Kolarin toimintakeskus Toimari
Saat yhteyden toimintakeskus Toimariin ja kehitysvammatyön palveluvastaavaan puhelimitse.
- Kehitysvammatyön palveluvastaava
- Puu- ja askarteluverstas
- Tekstiilityö
Vammaisille henkilöille järjestetään päivätoimintaa, joka tukee itsenäistä selviytymistä, edistää ihmissuhteita ja tarjoaa mielekästä tekemistä.
Valitse paikkakunta ja saat näkyviin yhteystiedot, sähköiset palvelut ja muut palveluun liittyvät tiedot.
Valitse paikkakunta:
Saat yhteyden toimintakeskus Toimariin ja kehitysvammatyön palveluvastaavaan puhelimitse.
Vammaispalvelujen palveluohjaaja ja sosiaalityöntekijä opastavat ja tarjoavat tietoa vammaisille tarkoitetuista palveluista.
Saat yhteyden vammaispalvelujen palveluohjaajaan soittamalla. Palveluohjaaja opastaa ja tarjoaa tietoa vammaisille tarkoitetuista palveluista.
Saat yhteyden vammaispalvelujen sosiaalityöntekijöihin puhelimitse arkipäivisin.
Saat yhteyden vammaispalvelujen palveluohjaajaan soittamalla. Palveluohjaaja opastaa ja tarjoaa tietoa vammaisille tarkoitetuista palveluista.
Saat yhteyden päiväkeskus Päivänpaisteen ohjaajiin puhelimitse.
Päiväkeskus Päivänpaiste järjestää päivätoimintaa kehitysvammaisille. Tavoitteena on kehittää kädentaitoja, tukea itsenäistymistä ja aikuisuutta.
Saat yhteyden toimintakeskus Hyrylän työntekijöihin puhelimitse arkipäivisin.
Toimintakeskus Hyrylä Enontekiön Hetassa tarjoaa työ- ja päivätoimintaa kehitysvammaisille, aistivammaisille ja mielenterveyskuntoutujille. Hyrylässä on myös käsityömyymälä, jossa myydään lahjaesineitä ja tekstiilejä.
Saat yhteyden vammaisten päivätoiminta Toukopajaan puhelimitse.
Saat yhteyden Toimintapisteen ohjaajaan puhelimitse arkipäivisin.
Sosiaaliohjaaja neuvoo ja ohjaa sosiaalihuoltolain mukaisiin palveluihin liittyvissä asioissa.
Saat yhteyden toimintakeskuksen työ- ja päivätoiminnan työntekijöihin puhelimitse arkipäivisin.
Toimintakeskus järjestää työ- ja päivätoimintaa kehitysvammaisille henkilöille. Lisäksi "Toimari" järjestää kehitysvammaisten nuorten iltapäivätoimintaa.
Saat yhteyden vammaisten ja ikääntyneiden palvelujen työntekijöihin puhelimitse arkipäivisin.
Saat yhteyden kehitysvammahuollon ohjaajaan puhelimitse arkipäivisin.
Työntekijät kertovat, mitä palveluja on tarjolla, miten niihin hakeudutaan ja mitä niiden käyttö edellyttää. He neuvovat tarvittaessa erilaisten taloudellisten tukien hakemisessa ja yhteensovittamisessa.
Saat yhteyden Leipätehtaan toimintakeskukseen soittamalla arkipäivisin.
Toimintakeskus tarjoaa kehitysvammaisille kuntouttavaa työ- ja harrastetoimintaa, päivätoimintaa sekä kehitysvammaisten koululaisten aamu- ja iltapäivähoitoa.
Saat yhteyden Pellon toimintakeskukseen puhelimitse arkipäivisin.
Toimintakeskus tarjoaa työ- ja päivätoimintaa sekä kuntoutusohjauspalveluja kehitysvammaisille sekä muille erityistä tukea tarvitseville henkilöille.
Saat soittamalla yhteyden kotipalveluauton kuljettajaan. Palveluautokuski jakaa ateriapalvelun ruoat ja vie asiakkaita päivätoimintaan Pirttiin ja Ruuhenrannan kerhohuoneelle. Hän tekee myös tilauksen ateriapalvelusta toimittamiensa ruokien osalta.
Voit soittaa vammaispalvelujen sosiaalityöntekijälle kaikissa vammaisten palveluihin liittyvissä asioissa.
Saat yhteyden päivätoiminta Pääskynpesään puhelimitse arkipäivisin.
Järjestämme Pääskynpesässä kehitysvammaisille suunnattua päivätoimintaa.
Kemin vammaispalvelujen palveluesihenkilön puhelinasiointi
Saat yhteyden työikäisten ja vammaisten palvelujen sosiaaliohjaajaan puhelimitse arkipäivisin. Sosiaaliohjaaja ohjaa ja neuvoo sosiaalipalveluihin liittyvissä asioissa.
Saat yhteyden kehitysvammaohjaajaan puhelimitse arkipäivisin.
Saat yhteyden vammaisten palvelujen työntekijöihin puhelimitse arkipäivisin.
Sodankylä tuottaa vammaisten palvelut myös Pelkosenniemen ja Savukosken alueille.
Perhekeskuksen neuvonta ja palveluohjaus auttavat löytämään tarvitsemasi palvelun. Saat meiltä apua, kun tarvitset neuvoa ja tukea arjen pulmatilanteissa. Neuvonnassa teemme alustavan arvioinnin. Samalla katsomme, onko tarvetta asiakkuuteen. Yhteistyöllä etsimme ja räätälöimme sopivat ja oikea-aikaiset palvelut.
Saat yhteyden erityisryhmien palveluvastaavaan. Erityisryhmien palveluvastaava neuvoo sinua työ- ja päivätoiminnan ja palveluasumisen asioissa.
Vammaissosiaalityön neuvontapuhelimesta saat neuvontaa vammaisten palveluista ja niiden hakemisesta.
Asioiminen vammaissosiaalityön palveluissa tapahtuu aina ajanvarauksella. Neuvontapuhelimen työntekijä on tavoitettavissa arkisin oman työnsä ohella.
