Usein kysyttyä hyvinvointialueen organisaatiosta

Mikä tulevassa organisaatiossa kiinnostaa? Lue muiden esittämiä kysymyksiä tai kysy itse!

Suosittelemme käyttämään UKK-kysymyssivustoa ensisijaisesti näillä selaimilla: Edge, Chrome, Firefox ja Safari.

  • Koska hyvinvointialueen organisaatiomalli valmistuu?

    Lapin hyvinvointialueen väliaikainen valmistelutoimielin eli vate valmistelee valtuuston käsiteltäväksi sekä hallintosääntöä että organisaatiomallia.

    Hallintosääntöön kirjataan muun muassa poliittisen organisaation rakenne eli aluevaltuuston, aluehallituksen, lautakuntien ja muiden toimielinten tehtävät ja jäsenmäärät. Lisäksi hallintosäännössä määritellään johtavien virkamiesten toimenkuvat ja vastuut sekä kuvataan muun muassa päätöksenteko- ja taloudenhallintaprosessit.

    Ensimmäinen lähinnä poliittista päätöksentekoa koskeva versio hallintosäännöstä menee jo ensimmäisen valtuuston käsiteltäväksi. Hallintosääntöä kuitenkin täydennetään vuoden edetessä sitä mukaa, kun hyvinvointialueen organisaation valmistelu etenee.

    Vuoden 2022 valmistellaan organisaatio, jolla hyvinvointialue aloittaa sosiaali-, terveys- ja pelastuspalvelujen järjestämisen vuoden 2023 alussa. Tällä valmistelulla turvataan palvelujen jatkuminen keskeytyksettä vuodenvaihteen 2022-23 yli. Valmistelu jatkuu vuoden 2023 puolella, kun järjestämisvastuu, henkilöstö, jne. on siirretty hyvinvointialueelle.

Etkö löydä kaipaamaasi vastausta?

Esitä meille kysymys alla olevalla lomakkeella. Luethan ensin huolellisesti, onko kysymykseesi jo vastattu. Vastaamme kysymyksiin pikku hiljaa sitä mukaa, kun valmistelu ja päätöksenteko etenevät. Kiitoksia, että osallistut, se on tärkeää!