Päätöksenteko

Lapin hyvinvointialueen päätöksenteko

Lapin hyvinvointialueen ylintä päätösvaltaa käyttää lappilaisten tammikuussa 2022 vaaleilla valitsema 59-jäseninen aluevaltuusto.

Aluevaltuusto kokoontuu noin kerran kuukaudessa ja aluehallitus lähes joka viikko. Erityisesti tänä ja ensi vuonna kokouksia on tiheästi, koska valmisteluvaiheessa on tehtävä paljon suuria päätöksiä.

Kevään ja kesän 2022 aikana luottamuselimet päättävät muun muassa hyvinvointialueen organisaatiorakenteesta, strategiasta ja korkeimpien viranhaltijoiden valinnoista. Syksyllä toiminta jatkuu budjettiin ja palveluihin liittyvillä yksityiskohtaisemmilla päätöksillä.

Lapin hyvinvointialueen hallintosääntö

Lapin aluevaltuusto vahvisti kokouksessaan 31.8.2022 Lapin hyvinvointialueen hallintosäännön. Pääset lukemaan hallintosääntöä tästä:

Hallintosääntöä täydennetään puuttuvilta osilta myöhemmin.

Väliaikaisen valmistelutoimielimen ja poliittisen seurantaryhmän toimikaudet ovat päättyneet

Lapin hyvinvointialuetta on valmistellut väliaikainen valmistelutoimielin eli vate.  Väliaikaisen valmistelutoimielimen aiemmat pöytäkirjat ovat LPSHP:n sivuilla.
Katso kokousasiakirjat LPSHP:n julkaisujärjestelmästä >>

Virkamiehistä koostuvan vaten toimintaa ohjasi väliaikainen poliittinen seurantaryhmä. Poliittisen seurantaryhmän pöytäkirjat avautuvat uudelle välilehdelle.

Yhteystiedot

Luottamushenkilöiden sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@lapha.fi

 

Lomakkeita luottamushenkilöille

Päätöksenteon alasivut