Vammaissosiaalityön yksikön sosiaalityöntekijät ovat tavoitettavissa arkisin puhelintunnilla. Sosiaalityöntekijöiden puhelintunti on tarkoitettu jo asiakkuudessa oleville asiakkaille. Uusia asiakkaita ohjataan soittamaan vammaissosiaalityön ja ohjauksen neuvontapuhelimeen.
Kehitysvammaisten päivätoiminnan vastaavan ohjaajan työpiste on Erkkilänkujan päivätoimintakeskuksessa. Ohjaaja on tavoitettavissa puhelimitse arkisin.
Kehitysvammaisten palvelukoti Kurjenpesän asumispalveluasioissa ja tilapäishoidon varauksissa sekä muissa vammaispalveluihin liittyvissä asioissa voit ottaa yhteyttä kehitysvammahuollon johtajaan.
Saat soittamalla neuvontaa ja ohjausta kehitysvammaisten palveluista sekä alle 65-vuotiaiden omais- ja perhehoitoa koskevissa asioissa.
Avopalvelun ohjaajalta saat ohjausta ja neuvontaa sosiaalipalveluihin liittyvissä asioissa. Avopalvelun ohjaajan tavoitat puhelimitse arkipäivisin.
Vammaispalveluiden työntekijöiltä saat lisätietoa vammaisille suunnatuista palveluista, kuten kehitysvammapalveluista, työ- ja päivätoiminnasta, asumisesta, asumisvalmennuksesta ja tilapäishoidosta. Vammaispalvelujen palveluvastaava auttaa myös kaikkien alle 65-vuotiaiden omaishoidon asiakkaiden asioissa.
Posiolla Päivä- ja työtoiminta Toimarissa järjestetään erityistä tukea tarvitseville asiakkaille elämässä selviytymistä tukevaa ja sosiaalista vuorovaikutusta edistävää toimintaa.
Päivätoiminnan tavoite on tukea elämässä selviytymistä, antaa mahdollisuus osallistua arjessa tarvittavien asioiden harjoitteluun ja jokaiselle mieluisten asioiden tekemiseen, sekä rakentaa ja ylläpitää sosiaalisia suhteita. Päivätoiminnan avulla vahvistetaan taitoja, joita vammaiset henkilöt tarvitsevat selviytyäkseen mahdollisimman omatoimisesti arkielämän toiminnoista. Toiminnalla on tarkoitus parantaa elämän laatua sekä lisätä kontakteja oman kodin ulkopuolelle jokaisen yksilölliset toiveet ja tarpeet huomioon ottaen.
Päivätoiminta sisältää mm. leipomista, liikuntaa, keskustelua, retkeilyä, luovaa toimintaa sekä sosiaalisten taitojen harjaannuttamista. Toimintakeskuksen päivätoiminta on avoinna arkipäivisin. Päivätoiminnassa valmistettujen tuotteiden pienimuotoinen myymälä sijaitsee samoissa tiloissa. Samassa rakennuksessa toteutetaan päivätoiminnan lisäksi työtoimintaa ns. Tappitehtaalla. Asiakkaat valmistavat huonekalujen kokoamiseen tarvittavia, erikokoisia puutappeja, joita tilataan laajasti huonekaluteollisuuden tarpeisiin.
Saat soittamalla yhteyden päivätoimintakeskuksen ohjaajiin.
Päivätoimintakeskus järjestää päivätoimintaa vammaisille.
Saat yhteyden perhe- ja vammaispalvelujen sosiaalityöntekijään puhelimitse arkipäivisin.
Saat yhteyden päiväkeskus Niittyvillan ohjaajiin puhelimitse arkipäivisin.
Päiväkeskus Niittyvilla on kehitysvammaisten työ- ja päivätoiminnan keskus.
Saat yhteyden toimintakeskuksen vastaavaan ohjaajaan puhelimitse arkipäivisin.
Toimintakeskus järjestää työ- ja päivätoimintaa vammaisille ja osatyökykyisille henkilöille.
Saat yhteyden kehitysvammaisten työ- ja päivätoimintakeskukseen puhelimitse arkipäivisin.
Simon toimintakeskus järjestää arkipäivisin työ- ja päivätoimintaa vammaisille ja osatyökykyisille henkilöille.
Ilvestie 5 C 5, 95200 SIMO
Sodankylän päiväkeskus Päivänpaiste järjestää päivätoimintaa kehitysvammaisille. Päivätoiminnan tavoitteena on kehittää kädentaitoja, tukea itsenäistymistä ja aikuisuutta.
Ahopolku 7 B 6, 99600 SODANKYLÄ
Tornion vammaisten päivätoiminta Toukopaja järjestää päivätoimintaa kehitysvammaisille. Päivätoiminnan tavoitteena on kehittää kädentaitoja, tukea itsenäistymistä ja aikuisuutta.
Porthaninkatu 4 C, 95400 TORNIO
Sosiaalitoimisto sijaitsee Inarin kunnanviraston 1. kerroksessa.
Piiskuntie 2, 99800 IVALO
Toimintakeskus Hyrylä Enontekiön Hetassa tarjoaa työ- ja päivätoimintaa kehitysvammaisille, aistivammaisille ja mielenterveyskuntoutujille. Toiminnan tavoitteena on tarjota mielekästä ohjattua toimintaa kuntoutumisen ja elämänhallinnan tueksi. Toiminta kehittää asiakkaiden toimintakykyä ja itsenäistä selviytymistä arjessa.
Hyrylässä on myös käsityömyymälä, jossa myydään lahjaesineitä ja tekstiilejä. Tervetuloa tutustumaan toimintaamme!
Kerrostalon A-rapun 1. kerros
Riekontie 2, 99400 ENONTEKIÖ
Kolarin sosiaalitoimisto palvelee terveyskeskuksen yhteydessä. Varaa aika etukäteen puhelimitse tai verkkoasioinnin kautta.
Sairaalantie 4 B, 95900 KOLARI
Voit asioida paikan päällä vammaispalveluiden toimistolla. Varaa aika etukäteen puhelimitse henkilökohtaista tapaamista varten.
4 kerros
Vapaudenkatu 8, 98100 KEMIJÄRVI
Toimintakeskuksesta saat päivä- ja työtoiminnan palveluja kehitysvammaisille. Päivätoiminta sisältää erilaisia viriketoiminnan palveluja. Osa viriketoiminnan palveluista järjestetään yhteistyössä kansalaisopiston kanssa. Työtoiminta sisältää pienimuotoista kudonta-, ompelu- ja askartelutoiminta ja muun muassa pihatöitä. Työtoimintaan sisältyy myös avotyötoiminnan palvelut.
