Navigointivalikko

Navigointivalikko

Arkeen Voimaa

Navigointivalikko

Arkeen voimaa

Arkeen Voimaa – itsehoidon kurssi  

Arkeen Voimaa -ohjelma on maailmanlaajuisesti levinnyt ryhmätoimintamalli. Toiminta parantaa tutkitusti ryhmäläisen elämänlaatua ja arjessa jaksamista. Tarkoituksena on vahvistaa osallistujien itsehoitotaitoja ja sitä kautta kohentaa heidän arjessa pärjäämistään. Ryhmä kokoontuu yhteensä 6 kertaa, kerran viikossa, 2,5 tuntia kerrallaan.  

Kenelle ryhmä on tarkoitettu?  

Ryhmä on tarkoitettu henkilölle, jonka arjen sujumiseen vaikuttaa esimerkiksi yksinäisyys, mielialan lasku, pitkäaikaissairaus tai työttömyys. Henkilö voi olla myös sairastavan omainen. Diagnoosilla tai ongelmalla ei ole merkitystä, sillä arjen haasteet ovat usein samanlaisia ongelmista riippumatta. Ryhmä antaa myös valmiuksia kohdata myöhemmin mahdollisesti eteen tulevia haasteita.  

Millaisia aiheita ryhmässä käsitellään?  

Ryhmässä puhutaan muun muassa kivun ja uupumuksen hallinnasta, mielialan laskun itsehoidosta, terveyttä edistävästä syömisestä, arkiliikkumisesta, vuorovaikutustaidoista sekä unesta.

Mitä ryhmässä opitaan?  

Ryhmässä harjoitellaan käyttämään erilaisia itsehoidon työkaluja, kuten päätöksenteko, ongelmanratkaisu ja toimintasuunnitelma. Näiden avulla voidaan katkaista oireiden kehä. Ryhmän toiminta perustuu osallistujien väliseen luottamukselliseen vuorovaikutukseen. Ryhmän tuki kannustaa tekemään myönteisiä muutoksia pienin askelin. Ryhmässä kaikki ovat tasavertaisia.  

Miten pääsen mukaan? 

Ryhmiä järjestetään sekä kohtaavina ryhminä että Teamsin välityksellä. Teams -ryhmään voit osallistua, jos sinulla on oma tietokone, sekä riittävän nopea nettiyhteys. Tietokoneessa tulee olla kamera, sekä mikrofoni. Teams -ohjelman käytön tulee olla tuttua. Ryhmään ei tarvita lähetettä.

Ilmoittautumiset ja lisätietoa

Maija Vaara
050 315 1274
maija.vaara@lapha.fi

Aino Vikeväkorva
040 184 5512
aino.vikevakorva@lapha.fi

Lisätiedot, VASA-hanke

Projektipäällikkö Mari Kaltemaa-Uurtamo
mari.kaltemaa-uurtamo@lapha.fi
040 6248 637

Arkeen voimaa aikataulut

Tervetuloa mukaan:  

Teams -ryhmä: Kokoontuu Teamsin välityksellä klo 13–15.30, maanantaisin 12.8., 19.8., 26.8., 2.9., 9.9. ja 16.9.24. Huom, tarvitset tietokoneen, mikrofonin ja kameran sekä riittävän nopean nettiyhteyden. 

Kemi, Kirjaston Tuulenpesä -ryhmätila: Marina Takalon katu 3. Ryhmä kokoontuu klo 13–15.30, tiistaisin 13.8., 20.8., 27.8., 3.9., 10.9. ja 17.9.24.

Tornio, Järjestötalo. Kemintie 53. Ryhmä kokoontuu klo 13–15.30, torstaisin 22.8., 29.8., 5.9., 12.9., 19.9. ja 26.9.24.

Rovaniemi Kansalaistalo/Neuvokas.  Rovakatu 23. Ryhmä kokoontuu klo 12.30–15, maanantaisin 26.8., 2.9., 9.9., 16.9., 23.9. ja 30.9.24.

Arkeen voimaa ilmoittautuminen

Lomakkeen kautta voit ilmoittaa kiinnostuksesi ryhmään ja jättää yhteystietosi. Ilmoittautuneisiin ollaan yhteydessä puhelimitse. Lomakkeen täyttäminen ei vielä sido sinua osallistumaan ryhmään. Toiminta on maksutonta. 

Arkeen voimaa painike

Arkeen voimaa sivupalkki

Arkeen Voimaa - Pienin askelin kohti sujuvampaa arkea -kirja (2022)

Kirjan tarkoituksena on antaa tietoa ja käytännön työkaluja, joiden avulla on mahdollista tehdä muutoksia ja kohentaa omaa arkipärjäämistä arjen haasteista huolimatta. Kirjassa on paljon helppoja käytännön vinkkejä, miten hallita uupumusta, kipua, hengenahdistusta, univaikeuksia ja mielialan laskua. Kirja toimii myös itsenäisenä lukukirjana, vaikka itse ryhmään ei osallistuisi.

Kirjan voi lainata oman kunnan kirjastosta ja Saavutettavuuskirjasto Celiasta äänikirjana.

Kirja on myynnissä Sosiaali- ja terveysalan tietopalvelussa