Usein kysyttyä tukipalveluista

Mikä tukipalveluissa kiinnostaa? Lue muiden esittämiä kysymyksiä tai kysy itse!

Suosittelemme käyttämään UKK-kysymyssivustoa ensisijaisesti näillä selaimilla: Edge, Chrome, Firefox ja Safari.

  • Miten määritellään tukipalvelujen henkilöiden työpanos hyvinvointialueelle?

    Tukipalveluhenkilöstön asemaa määrittää voimaanpanolain 18§. Mikäli tukitehtäviä hoitavan henkilön tosiasiallisista tehtävistä vähintään puolet (50%) on sosiaali- ja terveyspalveluihin liittyviä tukitehtäviä, työntekijä siirtyy liikkeenluovutusperiaatteella hyvinvointialueen palvelukseen.

    Mikäli henkilön työajasta esim.  60 %  sisältää terveyskeskuksen ja palvelutalojen siivousta, henkilö siirtyy hv-alueen palvelukseen. Mikäli kyseisen työntekijän työajasta 40%  on koulujen tai päiväkotien siivousta , voidaan kunnan ja hv-alueen kesken sopia siten, että kunta ostaa hv-alueelta kyseisen 40% työpanoksen. Tässä tapauksessa työntekijän tehtävän sisältö säilyisi ennallaan.

  • Miten lääkehuolto järjestetään?

    Lääkehuollon järjestämistä on valmisteltu niin, että se tulisi osaksi lääkinnällisiä tukipalveluita. Lääkinnälliset tukipalvelut puolestaan tulisi terveyspalvelujen toimialan somaattisen erikoissairaanhoidon vastuualueen alaiseksi vastuuyksiköksi. Lääkehuoltoa päätoimisesti toteuttava henkilöstö (käytännössä farmasian alan ammattihenkilöt) tulisivat tämän vastuuyksikön alaisiksi. Samoin nykyiset lääkehuoltoon liittyvät sopimukset on kartoitettu ja vastuu niistä siirtyy hyvinvointialueelle.

    Lääkehuollon osalta tavoitteena on turvallinen siirtymä eikä siirtymävaiheessa tavoitella muutoksia lääkehuollon käytänteisiin. Suunnitelmat täsmentyvät syksyn 2022 ja muutostarpeiden osalta myös vuoden 2023 aikana.

Etkö löydä kaipaamaasi vastausta?

Esitä meille kysymys alla olevalla lomakkeella. Luethan ensin huolellisesti, onko kysymykseesi jo vastattu. Vastaamme kysymyksiin pikku hiljaa sitä mukaa, kun valmistelu ja päätöksenteko etenevät. Kiitoksia, että osallistut, se on tärkeää!