Päivä- ja työtoimintaa järjestetään myös pienryhmissä. Pienryhmiä ovat Kiehispirtti, Seminaarinkatu 5 ja Myllytupa, Särkeläntie 16.
Särkeläntie 4, 98120 KEMIJÄRVI
Toimari on kehitysvammaisten ja muiden työtoiminnan piirissä olevien toimintakeskus, jossa asiakkaat kehittävät fyysisiä ja psyykkisiä taitojaan yksilöllisesti työntekijöiden avustuksella tekstiiliverstaassa sekä puutyö- ja askarteluverstaassa. Toimarilla on myös omaa teatteritoimintaa, ja toimarilaiset esiintyvät erilaisissa tapahtumissa.
Henkilökunta työskentelee kuntouttavalla työotteella, eli asiakkaita kannustetaan käyttämään omia taitojaan ja voimavarojaan.
Toimarin työtoiminnoissa käy aikuisia kehitysvammaisia, mielenterveyskuntoutujia sekä työkokeiluun ja kuntoutukseen osallistuvia asiakkaita. Osa kehitysvammaisista työskentelee Kolarin kunnan muissa yksiköissä sekä paikallisissa yrityksissä.
Työtoiminnassa mukana olevien käsitöitä on myynnissä Toimarin myymälässä sekä Kolarin kirpputoripalstoilla.
Jokijalantie 91b, 95900 KOLARI
Pellon toimintakeskus tarjoaa työ- ja päivätoimintaa sekä kuntoutusohjauspalveluja. Asiakkaina ovat kehitysvammaiset sekä muut oppimisessa, ymmärtämisessä, kommunikoinnissa sekä toiminnanohjauksessa tukea tarvitsevat henkilöt. Tavoitteena on vahvistaa asiakkaiden omatoimisuutta ja itsenäisyyttä.
Teemme yhteistyötä myös kunnan eri sektoreiden, kotien ja asumispalvelujen kanssa.
Asematie 5, 95700 PELLO
Toimintakeskus järjestää työ- ja päivätoimintaa kehitysvammaisille henkilöille.
Toimintakeskuksessa järjestetään monipuolisia työtehtäviä ja harrastustoimintaa. Lisäksi "Toimarissa" järjestetään kehitysvammaisten nuorten iltapäivätoimintaa.
Kaamostie 15, 99800 IVALO
Toimintakeskus tarjoaa kehitysvammaisille kuntouttavaa työ- ja harrastetoimintaa, päivätoimintaa sekä kehitysvammaisten koululaisten aamu- ja iltapäivähoitoa.
Sankarikatu 7, 94100 KEMI
Toimintakeskuksen tavoitteena on ylläpitää ja kehittää asiakkaiden toimintakykyä sekä itsenäistä selviytymistä jokapäiväisistä toiminnoista ja laajentaa asiakkaiden elämänpiiriä ja parantaa elämänlaatua.
Ilttitie 9, 99300 MUONIO
Asiakkaat ohjautuvat työpajalle pääasiallisesti sosiaalitoimen tai työllisyyden kuntakokeilun kautta. Valmennuksen kestoon vaikuttaa sen hetkisen elämäntilanteen haasteet ja niiden laajuus. Tavoitteena on päästä opiskelujen ja työelämän pariin tai saada selvyys omasta työ- ja toimintakyvystä.
Työpajalla on neljä eri pajaa, joissa jokaisessa toimii ohjaajana oman alansa ammattilainen eli työvalmentaja. Kuntoutus tapahtuu pääsääntöisesti asiakkaan valitsemalla työpajalla. Asiakas saa henkilökohtaista tukea yhdessä asetettujen tavoitteiden saavuttamiseksi sekä työ- että yksilövalmentajalta.
Pajatoiminnan lisäksi tarjolla on monipuolisia ryhmävalmennuksia, joiden sisältö suunnitellaan aina tarpeen mukaan.
Poikkijoentie 6, 99600 SODANKYLÄ
Saat meiltä apua erilaisissa elämäntilanteissa – olet sitten perheellinen tai yksin asuva, lapsi, nuori, työikäinen tai ikäihminen.
Perhekeskuksen sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijöinä toimimme tiiviissä yhteistyössä kanssasi ja keskenämme. Tavoitteenamme on, että saat apua ja tukea nopeasti ja joustavasti. Teemme yhteistyötä järjestöjen ja seurakuntien, kunnan hyvinvointia ja terveyttä edistävän työn, kunnan eri toimialojen ja erikoissairaanhoidon kanssa.
Hyvinvointikeskus Sopukka, 2. kerros
Karistamontie 4, 99600 SODANKYLÄ
Päiväkeskus Niittyvilla on kehitysvammaisten työ- ja päivätoiminnan keskus. Koulujen loma-aikoina päiväkeskuksessa on päivätoimintaa kehitysvammaisille kouluikäisille lapsille ja nuorille.
Päiväkeskus Niittyvillassa kehitysvammaiset henkilöt saavat ohjausta palvelujen käyttämiseen sekä tukea itsenäiseen asumiseen, asiointiin ja perheen arkeen.
Sairaalatie 4 C, 97700 RANUA
Rovaniemen pienteollisuustalo Piekkarissa toimii kunnan terveydenhuollon, ikäihmisten ja vammaissosiaalityön palveluyksiköitä.
Pohjolankatu 2, 96100 ROVANIEMI
Attendo TupasWillan toimintakeskus tarjoaa työ- ja päivätoimintaa kehitysvammaisille ja vammaisille asiakkaille.
Ruuhijoentie 2, 98900 SALLA
Toimintakeskus tarjoaa työ- ja päivätoimintaa tervolalaisille kehitysvammaisille. Toimintakeskuksen toiminnan lähtökohtana on tukea asiakkaan elämänhallintaa ja toiminnallisuutta. Tavoitteena on ylläpitää asiakkaan toimintakykyä virikkeellisen ja mielekkään toiminnan avulla sekä tukea ja kehittää asiakkaiden työtaitoja kunkin asiakkaan omien voimavarojen mukaan. Toimintakeskuksessa tehdään mm. kudonta, askartelu ja muita käden taitoja vaativia töitä, sekä ulkotöitä. Avotyötoiminta sisältää erilaisia kuljetustöitä ja avustamista ruokahuoltopalveluissa.
