Navigointivalikko

Navigointivalikko

Hakemukset ja ilmoitukset sosiaalipalveluihin

Navigointivalikko

Hakemukset sosiaalipalveluihin

Hakemukset ja ilmoitukset sosiaalipalveluihin

Alla olevista linkeistä löydät Lapin hyvinvointialueella käytössä olevat lomakkeet ja ilmoitukset sosiaalipalveluihin.

Lomakkeet aukeavat selaimeen pdf-muodossa. Lomakkeen voi täyttää selaimessa ja tulostaa lomakkeen ensimmäiseltä sivulta löytyvästä painikkeesta.

Toimitusosoitteet löytyvät kunkin lomakkeen lopusta.

Perheiden ja työikäisten palvelut

Perheiden sosiaalipalvelut tarjoavat tukea perheenne arjen haasteisiin: vanhempien jaksamiseen, haasteisiin lasten kasvatuksessa, taloudelliseen toimeentuloon sekä lastensuojeluun liittyvissä asioissa.

Työikäisten sosiaaliaalipalveluista voit saada apua arjen haasteisiin, toimeentuloon, asumisen järjestämiseen tai oman toimintakykysi vahvistamiseen. Palvelut on tarkoitettu alle 65-vuotiaille aikuisille.

Vammaispalvelut

Jos sinulla on pitkäaikainen toimintakykyä haittaava vamma tai sairaus, voit saada vammaispalveluista tukea kodin ulkopuolella asioimiseen sekä kodinhoitoon. Voit osallistua kuntouttavaan työtoimintaan ja päivätoimintaan. Tarvittaessa sinulle voidaan järjestää paikka tuetun asumisen tai palveluasumisen yksikössä.

Ikääntyneiden palvelut

Ikääntyneiden palvelut tarjoavat yli 65-vuotiaille lappilaisille kotihoitoa, apua kodin ulkopuolella asumiseen ja kotiaskareisiin tai muita palveluita, jotka tukevat kotona selviytymistä. Tarvittaessa sinulle voidaan järjestää paikka yhteisöllisen asumisen, perhehoidon tai palveluasumisen yksikössä.

Perheoikeudelliset palvelut