Navigointivalikko

Navigointivalikko

Navigointivalikko

Asumisen palvelut

Navigointivalikko

Kolpeneen asumisen palvelut

Kolpeneen asumisen palvelut

Kolpeneen palvelukeskus tarjoaa asumisen palveluja kehitysvammaisille ja autisminkirjon henkilöille.

Voit saada ohjausta ja valmennusta omaan asuntoon yksilöllisen suunnitelman mukaisesti. Asuntoryhmät ja ryhmäasunnot sijaitsevat Rovaniemellä, Sodankylässä ja Kittilässä. Asuntomme ovat esteettömiä ja sijaitsevat palvelujen läheisyydessä. Asuntoryhmäasuminen mahdollistaa vaikeavammaiselle sekä paljon tukea tarvitsevalle asumisen omassa asunnossa. Saat palvelut kotiin yksilöllisen suunnitelman mukaisesti ja henkilökunta on tarvittaessa paikalla vuorokauden ympäri.

Tarjoamme myös muuttovalmennusta. Muuttovalmennuksella pyritään valmistamaan kehitysvammaista ja hänen läheisiään tulevaan elämänmuutokseen. Valmennus toteutetaan yksilöllisen muuttosuunnitelman mukaan. Muuttovalmennuksen avulla mahdollistetaan muutto uuteen kotiin mahdollisimman onnistuneesti.

Toteutamme asumisen palveluja myös lyhytaikaisina palveluina asiakkaan elämäntilanteen mukaan.

Kenelle ja millä ehdoin

Asumisen palveluja järjestetään autisminkirjon asiakkaille, kehitysvammaisille sekä moni- ja liikuntavammaisille nuorille ja ikääntyville asiakkaille.

Toimi näin

Asumisen palveluja varten tarvitset päätöksen hoidon antamisesta ja maksusitoumuksen. Sopivan palvelumuodon arviointia sekä palveluihin hakeutumista varten ota yhteyttä kotikuntasi vammaispalveluista tai lääkinnällisestä kuntoutuksesta vastaavaan henkilöön.

Lisätietoja Kolpeneen asumisen palveluista saat myös asumisen palvelujen palvelupäälliköltä.

Sosiaalityöntekijöiden neuvonta ja asiointi (Kolpene)

Palvelussa vastaamme Kolpeneen palveluihin, mm. autismikursseihin, tutkimus- ja kuntoutusjaksoihin, kuntoutusneuvoloihin, asumispalveluihin sekä laitoshoitoon liittyviin asioihin. Vastaajina toimivat Kolpeneen sosiaalityöntekijät. Neuvonta on henkilökohtaista.

Palvelu vaatii tunnistautumisen, jotta voimme varmistua henkilöllisyydestäsi. Palvelun kautta voi lähettää viestejä ja kysymyksiä, myös liitteiden lähettäminen on turvallista. Lähetetyt viestit sekä niihin saapuneet vastaukset tallentuvat omalle asiointitilillesi Omavirtuun.

Käytön tuki

Normaalit aukioloajat

Avoinna ympäri vuorokauden.

Kolpeneen tuki- ja osaamiskeskus

Kolpeneen tuki- ja osaamiskeskus tuottaa asumisen, vaativan erityisen tuen ja päiväaikaisen toiminnan palveluja sekä vammais- ja asiantuntijapalveluja.

Normaalit aukioloajat

  • Maanantai - Perjantai 08:00 - 16:00

Kolpeneen asumisen palvelujen palvelupäällikkö

Asumisen palvelujen palvelupäällikköön saat yhteyden puhelimitse arkipäivisin.

  • Asumisen palvelujen palvelupäällikkö

Normaalit aukioloajat

  • Maanantai - Perjantai 08:00 - 16:00

Kolpeneen Koivuojankadun asumisyksikkö

Saat yhteyden Koivuojankadun asumisyksikköön puhelimitse.

Asumisyksikkö tarjoaa yksilöllistä, tehostettua ja tuettua palveluasumista monitarpeisille, vaikeavammaisille ja liikuntaesteisille henkilöille, jotka tarvitsevat apua ja tukea kaikissa päivittäisissä toiminnoissaan ympäri vuorokauden.

Kolpeneen Tunturi-Lapin asumisyksikkö

Saat yhteyden Tunturi-Lapin asumisyksikköön puhelimitse.

Asumisyksikkö koostuu Hirvastien ryhmäasumisen ja Petäjätien rivitalojen asuntoryhmistä.

Kolpeneen asumisyksikkö Komppi

Saat yhteyden asumisyksikkö Komppiin puhelimitse.

