Lapin aluehallituksen päätöstiedote 17.4.2024 pidetystä kokouksesta
Lapin aluehallitus esittää: tärkeimmät peruspalvelut jatkossakin lähipalveluna. Sairaalapalveluilla olisi...

Lapin aluehallituksen päätöstiedote 17.4.2024 pidetystä kokouksesta

17.4.2024

Lue lisää

Takaisin edelliselle sivulle

Lapin aluehallituksen päätöstiedote 17.4.2024 pidetystä kokouksesta

koristeellinen

17.4.2024

Lapin aluehallitus esittää: tärkeimmät peruspalvelut jatkossakin lähipalveluna. Sairaalapalveluilla olisi kaksi toimipistettä ja yksi leikkausjono. Vammaispalvelujen kuluja karsittaisiin maan keskiarvon tasolle.

Lapin aluehallitus esittää: tärkeimmät peruspalvelut jatkossakin lähipalveluna

Lapin aluehallitus esittää, että aluevaltuusto hyväksyisi hyvinvointialueen palveluiden järjestämisohjelman ja sosiaali- ja terveydenhuollon palvelustrategian vuosille 2024-2026. Palvelustrategia linjaa pitkän aikavälin tavoitteet, joiden perusteella sote-palvelut tuotetaan.

Asiakirja sisältää myös periaatteet palveluverkoston muodostamisesta. Aluehallitus esittää, että valtuusto hyväksyisi periaatteet jatkovalmistelun pohjaksi. Aluevaltuusto päättäisi erikseen tarkemmasta palveluverkosta.

Periaatteena olisi, että tärkeimmät peruspalvelut tuotettaisiin jatkossakin lähipalveluna. Ennaltaehkäiseviä ja perustason palveluja kehitettäisiin niin, että kalliiden erikoispalvelujen tarve vähenisi. Palvelut tuotettaisiin yhdistelemällä toimipisteissä ja kotona annettavia palveluja sekä liikkuvia ja digitaalisia palveluja. Palvelut tuotettaisiin joko omana toimintana tai erilaisina ostopalveluina. Tavoite olisi, että palveluita tuottaisivat julkisen sektorin lisäksi myös yritykset ja järjestöt ja palvelusetelit olisivat käytössä koko alueella.

Hyvinvointialue on tehnyt järjestämisohjelmasta ja palvelustrategiasta lapsivaikutusten arvioinnin. Lisäksi hyvinvointialue pyysi suunnitelmiinsa lausuntoja ja kannanottoja muun muassa hyvinvointialueen vaikuttamistoimielimiltä ja lautakunnilta, lappilaisilta, kunnilta ja muilta yhteistyökumppaneilta. Virallisia lausuntoja tuli 43 ja muita kommentteja kolmisen sataa. Aluehallitus esittää, että aluevaltuusto merkitsee tiedoksi saapuneet lausunnot, kannanottojen koosteet ja lapsivaikutusten arvioinnin.


Talouden sopeuttamisohjelma aluevaltuuston päätettäväksi

Aluehallitus esittää aluevaltuuston hyväksyttäväksi, että se hyvinvointialueen talouden sopeuttamisohjelman. Aluehallitus täydentää laskelmia myöhemmin saapuvilla valtionrahoituslaskelmilla. Hyvinvointialueen täytyy toimittaa sopeuttamisohjelma valtiovarainministeriölle, jotta hyvinvointialue voisi saada lainanottovaltuuksia välttämättömiin investointeihin.

Hyvinvointialueen pitää sopeuttaa talouttaan pysyvästi 98 miljoonalla eurolla ensi vuodesta lähtien. Kokonaisbudjetti on noin miljardi euroa vuodessa, joten säästöjä täytyy löytyä lähes 10 prosentin verran. Jo tänä vuonna taloutta pitää sopeuttaa 47 miljoonan euron edestä.

Hyvinvointialue muun muassa vähentää kodin ulkopuolelle ja laitoshoitoon sijoitettavien lasten määrää ja panostetaan varhaisen tuen palveluihin. Ikääntyneiden, vammaisten sekä mielenterveys- ja päihdekuntoutujien ympärivuorokautisen asumisen paikkoja vähennetään. 

Perusterveydenhuolto ja erikoissairaanhoito karsivat päällekkäiset toimenpiteensä. Hoidon jatkuvuuden parantaminen vähentää raskaiden palvelujen tarvetta. Ennaltaehkäisevää työtä lisätään.

Hyvinvointialue selvittää, onko esimerkiksi ikääntyneiden asumispalvelujen ja vammaispalvelujen järjestäminen omana toimintana nykyisiä ostopalveluja edullisempaa. Omaa tuotantoa lisätään muun muassa ammatillisessa perhehoidossa, opiskeluhuollossa ja lastensuojelun laitoshoidossa.

Hyvinvointialue selvittää mahdollisuudet madaltaa organisaatiota ja selkeyttää maantieteellisten palvelualueiden roolia. Lääkäreiden sanelujen purkaminen automatisoidaan, esihenkilö- ja johtajamäärää tarkastellaan ja henkilöstöä kohdennetaan entistä tehokkaammin. Sairauspoissaoloja, vaihtuvuutta ja kalliimpaa vuokratyövoimaa vähennetään.

Toimitiloja vähennetään ja digitaalisia palveluja lisätään. Hankintapalvelut karsii sopimusten päällekkäisyydet ja kilpailuttaa suuret sopimukset uudestaan. Hankintoja keskitetään sekä hyvinvointialueen sisällä että muiden pohjoisten hyvinvointialueiden kesken. 

Hyvinvointialueen täytyy tehdä rakenteellisia muutoksia, jotta se saa talouden kuntoon ja pystyy vastaamaan sekä palvelutarpeen kasvuun että henkilöstön saatavuusongelmiin. Valtio päättää hyvinvointialueen rahoituksesta, joten hyvinvointialueen pitää sopeuttaa toimintansa käytettävissä olevaan rahoitukseen.

Jos hyvinvointialue ei pysty huolehtimaan taloudestaan, se voi joutua arviointimenettelyyn. Arviointimenettelyssä ministeriöt arvioivat muun muassa, pitääkö hyvinvointialue yhdistää toisen hyvinvointialueen kanssa.

Aluevaltuusto päättäisi sopeuttamisohjelman lisäksi talousarviomuutoksista ja tulevien vuosien talousarvioista sekä palveluverkostoa koskevista ylätason muutoksista. Aluehallitus taas päättäisi sopeuttamisohjelman toimeenpanosta sekä tekisi palveluverkkoa koskevista strategisen tason linjauksista päätösesitykset aluevaltuustolle. 

