Ajankohtaista
Ajankohtaista
-
Osallisuus- ja asiakkuuslautakunnan 2.3.2023 kokoustiedoteLautakunta hyväksyi osallisuuden, osallistumisen ja vaikuttamisen toimenpidesuunnitelman vuodelle 2023.
Osallisuus- ja asiakkuuslautakunnan 2.3.2023 kokoustiedote
7.3.2023
Lautakunta hyväksyi osallisuuden, osallistumisen ja vaikuttamisen toimenpidesuunnitelman vuodelle 2023.
Hyvinvointialueen 2023–2025 valtuustokauden osallisuusohjelma valmistuu vuoden 2023 aikana. Vuodelle 2023 on valmisteltu osallisuuden, osallistumisen ja vaikuttamisen toimenpidesuunnitelma, joka ohjaa vuoden 2023 osallisuusvalmistelua sekä hyvinvointialueen osallisuustyötä.
Toimenpidesuunnitelmassa vuodelle 2023 on asetettu kolme tavoitetta:
- Osallisuuden, osallistumisen ja vaikuttamisen rakenteet on luotu;
- Osallisuus, osallistuminen ja vaikuttaminen strategian toteuttamisohjelmien valmistelussa on toteutunut sekä
- Osallisuuden, osallistumisen ja vaikuttamisen edistämistyötä on kohdennettu hyvinvointialuestrategian painopisteisiin ja vuoden 2023 kärkitoimenpiteisiin.
Tavoitteiden saavuttamiseksi toimenpidesuunnitelmaan on määritetty keskeiset toimenpiteet, valmistelevat vastuutahot sekä mittarit.
Osallisuus ja asiakkuuslautakunta vastaa hyvinvointialueen osallisuusohjelman laatimisesta
Strategian toteuttamisohjelmien valmistelu on käynnistynyt Lapin hyvinvointialueella. Osallisuusohjelma on yksi Lapin hyvinvointialueen strategian viidestä toteuttamisohjelmasta. Osallisuus- ja asiakkuuslautakunta vastaa sen valmistelusta. Osallisuusohjelmassa kuvataan Lapin hyvinvointialueen osallisuuden, osallistumisen ja vaikuttamisen kokonaisuus.
Hyvinvointialueen vaikuttamistoimielimet käynnistävät toimintansa
Lapin hyvinvointialueen vaikuttamistoimielimet ovat nuorivaltuusto, vammaisneuvosto ja vanhusneuvosto. Vaikuttamistoimielimet ovat yksi tapa kuulla asukkaita. Ne edistävät demokratiaa ja myös niiden asukkaiden kuulemista, jotka kokevat tulevansa heikosti kuulluksi.
Hyvinvointialueen vaikuttamistoimielimet ovat uusi toimintatapa. Ne tuovat esille kyseisen asukasryhmän näkökulmaa ja tarpeita. Vaikuttamistoimielimet osallistuvat hyvinvointialueen toiminnan suunnitteluun, valmisteluun, toteuttamiseen ja seurantaan. Vaikuttamistoimielinten järjestäytymiskokoukset ovat: vanhusneuvosto 21.3., vammaisneuvosto 29.3. ja nuorisovaltuusto 12.4.
Sodankylän edustajien osallistamisuutiset
Lautakunnan kokouksissa on tapana kuulla paikallisia asiantuntijoita. Sodankylän viestinnän asiantuntija Liisa Kuittinen kertoi lautakunnalle mm. osallistuvasta budjetoinnista, kuntalaisten osallistumisoppaasta sekä muista kuntalaisten osallistumista mahdollista tavoista Sodankylässä. Hyvinvointikoordinaattori Inga Mukku esitteli, miten osallisuus, osallistuminen ja vaikuttaminen on huomioitu kunnan hyvinvoinnin, terveyden ja turvallisuuden suunnittelussa ja minkälaisia osallisuutta edistäviä keinoja kunnan Hytetu-suunnitelma sisältää.