Aktiivista yhteistyötä tehdään Kivalo-opiston, Tervolan seurakunnan ja kirjaston kanssa erilaisten toimintatuokioiden muodossa.
Keskustien varrella "Teletalolla"
Asevelitie 1, 95300 TERVOLA
Sosiaalitoimistosta saat ohjausta ja neuvontaa sosiaalityön palveluista.
Luossa 1 A, 99980 UTSJOKI
Toimintakeskuksessa järjestetään viriketoimintaa erityistä tukea tarvitseville.
Aktiviteetit ja toimintamuodot
Alkkulanraitti 1, 95600 YLITORNIO
Posiolla Päivä- ja työtoiminta Toimarissa on erityistä tukea tarvitseville asiakkaille elämässä selviytymistä tukevaa ja sosiaalista vuorovaikutusta edistävää toimintaa.
Päivätoiminnan tavoite on tukea elämässä selviytymistä, antaa mahdollisuus osallistua arjessa tarvittavien asioiden harjoitteluun ja jokaiselle mieluisten asioiden tekemiseen, sekä rakentaa ja ylläpitää sosiaalisia suhteita. Päivätoiminnan avulla vahvistetaan taitoja, joita vammaiset henkilöt tarvitsevat selviytyäkseen mahdollisimman omatoimisesti arkielämän toiminnoista. Toiminnalla parannetaan elämän laatua sekä lisätään kontakteja oman kodin ulkopuolelle jokaisen yksilölliset toiveet ja tarpeet huomioon ottaen.
Päivätoiminta sisältää mm. leipomista, liikuntaa, keskustelua, retkeilyä, luovaa toimintaa sekä sosiaalisten taitojen harjaannuttamista. Toimintakeskuksen päivätoiminta on avoinna arkipäivisin. Päivätoiminnassa valmistettujen tuotteiden pienimuotoinen myymälä sijaitsee samoissa tiloissa. Samassa rakennuksessa on päivätoiminnan lisäksi työtoimintaa ns. Tappitehtaalla. Asiakkaat valmistavat huonekalujen kokoamiseen tarvittavia, erikokoisia puutappeja, joita tilataan laajasti huonekaluteollisuuden tarpeisiin.
Kilpelänpolku 4, 97900 POSIO
Päivätoimintakeskus järjestää päivätoimintaa vammaisille.
Erkkilänkuja 1-3, 96400 ROVANIEMI
Voit täyttää PDF-hakemuksen joko sähköisesti tai tulostamalla ja täyttämällä sen käsin.
Hakemus ja mahdolliset liitteet palautetaan postitse, postiosoitteet ovat lomakkeella.
VammaispalveluhakemusVammaisille henkilöille, ikääntyneille ja muille sosiaalihuollon palveluiden käyttäjille järjestetään päivätoimintaa, joka tukee itsenäistä selviytymistä, edistää ihmissuhteita ja tarjoaa mielekästä tekemistä. Päivätoiminnassa voidaan esimerkiksi pelata pelejä, kuunnella musiikkia, tanssia tai harrastaa muuta liikuntaa, ulkoilla ja keskustella ohjatusti tai vapaamuotoisesti.
Päivätoimintaa on järjestettävä mahdollisuuksien mukaan siten, että henkilö voi osallistua toimintaan viitenä päivänä viikossa tai tätä harvemmin, jos hän kykenee osallistumaan työtoimintaan osa-aikaisesti tai siihen on muu hänestä johtuva syy, esimerkiksi terveydellinen syy.
Vammaisten päiväkeskustoiminta, päivätoiminta ja kerhotoiminta on maksutonta. Vammaisilta ei peritä kerhotoiminnassa ateriamaksua.
Vammaisten työllistymistä tukeva toiminta ja vammaisten henkilöiden työtoiminta on maksutonta.
Sosiaalihuoltolaki: Laki vammaisuuden perusteella järjestettävistä palveluista ja tukitoimista: Laki kehitysvammaisten erityishuollosta:
Saat yhteyden toimintakeskus Toimariin ja kehitysvammatyön palveluvastaavaan puhelimitse.
Vammaispalvelujen palveluohjaaja ja sosiaalityöntekijä opastavat ja tarjoavat tietoa vammaisille tarkoitetuista palveluista.
Saat yhteyden vammaispalvelujen palveluohjaajaan soittamalla. Palveluohjaaja opastaa ja tarjoaa tietoa vammaisille tarkoitetuista palveluista.
Saat yhteyden vammaispalvelujen sosiaalityöntekijöihin puhelimitse arkipäivisin.
Saat yhteyden vammaispalvelujen palveluohjaajaan soittamalla. Palveluohjaaja opastaa ja tarjoaa tietoa vammaisille tarkoitetuista palveluista.
Saat yhteyden päiväkeskus Päivänpaisteen ohjaajiin puhelimitse.
Päiväkeskus Päivänpaiste järjestää päivätoimintaa kehitysvammaisille. Tavoitteena on kehittää kädentaitoja, tukea itsenäistymistä ja aikuisuutta.
Saat yhteyden toimintakeskus Hyrylän työntekijöihin puhelimitse arkipäivisin.
Toimintakeskus Hyrylä Enontekiön Hetassa tarjoaa työ- ja päivätoimintaa kehitysvammaisille, aistivammaisille ja mielenterveyskuntoutujille. Hyrylässä on myös käsityömyymälä, jossa myydään lahjaesineitä ja tekstiilejä.
Saat yhteyden vammaisten päivätoiminta Toukopajaan puhelimitse.
Saat yhteyden Toimintapisteen ohjaajaan puhelimitse arkipäivisin.
Sosiaaliohjaaja neuvoo ja ohjaa sosiaalihuoltolain mukaisiin palveluihin liittyvissä asioissa.
Saat yhteyden toimintakeskuksen työ- ja päivätoiminnan työntekijöihin puhelimitse arkipäivisin.
