Navigointivalikko

Navigointivalikko

Ohje tunnistautumiseen

Murupolku

Ohje tunnistautumiseen

Ohje tunnistautumiseen

 

Tunnistautuminen palveluun: suomi.fi 
Useiden sosiaali- ja terveydenhuollon asiointipalvelujen käyttö edellyttää palveluun tunnistautumista. Tällä varmistetaan, että ulkopuoliset eivät saa käyttöönsä sinua koskevia tietoja. Voit tunnistautua valintasi mukaan pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla. Tunnistautumisen yhteydessä henkilötietosi haetaan Digi- ja väestöviraston väestötietojärjestelmästä väestörekisterikeskuksesta. Henkilötietoa ei käytetä kuin niissä palveluissa, joissa työntekijän pitää varmistua henkilöllisyydestäsi. 

Ohje tunnistus-palvelun käyttöönoottoon:

Suomi.fi -tunnistus ohjeet

Palveluun rekisteröityminen ilman vahvaa tunnistusta
Suurin osa digipalveluista lähettää käyttäjälle varausvahvistus- tai heräteviestejä. Viestejä varten järjestelmään tarvitaan tunnistetieto, esim. sähköpostiosoite tai matkapuhelinnumero, johon viestit lähetetään. 

Sähköisen asioinnin suostumus
Suurin osa asiointipalveluita tarjoavista järjestelmistä edellyttää käyttäjältä suostumuksen sähköiseen asiointiin. Suostumus on palvelukohtainen. Kun kirjaudut sisään ensimmäistä kertaa, sinua pyydetään rekisteröitymään, hyväksymään käyttöehdot, tarkistamaan henkilötietosi ja ilmoittamaan sähköpostiosoitteesi tai puhelinnumerosi. Sähköpostiosoitetta ja puhelinnumeroa käytetään herättäisiin, joilla ilmoitetaan saapuneesta viestistä.