Osallisuus- ja asiakkuuslautakunnan 2.3.2023 kokoustiedote
7.3.2023Lautakunta hyväksyi osallisuuden, osallistumisen ja vaikuttamisen toimenpidesuunnitelman vuodelle 2023.Osallisuus- ja asiakkuuslautakunnan 2.3.2023 kokoustiedote
Lautakunta hyväksyi osallisuuden, osallistumisen ja vaikuttamisen toimenpidesuunnitelman vuodelle 2023.
-
Mitä tehdä, kun vatsa oireilee? Voit aloittaa Omaolon oirearviollaOmaan tilanteeseen sopivia hoito-ohjeita saat täyttämällä oirearvion...
Mitä tehdä, kun vatsa oireilee? Voit aloittaa Omaolon oirearviolla
Kuva: DigiFinland
16.3.2023
Omaan tilanteeseen sopivia hoito-ohjeita saat täyttämällä oirearvion suoraan Omaolo.fi-sivustolta (linkki avautuu uuteen välilehteen).
Oirekysely tuottaa vastausten perusteella yksilöllisen, hoidon kiireellisyyden suositukseen pohjautuvan kansallisen toimintaohjeen riippumatta siitä, onko palvelu kunnan alueella käytössä. Ohje voi sisältää itsehoito-ohjeen, kehotuksen olla yhteydessä terveyspalveluihin tai mahdollisuuden lähettää täytetyt tiedot alueen terveydenhuollon ammattilaiselle.
Saat myös paikallisen toimintaohjeen kuntavalinnan perusteella, mikäli palvelu on valitun kunnan alueella käytössä. Ammattilaiset ovat yhteydessä asiakkaisiin oirekuvauksen perusteella määräytyneen kiireellisyyden puitteissa.
Vatsan oireissa voit valita oireisiisi parhaiten sopivan arvion. Ohessa ne alueet, joissa voit lähettää oirearvion ammattilaiselle tai saat paikallisen suosituksen:
-
Närästys: Inari, Kemi, Kittilä ja Sodankylä
-
Peräaukon seudun oire: Inari, Kittilä ja Sodankylä
-
Ripuli: Inari, Kittilä ja Sodankylä
-
Yleinen oirearvio: Kittilä ja Sodankylä
Omaolon yksi keskeinen palvelu on erilaiset oirearviot. Oirearvion vastausten perusteella saat luotettavia, tutkittuun tietoon ja lääketieteelliseen asiantuntemukseen perustuvia suosituksia sekä ohjauksia tarpeenmukaisesta hoidosta. Omaolon oirearviot ovat CE-merkinnän saanut lääkinnällinen laite.
Oirearviot sisältävät päättelyä ja niitä kehitetään hoitosuositusten ja -ohjeiden perusteella. Suositukset perustuvat kansallisiin hoitosuosituksiin, kuten Käypä hoito -suosituksiin.
Omaolon oirearviot löydät täältä (linkki aukeaa uuteen välilehteen): Oirearviot (Omaolo.fi).
Lisätietoja Omaolosta:
Tanja Gullsten
Suunnittelija │Omaolo
Puh. 040 620 8291
tanja.gullsten@poske.fiMari Tervo
Suunnittelija │ Omaolo
Puh. 040 181 1596
mari.tervo@poske.fiMitä tehdä, kun vatsa oireilee? Voit aloittaa Omaolon oirearviolla
16.3.2023Omaan tilanteeseen sopivia hoito-ohjeita saat täyttämällä oirearvion...Mitä tehdä, kun vatsa oireilee? Voit aloittaa Omaolon oirearviolla
Omaan tilanteeseen sopivia hoito-ohjeita saat täyttämällä oirearvion suoraan Omaolo.fi-sivustolta (linkki avautuu uuteen välilehteen). Oirekysely tuottaa vastausten perusteella yksilöllisen, hoidon kiireellisyyden suositukseen pohjautuvan kansallisen toimintaohjeen riippumatta siitä, onko palvelu kunnan alueella käytössä. Ohje voi sisältää itsehoito-ohjeen, kehotuksen olla yhteydessä terveyspalveluihin tai mahdollisuuden lähettää täytetyt tiedot alueen terveydenhuollon...
-
-
Lapin hyvinvointialueen hankkeille nimettiin ohjausryhmätLapin hyvinvointialue kehittää toimintaansa muun muassa erilaisten hankkeiden kautta.