Toimintakeskus järjestää työ- ja päivätoimintaa kehitysvammaisille henkilöille. Lisäksi "Toimari" järjestää kehitysvammaisten nuorten iltapäivätoimintaa.
Saat yhteyden vammaisten ja ikääntyneiden palvelujen työntekijöihin puhelimitse arkipäivisin.
Saat yhteyden kehitysvammahuollon ohjaajaan puhelimitse arkipäivisin.
Työntekijät kertovat, mitä palveluja on tarjolla, miten niihin hakeudutaan ja mitä niiden käyttö edellyttää. He neuvovat tarvittaessa erilaisten taloudellisten tukien hakemisessa ja yhteensovittamisessa.
Saat yhteyden Leipätehtaan toimintakeskukseen soittamalla arkipäivisin.
Toimintakeskus tarjoaa kehitysvammaisille kuntouttavaa työ- ja harrastetoimintaa, päivätoimintaa sekä kehitysvammaisten koululaisten aamu- ja iltapäivähoitoa.
Saat yhteyden Pellon toimintakeskukseen puhelimitse arkipäivisin.
Toimintakeskus tarjoaa työ- ja päivätoimintaa sekä kuntoutusohjauspalveluja kehitysvammaisille sekä muille erityistä tukea tarvitseville henkilöille.
Saat soittamalla yhteyden kotipalveluauton kuljettajaan. Palveluautokuski jakaa ateriapalvelun ruoat ja vie asiakkaita päivätoimintaan Pirttiin ja Ruuhenrannan kerhohuoneelle. Hän tekee myös tilauksen ateriapalvelusta toimittamiensa ruokien osalta.
Voit soittaa vammaispalvelujen sosiaalityöntekijälle kaikissa vammaisten palveluihin liittyvissä asioissa.
Saat yhteyden päivätoiminta Pääskynpesään puhelimitse arkipäivisin.
Järjestämme Pääskynpesässä kehitysvammaisille suunnattua päivätoimintaa.
Kemin vammaispalvelujen palveluesihenkilön puhelinasiointi
Saat yhteyden työikäisten ja vammaisten palvelujen sosiaaliohjaajaan puhelimitse arkipäivisin. Sosiaaliohjaaja ohjaa ja neuvoo sosiaalipalveluihin liittyvissä asioissa.
Saat yhteyden kehitysvammaohjaajaan puhelimitse arkipäivisin.
Saat yhteyden vammaisten palvelujen työntekijöihin puhelimitse arkipäivisin.
Sodankylä tuottaa vammaisten palvelut myös Pelkosenniemen ja Savukosken alueille.
Perhekeskuksen neuvonta ja palveluohjaus auttavat löytämään tarvitsemasi palvelun. Saat meiltä apua, kun tarvitset neuvoa ja tukea arjen pulmatilanteissa. Neuvonnassa teemme alustavan arvioinnin. Samalla katsomme, onko tarvetta asiakkuuteen. Yhteistyöllä etsimme ja räätälöimme sopivat ja oikea-aikaiset palvelut.
Saat yhteyden erityisryhmien palveluvastaavaan. Erityisryhmien palveluvastaava neuvoo sinua työ- ja päivätoiminnan ja palveluasumisen asioissa.
Vammaissosiaalityön neuvontapuhelimesta saat neuvontaa vammaisten palveluista ja niiden hakemisesta.
Asioiminen vammaissosiaalityön palveluissa tapahtuu aina ajanvarauksella. Neuvontapuhelimen työntekijä on tavoitettavissa arkisin oman työnsä ohella.
Vammaissosiaalityön yksikön sosiaalityöntekijät ovat tavoitettavissa arkisin puhelintunnilla. Sosiaalityöntekijöiden puhelintunti on tarkoitettu jo asiakkuudessa oleville asiakkaille. Uusia asiakkaita ohjataan soittamaan vammaissosiaalityön ja ohjauksen neuvontapuhelimeen.
Kehitysvammaisten päivätoiminnan vastaavan ohjaajan työpiste on Erkkilänkujan päivätoimintakeskuksessa. Ohjaaja on tavoitettavissa puhelimitse arkisin.
Kehitysvammaisten palvelukoti Kurjenpesän asumispalveluasioissa ja tilapäishoidon varauksissa sekä muissa vammaispalveluihin liittyvissä asioissa voit ottaa yhteyttä kehitysvammahuollon johtajaan.
Saat soittamalla neuvontaa ja ohjausta kehitysvammaisten palveluista sekä alle 65-vuotiaiden omais- ja perhehoitoa koskevissa asioissa.
Avopalvelun ohjaajalta saat ohjausta ja neuvontaa sosiaalipalveluihin liittyvissä asioissa. Avopalvelun ohjaajan tavoitat puhelimitse arkipäivisin.
Vammaispalveluiden työntekijöiltä saat lisätietoa vammaisille suunnatuista palveluista, kuten kehitysvammapalveluista, työ- ja päivätoiminnasta, asumisesta, asumisvalmennuksesta ja tilapäishoidosta. Vammaispalvelujen palveluvastaava auttaa myös kaikkien alle 65-vuotiaiden omaishoidon asiakkaiden asioissa.
Posiolla Päivä- ja työtoiminta Toimarissa järjestetään erityistä tukea tarvitseville asiakkaille elämässä selviytymistä tukevaa ja sosiaalista vuorovaikutusta edistävää toimintaa.
Päivätoiminnan tavoite on tukea elämässä selviytymistä, antaa mahdollisuus osallistua arjessa tarvittavien asioiden harjoitteluun ja jokaiselle mieluisten asioiden tekemiseen, sekä rakentaa ja ylläpitää sosiaalisia suhteita. Päivätoiminnan avulla vahvistetaan taitoja, joita vammaiset henkilöt tarvitsevat selviytyäkseen mahdollisimman omatoimisesti arkielämän toiminnoista. Toiminnalla on tarkoitus parantaa elämän laatua sekä lisätä kontakteja oman kodin ulkopuolelle jokaisen yksilölliset toiveet ja tarpeet huomioon ottaen.
