Digipalvelut
Digipalvelut
Lapin hyvinvointialueella on käytössä useita digipalveluita, esimerkiksi rokotusaikojen ajanvaraukseen tai yhteydenottoon sosiaali- ja terveyspalveluihin. Osa digipalveluista on kaikkien käytössä, jotkut palvelut ovat käytössä vain tietyssä kunnassa. Valitse oma paikkakunta, jonka perusteella saat esille sinulle tarjolla olevat palvelut.
Koska tietoturva on tärkeä, suurin osa palveluista toimii suomi.fi tunnistuksen kautta. Osaa palveluista voi käyttää jättämällä palveluun puhelinnumeron tai sähköpostiosoitteen yhteydenottoa varten. Osa palveluista ei tarvitse tunnistetietoja, esimerkiksi huoli-ilmoitus.
Digipalvelut löytyvät myös terveys- ja sosiaalipalvelujen sivuilta. Kun olet löytänyt tarvitsemasi palvelun, voit valita kotikuntasi ja saada näkyviin, mitä puhelin- käyntiasiointi ja digipalveluita juuri sinun paikkakunnallasi on tarjolla.
Digipalvelut kaikille
Omakanta
Omakannassa näet omat terveystiedot ja reseptit, voit pyytää reseptin uusimista sekä tallentaa elinluovutus- ja hoitotahdon. Omakannassa on saatavilla myös EU:n koronatodistus.
Omakannassa ei voi tehdä ajanvarauksia terveydenhuoltoon, eivätkä terveydenhuollon ajanvaraustiedot näy palvelussa.
Palveluun kirjaudutaan Suomi.fi -tunnistautumisen kautta.
Omavirtu
Palvelu tarjoaa tietoturvalliset viestinvälitys- ja yhteydenottokanavat sosiaali- ja terveyspalveluihin, esim. sosiaalipalvelujen neuvonta tai yhteydenotto terveyskeskukseen. Lähettämäsi viestit ja saamasi vastaukset tallentuvat OmaVirtuun.
Palveluun kirjaudutaan Suomi.fi -tunnistautumisen kautta.
Kaikki Omavirtun palvelut löydät myös virtu.fi-palveluportaalista.
Laboratorioajanvaraus – Nordlab
Voit varata ajan laboratoriokokeisiin, esimerkiksi verikoe, sydänfilmi (EKG) sokerirasitus, jos sinulle on tehty sähköinen lähete Lapin hyvinvointialueen terveydenhuollosta. Palvelu lähettää vahvistuksen varauksesta, ajan siirrosta tai muistutuksesta matkapuhelimeen tai sähköpostiin.
Palvelun käyttö ei vaadi tunnistamista tai kirjautumista.
Omapolku: Mielenterveystalo
Palvelun kautta tunnistaudutaan nettiterapiaan ja itsehoito-ohjelmiin.
Nettiterapiaan tarvitaan lääkärin lähete. Lisätietoa nettiterapiasta Mielenterveystalon palveluportaalista.
Palveluun kirjaudutaan Suomi.fi -tunnistautumisen kautta.
Elatusapulaskuri
Elatusapulaskurin avulla voit arvioida lapsen elatusavun määrää. Elatusapulaskuri soveltuu käytettäväksi tilanteessa, jossa lapsi asuu toisen vanhemman luona. Laskurin täyttämiseen tarvitaan kummankin vanhemman tiedot. Laskurin tulos on suuntaa antava.
Voit tulostaa laskurin tuloksen omaan käyttöön, laskuri ei tallenna tietoja.
Keskussairaaloiden ja Kolpeneen digipalvelut löytyvät verkkosivuilta
Palvelut itse- ja omahoidon sekä elämänhallinnan tueksi
Duodecim Terveyskirjasto ja Omahoito
Terveyskirjasto on tietopalvelu oman terveyden hoitamisen tukemiseen. Sisältää perustietoa sairauksista ja hoitoon hakeutumisesta.
Terveyskirjasto
Omahoidossa on tietoa pitkäaikaissairaiden hoidon ja seurannan toteuttamiseen.
Omahoito
Mielenterveystalo
Mielenterveystalosta löydät tietoa mielenterveydestä, omahoito-ohjelmia, oppaita ja oirenavigaattoreita.
Mielenterveystalo
Omakela ja Kelan etätapaaminen
OmaKela on Kelan asiointipalvelu henkilöasiakkaille.
OmaKela
Kelan etätapaaminen auttaa os sinulla on paljon tai monimutkaisia Kela-asioita hoidettavana tai jos kaipaat apua verkkoasioinnissa (digitukea).
Kelan etätapaaminen
Omaolo
Omaolo on kansallinen digipalvelu, jossa voit arvoida itse hoidon tai palvelun tarvettasi sekä saada tietoa omaan hyvinvointiisi liittyen.
Omaolo
Terveyskylä
Terveyskylä.fi sisältää 33 eri teemojen ympärille rakennettua virtuaalista taloa. Ne tarjoavat maksutta tietoa ja tukea.
Terveyskylä