Alueellinen sijais- ja tukiperhetyöntekijä (Kemi, Keminmaa, Simo, Tervola, Tornio, Ylitornio)
Saat yhteyden sijais- ja tukiperhetyöntekijään. Palvelu on yhteinen Kemin, Keminmaan, Simon, Tervolan, Tornion ja Ylitornion asiakkaille.
Jos sinä tai perheesi tarvitsee erityistä tukea arjessa, voit hakea tukihenkilöä tai tukiperhettä. Tukihenkilöiden ja -perheiden tarkoitus on vähentää kuormitusta ja helpottaa arjen sujumista. Tukihenkilöitä ja -perheitä voi tarvita monenlaisissa elämäntilanteissa.
Tukihenkilö on vapaaehtoinen tai ammattilainen, jonka kanssa voit käydä esimerkiksi harrastuksissa ja ulkoilemassa. Tukihenkilö voi myös esimerkiksi auttaa koulutehtävissä, opastaa arjessa ja toimia keskustelukumppanina. Tukihenkilö tulee sinun luoksesi. Yhteydenpidon säännöllisyys ja kesto määrittyvät tarpeidesi mukaan.
Tukiperhe on lapselle nimetty perhe, jossa lapsi käy yökylässä esimeriksi viikonloppuisin tai lomilla. Vierailun aikana lapsi osallistuu tukiperheen normaaliin arkeen. Tukiperheen tarkoitus on antaa vanhemmille hengähdyshetki ja tukea lapsen kasvua ja kehitystä.
Vaʹlljed päiʹǩǩ-kååʹdd da vuäǯǯak vueiʹnnemnalla õhttvuõtt-teâđaid, liâdǥlaž kääzzkõõzzid da jeeʹres kääzzkõʹsse õhttneei teâđaid.
Vaʹlljed päiʹǩǩ-kååʹdd
Vaʹlljuum: Puk
Saat yhteyden sijais- ja tukiperhetyöntekijään. Palvelu on yhteinen Kemin, Keminmaan, Simon, Tervolan, Tornion ja Ylitornion asiakkaille.
Saat yhteyden perheiden palvelujen sosiaalityöntekijään puhelimitse arkipäivisin.
Saat yhteyden perheiden ja työikäisten palvelujen sosiaaliohjaajaan puhelimitse arkipäivisin.
Saat yhteyden perheiden palvelujen sosiaaliohjaajaan puhelimitse arkipäivisin. Sosiaaliohjaaja palvelee myös lastensuojelun jälkihuoltoon liittyvissä asioissa.
Saat yhteyden perheiden palvelujen sosiaalityöntekijään puhelimitse arkipäivisin.
Perheiden palveluiden sosiaaliohjaaja neuvoo sinua perheiden sosiaalipalveluihin liittyvissä asioissa. Saat yhteyden sosiaaliohjaajan puhelimitse arkipäivisin.
Saat yhteyden lastensuojelun perheohjaajiin puhelimitse.
Lastensuojelun sosiaalityöntekijöihin saat yhteyden puhelimitse arkipäivisin.
Lastensuojelun sosiaalityön, lastenvalvojan, perhetyön ja jälkihuollon palvelut saat sosiaalitoimistosta.
Perhepalveluiden tarkoitus on etsiä yhdessä asiakkaiden ja heidän verkostojensa kanssa keinoja, jotka edistävät asiakkaiden ja heidän perheidensä hyvinvointia ja itsenäistä selviytymistä sekä osallisuutta.
Saat yhteyden perhesosiaalityöntekijöihin puhelimitse arkipäivisin.
Saat yhteyden perheiden palvelujen sosiaalityöntekijään puhelimitse arkipäivisin.
Saat yhteyden perheiden palvelujen sosiaaliohjaajaan puhelimitse arkipäivisin.
Saat yhteyden lastensuojelun palvelupäällikköön puhelimitse arkipäivisin. Palvelupäällikkö toimii Kemijärven, Pelkosenniemen, Sallan, Savukosken ja Sodankylän alueilla.
Saat yhteyden perheiden palvelujen sosiaaliohjaajaan puhelimitse arkipäivisin. Sosiaaliohjaaja toimii myös Muonion koulukuraattorina.
Sosiaalityöntekijältä saat apua ja neuvontaa sosiaalipalveluihin liittyvissä asioissa puhelimitse arkipäivisin.