Lapin hyvinvointialueen hankkeille nimettiin ohjausryhmät
Tällä hetkellä Lapin hyvinvointialueella on käynnissä on kymmeniä erilaisia hankkeita, joiden tavoitteena on kehittää ja parantaa muun muassa hyvinvointia ja terveyttä.
13.3.2023
Lapin hyvinvointialue kehittää toimintaansa muun muassa erilaisten hankkeiden kautta.
Kolpeneen hallinnoimat, valtionavusteiset hankkeet, siirtyivät hyvinvointialueelle vuoden 2023 alusta. Käytännön toteutuksesta vastaa Pohjois-Suomen osaamiskeskus Poske.
Tutustu Posken sivuihin täältä.
Lapin hyvinvointialueen hallinnoimille hankkeille on nimetty ohjausryhmä. Ohjausryhmän valtuutetut on nimennyt aluehallitus. Ohjaus- ja johtoryhmien vastuulla on hyväksyä hankkeiden toimintasuunnitelmat, seurata talouden toteutumista ja asetettujen tavoitteiden toteutumista hankesuunnitelmien mukaisesti.
Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskuksen ohjauksessa olevien hankkeiden ohjausryhmä
Varsinaiset jäsenet ja varajäsenet aluevaltuutetuista:- Raija Kerätär, aluevaltuutettu, varalla Pekka Tiitinen, aluevaltuutettu
- Auvo Kilpeläinen, vara-aluevaltuutettu, varalla Jonna Parviainen, aluevaltuutettu
Sosiaalipalvelut
- Liisa Niiranen, varalla Johanna Korteniemi
- Johanna Korteniemi, varalla Kaisa-Maria Rantajärvi
- Mirja Kangas, varalla Maija Tervo
- Annukka Marjala, varalla Johanna Lohtander
Terveyspalvelut
- Miia Palo
- Jyri J. Taskila
- Leena Karjalainen
- Tuula Saukkonen, varalla Outi Palmén
- Minna-Riitta Pekki, varalla Sari Ahlsved
- Antti Alaräisänen
- Jukka Mattila
- Petra Portaankorva
Kehittämis- ja strategiapalvelut
- Mikko Häikiö, varalla Mikko Päkkilä
- Tutkimusjohtaja (ei vielä rekrytoitu), varalla Rea Karanta
- Sirkka-Liisa Olli, varalla Teija Moisanen
- Riitta Muhonen, varalla Minna Aula
- Mikko Päkkilä, varalla Vesa-Matti Tolonen
- Tuuli Miettunen
Järjestöt
- Virpi Nevalainen, Lapin sosiaali- ja terveysturvayhdistys, varalla Tytti Kumpulainen, Pohjoisen yhteisöjen tuki Majakka ry
Pääsopimusjärjestöt
- Sari Soini/PLM Tehy Antti Väänänen/PLM Juko
- Piiju Leppänen/PLM Super Teija Tuomikoski/JHL
Saamelaiskäräjät:
- Anne Länsman-Magga, Saamelaiskäräjät, varalla määräaikainen (vielä nimeämätön) sosiaali- ja terveyssihteeri
Posken koordinoimat hankkeet Lapin hyvinvointialueella
Tällä hetkellä Lapin hyvinvointialueella on käynnissä on kymmeniä erilaisia hankkeita, joiden etenemistä ohjaa ohjaus- tai johtoryhmä.
Poske koordinoi seuraavia, sosiaali- ja terveysministeriön avustamia hankkeita:- Tulevaisuuden sote-keskus Lapissa -hanke (2020-2023), Tulevaisuuden sote-keskus ohjelma (STM)
- Ikäystävällinen Lappi - Kotona turvallisesti tulevaisuuden kodeissa - hanke (2022-2023), Tulevaisuuden kotona asumista tukevat palvelut, osana Tulevaisuuden sotekeskus ohjelmaa (STM)
- VASA2 - Vahva sote lapin hyvinvointialueelle (2023-2025), Kestävän kasvun ohjelma (Next Generation EU)
Lapin hyvinvointialue päättää kevään aikana projektiohjeistuksen, jossa määritellään yhteiset käytänteet projektien perustamiselle, rahoituksen hakemiselle ja yhteiset käytännöt hanke- ja projektinhallintaan.
