Alueellinen sijais- ja tukiperhetyöntekijä (Kemi, Keminmaa, Simo, Tervola, Tornio, Ylitornio)
Saat yhteyden sijais- ja tukiperhetyöntekijään. Palvelu on yhteinen Kemin, Keminmaan, Simon, Tervolan, Tornion ja Ylitornion asiakkaille.
Perhehoito on tarkoitettu lastensuojelun piirissä olevalle lapselle tai nuorelle, joka ei voi asua vanhempiensa tai huoltajansa kanssa. Lapsi voidaan sijoittaa sijaisperheeseen tai ammatilliseen perhekotiin.
Perhehoidon tavoitteena on tarjota lapselle vakaa ja turvallinen kasvuympäristö, jossa lapsi voi muodostaa läheisiä ihmissuhteita ja oppia arjen taitoja. Jokaiselle lapselle haetaan juuri hänelle sopiva sijaisperhe, joka sitoutuu huolehtimaan lapsesta. Perhehoidon tukena toimii sosiaalityöntekijä.
Perhesijoituksen aikana lapsi käy yleensä koulua tavalliseen tapaan. Lapsella on oikeus pitää yhteyttä vanhempiinsa tai muihin hänelle läheisiin ihmisiin sijoituksen aikana. Oikeutta voidaan rajoittaa vain, jos se vaarantaisi sijoituksen tarkoituksen toteutumisen tai olisi muuten haitallista lapselle.
Perhehoito voi olla osa-aikaista tai ympärivuorokautista ja sen kesto voi vaihdella lapsen ja hänen syntymäperheensä tilanteen mukaan.
Valitse paikkakunta ja saat näkyviin yhteystiedot, sähköiset palvelut ja muut palveluun liittyvät tiedot.
Valitse paikkakunta
Valittuna: Kaikki
Saat yhteyden sijais- ja tukiperhetyöntekijään. Palvelu on yhteinen Kemin, Keminmaan, Simon, Tervolan, Tornion ja Ylitornion asiakkaille.
Saat yhteyden perheiden palvelujen sosiaalityöntekijään puhelimitse arkipäivisin.
Saat yhteyden lastensuojelun sosiaalityöntekijöihin puhelimitse arkipäivisin.
Saat yhteyden lastensuojelun sosiaalityöntekijään puhelimitse arkipäivisin.
Voit ottaa yhteyttä palveluohjaukseen esimerkiksi sosiaaliturvaan ja sosiaalipalveluihin liittyvissä asioissa. Jos sinulla ei ole tiedossa asiaa hoitavaa työntekijää, ota ensimmäisenä yhteyttä palveluohjaukseen.
Saat yhteyden lastensuojelun perheohjaajiin puhelimitse.
Lastensuojelun sosiaalityöntekijöihin saat yhteyden puhelimitse arkipäivisin.
Lastensuojelun sosiaalityön, lastenvalvojan, perhetyön ja jälkihuollon palvelut saat sosiaalitoimistosta.
Perhepalveluiden tarkoitus on etsiä yhdessä asiakkaiden ja heidän verkostojensa kanssa keinoja, jotka edistävät asiakkaiden ja heidän perheidensä hyvinvointia ja itsenäistä selviytymistä sekä osallisuutta.
Saat yhteyden lastensuojelun ja perhetyön sosiaaliohjaajaan puhelimitse arkipäivisin.
Saat yhteyden lastensuojelun sosiaalityöntekijään puhelimitse arkipäivisin.
Saat yhteyden perheiden palvelujen sosiaalityöntekijään puhelimitse arkipäivisin.
Ota yhteys sosiaalipäivystykseen kiireellisissä tilanteissa. Sosiaalipäivystys on avoinna joka päivä ympäri vuorokauden.
Lapin sosiaalipäivystys palvelee koko Lapin alueella.
Avoinna ympäri vuorokauden.
Saat yhteyden lastensuojelun palvelupäällikköön puhelimitse arkipäivisin. Palvelupäällikkö toimii Kemijärven, Pelkosenniemen, Sallan, Savukosken ja Sodankylän alueilla.
Saat yhteyden lastensuojelun sosiaalityöntekijään puhelimitse arkipäivisin.
Ota yhteyttä Oima-tiimiin perhe- ja omaishoitajien sekä henkilökohtaisten avustajien palkkioihin liittyvissä asioissa. Oima-tiimi palvelee koko Lapin hyvinvointialueella.
