Navigation Menu

Pyydä apua

Pyydä apua! - yhteydenotto perheiden palveluihin

Pyydä apua! - yhteydenotto perheiden palveluihin

 

Pyydä apua! on lapsiperheille ja nuorille suunnattu matalan kynnyksen digipalvelu.

Voit pyytää apua, kysyä neuvoa tai jättää yhteydenottopyynnön omaan tai läheisen tilanteeseen. Yhteydenottoihin vastaavat lasten, nuorten ja perheiden palveluiden työntekijät. Paikkakunnasta riippuen vastaajat voivat koostua Lapin hyvinvointialueen, kunnan, järjestöjen ja seurakunnan työntekijöistä.

Sinuun ollaan yhteydessä viimeistään 1–2 arkipäivän aikana puhelimitse tai sähköpostilla. Huomioithan, että tämä ei ole tarkoitettu akuuttien tai hätätilanteiden hoitoon. Näissä tilanteissa ota suoraan yhteys 112.

Nappi-pyydä-apua

pyyda-apua-inarisaame

Koijâd iše! -puállu lii vyeligis šiälmá ohtâvuođâväldimkanava pärniperrui já nuorâi palvâlussáid


Ko tun tiädáh puálu, te lekkâs ohtâvuođâväldimluámáttâh, moin tun puávtáh koijâdiđ ravvuid tâi pivdeđ iše jieijâd tâi aldaulmuu tilán. Tun puávtáh ášástâllâđ noomáin tâi nommâmerháin. Tunjin váldoo ohtâvuotâ 1-2 argâpeeivi siste.

Ohtâvuođâväldimáid västideh peerâkuávdáá pargeeh. Päikkikuudij mield västideijeeh sättih leđe Laapi pyereestvaijeemkuávlu, kieldâi, seervij já servikuudij pargeeh.

Vääldi huámmášumán, ete Koijâd iše! -puállu ij lah uáivildum aakuut aašij teikâ etitiilij tipšomân. Tagarijn tiilijn vääldi njuolgist ohtâvuođâ 112 tâi pyereestvaijeemkuávlu sosiaalkocemân.

pyyda-apua-nappi-inarinsaame

Bivdde veahki! - oktavuođaváldin bearrašiid bálvalusaide

Bivdde veahki! - oktavuođaváldin bearrašiid bálvalusaide


Bivdde veahki! lea mánnábearrašiidda ja nuoraide oaivvilduvvon vuollegis šielmmá digibálvalus.
 
Sáhtát bivdit veahki, jearrat ráđi dahje bivdit ahte duinna váldit oktavuođa áššis, mii guoská iežat dahje oapmahačča dili. Dutnje vástidit mánáid, nuoraid ja bearrašiid bálvalusaid bargit. Iešguđet báikegottiin vástideaddjit sáhttet leat Lappi buresveadjinguovllu, gieldda, organisašuvnna dahje searvegotti bargit.
 
Bargi váldá duinna oktavuođa maŋimustá 1-2 árgabeaivvi siste telefovnnain dahje e-boasttain. Amma fuomášat, ahte dát ii leat oaivvilduvvon akuhta dahje heahtediliide. Dakkár diliin váldde njuolga oktavuođa 112. 

pyyda-apua-nappi-pohjoissaame

Tarina-auttamisen verkkopalvelut

Muita sinua auttavia digipalveluita

Apua huoliin -chat

Apua huoliin -chat tarjoaa apua lappilaisten nuorten ja lapsiperheiden vanhempien huoliin. Vastaajana lappilaisia nuorten ja perheiden kanssa työskenteleviä ammattilaisia.

Chat on avoinna tiistaisintorstaisin klo 1517. Apua huoliin -chatissa seksuaalineuvontaa nuorille keskiviikkoisin klo 17-19.

Apua huoliin -chat

Vanhempien Enjaksa.fi -verkkopalvelu

Onko sinulla murheita tai vaivaako jokin sinun mieltäsi? Enjaksa - verkkopalvelussa on videoita, jotka voivat auttaa sinua. Näissä käsitellään mm. parisuhdekriisejä, perhe-elämän haasteita ja riippuvuuksia. Videot voivat auttaa huomaamaan uudenlaisia ratkaisuja tilanteesta selviämiseen.

Siirry verkkopalveluun ja aloita kartoittamalla huolesi. Kartoittaminen rajaa ja näyttää sinun tilanteeseesi sopivia videoita.

Verkkopalvelusta pääset myös Pyydä apua -digipalveluun, josta voit pyytää apua ja kysyä neuvoa.

Siirry EnJaksa -verkkopalvelu

Onks tää normaalia? -verkkopalvelu

Koetko yksinäisyyttä tai onko kavereiden kanssa ollut riitaa? Vai painaako jokin asia mieltäsi? Onks tää normaalia? -verkkopalvelussa on videoita, jotka voivat auttaa sinua. Videoissa käsitellään mm. jännittämistä, yksinäisyyttä, riitoja ja valeuutisia. Videot voivat auttaa tilanteesi läpikäymistä ja voit huomata, että myös muillakin on samoja haasteita.

Siirry verkkopalveluun ja aloita kartoittamalla huolesi. Kartoittaminen rajaa ja näyttää sinun tilanteeseesi sopivia videoita.

Verkkopalvelusta pääset myös Pyydä apua -digipalveluun, josta voit pyytää apua ja kysyä neuvoa.

Siirry Onks tää normaalia? -verkkopalveluun

Pyydä apua kuvake

Sormi painaa painiketta