Asumisyksikkö Komppi tarjoaa tehostettua palveluasumista kehitysvammaisille ja autismin kirjon henkilöille, joilla on toimintakyvyn heikentymistä vamman, mielenterveyden tai muun syyn vuoksi.

Kolpeneen asumisyksikkö Hangaspisto

Saat yhteyden asumisyksikkö Hangaspistoon puhelimitse.

Hangaspisto tarjoaa tehostettua asumispalvelua erityistä tukea tarvitseville nuorille ja aikuisille. Hangaspistossa on kaksi erillistä asuntoryhmää sekä rivitalo ryhmäasumiseen.

Kolpeneen asumisyksikkö Tempo

Saat yhteyden asumisyksikkö Tempoon puhelimitse.

Tempo tarjoaa tehostettua asumispalvelua, jossa henkilökunta on paikalla ympäri vuorokauden.

Kolpeneen asumisyksikkö Soolo

Saat yhteyden asumisyksikkö Sooloon puhelimitse.

Asuntoryhmä Soolo tarjoaa tehostettua asumispalvelua, jossa henkilökunta on saatavilla ympäri vuorokauden.

Kolpeneen asumisyksikkö Kipinä

Saat yhteyden asumisyksikkö Kipinään puhelimitse.

Asumisyksikkö Kipinä tarjoaa tehostettua ja valmentavaa asumispalvelua aikuisille erityistä tukea tarvitseville henkilöille.

Kolpeneen asumisyksikkö Rasti

Saat yhteyden asumisyksikkö Rastiin puhelimitse.

Asumisyksikkö Rasti tarjoaa tehostettua ja valmentavaa asumispalvelua erityistä tukea tarvitseville henkilöille.

Kolpeneen asumisyksikkö Aisakello

Saat yhteyden asumisyksikkö Aisakelloon puhelimitse.

Asumisyksikkö Aisakello tarjoaa tehostettua palveluasumista tai valmentavaa asumista nuorille, aikuisille ja ikääntyville, jotka tarvitsevat paljon tukea selviytyäkseen päivittäisistä toiminnoistaan.

Kolpeneen asumisyksikkö Kaarna

Saat yhteyden asumisyksikkö Kaarnaan puhelimitse.

Kaarna tarjoaa tehostettua ja valmentavaa asumispalvelua erityistä tukea tarvitseville henkilöille.

Kolpeneen Tunturi-Lapin asumisyksikkö

Tunturi-Lapin asumisyksikkö Kittilässä tarjoaa yksilöllisesti tuettua, tehostettua asumispalvelua erityistä tukea tarvitseville nuorille, aikuisille ja ikääntyville. Lisäksi tarjoamme tilapäishoitoa lapsille ja nuorille.

Asumisyksikkö koostuu Hirvastien ryhmäasumisen ja Petäjätien rivitalojen asuntoryhmistä. Asunnot ovat kooltaan 25-35m².

Palvelun tuottaa Kolpeneen palvelukeskuksen kuntayhtymä.

Hirvastien ryhmäasunnot

Ryhmäasunnot koostuu kymmenestä asunnosta. Asunnoissa on oma ulko-ovi ja keittiövarustus. Oman asunnon lisäksi käytössä on yhteisiä tiloja oleskeluun ja ruokailuun sekä saunomiseen. Asumisessa korostuvat asukkaan yksilöllisten tarpeiden arviointi ja käytännön tukitoimet.

Petäjätien rivitalot

Asuntoryhmä koostuu kahdesta rivitalosta, joissa on yhteensä kahdeksan esteetöntä ja normaalivarusteista asuntoa. Asunnoissa on oma sisäänkäynti ja terassi. Asumisessa korostuvat asukkaan yksilöllisten tarpeiden arviointi ja käytännön tukitoimet.

Osoite

Petäjätie 3 A-B, 99100 KITTILÄ

Hirvastie 14, 99100 KITTILÄ

Muut yhteystiedot

Puhelin

Kolpeneen Koivuojankadun asumisyksikkö

Asumisyksikkö tarjoaa yksilöllistä, tehostettua ja tuettua palveluasumista monitarpeisille, vaikeavammaisille ja liikuntaesteisille henkilöille, jotka tarvitsevat apua ja tukea kaikissa päivittäisissä toiminnoissaan ympäri vuorokauden.