Saat yhteyden perheiden ja työikäisten sosiaalipalvelujen työntekijöihin puhelimitse arkipäivisin. Voit tarvittaessa varata ajan henkilökohtaiseen tapaamiseen.
Saat yhteyden kotihoidon asiakas- ja palveluohjaukseen puhelimitse arkipäivisin.
Saat yhteyden perheiden palvelujen sosiaaliohjaajaan puhelimitse arkipäivisin. Sosiaaliohjaaja toimii myös Pellon koulukuraattorina.
Saat yhteyden perhe- ja vammaispalvelujen sosiaalityöntekijään puhelimitse arkipäivisin.
Ota yhteyttä Oima-tiimiin perhe- ja omaishoitajien sekä henkilökohtaisten avustajien palkkioihin liittyvissä asioissa. Oima-tiimi palvelee koko Lapin hyvinvointialueella.
Voit lähettää myös sähköpostia osoitteeseen oima@lapha.fi.
Saat yhteyden sosiaalityöntekijöihin puhelimitse arkipäivisin.
Sosiaaliohjaaja neuvoo ja ohjaa sosiaalipalveluihin liittyvissä asioissa. Saat yhteyden sosiaaliohjaajaan puhelimitse arkipäivisin.
Saat yhteyden lapsiperheiden sosiaalipalvelujen työntekijöihin puhelimitse arkipäivisin.
Saat yhteyden lapsiperheiden perhetyöntekijä-sosiaaliohjaajaan puhelimitse arkipäivisin.
Lapsiperheiden perhetyöntekijä-sosiaaliohjaajaan voit ottaa yhteyttä lasten, nuoren ja palveluihin liittyen. Lapsiperhetyöntekijä toteuttaa muun muassa perhetyötä ja lastensuojelun perhetyötä. Voit myös varata tapaamisajan.
Saat yhteyden sosiaalityöntekijään puhelimitse arkipäivisin.
Saat yhteyden perheiden sosiaalipalvelujen työntekijöihin puhelimitse arkipäivisin.
Lastensuojelun sosiaalityöntekijät auttavat lasta ja perhettä, kun lapsen asiat eivät ole hyvin. Tavoitat sosiaalityöntekijät puhelimitse arkipäivisin.
Saat yhteyden sosiaalityöntekijöihin puhelimitse arkipäivisin.
Lastensuojelun sosiaalityöntekijä auttaa silloin, kun tarvitset ohjausta ja neuvontaa lasta ja/tai perhettä koskevissa asioissa. Voit kysyä lisätietoa puhelimitse lastensuojelun palveluista.
Saat yhteyden perhesosiaalipalvelujen työntekijöihin puhelimitse arkipäivisin.
Saat yhteyden perheiden palvelujen sosiaalityöntekijään puhelimitse arkipäivisin.
Saat yhteyden sosiaaliohjaajaan puhelimitse arkipäivisin. Sosiaaliohjaaja neuvoo lapsiperheiden ja aikuisten palveluihin sekä toimeentulotukeen liittyvissä asioissa.
Sosiaalityöntekijöiltä saat puhelimitse ohjausta ja neuvontaa sosiaalipalveluihin sekä sosiaalisiin ongelmiin liittyvissä asioissa.
Hallinto-, sivistys- ja tekninen osasto, infopiste ja kokoustilat.
1 kerros: Kunnan puhelinvaihde, asiakaspalvelu/neuvonta, virallinen ilmoitustaulu ja kopiointipalvelut
Hallinto-osasto, 2. kerros: Arkisto
Sivistysosasto, 2. kerros: Sivistystoimen hallinto, varhaiskasvatus, kansalaisopisto, kulttuuritoimi, liikuntatoimi, nuorisotoimi.
Tekninen osasto, 2. kerros: Rakennusvalvonta, kaavoitus, maastomittaus- ja maanrakennuspalvelut.
Lapin hyvinvointialue, 1. kerros: Sosiaalitoimen, mielenterveys- ja perhepalvelu
Rikosuhripäivystys, 1.kerros.
Piiskuntie 2 99800 IVALO
Sosiaalitoimisto sijaitsee Inarin kunnanviraston 1. kerroksessa.
Inarin sosiaalipalvelujen työntekijät ovat tavattavissa vain ajanvarauksella.
Piiskuntie 2 99800 IVALO
Sosiaalitoimistosta saat puhelinpalvelua puhelinaikoina sekä henkilökohtaista palvelua varaamalla ajan etukäteen.