Voit lähettää myös sähköpostia osoitteeseen oima@lapha.fi.
Saat yhteyden erityisryhmien palveluvastaavaan. Erityisryhmien palveluvastaava neuvoo sinua työ- ja päivätoiminnan ja palveluasumisen asioissa.
Saat yhteyden sosiaalityöntekijään puhelimitse arkipäivisin.
Saat yhteyden lastensuojelun palvelupäällikköön puhelimitse arkipäivisin.
Lastensuojelun sijaishuoltoa koskevissa asioissa ota yhteys johtavaan sosiaalityöntekijään puhelimitse arkipäivisin.
Saat yhteyden lastensuojelun perhehoidon ohjaajiin puhelimitse.
Puhelinasiointi arkipäivisin. Puhelusta ei veloiteta erillisiä palvelumaksuja. Käytössä on takaisinsoittojärjestelmä.
Sosiaalityöntekijältä saat apua aikuissosiaalityöhön, lastensuojeluun sekä lapsiperheiden palveluihin liittyen.
Sosiaalityöntekijän tavoitat puhelimitse. Tapaamiset ajanvarauksella.
Saat yhteyden sosiaalityöntekijään puhelimitse arkipäivisin.
Saat yhteyden perheiden sosiaalipalvelujen työntekijöihin puhelimitse arkipäivisin.
Lastensuojelun sosiaalityöntekijät auttavat lasta ja perhettä, kun lapsen asiat eivät ole hyvin. Tavoitat sosiaalityöntekijät puhelimitse arkipäivisin.
Perhekeskuksen neuvonta ja palveluohjaus auttavat löytämään tarvitsemasi palvelun. Saat meiltä apua, kun tarvitset neuvoa ja tukea arjen pulmatilanteissa. Neuvonnassa teemme alustavan arvioinnin. Samalla katsomme, onko tarvetta asiakkuuteen. Yhteistyöllä etsimme ja räätälöimme sopivat ja oikea-aikaiset palvelut.
Saat yhteyden sosiaalityöntekijöihin puhelimitse arkipäivisin.
Lastensuojelun sosiaalityöntekijä auttaa silloin, kun tarvitset ohjausta ja neuvontaa lasta ja/tai perhettä koskevissa asioissa. Voit kysyä lisätietoa puhelimitse lastensuojelun palveluista.
Saat yhteyden perheiden palvelujen sosiaalityöntekijään puhelimitse arkipäivisin.
Sosiaalityöntekijöiltä saat puhelimitse ohjausta ja neuvontaa sosiaalipalveluihin sekä sosiaalisiin ongelmiin liittyvissä asioissa.
Enontekiön sosiaalipalvelujen toimisto sijaitsee kunnanviraston tiloissa Hetassa. Voit sopia tapaamisen etukäteen soittamalla sosiaalityöntekijöille.
Kunnanvirasto, 1. kerros
Ounastie 165 99400 ENONTEKIÖ
Hallinto-, sivistys- ja tekninen osasto, infopiste ja kokoustilat.
1 kerros: Kunnan puhelinvaihde, asiakaspalvelu/neuvonta, virallinen ilmoitustaulu ja kopiointipalvelut
Hallinto-osasto, 2. kerros: Arkisto
Sivistysosasto, 2. kerros: Sivistystoimen hallinto, varhaiskasvatus, kansalaisopisto, kulttuuritoimi, liikuntatoimi, nuorisotoimi.
Tekninen osasto, 2. kerros: Rakennusvalvonta, kaavoitus, maastomittaus- ja maanrakennuspalvelut.
Lapin hyvinvointialue, 1. kerros: Sosiaalitoimen, mielenterveys- ja perhepalvelu
Rikosuhripäivystys, 1.kerros.
Piiskuntie 2 99800 IVALO
Sosiaalitoimisto sijaitsee Inarin kunnanviraston 1. kerroksessa.
Piiskuntie 2 99800 IVALO
Kemin sosiaalitoimisto sijaitsee kaupungin keskustassa lähellä kaupungintaloa.
Sosiaalitoimistosta saat seuraavat palvelut: aikuissosiaalityö, perhesosiaalityö, lastensuojelu, jälkihuolto, lastenvalvoja, talousneuvonta ja sosiaalinen luototus sekä pakolaistyö.
