Usein kysyttyä viestinnästä

Mikä muutoksessa kiinnostaa viestinnän näkökulmasta? Lue muiden esittämiä kysymyksiä tai kysy itse!

Suosittelemme käyttämään UKK-kysymyssivustoa ensisijaisesti näillä selaimilla: Edge, Chrome, Firefox ja Safari.

 • Onko videot ainoa tiedotuskanava hyvinvointialueen valmistelun vaiheista?

  Voit seurata hyvinvointialuetta lapha.fi-nettisivujen lisäksi monessa eri somekanavassa: Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn ja Youtube. Nettisivuilta voit tilata uutiskirjeitä haluamistasi aihepiireistä, niin saat uusimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

  Lisäksi mm. lähetämme mediatiedotteita, streamaamme aluevaltuuston kokouksia ja järjestämme erilaisia infotilaisuuksia eri kohderyhmille. Käynnissä ovat esimerkiksi sote-johdon infotilaisuudet ja talouspalvelujen aamukahvit. Järjestämme myös infowebinaareja koko tulevalle henkilöstölle.

 • Mistä saan tietoa päätöksistä?

  Valtuuston kokoukset on tarkoitus streamata, eli kokouksia olisi mahdollista seurata netistä joko suorana tai myöhemmin tallenteena. Hallituksen kokoukset ovat suljettuja tilaisuuksia.
  Kaikkien Lapin hyvinvointialueen luottamuselinten kokousten esityslistat ja pöytäkirjat tulevat nähtäville nettiin, Lapin hyvinvointialueen nettisivuille osoitteeseen lapha.fi.
  Stiivrâ čuákkimijd lii tárguttâs vuolgâttiđ stream-vuolgâttâssân, te taid puávtáččii čuávvuđ neetist jo-uv njuolgist tâi maŋeláá vuárhást. Haldâttâs čuákkimeh iä lah almoliih.
  Puoh Laapi pyereestvaijeemkuávlu luáttámušorgaanij čuákkimij äššilistoh já pevdikirjeh puátih uáinimnáál neetin, Laapi pyereestvaijeemkuávlu puáttee nettisijđoid čujottâsân lapha.fi.
  Guovllustivrra čoahkkimiid lea dárkkuhus striimet, elege čoahkkimiid livčče vejolaš čuovvut neahta bokte juogo njuolgga dahje maŋŋá vurkehussan.
  Guovlluráđđehusa čoahkkimat leat giddejuvvon dilálašvuođat.
  Lappi buresveadjinguovllu buot luohttámušorgánaid čoahkkimiid áššelisttut ja beavdegirjjit bohtet oaidnin láhkai nehttii, Lappi buresveadjinguovllu neahttasiidduide čujuhussii lapha.fi.
  Välddõõzz såbbrid äiggap striiʹmjed, leʹbe såbbrid leʹčči vueiʹlvaž seuʹrrjed neeʹttest juʹna vuõiggvuõlttõssân leʹbe mâʹŋŋlubust liânttummšen. Halltõõzz såbbar jeäʹla äävai jeeʹres oummuid.
  Puki Lappi pueʹrrvââjamvuuʹd naʹddjemorgaani såbbri äʹššliist da påʹrddǩeeʹrj šâʹdde vueiʹnnemnalla netta, Lappi pueʹrrvââjjamvuuʹd puõʹtti neʹttseeidaid addrõʹsse lapha.fi.
 • Voiko henkilöstön webinaareja katsoa jälkikäteen?

  Kyllä voi. Tallenne webinaareista toimitetaan esihenkilöiden sähköpostilistan kautta muutaman päivän sisällä ja on katsottavissa pari viikkoa.

 • Minkälaiset nettisivut tulevat olemaan asukkaiden/asiakkaiden suuntaan?

  Hyvinvointialueen varsinainen sivusto on tarkoitus julkaista joulukuussa. Sivustolle tulee palvelutietovarannon tietojen eli palvelujen puhelinnumerojen, aukioloaikojen jne. lisäksi myös paljon muuta tietoa. Tällä hetkellä on meneillään kartoitus, jossa käydään läpi organisaatioiden nykyisten sivujen sisällöt ja pohditaan, mikä kaikki siirretään hyvinvointialueen sivulle ja missä muodossa. Nettisivujen suunnittelussa on ollut laajasti mukana sekä työntekijöitä että asiakkaita. Eri työryhmät pääsevät kommentoimaan nettisivuja syksyn aikana, ja lisäksi loppuvuodesta on tulossa laajempi tarkistuskierros.

 • Missä vaiheessa saadaan uusi intra käyttöön?

  Tavoite on, että hyvinvointialueen intra voidaan julkaista joulukuun alussa, jotta ehdimme oppia käyttämään sitä jo ennen vuodenvaihdetta. Intra rakennetaan Sharepoint-ohjelmalla, joten se toimii hyvin yhteen O365-ohjelmien kuten tulevan sähköpostin, kalenterin ja Teamsin kanssa.

 • Kuka vastaa henkilöstöinfolinkkien lähetyksestä hyvinvointialueelle siirtyville työntekijöille?

  Henkilöstöinfojen linkit lähetetään kuntien ja organisaatioiden siirtyvälle henkilöstölle esihenkilöiden kautta. Tallenteet ovat katsottavissa myös jälkikäteen kahden viikon ajan, jos infoon ei ole ollut mahdollista osallistua tai linkki on jäänyt saamatta.

Etkö löydä kaipaamaasi vastausta?

Esitä meille kysymys alla olevalla lomakkeella. Luethan ensin huolellisesti, onko kysymykseesi jo vastattu. Vastaamme kysymyksiin pikku hiljaa sitä mukaa, kun valmistelu ja päätöksenteko etenevät. Kiitoksia, että osallistut, se on tärkeää!