 
Vammaispalvelujen kuluja karsittaisiin maan keskiarvon tasolle

Aluehallitus esittää aluevaltuustolle, että vammaispalvelujen rakennetta kevennetään niin, että kustannukset laskevat maan keskiarvon tasolle vuoteen 2034 mennessä.

Pitkäaikainen laitoshoito korvattaisiin ympärivuorokautisella palveluasumisella tai muilla kevyemmillä palveluilla. Muita keinoja olisivat muun muassa palvelujen myöntämisperusteiden yhtenäistäminen ja viranomaistoimintojen keskittäminen. Kaakkoisen palvelualueen palveluista ja Kolpeneen tuki- ja osaamiskeskuksen toiminnasta tehtäisiin erilliset selvitykset.

Aluehallitus vastaisi tarkempien suunnitelmien ja aikataulujen hyväksymisestä sekä tekisi palveluverkkoa koskevista strategisen tason linjauksista päätösesitykset aluevaltuustolle.

 

Ikääntyneiden laitoshoidon tilalle tulisi edullisempia asumismuotoja

Aluehallitus esittää aluevaltuuston hyväksyttäväksi ikääntyneiden palvelujen rakenteen keventämiseen liittyvät linjaukset. Ikääntyneiden pitkäaikainen laitoshoito purettaisiin vuoden 2026 loppuun mennessä. Tilalle tulisi muita asumismuotoja kuten ympärivuorokautista palveluasumista. Lisäksi kotihoito olisi aiempaa monipuolisempaa, sillä sitä tuottaisivat esimerkiksi ensihoito, kotisairaala ja sosiaalipalvelut yhdessä.

Myös ympärivuorokautista palveluasumista vähennettäisiin, mutta jokaisessa kunnassa olisi vähintään yksi yksikkö. Ympärivuorokautista palveluasumista korvattaisiin yhteisöllisellä asumisella. Muutoksissa huomioitaisiin palvelutarve, kiinteistöjen soveltuvuus, voimassa olevat sopimukset, yksiköiden optimaalinen koko ja henkilöstön saatavuus. Asiakkaiden palvelutarpeen arvioinnit käynnistettäisiin heti päätöksenteon jälkeen. Käytännössä pyrittäisiin kuitenkin välttämään tilanteita, joissa asiakkaan täytyisi muuttaa yksiköstä toiseen. 

Ympärivuorokautisen palveluasumisen yhteyteen varattaisiin lyhytaikaispaikkoja niillä paikkakunnilla, joissa ei ole omaa terveyspalvelujen vuodeosastoa. Mallia pilotoidaan Kolarissa, ja toiminnan kehittämisessä hyödynnettäisiin siellä saatavia kokemuksia.

Aluehallitus vastaisi tarkempien suunnitelmien ja aikataulujen hyväksymisestä sekä tekisi palveluverkkoa koskevista strategisen tason linjauksista päätösesitykset aluevaltuustolle. 


Seitsemän perinteistä vuodeosastoa korvattaisiin muilla palveluilla

Aluehallitus esittää aluevaltuustolle, että perusterveydenhuollon vuodeosastojen toimintaa muutetaan niin sanotun lähisairaalamallin mukaisesti. Lähisairaalamallissa Lapissa olisi 16 vuodeosastoa 12 paikkakunnalla. Pelkosenniemen, Sallan, Utsjoen, Kolarin, Posion, Tervolan ja Simon vuodeosastojen toiminta korvattaisiin muilla palveluilla ja lähikuntien suuremmilla osastoilla.

Osastojen yhdistämisessä ja muutosten aikataulussa huomioitaisiin palvelujen saavutettavuus, henkilöstön saatavuus, tilojen sijainti, kunto ja investointitarpeet sekä muiden palvelujen toimivuus ja kehittyminen.

Lisäksi viiden osaston sairaansijoja lisättäisiin ja viiden osaston potilaspaikkoja vähennettäisiin. Yhteensä sairaansijat vähenisivät noin 20 prosenttia vuoden 2023 tasosta. Vuodeosastoilta vähenevät paikat huomioitaisiin ikääntyneiden erilaisten asumispalvelujen kokonaispaikkamäärissä.

Paikkakunnilla, joilla ei ole omaa vuodeosastoa, saattohoitoa kehitettäisiin joka tapauksessa lähipalveluna. Niin sanotussa yhdistelmäpalvelussa ympärivuorokautisen palveluasumisen yhteydessä tarjottaisiin lyhytaikaista hoivaa ja saattohoitoa kotisairaalan tuella. Perinteistä vuodeosastohoitoa tarvitsevat potilaat hoidettaisiin ensisijaisesti kotipaikkakuntaa lähimmällä vuodeosastolla. Poikkeuksia olisivat tilanteet, joissa potilasta on tarpeen hoitaa hänen tarpeeseensa erikoistuneella osastolla tai hoitoa ei ole saatavilla lähiosastolla.

Kotisairaalatoiminta otettaisiin käyttöön kaikilla paikkakunnilla. Samalla ensihoidon toimintaa kehitettäisiin tukemaan sairaanhoitoa. Henkilöstön osaamista kehitettäisiin laajojen tehtävänkuvien suuntaan, mikä mahdollistaisi eri palvelujen yhdistämisen samalle henkilöstölle.

Kemissä ja Rovaniemellä perusterveydenhuollon sairaansijoja sijoitettaisiin samoihin tiloihin erikoissairaanhoidon kanssa.

Muutoksilla tavoiteltaisiin ensi vuonna 6,2 miljoonan euron säästöjä vuoden 2023 kustannuksiin verrattuna. Aluehallitus vastaisi tarkempien suunnitelmien ja aikataulujen hyväksymisestä sekä tekisi palveluverkkoa koskevista strategisen tason linjauksista päätösesitykset aluevaltuustolle.


Sairaalapalveluilla olisi kaksi toimipistettä ja yksi leikkausjono

Aluehallitus esittää aluevaltuustolle, että vuodesta 2025 alkaen Lapissa olisi yksi sairaalapalvelujen kokonaisuus, joka toimisi Kemin ja Rovaniemen toimipisteissä. Tämä tarkoittaisi yhtä jonoa leikkauksiin sekä muihin toimenpiteisiin kuten kirurgian ja kardiologian toimenpiteisiin ja mahasuolikanavan tähystyksiin.  