Keskuspuistokatu 30 94100 KEMI
Posion perusturvatoimistosta saat sosiaalipalveluita. Perusturvan toimistossa työskentelevät palvelujohtaja, sosiaalityöntekijät, perusturvan toimistosihteerit sekä kuntouttavan työtoiminnan ohjaaja (paikalla perjantaisin).
Sairaalantie 2 B 97900 POSIO
Sosiaalitoimiston palvelupisteessä sinua palvelevat toimistosihteerit, sosiaaliohjaaja ja sosiaalityöntekijät. Saat ohjausta ja neuvontaa sosiaalipalveluista sosiaalitoimiston työntekijöiltä.
Sairaalatie 4 B 97700 RANUA
Sosiaalipalvelukeskus palvelee sosiaalipalveluihin liittyvissä asioissa. Sosiaalipalvelukeskus sijaitsee kaupungin keskustassa.
Rovakatu 1 96100 ROVANIEMI
Sallan sosiaali- ja terveyskeskuksesta saat perusterveydenhuollon palvelut.
Jungintie 3 98900 SALLA
Saat meiltä apua erilaisissa elämäntilanteissa – olet sitten perheellinen tai yksin asuva, lapsi, nuori, työikäinen tai ikäihminen.
Perhekeskuksen sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijöinä toimimme tiiviissä yhteistyössä kanssasi ja keskenämme. Tavoitteenamme on, että saat apua ja tukea nopeasti ja joustavasti. Teemme yhteistyötä järjestöjen ja seurakuntien, kunnan hyvinvointia ja terveyttä edistävän työn, kunnan eri toimialojen ja erikoissairaanhoidon kanssa.
Hyvinvointikeskus Sopukka, 2. kerros
Karistamontie 4 99600 SODANKYLÄ
Sosiaalitoimisto sijaitsee Utsjoen terveyskeskuksen yhteydessä. Sosiaalitoimistosta saat ohjausta ja neuvontaa sosiaalityön palveluista.
Seitatie 1 99980 UTSJOKI
Voit täyttää PDF-hakemuksen joko sähköisesti tai tulostamalla ja täyttämällä sen käsin.
Hakemus ja mahdolliset liitteet palautetaan postitse, postiosoitteet ovat lomakkeella.
Lapsen saamat elatusavut voidaan käyttää perhehoidon, laitoshuollon tai asumispalvelujen kustannuksiin ajalta, kun lapsi saa kyseisiä palveluja.
Lastensuojelulaki
Palkkioiden maksupäivä on toukokuusta 2023 alkaen
Oima-järjestelmässä pääset tarkastelmaan omia tietojasi ja tekemään kirjauksia toukokuusta 2023 alkaen. Lue lisää
Palkkiolaskelmat toimitetaan verkkopankkiin Maventan toimittamana. Jos haluat palkkiolaskelman postitse, ilmoita asiasta sähköpostitse oima@lapha.fi.
17.9.2024
Tukiperhe tarjoaa lapselle tasapainoisen ja turvallisen ympäristön yhtenä viikonloppuna kuukaudessa. Ilmoittaudu mukaan 7.10. mennessä.
Lapin hyvinvointialue aloittaa valmennuksen perheille tukiperheenä toimimisesta. Ennakkovalmennus järjestetään Rovaniemellä ja edellyttää läsnäoloä.
Tukiperheeksi alkava perhe voi olla lapsiperhe, lapseton pariskunta tai yksinasuva, jolla on aikaa, kiinnostusta ja voimavaroja huolehtia lapsesta. Tukiperhe tarjoaa lapselle tasapainoisen ja turvallisen ympäristön yhtenä viikonloppuna kuukaudessa turvallisten aikuisten kanssa.
Tukiperheille maksetaan hoitopalkkio ja kulukorvaus. Valmennukseen osallistuminen ei ole vielä sitoumus tukiperheeksi ryhtymisestä, vaan asiaa voi pohtia vielä valmennuksen aikana.
22.10., 29.10. ja 5.11. klo 17–19. Tämän lisäksi käymme perheissä kotikäynnillä.
Lisätietoa:
perhehoidon ohjaaja Laura Fränti
Tukiperhe tarjoaa lapselle tasapainoisen ja turvallisen ympäristön yhtenä viikonloppuna kuukaudessa. Ilmoittaudu mukaan 7.10. mennessä.