Valtatie 15 99100 KITTILÄ
Sosiaalitoimiston palvelupisteessä sinua palvelevat toimistosihteerit, sosiaaliohjaaja ja sosiaalityöntekijät. Saat ohjausta ja neuvontaa sosiaalipalveluista sosiaalitoimiston työntekijöiltä.
Sairaalatie 4 B 97700 RANUA
Sallan sosiaali- ja terveyskeskuksesta saat perusterveydenhuollon palvelut.
Jungintie 3 98900 SALLA
Vuäǯǯak meeʹst vieʹǩǩ jeeʹresnallšem jieʹllemvueʹjjin – huõlkani tõʹst, lij-a tuʹst piâr avi leäk-a õhttu jälsteei, päärnaž, nuõrr, tuâjjâkksaž leʹbe âkksaž ooumaž.
Piârkõõskõõzz sosiaal- da tiõrvâsvuõđhuâl tuâjjliʹžžen toiʹmmjep õhttsažtuâjast tuin da kõskkneen. Mij täävtõs lij, što vuäǯǯak vieʹǩǩ da tueʹrj jåʹttlânji da njueʹbǯlânji. Tuejjeep õhttsažtuâj organisaatioivuiʹm da seäʹbrrkååʹddivuiʹm, kååʹdd pueʹrrvââjjam da tiõrvâsvuõđ ouddneei tuâjain, kååʹdd jeeʹres tåimmsueʹrjivuiʹm da spesiaalpuõccihååidain.
Hyvinvointikeskus Sopukka, 2. kerros
Karistamontie 4 99600 SODANKYLÄ
Voit täyttää PDF-hakemuksen joko sähköisesti tai tulostamalla ja täyttämällä sen käsin.
Hakemus ja mahdolliset liitteet palautetaan postitse, postiosoitteet ovat lomakkeella.
Jeärbuž staan taarbšeei päärnaž da suu piârrja vueiʹtte riâššâd tuärjjoummu leʹbe -piârri. Tuäʹrjjoummu vuäǯǯmõš ij oudldâstt päärnaisueʹjjeem ääʹššlažvuõđ.
Tuärjjooumaž de tuärjjpiârtåimmʼmõš räʹjje päärna da piârri jiijjâs taarbi mieʹldd. Tuärjjooumaž teivv päärna õhttsa tuejjeem leʹbe staarjõõzz pääiʹǩ kueiʹt čiâss ääiʹj neäʹttlest leʹbe kueiʹt neäʹttel kõõski. Tuärjjipiârtåimmʼmõõžžâst päärnaž vieʹttai tuärjjipiârri åʹrnn ouddmiârkkân õõut neäʹttel-loopp määnpââʹjest.
Tuärjjooumže leʹbe -piârrja mäʹhsse tuâjast kuulkoʹrvvõõzz da pääʹlǩ. Tuõjju vuäǯǯ škooultõõzz. Tuärjjoummu da -piârri jeânttaåårramõõlǥtemvuõtt juâtkkai še tuâj puuttâm mâʹŋŋlest.
Oletko kiinnostunut tukiperhetoiminnasta?
Lisätietoja:
perhehoito.kaakkoinen@lapha.fi
Oletko kiinnostunut sijaisperhetoiminnasta?
Lisätietoja:
9.10.2024
Etäkriisityö puhelimitse tai videoyhteydellä tarjoaa ei kiireellistä tai akuutin kriisin jälkeistä matalan kynnyksen keskusteluapua. Tämä täydentää hyvinvointialueen lakisääteisiä palveluita kaupunkikeskittymien ulkopuolella.
Varhainen tuki ehkäisee kielteisten elämäntapahtumien laukaisemien reaktioiden kehittymistä terveydenhuollon palveluja vaativiksi täydentäen mielenterveyden edistämisen palveluita. Itsetuhoiset ajatukset ovat myös yleisiä kriisien keskellä ja itsemurhien ehkäisytyö on osa kaikkia työmuotoja.
Etäkriisityötä tehdään samoista järjestölähtöisen kriisiauttamisen lähtökohdista kuin muussakin kriisikeskustyössä. Maksuttomuus, mahdollisuus asioida anonyymina, lyhytkestoisuus sekä asiakkaan voimavarojen ja selviytymiskeinojen vahvistaminen ovat etäkriisityönkin keskiössä. Etäkriisityöhönkään ei tarvita lähetettä. Asiakkuuteen hakeutumiseen riittää oma kokemus siitä, etteivät omat voimat riitä yllättävässä tai kuormittavassa tilanteessa. Etäkriisityö auttaa elämän haastavissa tilanteissa koko Lapin hyvinvointialueen asiakkaita.