Tavoitteena olisi keskittää toimenpidemääriltä pieniä ja erityisosaamista vaativia toimenpiteitä sairaalakohtaisesti. Sellaista suunniteltua leikkaustoimintaa, jossa toimenpidemäärät ovat suuria, jatkettaisiin molemmissa toimipisteissä. Tulevien vuosien tavoite olisi ylläpitää Länsi-Pohjan keskussairaalan tehokasta toimintaa ja hyvää hoidon saatavuutta sekä tarjota toimenpiteitä Oulun yliopistollisen sairaalan alueelle ja mahdollisuuksien mukaan myös Ruotsiin.

Erikoisalakohtaiset päivystysringit organisoitaisiin uudelleen samalla kun päivystävien erikoisalojen lääkärintyö siirtyy Mehiläinen Länsi-Pohjalta hyvinvointialueen vastuulle vuoden 2025 alussa. Samassa yhteydessä synnytykset keskitettäisiin Lapin keskussairaalaan.

Kesäkuun aluevaltuuston kokoukseen valmisteltaisiin esitys kahdessa toimipisteessä toimivan sairaalapalvelujen kokonaisuuden yksityiskohtaisemmasta sisällöstä sekä tehostamistoimenpiteistä myös Lapin keskussairaalan toiminnassa.

Hyvinvointialue noudattaisi valtakunnallisia velvoittavia linjauksia siltä osin kuin ne olisivat hyvinvointialueen suunnitelmia tiukempia. Aluehallitus vastaisi tarkempien suunnitelmien ja aikataulujen hyväksymisestä sekä tekisi palveluverkkoa koskevista strategisen tason linjauksista päätösesitykset aluevaltuustolle.


Lomautukset eivät saisi haitata palvelujen tuottamista

Aluehallitus päätti, että hyvinvointialue voi tarvittaessa hyödyntää henkilöstön lomautuksia talouden tasapainottamiseksi. Lomautuksia voidaan toteuttaa kuitenkin vain, jos niistä ei aiheudu huomattavaa haittaa toiminnalle. Lomautukset täytyy toteuttaa ilman ulkopuolisia sijaisia, ja niistä ei saa aiheutua ylitöitä lomautettaville tai muille yksikön työntekijöille. Lomautettavien työntekijöiden täytyy voida pitää vuosilomansa lomautuksista huolimatta.


Muita päätöksiä

Merkittiin tiedoksi hallinto-oikeuden päätös, jonka mukaan Rovaniemen kaupunki ei ollut velvollinen maksamaan Lapin sairaanhoitopiirin vuonna 2022 perimiä korotettuja siirtoviivemaksuja. 

Esitetään aluevaltuustolle, että aluevaltuusto myöntää Juha Bergille hänen pyynnöstään eron aluevaltuuston jäsenyydestä ja aluehallituksen varajäsenyydestä. Ero tulee voimaan heti. Uudeksi aluevaltuutetuksi tulee kutsua Heikki Maaninka (Keskusta), ja aluevaltuuston täytyy valita uusi varajäsen aluehallitukseen Bergin tilalle. 

Esitetään aluevaltuustolle muutoksia sosiaali- ja terveyshuollon asiakasmaksuihin. Kotisairaalan asiakasmaksut yhtenäistettäisiin koko hyvinvointialueella. Lisäksi jatkossa asiakkaan ulosotto- ja velkajärjestelykulutkin otettaisiin huomioon, kun lasketaan asiakkaan tuloja asumispalvelujen maksuista päätettäessä. Kolmantena muutoksena esitetään, että tukipalveluihin ja asumiseen liittyvien ryhmäkuljetusten hinnat olisivat 3,5 euroa alle 10 kilometrin matkalta ja 5,75 euroa yli 10 kilometrin matkalta.

Aluehallitus hyväksyi osaltaan muutoksia tämän vuoden talousarvioon. Nyt tehdyt muutokset kattavat noin 11,5 miljoonaa euroa tämän vuoden säästötavoitteesta, joka on 47 miljoonaa. Lopullisen päätöksen talousarviomuutoksista tekee aluevaltuusto.

 

Lisätietoja

aluehallituksen puheenjohtaja Tapani Melaluoto, tapani.melaluoto@lapha.fi, 040 841 0311
hyvinvointialuejohtaja Jari Jokela, jari.jokela@lapha.fi, 040 5323 998 
https://lapha.fi/tietoameista/esityslistat-ja-poytakirjat

Lapin aluevaltuusto käsittelee järjestämisohjelmaa, palvelustrategiaa ja säästösuunnitelmia kokouksessaan maanantaina 22. huhtikuuta kello 10. Lapin yliopistolla pidettävää tilaisuutta voi seurata myös etäyhteydellä hyvinvointialueen Youtube-tililtä.

koristeellinen Lapin aluehallituksen päätöstiedote 17.4.2024 pidetystä kokouksesta
17.4.2024
Lapin aluehallitus esittää: tärkeimmät peruspalvelut jatkossakin lähipalveluna. Sairaalapalveluilla olisi...
koristeellinen

Lapin aluehallituksen päätöstiedote 17.4.2024 pidetystä kokouksesta


Lapin aluehallitus esittää: tärkeimmät peruspalvelut jatkossakin lähipalveluna. Sairaalapalveluilla olisi kaksi toimipistettä ja yksi leikkausjono. Vammaispalvelujen kuluja karsittaisiin maan keskiarvon tasolle.

Tuoreimmat ajankohtaiset H2

Aiheeseen liittyvää

Sisältöjulkaisija

  1. Aluehallituksen kokoustiedote 11.12.2024 pidetystä kokouksesta
    Aluehallituksen esitys: Lapissa saa synnyttää maksutta. Aluehallitus esittää myös monipuolisia...

    Aluehallituksen kokoustiedote 11.12.2024 pidetystä kokouksesta

    11.12.2024

    Lue lisää

    Takaisin edelliselle sivulle

    Aluehallituksen kokoustiedote 11.12.2024 pidetystä kokouksesta

    Teksti

    11.12.2024

    Aluehallituksen esitys: Lapissa saa synnyttää maksutta. Aluehallitus esittää myös monipuolisia investointeja ympäri Lappia.

    Aluehallituksen esitys: Lapissa saa synnyttää maksutta

    Lapin aluehallitus esittää aluevaltuustolle, että aluevaltuusto hyväksyisi sosiaali- ja terveyshuollon asiakasmaksuhinnaston vuodelle 2025. Aluehallituksen esityksen mukaan synnytyksiin liittyvistä hoitojaksoista ei ensi vuonna perittäsi maksua. Hyvinvointialueen laskelmien mukaan synnyttäjien asiakasmaksut saataisiin katettua, jos Meri-Lapin alueelta tai muilta hyvinvointialueilta tulisi Lapin keskussairaalaan vajaa sata synnyttäjää enemmän kuin tilanteessa, jossa asiakasmaksuja ei poistettaisi.

