Navigation Menu

Ohjeita päiväkirurgisille lapsipotilaille ja heidän vanhemmilleen

Ohjeita päiväkirurgisille lapsipotilaille ja heidän vanhemmilleen.

Ohjeita päiväkirurgisille lapsipotilaille ja heidän vanhemmilleen

Kertokaa lapsellenne sairaalaan tulosta etukäteen. Tärkeää on, että kerrotte rehellisesti lapselle hoitamisesta ja leikkauksesta. Jos ette tiedä jotain, luvatkaa hänelle selvittää asia yhdessä tullessanne sairaalaan.

Jos lapsellanne on yskää, nuhaa, kuumetta tai leikkausalueen iholla on ongelmia (ihottumaa tms.) voidaan toimenpidettä joutua siirtämään. Tällaisissa tapauksissa ottakaa mahdollisimman pian yhteyttä silmäpäiväkirurgiaan puh. 016 328 4902

Kun olette tulossa toimenpiteeseen sovitusti toimenpidepäivän aamuna soittakaa lapsenne paino ja tiedot allergioista osastollemme kaksi päivää aikaisemmin. 016 328 3900

Toimenpidettä edeltävänä iltana lapsen tulee peseytyä huolellisesti, myös hiukset. Vaihda puhtaat alusvaatteet ja huomioi vaatteiden väljyys mahdollisten siteiden vuoksi.

RAVINNOTTA Ennen nukutusta (anestesiaa) lapsen tulee olla syömättä ja juomatta. Edellisenä iltana lapsi saa syödä ja juoda normaalisti, ellei erityisen toimenpiteen vuoksi toisin sovita.

Ravinnotta oloajat:

  • 6 tuntia syömättä ( yli 12 kk )
  • 4 tuntia syömättä ( alle 12 kk )
  • 2 tuntia juomatta kirkkaita nesteitä

Kirkas neste = vesi,kahvi,tee,läpinäkyvä mehu. Lehmänmaito, rintamaito ja äidinmaidonkorvike katsotaan kiinteäksi ruuaksi. Mikäli lapsella on säännöllinen lääkitys, sen voi ottaa pienen vesimäärän kera. Astmasuihkeet otetaan normaalisti. Ottakaa suihkeet ja laitteet mukaan sairaalaan, myös tarvittaessa otettavat lääkkeet.

Aamulla ilmoittetuna aikana tulette suoraan silmäpäiväkirurgian yksikköön (1. kerros). Silmälääkärin tarkastuksen jälkeen teidät ohjataan lastenosastolle.

Lapsen vanhemmat voivat osallistua hoitoon osastolla koko päivän. Osastomme sairaanhoitaja antaa kotihoito-ohjeet, matkakorvaustodistuksen, mahdollisen jälkitarkastusajan ym. ja luvan poistua osastolta. Kotona lapsi on toipilas toimenpidepäivän ja yön, joten hän tarvitsee aikuisen ihmisen tällöin seuraksi. Huolehtikaa, että lapsi malttaa levätä tai ainakin leikkiä sisällä. Varatkaa kotiinne kipulääkettä esim. Panadol, Burana, Ketorin.

Vanhempien mahdollisuudesta ruokailla sairaalan henkilökunnan ruokasalissa voitte tiedustella osaston henkilökunnalta. Sairaalamme kahvio on avoinna arkisin klo 8-18.