Navigation Menu

Ruokalat ja kahviot

Ruokalat ja kahviot

Ruokalat ja kahviot

Tällä sivulla voit tutustua Lapin hyvinvointialueen yksiköissä sijaitseviin ruokaloihin ja kahvioihin, niiden ruokalistoihin sekä aukioloaikoihin.

Keskussairaaloiden ruokalat ja kahviot

Kahvilat ja ravintolat Lapin keskussairaala

Lapin keskussairaalan ruokala ja kahvio

Vuodeosastoilla potilaille tarjotaan aamupala, lounas, päiväkahvi, päivällinen ja iltapala.  Sairaalan tulohaastattelussa tiedustellaan ruokavaliot, mahdolliset erityistarpeet ja ruoka-allergiat.

Ruokala Karpalo

Ruokasalissa voi käydä ruokailemassa.

Aamupala klo 7.00–9.30
Lounas klo  10.30–13.30
Päivällinen klo 16.00–16.45 (haku ruoanjakohihnalta)

Ruoanjakohihnalla ei ole kassatoimintoja käytössä.

Päivällisaterialipun voi ostaa etukäteen ravintokeskuksesta klo 14.00 mennessä tai kahvio Kaarnikasta 2. kerroksesta.

Karpalon ruokalista 13.1.-16.2.2025

Karpalon ruokalista 17.2.–23.3.2025

Lapin keskussairaalan keittiön yhteystiedot

 

040 546 2453
Sijainti: Keskussairaalan 0. kerros

Ravitsemispäällikkö
Mirjami Päiveröinen
040 167 6388

Tutustu Lapin keskussairaalan henkilökunnan ja opiskelijoiden ateriahinnastoon

Kahvio Kaarnikka

Lapin keskussairaalassa kahvio Kaarnikka palvelee kaikkia sairaalassa asioivia ja työskenteleviä: potilaita, vierailijoita ja työntekijöitä.

Kahviossa on valittavana sekä suolaista ja makeaa, virvokkeita, sanoma- ja aikakauslehtiä sekä lahjatuotteita. Kahviossa voi ostaa myös hygieniatuotteita ja kukkia.

Kahvio on auki:

  • maanantaista perjantaihin klo 7.3017.00
  • viikonloppuisin ja arkipyhinä suljettu

Osastoille lähetettävät kukkatervehdykset tilataan suoraan kukkakauppa Elrikasta.

Kahvitarjoilut, joissa on ulkopuolinen maksaja, tilataan kahviosta
040 682 4871. Poikkeuksena ovat yli 60 henkilön kahvitukset, jotka tilaataan aina ravintokeskuksesta 040 546 2453.

Kahvio Kaarnikan yhteystiedot

040 682 4871

Sijainti: Keskussairaalan 2. kerros
(pääsisäänkäynnin kerros)

Kahvio Länsi-Pohjan keskussairaala

Kahvio

Kahvio sijaitsee sairaalan ensimmäisessä kerroksessa.

Avoinna seuraavasti:

ma – pe klo 8.00 – 18.00 ja la klo 10.30 – 15.30
Su ja arkipyhät: suljettu

Puhelin 040 648 4615

Ruokalistat

Ruokalistat

Lapin hyvinvointialueen ruokapalvelujen oma vastuuyksikkö valmistaa sosiaali- ja terveyspuolen ateriat tukipalveluina Rovaniemen, Tornion, Kittilän ja Kemijärven alueella.

Ateriat valmistetaan mm. terveyskeskusten vuodeosastoille, sairaaloihin, palvelukoteihin, ryhmäkotiyksiköihin, henkilöstölle sekä asumisyksiköihin. Lisäksi tarjotaan kotiateriapalveluja.

Ruokapalveluilla on henkilökuntaa noin 90 ja aterioita valmistetaan aamupalasta iltapalaan jokaisena viikon päivänä. Aterioita valmistetaan vuodessa noin 1,3 miljoonaa annosta ja lisäksi yksiköihin myydään välitystuotteina elintarvikkeita.

Hyvinvointialue ostaa ateriapalveluita seuraavilta kuntien inhouse-yhtiöiltä: Pellon Serviisi Oy, Pohjois-Lapin Ruoka Oy (Sodankylä, Inari, Utsjoki, Pelkosenniemi, Savukoski), Meri-Lapin Ateriapalvelut Oy (LPKS, Kemi, Keminmaa, Simo, Tervola, Ylitornio, Kolari). Lisäksi ateriapalveluita ostetaan yksityisiltä yrityksiltä, Compass-Group Oy:ltä Posiolla ja Attendo Oy:ltä Ranuan ja Sallan alueella. Ostopalveluna hankitaan noin 3,5 miljoonaa ateriaa vuodessa.

Ajantasaiset ruokalistat

Oiva-raportit

Oivasta löydät yritysten elintarvikevalvonnan tulokset Lapin hyvinvointialueen toimipisteistä.

Oiva – Elintarvikevalvonnan tarkastustietojen julkistamisjärjestelmä