    Lääkärintodistuksista perittävät maksut ja muut korotukset perustuvat sosiaali- ja terveysministeriön asettamiin enimmäismaksuihin. Esimerkiksi perusterveydenhuollon maksut nousisivat ensi vuoden alusta 22,5 prosentilla ja erikoissairaanhoidon maksut 45 prosentilla.

    Veteraanien ja pitkäaikaistyöttömien lääkäripalvelut ja alle 25-vuotiaiden ehkäisy olisivat jatkossakin maksuttomia. Lapin aluevaltuusto päättää asiakasmaksuista kokouksessaan maanantaina 16. joulukuuta.

    Asiakas voi itse seurata vuosittaisen 762 euron maksukaton täyttymistä ja hakea vapautusta tai kohtuullistamista asiakasmaksuihin. Aluehallitus edellyttää maksukattojärjestelmän kehittämistä ja siitä raportointia. Asiakkaita tulee tiedottaa ja ohjeistaa maksukaton hyödyntämisestä ja kuinka hakea maksujen poistamista tai kohtuullistamista.

    Aluehallitus esittää monipuolisia investointeja ympäri Lappia

    Lapin aluehallitus esittää, että aluevaltuusto hyväksyisi päivitetyn investointisuunnitelmaesityksen vuosille 2025–2028 sekä investointisuunnitelmaesityksen vuosille 2026–2029. Investointisuunnitelma vuodelle 2026 olisi noin 150 miljoonaa ja koko suunnitelmakaudelle 2026–2029 yhteensä noin 430 miljoonaa. Lainanottovaltuuden tarve vuodelle 2025 olisi noin 74 miljoonaa euroa. Vuoden 2025 investointien toteuttamisesta tehtäisiin erilliset päätökset osana talousarviota.

    Vuoden 2026 suurimpia rakennushankkeita olisivat muun muassa Lapin keskussairaalan laajennushankkeesta aiheutuvat muutostyöt muualle sairaalaan, Rovaniemen, Kemijärven ja Ivalon pelastusasemat sekä Rovaniemen kehitysvammaisten asumisyksikkö.

    Suurimpia pitkäaikaisilla sopimuksilla toteutettavia kohteita olisivat Rovaniemen ikäihmisten Näsmä 2 -palveluasunnot, Savukosken Saukoti, Kemin ja Rovaniemen kehitysvammaisten yksiköt ja Rovaniemen päiväkeskus, Tornion ikääntyneiden Ruskakoti sekä Enontekiön ensihoidon tilat. Pienempiä kohteita olisivat Karesuvannon terveysasema ja Sodankylän pelastuslaitoksen kalustosuoja.

    Myös it-järjestelmät sekä terveys- ja pelastuspalvelujen laite- ja kalustohankinnat ovat suuria investointeja. Esimerkiksi sammutusautoja oltaisiin hankkimassa vuonna 2026 Muonioon, Tornioon ja Ylitorniolle sekä säiliöautoja Sodankylään ja Ylitornioon.

    Muita päätöksiä

    Aluehallitus hyväksyi liikkeenluovutussopimuksen, jonka myötä osa Mehiläinen Länsi-Pohja Oy:n toiminnasta ja henkilöstöstä siirtyy Lapin hyvinvointialueen palvelukseen vuoden 2025 alusta. Samalla jäljelle jäävän ostopalvelusopimuksen hinta pienenee. 

    Päätettiin, että rintasyövän seulonnat järjestetään jatkossa kaikilla paikkakunnilla. Seulonnat toteuttaa Terveystalo. 

    Hyväksyttiin palvelujen hintoihin tehtäviä korotuksia vuodelle 2025. Hyvinvointialue käyttää hintoja laskuttaessaan muita organisaatioita kuten muita hyvinvointialueita, vakuutusyhtiöitä ja puolustusvoimia.

    Hyväksyttiin aluehallituksen osalta muutoksia vuoden 2024 talousarvioon ja esitetään aluevaltuustolle, että sekin hyväksyisi muutokset. Talousarvion alijäämä kasvaa noin 73 miljoonasta noin 89 miljoonaan. Kulut kasvavat perheiden ja työikäisten sekä vammaisten palveluissa sekä hallinto- ja tukipalveluissa. Valtion rahoitus on kasvanut 3,4 miljoonalla.

    Päätettiin esittää aluevaltuustolle, että aluehallitus voisi päättää talouden sopeuttamisohjelmaan tehtävistä välttämättömistä päivityksistä lainaottovaltuuden saamista varten. Päivitykset noudattaisivat toiminta- ja taloussuunnitelmaa ja talousarviota sekä pohjautuisivat aluevaltuuston huhtikuussa hyväksymään talouden sopeuttamisohjelmaan. Päivitetty talouden sopeuttamisohjelma tuotaisiin tiedoksi aluevaltuustolle. 

    Aluehallitus hyväksyi omalta osaltaan selvityksen organisaation madaltamiseksi ja johtajien ja esihenkilöiden vähentämiseksi. Esitetyistä toimenpiteistä päätetään erikseen siltä osin, kun ne eivät sisälly ensi vuoden talousarvioon. Aluehallitus esittää, että myös aluevaltuusto hyväksyisi selvityksen. Organisaatiouudistusten tavoite on säästää jo ensi vuonna noin 1,8 miljoonaa. Työryhmä ehdottaa, että vuoden 2025 alusta lähtien hallinto- ja tukipalvelut sekä kehittämis- ja strategiapalvelut yhdistettäisiin. Sosiaali- ja terveyspalvelujen organisaatiota madallettaisiin niin, että tasoja olisi pääsääntöisesti enintään neljä. Ensihoitopalvelut ja tilannekeskus yhdistettäisiin pelastuspalvelujen kanssa. Lisäksi vuoden 2026 alussa sosiaali- ja terveyspalvelut yhdistettäisiin yhdeksi toimialaksi. Ehdotukset luottamushenkilöorganisaation muutoksista tulee valmistella tammikuun loppuun mennessä.

