Henkilöstöasioiden valmistelu

Henkilöstötyöryhmän tehtävänä on henkilöstöasioiden valmistelu. Työryhmä toimii hallinnon, talouden ja tukipalveluiden (HTT) työryhmän alaisuudessa.

Henkilöstötyöryhmän jäsenet:

  • Johanna Korteniemi, hallinnon vastuuvalmistelija
  • Tiina Kalliokulju, henkilöstöasioiden vastuuvalmistelija
  • Marjo Kuittinen, henkilöstöasioiden vastuuvalmistelija
  • Anita Lammassaari, vammaispalveluiden järjestämisen vastuuvalmistelija
  • Jenni Juopperi, henkilöstöasiantuntija
  • Suvi Jänkälä, henkilöstöasiantuntija

Henkilöstöohjelmien käyttöönotto etenee

Palkanlaskennan toteuttaa Sarastia Oy. Palkanlaskentajärjestelmäksi tulee Personec F, minkä lisäksi työntekijöiden käyttöön tulee itseasioinnin osio ESS7, jonka kautta työntekijät voivat hakea mm. vuosilomia, poissaoloja ja työaikamuutoksia. Matkalaskujärjestelmäksi tulee M2.

Palkanlaskentapalvelujen työpajat on sovittu. Yhteinen aloituskokous, jossa valmistellaan HR- ja palkkajärjestelmän käyttöönottoa, pidetään 30.3.2022. Työpajat työntekijöitä luovuttavien organisaatioiden kanssa käynnistyvät heti tämän jälkeen.

Hyvinvointialueen työvuorosuunnittelujärjestelmä on alkuvaiheessa Titania (+ webTitania lääkäripäivystyksiin). Myös Titanian osalta työpajapäivät on sovittu ja kutsut lähetetty, ensimmäiset työpajat ovat 21.3.2022. Esiselvityksen aikana pyritään kartoittamaan nykyisin käytössä olevat työvuorosuunnittelujärjestelmät, niiden käytössä olevat ominaisuudet, työvuorosuunnittelun nykyprosessit, lääkäripäivystyksiin liittyvät asiat, leimausjärjestelmät sekä leimauksiin liittyvät prosessit ja niin edelleen.

Organisaatioilta pyydetään henkilöstöön liittyviä tietoja

Työntekijöitä luovuttaville organisaatioille on lähetetty uusi tietopyyntö viikon 10 loppupuolella. Luovuttavia organisaatioita on pyydetty toimittamaan tiedot paikallisista sopimuksista, palkkajärjestelmien kuvauksista sekä vakanssijärjestelmistä 24.4.2022 mennessä. Tehtävänkuvaukset sekä henkilöstöetuuksiin liittyvät toimintamallit on pyydetty toimittamaan 26.6.2022 mennessä, ja eläköitymisennuste 14.8.2022 mennessä. Lisäksi 26.6.2022 mennessä on pyydetty toimittamaan myös muuta henkilöstöön liittyvää ohjeistusta mm sairauslomiin, vuosilomiin, kelpoisuusehtoihin, etätyöhön, matkustukseen yms. liittyen.

 

Lisätietoja henkilöstöasioiden valmistelusta

Tiina Kalliokulju

henkilöstöasioiden vastuuvalmistelija

tiina.kalliokulju@lapha.fi

Puh. + 358 40 653 2588

Marjo Kuittinen

henkilöstöjohtaja, henkilöstöasioiden vastuuvalmistelija

marjo.kuittinen@lapha.fi

Puh. +358 40 757 6530