Lapin keskussairaalan laajennushankkeen johtoryhmä nimettiin uudestaan
Lapin keskussairaalaan laajennushankkeen (ITU2022) siirryttyä hyvinvointialueelle, oli aluehallituksen syytä nimetä myös ITU-hankkeen ohjausryhmä uudestaan.ITU 2022 hankeen ohjausryhmään on nimetty varsinaisiksi jäseniksi
- aluehallituksen puheenjohtajisto
- Kaarina Enontekiö, ylihoitaja, ITU-muutospäällikkö
- Mikko Häikiö, kehitysjohtaja
- Katja Hämeenoja, ylilääkäri
- Anne Korhonen, tekninen johtaja
- Elisa Kusmin, talousjohtaja
- Jukka Mattila, somaattisen sairaanhoidon vastuualuejohtaja
- Tuomo Nevala, projektijohtaja
- Miia Palo, terveysjohtaja
- Maarit Palomaa, hallintoylihoitaja
- Mikko Päkkilä, tietohallintojohtaja
- Harri Tiuraniemi, hallintojohtaja
Lapin hyvinvointialueen hankkeille nimettiin ohjausryhmät
13.3.2023Lapin hyvinvointialue kehittää toimintaansa muun muassa erilaisten hankkeiden kautta.Lapin hyvinvointialueen hankkeille nimettiin ohjausryhmät
Lapin hyvinvointialue kehittää toimintaansa muun muassa erilaisten hankkeiden kautta.
-
Kemijärven hyvinvointikeskus Lapponiassa on otettu käyttöön noutoautomaatti hoitotarvikkeiden jakelua vartenSmartbox on jonotusvapaa noutoautomaatti, josta voi noutaa itselle osoitettuja hoitotarvikkeita,...
Kemijärven hyvinvointikeskus Lapponiassa on otettu käyttöön noutoautomaatti hoitotarvikkeiden jakelua varten
29.5.2023
Kemijärven hyvinvointikeskus Lapponiassa on otettu käyttöön noutoautomaatti hoitotarvikkeiden jakelua varten
Smartbox-noutoautomaatti Hyvinvointikeskus Lapponian pääaulassa.
29.5.2023
Smartbox on jonotusvapaa noutoautomaatti, josta voi noutaa itselle osoitettuja hoitotarvikkeita, apuvälineitä tai sairaslomatodistuksia. Myös maksuttomaan ehkäisyyn sovitut välineet voi noutaa noutoautomaatista.
Hyvinvointikeskus Lapponian pääaulaan on tullut noutoautomaatti Smartbox. Noutoautomaatti on käytössä Lapponian aukioloaikoina arkisin klo 8–16. Saat puhelimeen tekstiviestin, joka sisältää koodin. Koodilla saat auki noutoautomaatista sinulle varatun lokeron ja voit noutaa tarvitsemasi tarvikkeet sinulle sopivana aikana.
Tällä hetkellä noutoautomaatista voi hakea:
- hoitotarvikkeita
- ilmaisvälineitä (sokeriliuskat, hoito- ja avannetarvikkeet, e-pillerit)
- apuvälineitä
- sairaslomatodistuksia
Noutoautomaatteja on käytössä myös muualla Lapin hyvinvointialueen yksiköissä ja siinä on tulossa syksyllä lisää.
Kemijärven hyvinvointikeskus Lapponiassa on otettu käyttöön noutoautomaatti hoitotarvikkeiden jakelua varten
29.5.2023Smartbox on jonotusvapaa noutoautomaatti, josta voi noutaa itselle osoitettuja hoitotarvikkeita,...Kemijärven hyvinvointikeskus Lapponiassa on otettu käyttöön noutoautomaatti hoitotarvikkeiden jakelua varten
Smartbox on jonotusvapaa noutoautomaatti, josta voi noutaa itselle osoitettuja hoitotarvikkeita, apuvälineitä tai sairaslomatodistuksia. Myös maksuttomaan ehkäisyyn sovitut välineet voi noutaa noutoautomaatista.