Päivätoiminta sisältää mm. leipomista, liikuntaa, keskustelua, retkeilyä, luovaa toimintaa sekä sosiaalisten taitojen harjaannuttamista. Toimintakeskuksen päivätoiminta on avoinna arkipäivisin. Päivätoiminnassa valmistettujen tuotteiden pienimuotoinen myymälä sijaitsee samoissa tiloissa. Samassa rakennuksessa toteutetaan päivätoiminnan lisäksi työtoimintaa ns. Tappitehtaalla. Asiakkaat valmistavat huonekalujen kokoamiseen tarvittavia, erikokoisia puutappeja, joita tilataan laajasti huonekaluteollisuuden tarpeisiin.
Saat puhelimitse yhteyden toimintakeskuksen ohjaajaan.
Saat soittamalla yhteyden päivätoimintakeskuksen ohjaajiin.
Päivätoimintakeskus järjestää päivätoimintaa vammaisille.
Saat yhteyden perhe- ja vammaispalvelujen sosiaalityöntekijään puhelimitse arkipäivisin.
Saat yhteyden päiväkeskus Niittyvillan ohjaajiin puhelimitse arkipäivisin.
Päiväkeskus Niittyvilla on kehitysvammaisten työ- ja päivätoiminnan keskus.
Saat yhteyden toimintakeskuksen vastaavaan ohjaajaan puhelimitse arkipäivisin.
Toimintakeskus järjestää työ- ja päivätoimintaa vammaisille ja osatyökykyisille henkilöille.
Saat yhteyden kehitysvammaisten työ- ja päivätoimintakeskukseen puhelimitse arkipäivisin.
26.6.2023
Kesän aikana Lapin hyvinvointialueen palveluissa voi olla muutoksia aukioloajoissa sekä toiminta voi olla supistettua tai väliaikaisesti kiinni. Tänne on koostettu poikkeukset normaalista toiminnasta. Muuten palvelut toimivat normaalisti.
Päivätoimintakeskus Hyrylä on suljettu 5.7.–2.8.2023.
Enontekiön sosiaalitoimisto palvelee vain ajanvaruksella 3.–31.7.2023.
Enontekiön kuntoutus on suljettu 10.8.-3.9. Apuvälinepalvelut Muonion kuntoutuksen kautta.
Inarin Toimintakeskus on suljettu 3.7.–6.8.2023.
Inarin sosiaalitoimisto palvelee vain ajanvaruksella 3.–31.7.2023.
Kemin muistipoliklinikka on suljettu 19.6.-10.7.2023
Kemin haavapoliklinikka on suljettu 10.7.-6.8.2023
Kemin päiväsairaala on suljettu 3.7.-30.7.2023
Kemin avokuntoutus on suljettu 3.-30.7.2023.
Kemin perheneuvola on suljettu 17.-30.7.2023. Myös digipalvelu on suljettu.
Kemin toimintakeskus Leipätehdas on suljettu 26.6.–23.7.2023.
Kemijärven Hyvinvointikeskus Lapponian röntgen on auki seuraavasti:
Vammaisten päivätoiminta Kiehispirtissä ja Toimintakeskuksessa on suljettu 26.6.-28.7.2023.
Ikääntyneiden intervalliyksikkö Luhtavillan toimintaa on supistettu 15.6.-6.8.2023.
Keminmaan muistipoliklinikka on suljettu 28.7- 13.8.2023.
Keminmaan päiväkeskus Rantatupa on suljettu 26.6.-28.7.2023.
Keminmaan sosiaalitoimisto palvelee vain ajanvarauksella 10.-23.7.2023, kunnanviraston on suljettu.
Keminmaan perheneuvolan psykologin palvelut on suljettu 3.-31.7.2023.
Kittilän sosiaalitoimisto palvelee vain ajanvaruksella 3.–31.7.2023.
Päivätoiminta Pääskynpesä on suljettu 23.6.–9.8.3023.
Kolarin terveyskeskuksen vuodeosasto on suljettu 2.6.–6.8.2023. Sulun aikana terveyskeskustasoista hoitoa tarvitsevat potilaat hoidetaan naapurikunnissa sijaitsevilla osastoilla.
Kolarin suun terveydenhuolto suljettu 13.–14.6. ja 26.6.–23.7. Myös digipalvelu on suljettu. Kiireellisissä asioissa voit ottaa yhteyttä lähimpään hammashoitolaan Muoniossa, Kittilässä tai Pellossa.
Kolarin sosiaalitoimisto palvelee vain ajanvaruksella 3.–31.7.2023.
Päivätoiminta Toimari on suljettu 23.6.–16.7.2023.
Muonion suun terveydenhuolto on suljettu 10.7.–7.8. Sulun aikana puhelut ohjautuvat Hetan terveysasemalle suun terveydenhuoltoon.
Muonion sosiaalitoimisto palvelee vain ajanvaruksella 3.–31.7.2023.
Päivätoiminta Naalo on suljettu 3.–31.7.2023
Pelkosenniemen terveyspalvelut (lääkäri, hoitaja, laboratorio, röntgen, hammashoitola, fysioterapia, neuvola ja vuodeosasto) on suljettu 17.7.–13.8.2023. Päivystävä sairaanhoitaja ja terveydenhoitaja tavattavissa tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin sulun aikana.
Pelkosenniemi-Savukosken mielenterveyspalvelut on suljettu 3.7.–30.7.2023.
Kiireellisissä tapauksissa yhteydenotot Sodankylän mielenterveystoimiston ajanvaraukseen ma-to klo 8.00–11.00, p. 040 6789566 tai Lapin keskussairaalan mielenterveyspäivystykseen p. 040 715 8400 (24/7)
Pelkosenniemen vammaisten päivätoiminta Toimintapiste on suljettu 10.7.-11.8.2023.
Pellon tehostettu kotisairaanhoito toimii 5.6.–31.7.2023 aikana supistetusti. Tehostettu kotisairaanhoito on auki vain arkipäivisin kello 8–21. Viikonloppuisin voi tarvittaessa olla yhteydessä vuodeosastolle p. 040 7132 743.
Pellon sosiaalitoimisto palvelee vain ajanvaruksella 3.–31.7.2023.
Pellon Toimintakeskus on suljettu 3.–31.7.2023.
Niittyvillan päiväkeskus on suljettu 3.-16.7.2023.
