Työntekijät kertovat

Työntekijät kertovat

Työntekijät kertovat

Luonto, harrastukset, rauhallinen elämänrytmi, mukavat ihmiset ja monipuolinen työ – tällaista on elää ja työskennellä Lapin hyvinvointialueella.

Työntekijät kertovat Ida Heiskanen

Uudet ihmiset otetaan ilolla vastaan

Lapin hyvinvointialueella on mukavaa työskennellä. Parasta on se, että on päässyt kehittämään omaa ammattitaitoaan ja koko ajan on mahdollisuus oppia uutta. Myös apua on aina ollut saatavilla. Työni on monipuolista ja opettavaista, ja jokainen päivä on erilainen. 

Lapissa on ihanan rauhallista asua, luonto on lähellä ja ulkoilemaan pääsee helposti. Talvessa parasta on revontulien bongailu ja kesällä yöttömät yöt. Lapissa korostuu ihmisten yhteisöllisyys, mikä on ihana asia pienellä paikkakunnalla. 

Uusille työntekijöille haluan sanoa, että tarttukaa rohkeasti uusiin mahdollisuuksiin ja hypätkää tuntemattomaan. 

Lapin hyvinvointialueella on todella hyviä työpaikkoja ja uudet ihmiset otetaan ilolla vastaan.

Ida Heiskanen, palveluvastaava, ikääntyneiden palvelut, Kolari
 

Nested Applications

Työntekijät kertovat Elina Peltokangas

Lapissa on ihmisen hyvä olla — lämpimästi tervetuloa!

Olen paluumuuttaja Lapissa. Etelään menin rakkauden perässä, nykyinen aviomieheni asui Espoossa. Mielestäni Lapin edut Etelä-Suomeen verrattuna ovat ehdottomasti luonto ja rauhallinen elämäntyyli. Palvelutkin ovat lähellä. Harrastan lentopalloa, crossfittiä, luonnossa liikkumista koiran ja perheen kanssa, retkeilyä ja laavuilla käymistä. Tykkään olla töissä hyvinvointialueella. Lappiin muuttoa harkitseville haluaisin sanoa: Lapissa on ihmisen hyvä olla — lämpimästi tervetuloa ja rohkeasti kohti uusia tuulia!

Elina Peltokangas, palveluvastaava, ikääntyneiden kotona asumista tukevat palvelut, Rovaniemi 
opinnot: sosionomin AMK-tutkinto, Helsingin Metropolia; sosionomin YAMK-tutkinto, LAB-ammattikorkeakoulu

Työntekijät kertovat Sanna Paananen

Lappi on rauhallinen ja turvallinen ympäristö kasvattaa lasta

Olen kotoisin Kemistä. Opiskelin fysioterapeutiksi Tampereella, missä asuin ja työskentelin 9 vuotta. Kemiin minut toivat takaisin läheiset, luonto ja neljä vuodenaikaa meren äärellä.  

Pohjoisen ihmiset ovat helposti lähestyttäviä. Luonnossa liikkuminen ja retkeily ovat tärkeitä harrastuksia vapaa-ajallani. Puhtaassa ja rauhallisessa luonnossa akut latautuvat ja mieli lepää. Uusille työnhakijoille sanoisin, että lämpimästi tervetuloa, Lappiin kyllä mahtuu! Täällä on tilaa olla ja hengittää. Voit jättää ruuhkissa istumiselle hyvästit. 

Sanna Paananen, fysioterapeutti, Kemi
Opinnot: fysioterapia, Tampereen ammattikorkeakoulu; moniammatillisen kotikuntoutuksen erikoistumisopinnot OAMK, kuntoutuksen YAMK-opiskelija

Työntekijät kertovat Mikael Holma

Työ on monipuolisempaa, kuin Etelä-Suomen terveyskeskuksessa

Kävin usean vuoden ajan Helsingissä asuessani lomilla Nellimissä. Harmitti aina vietävästi lähteä takaisin etelään. Eräällä reissulla aloin saunassa miettiä, pitäisikö kokeilla täällä asumista. Olen edelleen sillä tiellä. Täällä asuminen ja eläminen on oikein mukavaa. Luonto on lähellä ja harrastusmahdollisuudet ovat erinomaiset. Harrastan metsästystä, kalastusta, suunnistusta, hiihtoa, maastopyöräilyä ja kaikennäköistä muuta ulkoliikuntaa. Myös työ on huomattavasti monipuolisempaa, kuin Etelä-Suomen terveyskeskuksessa. Elämänrytmi on rauhallisempi. Kannattaa lähteä kokeilemaan!

Mikael Holma, yleislääketieteeseen erikoistuva lääkäri, Ivalo
opinnot: lääketiede, Helsingin yliopisto

Työntekijät kertovat Outi Liisanantti

Työnkuvani on monipuolinen ja koulutusmahdollisuudet ovat hyvät

Olen lähtöisin Helsingistä. Halusin nähdä Lapin neljä vuodenaikaa vuonna 2013. Katselen niitä vieläkin. Elämä Lapissa on luonnonläheistä. Ihmiset välittävät toisistaan. Pidän työstäni. Potilaat ovat pääosin mukavia, arvostavat lääkäriä ja heillä on terveelliset elämäntavat. Kollegani ovat parhaita. Työnkuvani on monipuolinen, meillä on paljon sairaalatasoista toimintaa. Myös koulutusmahdollisuudet ovat hyvät. Harrastan polkujuoksua, hiihtoa, kotieläimiä (hevoset, kanat, pässit ja koira) sekä entisöintiä kansalaisopistossa. Elämä Lapissa on helpompaa kuin etelässä, on enemmän aikaa ja luonto on puhtaampaa.

Outi Liisanantti, johtava terveyskeskuslääkäri, Inari
Opinnot: anestesiologian ja tehohoidon erikoislääkäri, yleislääketieteen erikoislääkäri, Oulun yliopisto

Nested Applications

Työntekijät kertovat Sari Aho

Meillä on sopivasti kaikkea

Lapin keskussairaala Rovaniemellä on sopivan kokoinen päivystävä sairaala lähellä luontoa ja Lapin harrastusmahdollisuuksia. Olemme investoineet muun muassa nykyaikaiseen kuumaan sairaalaan ja moderniin teknologiaan. Painotamme tiedolla johtamista ja viestintää. Vuorovaikutus on mutkatonta henkilöstön ja asiakkaiden kesken. Tervetuloa!

Sari Aho, palvelupäällikkö, Lapin keskussairaala, Rovaniemi

Työntekijät kertovat Teija Nikurautio

Meillä Lapissa on luonto lähellä ja rauhallista asua

Olen syntyjäni lappilainen ja olen aina asunut täällä. Lapissa parasta ovat mutkattomat ihmiset ja rajattomat harrastusmahdollisuudet. Tykkään kävellä luonnossa, kalastaa, marjastaa, lasketella, uida ja käydä Lapin lukemattomissa matkailukohteissa. Meillä Lapissa on luonto lähellä ja rauhallista asua. Olen viihtynyt hyvin työssäni Lapin hyvinvointialueella. Sille, joka kaipaa rauhallista asuinympäristöä Lappi on hyvä valinta.
 
Teija Nikurautio, lähihoitaja, Kemi
opinnot: sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, ammattiopisto Lappia