-
Rovaniemelle koko Lappia palveleva uusi lapsi- ja nuorisokoti KiekeröLapsi- ja nuorisokoti Kiekeröön perustetaan omaan palvelutuotantoon perustuva arviointi- ja...
Rovaniemelle koko Lappia palveleva uusi lapsi- ja nuorisokoti Kiekerö
Kuva: STM
13.6.2023
Lapsi- ja nuorisokoti Kiekeröön perustetaan omaan palvelutuotantoon perustuva arviointi- ja vastaanottoyksikkö sekä erityisen vaativan sijaishuollon yksikkö. Kaikkiaan Kiekeröön tulee 12-14 asiakaspaikkaa kolmeen eri yksikköön.
Lapin aluehallitus päätti, että hyvinvointialue toteuttaa Rovaniemelle uuden lapsi- ja nuorisokotiyksikkö Kiekerön niin sanottuna kiinteistöleasingina.
Lapsi- ja nuorisokodille vuokrattava tontti Rovaniemen Kiekeröntiellä sijaitsee 2,5 kilometrin päässä uudesta Lapin keskussairaalan lapsi- ja nuorisopsykiatrian osastosta, mikä tukee yksikköjen yhteistyötä. Ympäri Lappia tulevia lapsia ja nuoria sijoitettaisiin vastaanotto- ja arviointiyksikköön noin 2-3 kuukauden mittaisiin hoitojaksoihin. Vaativan sijaishuollon yksikössä hoitoajat ovat pidempiä.
Aiemmin vastaavia palveluja on hankittu ostopalveluina, ja sijoituspaikkojen puutteen vuoksi lapsia on jouduttu sijoittamaan kauas, myös Lapin ulkopuolelle. Oman palvelutuotannon arvioidaan vähentävän kustannusten nousua. Suunnitelmien mukaan rakennus saataisiin käyttöön kesään 2025 mennessä.Rovaniemelle koko Lappia palveleva uusi lapsi- ja nuorisokoti Kiekerö
13.6.2023Lapsi- ja nuorisokoti Kiekeröön perustetaan omaan palvelutuotantoon perustuva arviointi- ja...Rovaniemelle koko Lappia palveleva uusi lapsi- ja nuorisokoti Kiekerö
Lapsi- ja nuorisokoti Kiekeröön perustetaan omaan palvelutuotantoon perustuva arviointi- ja vastaanottoyksikkö sekä erityisen vaativan sijaishuollon yksikkö. Kaikkiaan Kiekeröön tulee 12-14 asiakaspaikkaa kolmeen eri yksikköön.
-
Nyt myös asiakkaat ja sidosryhmät voivat lähettää ja vastaanottaa turvasähköpostia Lapin hyvinvointialueeltaAsiakkaiden ja sidosryhmien on nyt mahdollista lähettää luottamuksellista ja salassa pidettävää tietoa...
Nyt myös asiakkaat ja sidosryhmät voivat lähettää ja vastaanottaa turvasähköpostia Lapin hyvinvointialueelta
7.6.2023
Nyt myös asiakkaat ja sidosryhmät voivat lähettää ja vastaanottaa turvasähköpostia Lapin hyvinvointialueelta
7.6.2023
Asiakkaiden ja sidosryhmien on nyt mahdollista lähettää luottamuksellista ja salassa pidettävää tietoa käyttäen Lapin hyvinvointialueen turvapostijärjestelmää.
Turvapostia voi lähettää kuka tahansa, esimerkiksi kunta, muu organisaatio tai asukkaat, turvasähköpostin verkkopalvelun kautta Lapin hyvinvointialueen sähköpostiosoitteisiin. Viestit kulkevat koko matkan lähettäjältä vastaanottajalle vahvasti salattuina ja suojattuina.
Palvelun käyttö edellyttää sähköpostiosoitteen rekisteröimistä palveluun.
