Navigointivalikko

Navigointivalikko

Hermojuuripuudutus

Hermojuuripuudutus

Hermojuuripuudutus

Teille on varattu aika hermojuuripuudutukseen. Toimenpiteen tarkoituksena on ruiskuttaa selkärangan hermojuurikanavaan lääkeinjektio, jonka tarkoituksena on lievittää kokemaanne kipua. Tutkimuksessa käytetään röntgensäteilyä.

Tutkimukseen valmistautuminen

Olkaa hyvä ja ottakaa yhteyttä tutkimusajan antaneeseen yksikköön mahdollisimman pian, jos Teillä on puudutusaine-, varjoaine- tai jodiyliherkkyys tai olette raskaana. Tutkimusta varten Teiltä otetaan verikoe joko LKS:ssa tai omassa terveyskeskuksessanne. Tästä saatte tiedon ajanvarauskirjeen mukana. Teidän tulee olla ravinnotta tutkimuspäivän aamusta lähtien. Tarvittavat lääkkeet voitte ottaa pienen vesimäärän kanssa. Teidän tulisi käyttää julkisia kulkuneuvoja tai teillä tulisi olla kuljettaja koska alaraajoissa voi esiintyä ohimenevää tunnottomuutta useankin tunnin ajan toimenpiteen jälkeen.

Tutkimuksen suorittaminen

Röntgenhoitajat valmistelevat Teidät tutkimukseen, avustavat röntgenlääkäriä ja seuraavat vointianne koko toimenpiteen ajan. Valmistelu mukaan lukien tutkimus kestää ½-1 tuntia. Toimenpide tehdään paikallispuudutuksessa. Läpivalaisuohjauksessa neula viedään haluttuun hermojuurikanavaan ja paikka varmistetaan varjoaineinjektiolla, minkä jälkeen laitetaan lääkeinjektio hermojuurikanavaan.

Tutkimuksen jälkeen huomioitavaa

Alaraaja saattaa tuntua toimenpiteen jälkeen voimattomalta, joten tutkimuksen jälkeen saatte nousta varovasti ylös ja siirrytte pyörätuoli- /sänkykuljetuksella potilashotelliin jälkiseurantaan. Kotiin pääsette kun alaraajan tunto on palautunut (yleensä ½-2 tuntia). Pistokohdan kastelua ja rasitusta tulee välttää toimenpidepäivän ajan.