16.9.2024
Lapin hyvinvointialue aloittaa lokakuussa Rovaniemellä ennakkovalmennuksen sijaisvanhemmuutta harkitseville perheille. Ilmoittaudu mukaan viimeistään 7.10.
Aloitamme PRIDE-ennakkovalmennuksen sijaisvanhemmuutta harkitseville perheille. Ennakkovalmennus järjestetään Rovaniemellä ja vaatii läsnäoloa.
Sijaisvanhemmuutta harkitseva perhe voi olla lapsiperhe, lapseton pariskunta tai yksinasuva, jolla on aikaa, kiinnostusta ja voimavaroja huolehtia lapsesta. Sijaisperhe antaa lapselle tasapainoisen ja turvallisen kodin.
Perheessä tulee olla tilaa ja aikaa lapselle sekä valmiutta vastata lapsen tarpeisiin. Perheenjäsenten oman elämän ja ihmissuhteiden pitää olla kunnossa.
Sijaisvanhemmilta odotetaan kykyä hyväksyä erilaisuutta ja valmiutta yhteistyöhön lapselle tärkeiden henkilöiden, sosiaalityöntekijöiden sekä muiden lasta hoitavien tahojen kanssa.
Sijaisperheille maksetaan perhehoidon toimeksiantosopimuksen mukaisesti hoitopalkkiota sekä kulukorvausta.
Ennakkovalmennukseen osallistuminen ei ole vielä sitoumus perhehoitajaksi ryhtymisestä. Valmennuksen aikana saa tietoa perhehoidosta, perhehoitajan tehtävistä sekä vastuista.
Lopullinen valmistuminen muodostuu kouluttajien ja perheen yhteisestä arviosta.
Lisätietoja ja ilmoittautuminen valmennukseen maanantaihin 7.10.2024 mennessä.
Lapin hyvinvointialue aloittaa lokakuussa Rovaniemellä ennakkovalmennuksen sijaisvanhemmuutta harkitseville perheille. Ilmoittaudu mukaan viimeistään 7.10.
6.9.2024
Nyt harjakorkeudessa olevaan yksikköön tulee paikkoja yhteensä 14 lapselle tai nuorelle.
Rakennutamme Rovaniemen Ounasrinteelle uuden sijaishuoltoyksikkö Tiippanan. Lastensuojelun yksikköön tulee kolme osastoa eli kriisi- ja arviointiyksikkö, vaativan hoidon yksikkö ja erityisen huolenpidon yksikkö.
Osastot on tarkoitettu erilaisissa tilanteissa oleville 13–17-vuotiaille lapsille ja nuorille. Paikkoja on yhteensä 14.
Rakennus on nyt harjakorkeudessa, ja saadaan käyttöön kesällä 2025. Tiloihin tulee asukkaiden henkilökohtaiset huoneet sekä erilaisia yhteisiä tiloja ja henkilökunnat tiloja. Lisäksi yksikössä on oma koulunsa, jota yksikköön sijoitetut nuoret voivat tarvittaessa käydä.
Yksikkö on saanut nimensä Ounasrinteen entisestä nimestä Tiippanan perästä. Wikipedian mukaan Tiippanan perä -nimitystä käytettiin 1970-luvun alkupuolille saakka, kunnes Tiippanan suku myi maat Rovaniemen kaupungille.
- Sijaishuoltoyksikölle haluttiin nimi, joka kuvastaa sen sijaintia. Ja koska Lapin hyvinvointialueella on jo toimintayksikkö nimeltään Kiekerö, halusimme tuoda historiaa myös tämän yksikön nimeen, kertoo lastensuojelun palvelupäällikkö Virve Simonen.
Henkilökuntaa aletaan rekrytoida keväällä 2025. Yksikköön tarvitaan työskentelemään erilaisia sosiaali- ja lastensuojelualan osaajia, kuten sosionomeja, sairaanhoitajia ja lähihoitajia sekä puhtaanapidon ja ravitsemuspalvelujen henkilökuntaa.
Lisätietoa:
Virve Simonen, lastensuojelun palvelupäällikkö, 040 634 1342, virve.simonen@lapha.fi
Nyt harjakorkeudessa olevaan yksikköön tulee paikkoja yhteensä 14 lapselle tai nuorelle.