Turvapostin saat käyttöön tässä osoitteessaTarkemmat ohjeet turvasähköpostin lähettämiseen ja vastaanottamiseen löydät Turvasähköposti-sivulta
Nyt myös asiakkaat ja sidosryhmät voivat lähettää ja vastaanottaa turvasähköpostia Lapin hyvinvointialueelta
7.6.2023Asiakkaiden ja sidosryhmien on nyt mahdollista lähettää luottamuksellista ja salassa pidettävää tietoa...Nyt myös asiakkaat ja sidosryhmät voivat lähettää ja vastaanottaa turvasähköpostia Lapin hyvinvointialueelta
Asiakkaiden ja sidosryhmien on nyt mahdollista lähettää luottamuksellista ja salassa pidettävää tietoa käyttäen Lapin hyvinvointialueen turvapostijärjestelmää.
-
Turvallinen väärinkäytösten ilmoituskanava on aukiLapin hyvinvointialueelle on käytössä Whistleblowing ilmoituskanava.
Turvallinen väärinkäytösten ilmoituskanava on auki
Ulkopuoliset asiantuntijat vastaanottavat, käsittelevät ja tutkivat ilmoituksen luottamuksellisesti.
30.6.2023
Lapin hyvinvointialueelle on käytössä Whistleblowing ilmoituskanava.
Ilmoituskanavalla henkilöstö voi turvallisesti ilmoittaa havaitusta tai epäillystä väärinkäytöksestä Lapin hyvinvointialueen toiminnassa.
Ilmoituksen järjestelmään voivat tehdä henkilöt, jotka ovat työ- tai virkasuhteessa hyvinvointialueeseen, mukaan lukien harjoittelijat. Ilmoituskanava ja tarkemmat tiedot periaatteista löytyvät Lapin hyvinvointialueen intranetistä.
Vahingoittamistarkoituksessa, ilkivaltaisesti, pahantahtoisesti tai aiheettomasti tehty ilmoitus on lainvastaista ja voi johtaa jatkotoimenpiteisiin.
Mitä ilmoituksia voi tehdä?
Oletettu väärinkäytös voi liittyä esimerkiksi julkisiin hankintoihin, tietosuojaan ja -turvaan tai yksityiseen tai henkilöllisyyden suojaan. Ilmoituskanava pohjaa EU-direktiiviin ja kansalliseen ilmoittajansuojelulakiin.
Muut kuin työ- ja virkasuhteessa olevat henkilöt, joilla on lain nojalla oikeus tehdä ilmoitus, voivat tehdä ilmoituksen viranomaisen keskitettyyn ilmoituskanavaan, mikäli ilmoittaja epäilee, että kyseessä on ilmoituskanavan soveltamisalaan kuuluva asia ja ilmoitus kohdistuu Lapin hyvinvointialueen tai sen organisaation toimintoihin, tekoihin tai laiminlyönteihin.
Viranomaisen keskitetty ilmoituskanava on osoitteessa: www.oikeuskansleri.fi/miten-ilmoitus-tehdaan.
Ilmoituksen käsittelyUlkopuoliset asiantuntijat vastaanottavat, käsittelevät ja tutkivat ilmoituksen luottamuksellisesti. Kaikki ilmoituskanavan kautta tulleet ja ilmoituskanavan alaan kuuluvat ilmoitukset käsitellään samalla tavalla ilmoitettavan asian luonteesta riippumatta.
Arvioinnin jälkeen ilmoitus siirretään hyvinvointialueelle jatkotoimenpiteiden päättämistä. Päätöksentekoon osallistuvat henkilöt ovat puolueettomia ja kaikki ilmoituksia käsittelevät henkilöt ovat salassapitovelvollisia.
Ilmoituskanavaan tehtävien ilmoitusten tulee kohdistua hyvinvointialueen tai sen organisaation toimintoihin, tekoihin tai laiminlyönteihin.
Hyvinvointialueen aluehallitus on hyväksynyt ilmoituskanavaa ja ilmoitusmenettelyä koskevat periaatteet 30.5.2023.
Lisätietoja:
Maria Tähtinen, sisäinen tarkastaja
maria.tahtinen@lapha.fi
p. 040 1491142Turvallinen väärinkäytösten ilmoituskanava on auki
30.6.2023Lapin hyvinvointialueelle on käytössä Whistleblowing ilmoituskanava.Turvallinen väärinkäytösten ilmoituskanava on auki
Lapin hyvinvointialueelle on käytössä Whistleblowing ilmoituskanava.
