Navigation Menu

Navigation Menu

Eturauhasen magneettitutkimus

Eturauhasen magneettitutkimus

Eturauhasen magneettitutkimus 

Teille on varattu aika magneettitutkimukseen. Olkaa hyvä ja vastatkaa esitietolomakkeen kysymyksiin ja ottakaa täytetty lomake mukaanne. Mikäli Teillä on kysyttävää, ottakaa yhteyttä lähettävään yksikköön.

Tulkaa radiologian osastolle 15 minuuttia ennen varsinaista tutkimusaikaa esivalmistelujen vuoksi.

Tutkimukseen valmistautuminen

Olkaa syömättä ja juomatta 4 tuntia ennen kuvausta. Voitte ottaa lääkkeenne pienen nestemäärän kanssa.

Korut ja lävistykset on hyvä jättää kotiin. Ennen tutkimusta metallia sisältävät vaatteet on riisuttava. Tarvittaessa Teille annetaan sairaalan vaatteet. Arvoesineitä varten on lukollinen kaappi.

Peräsuolessa oleva ilma häiritsee kuvien tulkintaa, jonka vuoksi Teille laitetaan pieni putki peräsuoleen ennen kuvausta. Ennen tutkimushuoneeseen menoa Teille saatetaan laittaa verisuoneen kanyyli tehosteaineen antamista varten.

Tutkimuksen suorittaminen

Magneettitutkimuksessa (magnetic resonance imaging = MRI) kuva muodostuu magneettikentän ja radioaaltojen avulla. Röntgensäteitä ei käytetä.

Tutkimus on kivuton, eikä sillä ole todettu olevan haittavaikutuksia.

Magneettitutkimuslaite on molemmista päistä avoin, valaistu ja hyvin tuuletettu tunneli. Tutkimuksen aikana Teillä on merkinantoyhteys tutkimusta tekevään hoitajaan.

Tutkimus kestää 30–60 min. Varatkaa riittävästi aikaa tutkimukseen.

Tutkimusasento pyritään saamaan mahdollisimman mukavaksi. Tutkimuksen onnistuminen edellyttää paikoillaan pysymistä.

Tutkimuksen aikana kuuluu voimakasta ääntä, minkä vuoksi Teille annetaan kuulosuojaimet. Teille saatetaan antaa hengitysohjeita tutkimuksen aikana. Useimmissa tutkimuksissa on mahdollista kuunnella radiota.

'Tutkimuksen aikana Teille saatetaan antaa laskimoon magneettitehosteainetta (Gadolinium) kudosten erottelukyvyn parantamiseksi.

Tutkimuksen jälkeen

Jälkihoitoa ei ole. Tehosteaine poistuu elimistöstä munuaisten kautta virtsaan.