Rakennuksessa on 14 asuntoa, jotka ovat kooltaan 30,1-31,2 neliömetriä. Kaikissa asunnoissa on kylpyhuone, minikeittiö ja kattonostinjärjestelmä. Asunnoissa on myös oma uloskäynti lasitetulle terassille ja lämmin ulkovarasto. Asuntojen suunnittelussa on huomioitu asukkaiden yksilölliset tarpeet, turvallisuus ja esteettömyys.

Tuemme asukasta löytämään ja käyttämään omia voimavarojaan yksilöllisillä menetelmillä. Tuemme myös itsenäistä selviytymistä ja sosiaalista vuorovaikutusta. Käytämme puhetta tukevia ja korvaavia kommunikaatiomenetelmiä. Asukkaille tärkeät ihmiset ovat aina tervetulleita.

Osoite

Koivuojankatu 6, 96800 ROVANIEMI

Kolpeneen asumisyksikkö Tempo

Asumisyksikkö Tempo tarjoaa tehostettua asumispalvelua, jossa henkilökunta on paikalla ympäri vuorokauden.

Tempo on ryhmäasunto, jossa on viisi asuntoa. Jokaisessa asunnossa on omat wc- ja kylpytilat. Asunnoissa on huomioitu erityisryhmien asumisen laatusuositukset ja muut yksilöllisiä tarpeita tukevat tekijät.

Toiminta perustuu yksilökeskeiseen elämänsuunnitteluun, jossa asiakasta tuetaan löytämään omia voimavarojaan arkielämän toiminnoissa, opinnoissa ja vapaa-ajalla. Nuorelle Tempossa asuminen voi olla jatko-opiskeluun, asumisharjoitteluun tai muuttovalmennukseen liittyvä elämäntilanne.

Osoite

Myllärintie 35, 96400 ROVANIEMI

Kolpeneen asumisyksikkö Komppi

Asumisyksikkö Komppi tarjoaa tehostettua palveluasumista kehitysvammaisille ja autismin kirjon henkilöille, joilla on toimintakyvyn heikentymistä vamman, mielenterveyden tai muun syyn vuoksi. Henkilökunta on paikalla ympäri vuorokauden.

Komppi on ryhmäasunto, jossa on neljä asuntoa. Kaikissa asunnoissa on oma ulko-ovi sekä wc- ja kylpytilat. Osassa asunnoista on myös keittiö tai keittiövaraus. Asunnoissa on huomioitu erityisryhmien asumisen laatusuositukset ja muut yksilöllisiä tarpeita tukevat tekijät.

Osoite

Myllärintie 35, 96400 ROVANIEMI

Kolpeneen asumisyksikkö Hangaspisto

Hangaspisto tarjoaa tehostettua asumispalvelua erityistä tukea tarvitseville nuorille ja aikuisille. Asumisyksikkö tarjoaa myös tukiasumista sekä kotiin annettavaa asumisen ohjausta ja valmennusta. Hangaspistossa on kaksi erillistä asuntoryhmää sekä rivitalo ryhmäasumiseen.

Ryhmäasunto 5A

Ryhmäasunnossa on kaikkiaan viisi 30 neliömetrin kokoista asuntoa. Asunnoissa on oma ulko-ovi, keittiö tai keittiövaraus. Omien tilojen lisäksi asunnoissa on yhteinen olohuone, keittiö ja sauna.

Ryhmäasunto 5B ja 5C

Asuntoryhmät koostuvat erillisistä asunnoista, jotka ovat kooltaan 30 neliömetriä tai 35 neliömetriä. Asunnot ovat esteettömiä ja normaalivarusteisia.

Osoite

Hangaspisto 5, 96400 ROVANIEMI

Kolpeneen asumisyksikkö Rasti

Asumisyksikkö Rasti tarjoaa tehostettua ja valmentavaa asumispalvelua erityistä tukea tarvitseville henkilöille. Henkilökunta on paikalla ympäri vuorokauden.

Rasti on ryhmäasunto, jossa jokaisella asiakkaalla on oma huone. Asiakkaiden käytössä ovat yhteiset oleskelutilat, keittiötilat, sauna ja kodinhoitotilat.

Rastissa työskentelee moniammatillinen työryhmä, johon kuuluu asumisen ohjaajia, toiminnanohjaajia ja sairaanhoitaja. Sairaanhoitaja on yhteinen kahden muun yksikön, Kipinän ja Kaarnan kanssa.

Osoite

Myllärintie 35, 96400 ROVANIEMI

Kolpeneen asumisyksikkö Soolo

Asuntoryhmä Soolo tuottaa tehostettua asumispalvelua, jossa henkilökunta on saatavilla ympäri vuorokauden.