Rovaniemen muistipoliklinikka ja diabetespoliklinikka on suljettu 3.7.-30.7.2023
Rovaniemen perhesuunnitteluneuvola ja opiskeluterveydenhuolto on suljettu 3.-23.7.2023. Myös digipalvelu on suljettu.
Rovaniemen keskittymistiimi on suljettu 6.-16.7.2023.
Rovaniemen kouluterveydenhuolto on suljettu 26.6.-8.8.2023
Rovaniemen Saarenputaan hammashoitola on suljettu 5.6.-13.8.2023
Nestorin palveluohjaus on avoinna aamupäivisin kello 9-12 heinäkuun ajan.
Rovaniemien seniorineuvolat on suljettu 1.6.-31.7.2023.
Erkkilänkujan päivätoimintakeskuksen aikuisten päivätoiminta on suljettu 3.-30.7.2023.
Kolpeneen tuki- ja osaamiskeskuksen tilapäishoitoyksikkö Vuoma on suljettu 1.–30.7.2023. Kolpeneen kuntoutuspoliklinikka jaan suunniteltu jaksotoiminta on suljettu 21.6.–6.8.2023. Myllärin paja on suljettu 3.–31.7.2023.
Savukosken terveyspalvelut (lääkäri, hoitaja, laboratorio, hammashoitola, fysioterapia ja neuvola) on suljettu 19.6.–16.7.2023.
Pelkosenniemi-Savukosken mielenterveyspalvelut on suljettu 3.7.–30.7.2023.
Kiireellisissä tapauksissa yhteydenotot Sodankylän mielenterveystoimiston ajanvaraukseen ma-to klo 8.00–11.00, p. 040 6789566 tai Lapin keskussairaalan mielenterveyspäivystykseen p. 040 715 8400 (24/7)
Savukosken sosiaalitoimisto palvelee vain ajanvarauksella 3.–30.7.2023.
Simon muistipoliklinikka on suljettu 26.6.-23.7.2023
Simon suun terveydenhuolto on suljettu 26.6.-30.7.2023. Kiireellisissä tapauksissa soita Kemin tai Tornion suun terveydenhuollon ajanvaraukseen. Kemin suun terveydenhuollon ajanvaraus 016 860 4115 ja Tornion suun terveydenhuollon ajanvaraus 016 860 4220
Simon päivätoiminta on suljettu 3.–31.7.2023. Toimintakeskus on suljettu 30.6.–23.7.2023. Työpaja on suljettu 3.7.–4.8.2023.
Simon perheneuvolan psykologin palvelut on suljettu 3.7.-6.8.2023.
Sodankylän röntgenissä on poikkeusaukiolo 12.6.-13.8.2023, ma-to 8–15, pe 8–14, to 22.6. suljetaan klo 14, suljettu juhannusaattona.
Sodankylän vammaisten päivätoiminta Päivänpaiste on suljettu 10.7.-11.8.2023.
Sodankylän Sopukan vastaanottotoiminta supistuu ajalla 19.6–13.8.
Sodankylän Hannuksenkartanon Veiki-siiven lyhytaikaispaikat suljettu 29.5.–20.8.2023. Suljettuja paikkoja on 7. Korvaavia paikkoja on muualla käytössä 3.
Tervolan sosiaalitoimisto on suljettu 10.–23.7.2023.
Tervolan ikääntyneiden päivätoiminta on avoinna tiistaisin ja keskiviikkoisin ajalla 31.5.-5.9.2023.
Tervolan Toimintakeskus on suljettu 3.–31.7.2023.
Tornion sosiaalitoimiston neuvonta on suljettu 8.–23.7.2023. Kiireisissä asioissa voit olla yhteydessä puhelimitse 050 5971160 klo 8.00–11.30.
Tornion A-klinikka on suljettu 3.7.–30.7.2023
Tornion A-klinikan ollessa suljettuna kiireelliset avohoitopalvelut järjestetään Länsi-Pohjan keskussairaalan keskitetyn poliklinikan toimesta.
Tornion päiväkeskus Väylän Valo on suljettu 10.-23.7.2023.
Tornion perheneuvola on suljettu 10.-23.7.2023. Ajalla 24.7.–31.7. avoinna ajanvarauksella, puhelinpäivystys tiistaisin ja torstaisin klo 10–12 p. 040 481 3392.
Utsjoen suun terveydenhuolto on suljettu 3.7.-30.7.2023. Kiireellisissä asioissa soita Inarin suun terveydenhuollon ajanvaraukseen p. 040 830 8936.
Utsjoen sosiaalitoimisto palvelee vain ajanvaruksella 3.–31.7.2023.
Ylitornion mielenterveystoimisto on suljettu 10.7.–21.7.2023.
Ylitornion mielenterveystoimiston ollessa suljettuna kiireelliset avohoitopalvelut järjestetään Länsi-Pohjan keskussairaalan keskitetyllä poliklinikalla.
Ylitornion ikääntyneiden päivätoiminta on suljettu 26.6.-30.7.2023. Toimintakeskus Jokipaju on suljettu 3.–30.7.2023
Ylitornion perheneuvolan aukioloaikoja on supistettu 10.–23.7.2023. Sosiaalityöntekijän tapaamiset varattava numerosta 040 825 0375.
Perheoikeudellisten palvelujen neuvonta ja ohjaus on keskitetty koko Lapin hyvinvointialueella ajalla 26.6.–14.7.2023 numeroihin 040 139 7215 (Meri-Lappi, itäinen ja pohjoinen Lappi) ja 040 137 3950 (Rovaniemen alue, itäinen ja pohjoinen Lappi) soittoaika ma–to 9-11. Perheoikeudelliset palvelut on suljettu 17.–21.7.2023.
Diginepsy chat on suljettu 3.7.-14.8.
Huomaathan, että keskussairaaloiden palveluissa voi olla toiminnan supistuksia kesän aikana. Erityisesti heinäkuussa useita poliklinikkoja on suljettu.
Kesän aikana Lapin hyvinvointialueen palveluissa voi olla muutoksia aukioloajoissa sekä toiminta voi olla supistettua tai väliaikaisesti kiinni. Tänne on koostettu poikkeukset normaalista toiminnasta. Muuten palvelut toimivat normaalisti.
Kuva: Lapin materiaalipankki Eeva Mäkinen
27.7.2023
Kolpeneen tuki- ja osaamiskeskuksen päiväaikaiseen toimintaan Myllärin pajalle on myönnetty Green Care LuontoVoima – laatumerkki 31.5.2023.