    Esitetään aluevaltuustolle, että se hyväksyisi muutoksia hallintosääntöön. Pelastustoimen toimiala kattaisi jatkossa sekä pelastus- että ensihoitopalvelut. Aluehallitus voisi jatkossa halutessaan siirtää toimivaltaansa kuuluvan merkittävän asian aluevaltuustolle poliittisen kannan muodostamiseksi. Aluevaltuusto päättäisi jatkossa soteasemien, terveyskeskusten, sairaaloiden ja pelastusasemien lisäksi myös asumispalveluyksiköiden perustamisesta ja pysyvästä sulkemisesta.

    Päätettiin antaa hallinto-oikeudelle lausunto Länsi-Pohjan keskussairaalan synnytysten keskeyttämisestä vuonna 2025. Keskeyttämispäätöksestä on tehty ensin oikaisuvaatimus ja nyt myös aluevalitus.

    Hyväksyttiin SoteVirtuaalikirjasto Oy:n uusi osakassopimus. Yhtiö tuottaa muun muassa lääketieteellisiä aineistoja hyvinvointialueen henkilöstön käyttöön.

    Päätettiin antaa aluehallintovirastolle selvitys pelastuslaitoksen kiireellisten tehtävien toimintavalmiudesta Rovaniemellä ja Torniossa.

    Merkittiin tiedoksi tarkastuslautakunnan huomiot, jotka koskivat aluehallituksen antamia vastauksia vuoden 2023 arviointikertomuksesta.

    Valittiin palveluntuottajia ikääntyneiden ympärivuorokautisen palveluasumisen, erilaisten kuljetuspalvelujen ja potilasvakuutuksen palveluntuottajiksi

    Merkittiin tiedoksi aluehallintoviraston päätös psykologipalvelujen saatavuudesta hyvinvointialueella.

    Esitetään aluevaltuustolle, että se jatkaisi vuodelle 2024 hyväksytyn ensihoidon palvelutasopäätöksen voimassaoloa toistaiseksi. Sairaalaverkon ja palveluverkon muutokset edellyttävät palvelutasopäätöksen päivittämistä ensi vuoden aikana.

     

    Lisätietoja

    Esityslistat ja pöytäkirjat
    Tapani Melaluoto, aluehallituksen puheenjohtaja, tapani.melaluoto@lapha.fi, 040 841 0311
    Jari Jokela, hyvinvointialuejohtaja, jari.jokela@lapha.fi, 040 5323 998

    Teksti Aluehallituksen kokoustiedote 11.12.2024 pidetystä kokouksesta
    11.12.2024
    Aluehallituksen esitys: Lapissa saa synnyttää maksutta. Aluehallitus esittää myös monipuolisia...
    Teksti

    Aluehallituksen kokoustiedote 11.12.2024 pidetystä kokouksesta


    Aluehallituksen esitys: Lapissa saa synnyttää maksutta. Aluehallitus esittää myös monipuolisia investointeja ympäri Lappia.

  2. Lapin aluehallituksen päätöstiedote 4.12.2024
    Aluehallitus on hyväksynyt hyvinvointialueen toiminta- ja taloussuunnitelman vuosille 2025–2027 sekä...

    Lapin aluehallituksen päätöstiedote 4.12.2024

    4.12.2024

    Lue lisää

    Takaisin edelliselle sivulle

    Lapin aluehallituksen päätöstiedote 4.12.2024

    Koristeellinen

    4.12.2024

    Aluehallitus on hyväksynyt hyvinvointialueen toiminta- ja taloussuunnitelman vuosille 2025–2027 sekä talousarvion vuodelle 2025. Talousarviosta tiedotetaan laajemmin vielä erikseen.

    Talousarvio 2025

    Aluehallitus on hyväksynyt omalta osaltaan hyvinvointialueen toiminta- ja taloussuunnitelman vuosille 2025–2027 sekä talousarvion vuodelle 2025. Päätettiin esittää aluevaltuustolle näiden arvioiden ja suunnitelmien hyväksymistä. Talousarviosta tiedotetaan laajemmin vielä erikseen.


    Sosiaali- ja terveyspalvelujen palveluverkon muutokset aluevaltuustoon. 

    Aluehallitus esittää aluevaltuustolle päätettäväksi ikääntyneiden asumispalvelurakenteen keventämistä itäisellä ja lounaisella palvelualueella. Sodankylässä Nutukkaan toiminta ikääntyneiden asumispalveluyksikkönä päättyy 31.12.2025 mennessä eikä uusia sijoituksia tehdä yksikköön. Nutukkaan tiloihin siirretään vammaisten asumispalveluyksikkö Mesikämmenen toiminta 31.12.2025 mennessä. Lisäksi Nutukkaan tiloihin siirretään ikääntyneiden palveluiden ja toimistopalveluiden toimintoja erillisen suunnitelman mukaan. Lounaisella alueella Kemin Nestorin palvelukoti lakkautetaan, Kemin Iltaruskon palvelukoti lakkautetaan, Kemin Nestorin vanhainkoti (laitoshoito) lakkautetaan sekä Tornion Suensaaren palvelukeskuksen (laitoshoito) toiminta muutetaan ympärivuorokautisen ja lyhytaikaisen palveluasumisen yksiköksi. Asiasta tiedotetaan tarkemmin vielä erikseen.

     

    Muita päätöksiä:

    Rintasyövän seulonnan järjestäminen vuonna 2025 siirretään seuraavaan kokoukseen lisäselvityksen takia.

    Aluehallitus hyväksyi lisäyksen Mehiläinen Länsi-Pohja Oy:n sopimukseen. Lisäys koskee hinnan tarkistamiseen liittyviä perusteita.

    Perustettiin aiemmin perustettujen virkojen lisäksi kolme erikoislääkärin ja kaksi erikoistuvan lääkärin virkaa Länsi-Pohjan keskussairaalan akuuttiklinikalle.

    Päätettiin, että sosiaalisen luototuksen palvelu koko Lapin hyvinvointialueella järjestetään keskitetysti lounaisen palvelualueen koordinoimana 1.1.2025 alkaen. Hyväksyttiin uudistettu soveltamisohje, minkä myötä muun muassa sosiaalisen luototuksen enimmäismäärä nousee 5000:sta 8000 euroon ja takaisinmaksuaika pitenee enimmillään viidestä seitsemään vuoteen.

    Hyväksyttiin Pellossa sijaitsevan ikääntyneiden palveluasumisyksikön Kielaksen henkilöstön siirtyminen liikkeen luovutuksena Palvelukoti kotimatka Oy:lle. Aluehallitus päätti oikeuttaa sosiaalijohtajan hyväksymään ja allekirjoittamaan sopimuksen Kielaksen liikkeen luovutuksesta Palvelukoti kotimatka Oy:lle.

