha.fi
    040 487 3478

    Lapin hyvinvointialue jakoi järjestöille toiminta-avustuksia
    3.3.2025
    Lapin hyvinvointialueen on jakanut vuoden 2025 toiminta-avustukset järjestöille. Toiminta-avustusten...

    Lapin hyvinvointialue jakoi järjestöille toiminta-avustuksia


    Lapin hyvinvointialueen on jakanut vuoden 2025 toiminta-avustukset järjestöille. Toiminta-avustusten jakoesitys hyväksyttiin lautakunnan kokouksessa 27.2.