LuontoVoiman palvelut ovat ohjattuja luontoperustaisia hyvinvointi-, kasvatus- ja harrastus-palveluja. Palveluissa huomioidaan palvelun käyttäjien mahdollinen tuen tarve, mikä voi vaatia erityisjärjestelyjä.
LuontoVoiman laatumerkki kertoo, että palveluntuottaja tuntee Green Care -toimintatavan ja sen perusedellytykset. Palvelu tuotetaan ammatillisesti, tavoitteellisesti ja vastuullisesti.
LuontoVoiman palveluiden tavoitteena on asiakkaiden hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen. Palveluntuottaja kuvaa palvelun luontoperustaiset hyvinvointitavoitteet etukäteen tai palvelutavoitteet räätälöidään yhdessä asiakkaiden kanssa yksilöllisesti. Pitkäkestoisia hyvinvointivaikutuksia tavoitellaan asiakaslähtöisesti erilaisin motivoinnin ja ohjauksen keinoin, esimerkiksi siten, että palvelun avulla tuetaan omaehtoisten luontokokemusten lisäämistä tai jatkumista palvelukokemuksen jälkeenkin.
Kolpeneen tuki- ja osaamiskeskuksen päiväaikaiseen toimintaan Myllärin pajalle on myönnetty Green Care LuontoVoima – laatumerkki 31.5.2023.
24.3.2023
Toimintakeskus Hyrylä on muuttanut väistötiloihin 20.3.2023.
Uusi osoite on Riekontie 2 A 1-2, Hetta. Uudet tilat sijaitsevat kerrostalon A-rapun 1. kerroksessa.
Doaibmaguovddáš Hyrylä lea fárren gaskaboddosaš doaibmasadjái 20.3.2023. Ođđa čujuhus lea Rievssatgeaidnu 2 A 1-2, Heahttá. Ođđa sajit leat geardeviesu A-tráhpá vuosttaš gearddis.
Toimintakeskus Hyrylä on muuttanut väistötiloihin 20.3.2023.
Lapin hyvinvointialue alkaa perimään vammaispalvelu- ja sosiaalihuoltolain mukaisten kuljetusten omavastuita jälkikäteen
13.2.2023
Kuva: STM, kuvaaja Suvi-Tuuli Kankaanpää
13.2.2023
Lapin hyvinvointialue yhtenäistää asiakasmaksulain mukaiset henkilökuljetusten omavastuiden laskutuskäytännöt.
Lapin hyvinvointialue alkaa laskuttamaan kuljetuspalvelujen omavastuuosuuden asiakkailta. Lapin hyvinvointialueen asiakasmaksatusyksikkö lähettää asiakkaille laskun kertyneistä omavastuista jälkikäteen. Aikaisemmin matkojen omavastuuosuuden on voinut maksaa suoraan taksissa.
Kuljetuspalveluihin ovat oikeutettuja henkilöt, joilla on erityisiä vaikeuksia liikkumisessa ja jotka eivät voi vammansa tai sairautensa vuoksi käyttää julkisia joukkoliikennevälineitä ilman kohtuuttoman suuria vaikeuksia. Henkilöllä tulee myös olla virallinen kuljetuspalvelupäätös.
Laskutuskäytäntöjen yhtenäistäminen on suuri urakka. Tämän vuoksi siirtymälle on varattu riittävästi aikaa. Työssä edetään vaiheittain. Tavoitteena on, että 1.9.2023 alkaen Lapin hyvinvointialueen laskutuskäytännöt ovat pääosin yhtenäistetty henkilöstöliikenteen omavastuiden osalta. Posiolla, Simossa ja Ranualla muutos tapahtuu myöhemmin.
Nykyiset omavastuita koskevat käytännöt jatkuvat siihen asti, kunnes Lapin hyvinvointialue on vaiheittain yhtenäistänyt henkilöstöliikenteen omavastuiden laskutuskäytännöt. Asiakkaille tiedotetaan tarkemmin kuntakohtaisesti muutoksen lähestyessä.
Lapin hyvinvointialueella siirrytään vaiheittain käyttämään Matkapalvelukeskuksen kuljetusten välityspalveluita. Asiakkailla on käytössä tämän jälkeen Likuma-kuljetuspalvelukortti. Kuljetuspalvelut ovat osa julkista joukkoliikennettä, joten maksut määräytyvät oheisen omavastuuhinnaston mukaisesti.
Asiakkaiden ehdottamista matkojen yhdistelyistä asiakkailta ei peritä matkan omavastuuta sen jälkeen, kun Matkapalvelukeskus hallinnoi kuljetusten välitystä.
Matkojen omavastuiden laskutus tapahtuu kerran kuukaudessa. Alle 5 € maksutapahtumat siirtyvät seuraavan kuukauden laskutukseen. Omavastuiden lisäksi ei peritä laskutuslisää. Maksut sisältävät kulloinkin voimassa olevan arvonlisäveron. Laskut sisältävät muutoksenhakuohjeet. Kuljetusten omavastuumaksut eivät kerrytä maksukattoa.
Lapin hyvinvointialueen laskut saa paperisena kotiin, minkä jälkeen ne voi maksaa normaalisti omassa verkkopankissa. Laskuja ei kuitenkaan voi maksaa maksukorteilla tai käteisellä toimipisteissä. Helpointa onkin tilata lasku sähköisenä e-laskuna joko omaan verkkopankkiin, tai antaa suoramaksuvaltuutus pankille. Tällöin pankki maksaa laskun asiakkaan puolesta. Laskun voi tilata sähköisenä myös OmaPostiin tai omaan verkkopankkiisi.
Vammaispalvelulain mukaisten kuljetuspalveluiden saantiperusteet
Sosiaalihuoltolain mukaisten kuljetuspalveluiden myöntämisen perusteet
Vammaispalvelulain mukaisten kuljetuspalveluiden saantiperusteet
Sosiaalihuoltolain mukaisten kuljetuspalveluiden myöntämisen perusteet
Lapin hyvinvointialue yhtenäistää asiakasmaksulain mukaiset henkilökuljetusten omavastuiden laskutuskäytännöt.