Asuntoryhmässä on neljä esteetöntä ja normaalivarusteista asuntoa, joissa kaikissa on oma sisäänkäynti, wc- ja kylpytilat sekä keittiö. Asunnoissa on huomioitu erityisryhmien asumisen laatusuositukset ja muut yksilöllisiä tarpeita tukevat tekijät.

Asumisessa korostuvat asiakkaan tulevaisuuden ja sosiaalisen elämän suunnittelu. Asumisessa keskitytään myös kommunikoinnin yksilöllisten tarpeiden arviointiin ja käytännön tukitoimiin.

Osoite

Myllärintie 35, 96400 ROVANIEMI

Kolpeneen asumisyksikkö Aisakello

Sodankylässä sijaitseva asumisyksikkö Aisakello tarjoaa tehostettua palveluasumista tai valmentavaa asumista nuorille, aikuisille ja ikääntyville, jotka tarvitsevat paljon tukea selviytyäkseen päivittäisistä toiminnoistaan.

Ryhmäasunto, Aisakellontie 9

Aisakellontie 9 on ryhmäasunto, jossa on yhdeksän asuntoa. Ryhmäasuntojen esteettömät asunnot on suunniteltu monivammaisille ja liikuntaesteisille. Kaikissa asunnoissa on oma uloskäynti sekä oma keittiö tai keittiövaraus. Ryhmäasunnossa on myös yhteinen olohuone, keittiötilat, sauna sekä pyykinhoito.

Asuntoryhmä, Aisakellontie 13

Asuntoryhmässä on kuusi esteetöntä ja normaalivarusteista asuntoa, joissa kaikissa on oma sisäänkäynti. Erillisistä asunnoista koostuvien asuntoryhmien asunnot ovat kooltaan 30-35 neliömetriä.

Osoite

Aisakellontie 9, 99600 SODANKYLÄ

Aisakellontie 13, 99600 SODANKYLÄ

Muut yhteystiedot

Puhelin

Kolpeneen asumisyksikkö Kaarna

Asumisyksikkö Kaarna tarjoaa tehostettua ja valmentavaa asumispalvelua erityistä tukea tarvitseville henkilöille. Henkilökunta on paikalla ympäri vuorokauden.

Kaarna on kahdeksan asiakkaan ryhmäasunto, jossa jokaisella asiakkaalla on oma huone. Huoneisiin kuuluu wc- ja suihkutila. Asiakkaiden käytössä ovat yhteiset oleskelutilat, keittiötilat, sauna ja kodinhoitotilat.

Osoite

Myllärintie 35, 96400 ROVANIEMI

Kolpeneen asumisyksikkö Kipinä

Asumisyksikkö Kipinä tarjoaa tehostettua ja valmentavaa asumispalvelua aikuisille erityistä tukea tarvitseville henkilöille.

Asumisyksikkö Kipinä on neljän huoneen ryhmäasunto. Kipinän yhteydessä on lisäksi kolme erillistä asuntoa. Jokaisella asiakkaalla on käytössä oma wc- ja suihkutila. Asiakkaiden käytössä on yhteinen oleskelutila, keittiötilat, sauna ja kodinhoitotilat.

Kipinässä työskentelee asumisen ohjaajia ja toiminnanohjaaja. Sairaanhoitaja on yhteinen kahden viereisen asumisyksikön kanssa. Henkilökunta on paikalla ympäri vuorokauden.

Osoite

Myllärintie 35, 96400 ROVANIEMI

Ympärivuorokautista palveluasumista tarjoavassa paikassa voi asua, jos

  • hoidon ja huolenpidon tarve on sairauden, ikääntymisen tai vamman takia vuorokaudenajasta riippumatonta
  • hoitoa ja huolenpitoa ei ole mahdollista toteuttaa muuten.

Vammaisille henkilöille ympärivuorokautista palveluasumista voidaan järjestää myös kotiin.

Ympärivuorokautinen palveluasuminen voi olla jatkuvaa tai lyhytaikaista. Siihen kuuluvat hoidon, huolenpidon ja ohjauksen lisäksi asiakkaan toimintakykyä ylläpitävä ja edistävä toiminta, ulkoilu ja liikunta, ateria- ja vaatehuolto, peseytymis- ja siivouspalvelut sekä muut tarvittavat palvelut vuorokaudenajasta riippumatta.