    Aluehallitus hylkäsi oikaisuvaatimuksen, joka koski erityisasiantuntijan toimea Talouspalvelut ja Toimistopalvelut –vastuuyksiköissä.

    Hyväksyttiin vastaus valtuustoaloitteeseen, joka koski suoraa aloiteoikeutta nuorisovaltuustolle, vammaisneuvostolle ja vanhusneuvostolle.

    Hyväksyttiin vastaus valtuustoaloitteeseen, joka koski Lapin hyvinvointialueen nuorisovaltuuston puhe- ja läsnäolo-oikeutta hyvinvointialueen toimielimissä sekä suoraa aloiteoikeutta aluevaltuustolle.

    Aluehallitus päätti, että Lapin hyvinvointialueelle myönnetystä 16 392 742 euron valtionavustuksesta vielä käyttämättä oleva tai jo päätetyistä hankkeista mahdollisesti käyttämättä jäävä osuus käytetään 2025 vuodelle valmisteltuihin hankkeisiin.

     

    Lisätietoja esityslistasta/pöytäkirjasta:

    https://lapha.fi/tietoameista/esityslistat-ja-poytakirjat

     

    Koristeellinen Lapin aluehallituksen päätöstiedote 4.12.2024
    4.12.2024
    Aluehallitus on hyväksynyt hyvinvointialueen toiminta- ja taloussuunnitelman vuosille 2025–2027 sekä...
    Koristeellinen

    Lapin aluehallituksen päätöstiedote 4.12.2024


    Aluehallitus on hyväksynyt hyvinvointialueen toiminta- ja taloussuunnitelman vuosille 2025–2027 sekä talousarvion vuodelle 2025. Talousarviosta tiedotetaan laajemmin vielä erikseen.

  3. Aluehallituksen kokoustiedote 27.11.2024 pidetystä kokouksesta
    Siirtymätasaus leikkaa valtion rahoitusta ensi vuonna lähes 50 miljoonaa, Lapin hyvinvointialue tavoittelee...

    Aluehallituksen kokoustiedote 27.11.2024 pidetystä kokouksesta

    27.11.2024

    Lue lisää

    Takaisin edelliselle sivulle

    Aluehallituksen kokoustiedote 27.11.2024 pidetystä kokouksesta

    27.11.2024

    Siirtymätasaus leikkaa valtion rahoitusta ensi vuonna lähes 50 miljoonaa, Lapin hyvinvointialue tavoittelee siitä huolimatta positiivista taloustulosta.

    Siirtymätasaus leikkaa valtion rahoitusta ensi vuonna lähes 50 miljoonaa
    -Lapin hyvinvointialue tavoittelee siitä huolimatta positiivista taloustulosta

    Lapin hyvinvointialueen aluehallitus muutti ensi vuoden talousarviokehystä niin, että uutta alijäämää ei kerry ensi vuonna. Aluehallitus ohjeisti kokouksessaan vuoden 2025 talousarvioesityksen ja tulevien vuosien taloussuunnitelman viimeistelyä. Aluehallitus tekee lopullisen talousarvioesityksen joulukuun alkupuolella yt-neuvottelujen päättymisen jälkeen. Aluevaltuusto käsittelee talousarviota joulukuun puolivälissä.

    Hyvinvointialueiden rahoitus perustuu laissa määrättyihin kriteereihin. Siirtymätasauksella valtio joko lisää tai vähentää hyvinvointialueiden rahoitusta sen mukaan, kuinka paljon alueen kunnat ovat käyttäneet rahaa palvelujen järjestämiseen ennen uudistusta. Lapin osalta siirtymätasaus leikkaa rahoitusta ensi vuonna 49,4 miljoonalla. Tämänhetkisen tiedon mukaan Lapin hyvinvointialue saa valtion rahoitusta ensi vuonna 1,008 miljardia.

    Lapin hyvinvointialueen talousarvioesitys vuodelle 2025 on tasapainossa, eli rahoitus riittää menoihin. Hyvinvointialue ei kuitenkaan saa katettua vanhoja alijäämiään vuoteen 2026 mennessä, kuten laki edellyttäisi. Siirtymätasauksen osuus on noin 60 prosenttia Lapin hyvinvointialueen alijäämästä. Hyvinvointialueen mukaan alijäämien kattaminen on mahdotonta lakisääteisiä palveluita vaarantamatta.

     

    Muita päätöksiä

    Aluehallitus korotti vammaispalvelujen palvelusetelien arvoja ensi vuoden alusta alkaen. Henkilökohtaisen avun ammatillisen avustajapalvelun seteli lakkautetaan, ja asiakkaat siirtyvät henkilökohtaisen avun palvelun piiriin.

    Hyväksyttiin jatkovalmistelun pohjaksi, että hallinto- ja tukipalvelut sekä kehittämis- ja strategiapalvelut yhdistetään yhdeksi toimialaksi. Muutos on osa organisaatiouudistusta ja johtamisrakenteen keventämistä. Varsinaisen päätöksen aluehallitus voi tehdä vasta joulukuussa yt-neuvottelujen päättymisen jälkeen. Myöhemmin päätetään myös yhdistettävien toimialojen alla olevien vastuualueiden muutoksista.

    Päätettiin, että vuoden 2025 jälkeen hyvinvointialue vuokraa tiloja kunnilta enimmäkseen toistaiseksi voimassa olevilla sopimuksilla, joissa on korkeintaan vuoden mittainen irtisanomisaika. Pääsääntöisesti hyvinvointialue ei ota käyttöön sopimuksien optiovuotta eli mahdollisuutta jatkaa vanhoja sopimuksia vuoden 2026 ajan.

    Hyväksyttiin aluehallintoviraston pyytämät selvitykset kirjaamon toiminnasta sekä muistutusten käsittelyajoista huhti-syyskuussa. Aluehallintoviraston mukaan vuonna 2023 muistutuksia ei käsitelty kaikilta osin lakien mukaisessa ajassa. 

    Hylättiin perusteettomana oikaisuvaatimus, joka koski Muonion ja Ylitornion asemamestarien virkavalintoja.

    Hyväksyttiin aluehallituksen kokousajat keväälle 2025 ja esitettiin aluevaltuustolle hyväksyttäväksi aluevaltuuston kokousajat. Kokouksia järjestetään mahdollisuuksien mukaan eri paikkakunnilla, ja niihin järjestetään mahdollisuus osallistua etäyhteydellä.

    Myönnettiin Jani Ollilalle ero hyvinvointialueen nuorisovaltuuston jäsenyydestä ja vahvistettiin uudeksi Enontekiön edustajaksi Roope Mäkinen.