-
Kilpailutuskalenteriin kootaan tulossa olevat ja suunnitellut Lapin hyvinvointialueen hankinnatKalenterin tiedot ovat suuntaa antavia. Kilpailutuksista kiinnostuneet voivat tutustua tulossa oleviin ja...
Kilpailutuskalenteriin kootaan tulossa olevat ja suunnitellut Lapin hyvinvointialueen hankinnat
12.7.2023
Kilpailutuskalenteriin kootaan tulossa olevat ja suunnitellut Lapin hyvinvointialueen hankinnat
Kuva: Terhi Vanha
12.7.2023
Kalenterin tiedot ovat suuntaa antavia. Kilpailutuksista kiinnostuneet voivat tutustua tulossa oleviin ja suunniteltuihin hankintoihin jo ennen virallisia hankintailmoituksia.
Lapin hyvinvointialue julkaisee kilpailutuskalenteria. Voit tutustua kalenteriin Lapha.fi sivuilla. Kalenterista näkee yhdellä silmäyksellä ajankohtaisimmat tulossa olevat ja suunnitellut hankinnat.
Kalenterin tiedot ovat suuntaa antavia. Kilpailutuskalenterista käy ilmi hankinnan kohde sekä toimiala, jota hankinta koskee. Lisäksi kalenterissa on ilmoitettu valmistelijat ja tarjouspyynnön arvioitu julkaisuajankohta.
Tarkemmat kilpailutuskohtaiset tiedot löytyvät Cloudia Tarjouspalvelussa ja Hilmassa.
Hankintojen valmistelussa otetaan huomioon käyttäjät ja asiakkaat
Hankintapalvelut kilpailuttaa hyvinvointialuekonsernin yhteishankinnat, toimii ulkoisissa yhteishankinnoissa yhteystahona sekä vastaa erillishankintojen kilpailuttamisprosesseista. Hankintapalvelut vastaa myös keskitetysti hyvinvointialueen irtaimen ja kiinteän omaisuuden myynnistä sekä vakuutustoiminnasta.
Hankinnoissa noudatetaan hyvinvointialueen strategiaa, hankintaohjetta ja hankintalakia sekä hankitaan liittyvää erityislainsäädäntöä. Hankinnat valmistellaan yhteistyössä ammattilaisten kanssa ja niissä otetaan huomioon asiakkaiden ja käyttäjien tarpeet, palvelujen saatavuus, vastuullisuus ja vaikuttavuus.
Hankinnat toteutetaan taloudellisesti, tarkoituksenmukaisesti ja suunnitelmallisesti ympäristö- ja sosiaaliset näkökohdat huomioiden. Palveluntuottajien ja tavarantoimittajien kanssa järjestetään markkinavuoropuhelut sekä tarvittavat koekäytöt. Hyvinvointialueen palvelut tuotetaan monituottajuusjärjestelynä.
Lue lisää hankintapalveluistamme.
Lisätietoja
Hankintapäällikkö Hilkka Neuvonen
p. 040 657 4855
hilkka.neuvonen@lapha.fiKilpailutuskalenteriin kootaan tulossa olevat ja suunnitellut Lapin hyvinvointialueen hankinnat
12.7.2023Kalenterin tiedot ovat suuntaa antavia. Kilpailutuksista kiinnostuneet voivat tutustua tulossa oleviin ja...12.7.2023
Kilpailutuskalenteriin kootaan tulossa olevat ja suunnitellut Lapin hyvinvointialueen hankinnatKilpailutuskalenteriin kootaan tulossa olevat ja suunnitellut Lapin hyvinvointialueen hankinnat
Kalenterin tiedot ovat suuntaa antavia. Kilpailutuksista kiinnostuneet voivat tutustua tulossa oleviin ja suunniteltuihin hankintoihin jo ennen virallisia hankintailmoituksia.
-
Pellon terveyskeskuksessa otetaan käyttöön tekstiviestimuistutusTämän viikon aikana Pellon terveyskeskuksen asiakkaat alkavat saamaan tekstiviestinä muistutuksen varatusta...
Pellon terveyskeskuksessa otetaan käyttöön tekstiviestimuistutus
31.7.2023
Tämän viikon aikana Pellon terveyskeskuksen asiakkaat alkavat saamaan tekstiviestinä muistutuksen varatusta ajasta.