Asiakas voi kalustaa asuntonsa itse. Asiakas maksaa ympärivuorokautisesta palveluasumisesta vuokran sekä kuukausimaksun, joka määritellään asiakkaan tulojen perusteella. Maksu sisältää ympärivuorokautiseen palveluasumiseen kuuluvat palvelut. Asiakas maksaa lisäksi lääkkeensä ja muut kulunsa (esim. hiusten leikkauksen). Ympärivuorokautista palveluasumista tarjoavat julkiset ja yksityiset palveluntuottajat.

Maksut perustuvat sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista annettuun asetukseen.

Asuntoryhmäasumisessa asiakkaalta peritään asukaskohtaiseen sopimukseen perustuva vuokra. Lisäksi ravinnosta peritään ateriakorvaus.

Kolpeneen tuki- ja osaamiskeskus

Kolpeneen tuki- ja osaamiskeskus tuottaa asumisen, vaativan erityisen tuen ja päiväaikaisen toiminnan palveluja sekä vammais- ja asiantuntijapalveluja.

Normaalit aukioloajat

  • Maanantai - Perjantai 08:00 - 16:00

Kolpeneen asumisen palvelujen palvelupäällikkö

Asumisen palvelujen palvelupäällikköön saat yhteyden puhelimitse arkipäivisin.

  • Asumisen palvelujen palvelupäällikkö

Normaalit aukioloajat

  • Maanantai - Perjantai 08:00 - 16:00

Kolpeneen Koivuojankadun asumisyksikkö

Saat yhteyden Koivuojankadun asumisyksikköön puhelimitse.

Asumisyksikkö tarjoaa yksilöllistä, tehostettua ja tuettua palveluasumista monitarpeisille, vaikeavammaisille ja liikuntaesteisille henkilöille, jotka tarvitsevat apua ja tukea kaikissa päivittäisissä toiminnoissaan ympäri vuorokauden.

Kolpeneen Tunturi-Lapin asumisyksikkö

Saat yhteyden Tunturi-Lapin asumisyksikköön puhelimitse.

Asumisyksikkö koostuu Hirvastien ryhmäasumisen ja Petäjätien rivitalojen asuntoryhmistä.

Kolpeneen asumisyksikkö Komppi

Saat yhteyden asumisyksikkö Komppiin puhelimitse.

Asumisyksikkö Komppi tarjoaa tehostettua palveluasumista kehitysvammaisille ja autismin kirjon henkilöille, joilla on toimintakyvyn heikentymistä vamman, mielenterveyden tai muun syyn vuoksi.

Kolpeneen asumisyksikkö Hangaspisto

Saat yhteyden asumisyksikkö Hangaspistoon puhelimitse.

Hangaspisto tarjoaa tehostettua asumispalvelua erityistä tukea tarvitseville nuorille ja aikuisille. Hangaspistossa on kaksi erillistä asuntoryhmää sekä rivitalo ryhmäasumiseen.

Kolpeneen asumisyksikkö Tempo

Saat yhteyden asumisyksikkö Tempoon puhelimitse.

Tempo tarjoaa tehostettua asumispalvelua, jossa henkilökunta on paikalla ympäri vuorokauden.

Kolpeneen asumisyksikkö Soolo

Saat yhteyden asumisyksikkö Sooloon puhelimitse.

Asuntoryhmä Soolo tarjoaa tehostettua asumispalvelua, jossa henkilökunta on saatavilla ympäri vuorokauden.

Kolpeneen asumisyksikkö Kipinä

Saat yhteyden asumisyksikkö Kipinään puhelimitse.

Asumisyksikkö Kipinä tarjoaa tehostettua ja valmentavaa asumispalvelua aikuisille erityistä tukea tarvitseville henkilöille.

Kolpeneen asumisyksikkö Rasti

Saat yhteyden asumisyksikkö Rastiin puhelimitse.

Asumisyksikkö Rasti tarjoaa tehostettua ja valmentavaa asumispalvelua erityistä tukea tarvitseville henkilöille.

Kolpeneen asumisyksikkö Aisakello

Saat yhteyden asumisyksikkö Aisakelloon puhelimitse.

Asumisyksikkö Aisakello tarjoaa tehostettua palveluasumista tai valmentavaa asumista nuorille, aikuisille ja ikääntyville, jotka tarvitsevat paljon tukea selviytyäkseen päivittäisistä toiminnoistaan.

Kolpeneen asumisyksikkö Kaarna

Saat yhteyden asumisyksikkö Kaarnaan puhelimitse.

Kaarna tarjoaa tehostettua ja valmentavaa asumispalvelua erityistä tukea tarvitseville henkilöille.

Kolpeneen asumisen palvelut

h4-ajankohtaista-palvelussa

Ajankohtaista palveluissa

Sisältöjulkaisija