    Hyväksyttiin vastaukset valtuustoaloitteisiin, jotka koskivat palkkojen leikkaamista, työmatkan pituuden rajaamista, työhyvinvoinnin kehittämistä, syrjäseutulisän kokeilua ja alueen hyvinvoinnin, terveyden ja turvallisuuden edistämistä.

    Merkittiin tiedoksi viestintäpalvelujen henkilöstöresurssitilanne. Asian käsittely jatkuu ensi vuoden talousarvion hyväksymisen jälkeen.

    Lisätietoja https://lapha.fi/tietoameista/esityslistat-ja-poytakirjat

    Aluehallituksen kokoustiedote 27.11.2024 pidetystä kokouksesta
    27.11.2024
    Siirtymätasaus leikkaa valtion rahoitusta ensi vuonna lähes 50 miljoonaa, Lapin hyvinvointialue tavoittelee...

    Aluehallituksen kokoustiedote 27.11.2024 pidetystä kokouksesta


    Siirtymätasaus leikkaa valtion rahoitusta ensi vuonna lähes 50 miljoonaa, Lapin hyvinvointialue tavoittelee siitä huolimatta positiivista taloustulosta.

  4. Aluehallituksen kokoustiedote 13.11.2024 pidetystä kokouksesta
    Sopeuttamisohjelman säästöt eivät vaikuta tarpeeksi vielä tänä vuonna. THL: Terveyspalvelujen saatavuus on...

    Aluehallituksen kokoustiedote 13.11.2024 pidetystä kokouksesta

    13.11.2024

    Lue lisää

    Takaisin edelliselle sivulle

    Aluehallituksen kokoustiedote 13.11.2024 pidetystä kokouksesta

    Teksti

    13.11.2024

    Sopeuttamisohjelman säästöt eivät vaikuta tarpeeksi vielä tänä vuonna. THL: Terveyspalvelujen saatavuus on parantunut, ja hyvinvointialueen säästötoimet ovat hyvin perusteltuja.

    Sopeuttamisohjelman säästöt eivät vaikuta tarpeeksi vielä tänä vuonna

    Aluehallitus merkitsi tiedoksi osavuosikatsauksen tammi-syyskuulta. Aluehallitus vaatii, että talouden sopeuttamistoimia edistetään tehokkaasti ja ilman viivytyksiä muun muassa osana ensi vuoden talousarvion valmistelua. Aluehallitus esittää aluevaltuustolle, että aluevaltuusto päättäisi samoin.

    Tilinpäätösennusteen mukaan alijäämää kertyisi tänä vuonna noin 2,5 miljoonaa euroa vähemmän kuin viime vuonna, eli noin 88 miljoonaa. Talousarviota laadittaessa hyvinvointialue arvioi, että alijäämää syntyisi 85,5 miljoonaa, ja alijäämää oli tarkoitus vähentää talouden sopeuttamisohjelman avulla tänä vuonna jo 47 miljoonalla. Sopeuttamisohjelman toimenpiteet ovat edenneet, mutta säästövaikutukset näkyvät talousluvuissa asteittain, enimmäkseen vasta ensi vuonna.

     

    THL: Terveyspalvelujen saatavuus on parantunut, ja hyvinvointialueen säästötoimet ovat hyvin perusteltuja

    Aluehallitus merkitsi tiedoksi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen asiantuntija-arviot hyvinvointialueen toiminnasta.

    Perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon saatavuus on parantunut Lapin hyvinvointialueella. THL:n mukaan niin sanottu Kolarin-malli, jossa perinteinen vuodeosasto korvataan ikääntyneiden palvelujen ja terveyspalvelujen yhteistyöllä, voi parantaa yhdenvertaisen sairaanhoidon saatavuutta.

    THL:n mukaan hyvinvointialueen talouden sopeuttamisohjelma on hyvä, mutta tavoiteaikataulu on liian tiukka. Hyvinvointialue ei voi saada talouttaan tasapainoon vuoden 2026 loppuun mennessä. Arvioinnin mukaan hyvinvointialue etenee muutosohjelman toimeenpanossa rohkeasti, vaikka poliittisessa päätöksenteossa on suuria haasteita.

    Lapin asukaskohtaiset kulut ovat edelleen muuta maata korkeammat. Lasten, nuorten ja perheiden ennaltaehkäiseviin moniammatillisiin palveluihin kannattaisi panostaa enemmän. Ikäihmisten palveluihin käytetään Lapissa suhteessa paljon resursseja.

    THL suosittelee muun muassa, että hyvinvointialue panostaa muutosjohtamiseen, henkilöstön hyvinvointiin ja mielenterveyspoissaolojen vähentämiseen. Omaa tuotantoa, moniammatillista toimintaa sekä hyvinvoinnin, terveyden ja turvallisuuden edistämistä täytyy vahvistaa.

     

    Muita päätöksiä

    Aluehallitus esittää aluevaltuustolle, että aluevaltuuston pöytäkirjanpitäjäksi ja sihteeriksi valittaisiin hallintosihteeri Mari Haataja ja varahenkilöksi hallintopäällikkö Rauni Jokelainen.

    Päätettiin pannan täytäntöön aluevaltuuston 16. syyskuuta 2024 tekemät päätökset.

    Hyväksyttiin hallinto-oikeudelle annettu vastine, joka koski virkasuhteen irtisanomista.

    Merkittiin tiedoksi hankintapalvelujen henkilöstötilanne ja päätettiin käsitellä lisävakanssien perustamista ensi vuoden talousarvion hyväksymisen jälkeen.

    Merkittiin tiedoksi neuvolapalvelujen sekä koulu- ja opiskeluterveydenhuollon resurssitarpeet. Toimien perustamista käsitellään ensi vuoden talousarvioesityksen käsittelyn jälkeen. Palveluihin esitetään kolmea mielenterveyteen erikoistunutta terveydenhoitajan ja seitsemää sairaanhoitajan toimea. Tavoite olisi parantaa ennaltaehkäisevien mielenterveyspalvelujen saatavuutta ja neuropsykiatristen ongelmien hoitoa. Näin voitaisiin jatkossa säästää raskaista lastensuojelun ja lastenpsykiatrian palveluista.

    Osallistutaan Oulun yliopiston psykiatrian professorin kustannuksiin vuoden 2029 loppuun saakka, jos muutkin Pohjois-Suomen hyvinvointialueet osallistuvat. 