Jos sinulla on varattuna aika Pellon terveyskeskukseen, saat tekstiviestinä muistutuksen vuorokautta ennen vastaanottoaikaa. Osassa palveluista on mahdollisuus perua aika tekstiviestillä.
Alkuvaiheessa tekstiviestimuistutusta ei tule poliklinikan sairaanhoitajalle varatusta ajasta.
Saat tekstiviestillä muistutuksen, jos perustietoihisi on kirjattu lupa tekstiviestien lähettämiseen. Jos perustietojasi ei ole tarkistettu terveyskeskuksessa pitkään aikaan, toivomme, että otat asian puheeksi vastaanotolla käydessäsi.
Toivomme myös, että annat käyntisi yhteydessä palautetta uudesta tekstiviestimuistutuksesta.
Pellon terveyskeskuksessa otetaan käyttöön tekstiviestimuistutus
31.7.2023Tämän viikon aikana Pellon terveyskeskuksen asiakkaat alkavat saamaan tekstiviestinä muistutuksen varatusta...Pellon terveyskeskuksessa otetaan käyttöön tekstiviestimuistutus
Tämän viikon aikana Pellon terveyskeskuksen asiakkaat alkavat saamaan tekstiviestinä muistutuksen varatusta ajasta.
-
Tutkimusluvan hakeminen ja opinnäytetyön tekeminen Lapin hyvinvointialueellaTutkimus on luvanvaraista ja edellyttää hyvinvointialueen myöntämää tutkimuslupaa. Tutkimusta ei voi...
Tutkimusluvan hakeminen ja opinnäytetyön tekeminen Lapin hyvinvointialueella
Kuvan lähde: Adobe Stock.
10.8.2023
Tutkimus on luvanvaraista ja edellyttää hyvinvointialueen myöntämää tutkimuslupaa. Tutkimusta ei voi aloittaa ennen kuin tutkimukselle on myönnetty lupa.
Tutkimuslupaa haetaan keskitetysti kehittämis- ja strategiapalvelujen kautta. Tutkija täyttää ensimmäiseksi tutkimuslupalomakkeen
Tutkimuslupahakemukset toimitetaan Lapin hyvinvointialueen kirjaamoon osoitteeseen kirjaamo@lapha.fi
Samalla lomakkeella haetaan lupaa myös opinnäytetöiden tekemiseen.
Suunnitelman muuttuessa, vastaavan tutkijan vaihtuessa tai luvan voimassaoloajan päättyessä on haettava uusi tutkimuslupa.
Yhteyshenkilö tutkimuslupa-asioissa:
johdon assistentti, Mirka Kankaanpää
mirka.kankaanpaa@lapha.fi
+358 40 547 4790
Tutkimusluvan hakeminen ja opinnäytetyön tekeminen Lapin hyvinvointialueella
10.8.2023Tutkimus on luvanvaraista ja edellyttää hyvinvointialueen myöntämää tutkimuslupaa. Tutkimusta ei voi...Tutkimusluvan hakeminen ja opinnäytetyön tekeminen Lapin hyvinvointialueella
Tutkimus on luvanvaraista ja edellyttää hyvinvointialueen myöntämää tutkimuslupaa. Tutkimusta ei voi aloittaa ennen kuin tutkimukselle on myönnetty lupa. Tutkimuslupaa haetaan keskitetysti kehittämis- ja strategiapalvelujen kautta. Tutkija täyttää ensimmäiseksi tutkimuslupalomakkeen Tutkimuslupahakemus, pdf. Tutkimuslupahakemukset toimitetaan Lapin hyvinvointialueen kirjaamoon osoitteeseen kirjaamo@lapha.fi Samalla lomakkeella haetaan lupaa myös opinnäytetöiden tekemiseen. Suunnitelman...
Kiinnostaa päätöksenteko ja hallinto? Siirry Tietoa meistä -osioon
Tapahtumat ja koulutukset
Mielenkiintoisia tapahtumia ja koulutuksia sekä Lapin hyvinvointialueen että kumppaneiden järjestämänä löydät Tapahtumat ja koulutukset -sivulta.