Ruokapalvelut
Ruokapalvelut
Hyvinvointialueen ruokapalveluiden oma vastuuyksikkö valmistaa sosiaali- ja terveyspuolen ateriat tukipalveluina Rovaniemen, Tornion, Kittilän ja Kemijärven alueella.
Ateriat valmistetaan mm. terveyskeskuksien vuodeosastoille, sairaaloihin, palvelukoteihin, ryhmäkotiyksiköihin, henkilöstölle sekä asumisyksiköihin. Lisäksi tarjotaan kotiateriapalveluita.
Ruokapalveluilla on henkilökuntaa noin 90 ja aterioita valmistetaan aamupalasta iltapalaan jokaisena viikon päivänä. Aterioita valmistetaan vuodessa noin 1,3 miljoonaa annosta ja lisäksi yksiköihin myydään välitystuotteina elintarvikkeita.
Lapin keskussairaalassa asiakkaita palvelee kahvio Kaarnikka.
Ostopalvelut ruokapalveluissa
Hyvinvointialue ostaa ateriapalveluita kunnilta, Inhouse yhtiöiltä:
- Pellon Serviisi Oy
- Pohjois-Lapin Ruoka Oy
- Meri-Lapin Ateriapalvelut Oy:ltä
Lisäksi ateriapalveluita ostetaan yksityisiltä yrityksiltä Compass-Group Oy ja Attendo Oy:ltä Sallan, Ranuan ja Posion alueella. Ostopalveluna ostetaan n 3,5 miljoonaa ateriaa vuodessa.
Oiva-raportit
Oivasta löydät yritysten elintarvikevalvonnan tulokset Lapin hyvinvointialueen toimipisteistä.