    Lahjoitetaan käytöstä poistettu ambulanssi Ukrainaan. Hyvinvointialue varustaa ambulanssia hoito- ja perustarvikkeilla, ja toimitus tapahtuu sisäministeriön järjestelmien kautta.

    Hyväksyttiin vastaukset valtuustoaloitteisiin, jotka koskivat hyvinvoinnin ja terveyden edistämisrakenteiden uudistamista, kulttuurihyvinvoinnin huomioimista sekä liikuntaneuvonnan kehittämistä. Vastausten mukaan aiheet ovat tärkeitä ja niitä edistetään monin eri tavoin muun muassa osana hytetu-suunnitelman toimeenpanoa.

    Päätettiin, että it-palvelut selvittää keinoja, joilla se voisi hillitä kustannustensa nousua. Tarvittaessa it-palvelut siirtää ostopalveluja omaksi toiminnaksi tai päinvastoin sekä yhtenäistää konesali- ja muita palveluja alueellisesti. Muutosten vuoksi täytyy käynnistää tietohallintoa ja digitaalisia palveluja koskevat yhteistoimintaneuvottelut.

    Valittiin digitaalisen sote-keskuksen asiointialustan toimittajaksi Suomen Terveystalo Oy. Varatoimittajaksi valittiin ryhmittymä Mehiläinen Oy, BeeHealthy Oy ja MehiläinenTerveyspalvelut Oy.

    Valittiin siivouspalvelujen tuottajia useisiin eri yksiköihin.

    Lounaisen palvelualueen ikääntyneiden palvelujen toimenpidesuunnitelmaa sekä Rovaniemen uuden pelastusaseman tontin hankintaa koskevat pykälät poistettiin esityslistalta, ja ne tulevat päätöksentekoon myöhemmin.

     

    Lisätietoja


    https://lapha.fi/tietoameista/esityslistat-ja-poytakirjat

    Teksti Aluehallituksen kokoustiedote 13.11.2024 pidetystä kokouksesta
    13.11.2024
    Sopeuttamisohjelman säästöt eivät vaikuta tarpeeksi vielä tänä vuonna. THL: Terveyspalvelujen saatavuus on...
    Teksti

    Aluehallituksen kokoustiedote 13.11.2024 pidetystä kokouksesta


    Sopeuttamisohjelman säästöt eivät vaikuta tarpeeksi vielä tänä vuonna. THL: Terveyspalvelujen saatavuus on parantunut, ja hyvinvointialueen säästötoimet ovat hyvin perusteltuja.

  5. Aluehallituksen kokoustiedote 30.10.2024 pidetystä kokouksesta
    Merkittiin tiedoksi Pohjois-Suomen yhteistyöalueen hyvinvointialueiden tilaama raportti...

    Aluehallituksen kokoustiedote 30.10.2024 pidetystä kokouksesta

    30.10.2024

    Lue lisää

    Takaisin edelliselle sivulle

    Aluehallituksen kokoustiedote 30.10.2024 pidetystä kokouksesta

    30.10.2024

    Merkittiin tiedoksi Pohjois-Suomen yhteistyöalueen hyvinvointialueiden tilaama raportti erikoissairaanhoidon sairaalapalvelujen ja päivystyksen työnjaosta ja yhteistyöstä keskipitkällä aikavälillä.

    Aluehallitus päätti pyytää hallinto-oikeutta hylkäämään valitus, joka koskee Kemin ja Keminmaan ikääntyneiden päivätoiminnan siirtämistä Keminmaasta Kemiin.

    Merkittiin tiedoksi Pohjois-Suomen yhteistyöalueen hyvinvointialueiden tilaama raportti erikoissairaanhoidon sairaalapalvelujen ja päivystyksen työnjaosta ja yhteistyöstä keskipitkällä aikavälillä. Selvityksen esittämät toimenpide-ehdotukset kannustavat yhteistyöalueen hyvinvointialueita tekemään tiivistä yhteistyötä. Lapin hyvinvointialue hyödyntää selvitystä myös osana hyvinvointialueen sisäistä valmistelutyötä. 

    Aluehallitus päätti perustaa yhteensä 114 erilaista lääkärien, sairaanhoitajien, osastonhoitajien, apulaisosastonhoitajien ja osastonsihteerien ja johdonsihteerin virkaa ja tointa. Tehtävät liittyvät Länsi-Pohjan keskussairaalan palveluihin, jotka siirtyvät Länsi-Pohja Mehiläiseltä hyvinvointialueen tuotettavaksi. Virat ja toimet täytetään ensisijaisesti liikkeenluovutuksen piirissä olevasta Mehiläinen Länsi-Pohjan henkilöstöstä.

    Hyväksyttiin aluehallituksen osalta hyvinvointialueen osallistuminen ministeriön muutostukiprojektiin. Kyse on vapaaehtoisista keskusteluista, jotka eivät ole lakisääteistä ohjausta tai arviointimenettelyn ensivaihe. Keskustelut koskevat alueen tilannetta, uudistumista ja sopeutustoimiin liittyvää päätöksentekokykyä. Lapin lisäksi muutostukiprojektiin osallistuvat Itä-Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Keski-Suomen, Satakunnan sekä Vantaan ja Keravan hyvinvointialueet

    Hyväksyttiin Lapin hyvinvointialueen osalta hyvinvointialueyhtiö Hyvilin strategialuonnos.

    Merkittiin tiedoksi, että aluehallintoviraston mukaan hyvinvointialue on tehnyt tarvittavat toimenpiteet Lapin keskussairaalan munuaisyksikön sisäilmaongelman suhteen.

    Merkittiin tiedoksi markkinaoikeuden päätökset, jotka koskivat leikkausmikroskooppien ja leikkausnavigaattorin hankintaa.

    Merkittiin tiedoksi Pohjois-Suomen yhteistyöalueen hyvinvointialueiden tilaama raportti erikoissairaanhoidon sairaalapalvelujen ja päivystyksen työnjaosta ja yhteistyöstä keskipitkällä aikavälillä.

    Aluehallituksen kokoustiedote 30.10.2024 pidetystä kokouksesta
    30.10.2024
    Merkittiin tiedoksi Pohjois-Suomen yhteistyöalueen hyvinvointialueiden tilaama raportti...

    Aluehallituksen kokoustiedote 30.10.2024 pidetystä kokouksesta


    Merkittiin tiedoksi Pohjois-Suomen yhteistyöalueen hyvinvointialueiden tilaama raportti erikoissairaanhoidon sairaalapalvelujen ja päivystyksen työnjaosta ja yhteistyöstä keskipitkällä aikavälillä.

Kaikki ajankohtaiset - Nappi