Etäkriisityöntekijä Suvi Ylitoloselle voi varata etävastaanottoajan numerosta 040 511 7929 (ma-pe klo 8–14 ), Kriisikeskuksen ajanvarausnumerosta 040 553 7508 tai verkkoajanvarauksesta
Ensimmäinen aika pyritään saamaan kahden viikon kuluessa. Kriisityöntekijä soittaa varattuna aikana tai lähettää linkin etukäteen videotapaamiseen.
Lapin hyvinvointialue on myöntänyt Lapin ensi- ja turvakoti ry:n Kriisikeskukselle kumppanuusavustuksen etäkriisityön toteuttamiseen. Uusi työntekijäresurssi mahdollistaa paremmin koko hyvinvointialueen asiakkaiden auttamisen sekä yhteistyön muiden toimijoiden kanssa.
Etäkriisityö puhelimitse tai videoyhteydellä tarjoaa ei kiireellistä tai akuutin kriisin jälkeistä matalan kynnyksen keskusteluapua. Tämä täydentää hyvinvointialueen lakisääteisiä palveluita kaupunkikeskittymien ulkopuolella.
16.9.2024
Lapin hyvinvointialue aloittaa lokakuussa Rovaniemellä ennakkovalmennuksen sijaisvanhemmuutta harkitseville perheille. Ilmoittaudu mukaan viimeistään 7.10.
Aloitamme PRIDE-ennakkovalmennuksen sijaisvanhemmuutta harkitseville perheille. Ennakkovalmennus järjestetään Rovaniemellä ja vaatii läsnäoloa.
Sijaisvanhemmuutta harkitseva perhe voi olla lapsiperhe, lapseton pariskunta tai yksinasuva, jolla on aikaa, kiinnostusta ja voimavaroja huolehtia lapsesta. Sijaisperhe antaa lapselle tasapainoisen ja turvallisen kodin.
Perheessä tulee olla tilaa ja aikaa lapselle sekä valmiutta vastata lapsen tarpeisiin. Perheenjäsenten oman elämän ja ihmissuhteiden pitää olla kunnossa.
Sijaisvanhemmilta odotetaan kykyä hyväksyä erilaisuutta ja valmiutta yhteistyöhön lapselle tärkeiden henkilöiden, sosiaalityöntekijöiden sekä muiden lasta hoitavien tahojen kanssa.
Sijaisperheille maksetaan perhehoidon toimeksiantosopimuksen mukaisesti hoitopalkkiota sekä kulukorvausta.
Ennakkovalmennukseen osallistuminen ei ole vielä sitoumus perhehoitajaksi ryhtymisestä. Valmennuksen aikana saa tietoa perhehoidosta, perhehoitajan tehtävistä sekä vastuista.
Lopullinen valmistuminen muodostuu kouluttajien ja perheen yhteisestä arviosta.
Lisätietoja ja ilmoittautuminen valmennukseen maanantaihin 7.10.2024 mennessä.
Lapin hyvinvointialue aloittaa lokakuussa Rovaniemellä ennakkovalmennuksen sijaisvanhemmuutta harkitseville perheille. Ilmoittaudu mukaan viimeistään 7.10.
3.9.2024
Tukiperhe- ja tukihenkilövalmennukset alkavat lokakuussa 2024. Ilmoittaudu mukaan!
Tukiperhe tarjoaa lapselle tasapainoisen ja turvallisen kodin, jossa lapsi käy noin kerran kuukaudessa. Tukiperheellä tulee olla tilaa ja aikaa lapselle sekä valmiutta vastata lapsen tarpeisiin.
Tukiperheeksi voi alkaa lapsiperhe, lapseton pariskunta tai yksin asuva henkilö, jolla on aikaa, kiinnostusta ja voimavaroja huolehtia lapsesta.
Tukihenkilö tarjoaa lapselle turvallisen aikuisen aikaa ja mielekästä yhdessäoloa noin pari tuntia viikossa.
Tukiperhe- ja tukihenkilövalmennukset alkavat lokakuussa 2024. Ilmoittaudu mukaan!