Hetan terveysaseman kotisairaanhoito ja muistihoitaja
Saat yhteyden kotisairaanhoidon terveydenhoitajaan ja perushoitajaan soittamalla. Perushoitaja toimii myös muistihoitajana.
Muistihoitajalta saat neuvontaa muistihäiriöön ja -sairauteen liittyvissä asioissa. Tarvittaessa hoitaja voi tehdä myös muistitestauksen.
Ota yhteys muistihoitajaan, jos olet huolissasi omasta tai läheisen arkielämää haittaavasta muistin heikentymisestä. On tärkeää, että kaikki muistihäiriöt tutkitaan mahdollisimman pian, sillä osa häiriöistä voidaan hoitaa. Ajoissa havaitun muistisairauden etenemistä voidaan hidastaa.
Valitse paikkakunta ja saat näkyviin yhteystiedot, sähköiset palvelut ja muut palveluun liittyvät tiedot.
Valitse paikkakunta
Valittuna: Kaikki
Saat yhteyden kotisairaanhoidon terveydenhoitajaan ja perushoitajaan soittamalla. Perushoitaja toimii myös muistihoitajana.
Saat yhteyden muistihoitajaan puhelimitse arkipäivisin.
Saat yhteyden terveydenhoitajaan puhelimitse arkipäivisin.
Voit hakeutua Karigasniemessä terveydenhoitajan vastaanotolle äitiys- ja lastenneuvola-, kouluterveydenhuolto-, seniorineuvola-, diabetes- ja rokotusasioissa. Karigasniemen terveydenhoitaja toimii koko kunnan alueella diabetes- ja seulontahoitajana.
Saat yhteyden muistihoitajaan puhelimitse arkipäivisin.
Saat yhteyden muistihoitajaan puhelimitse arkipäivisin.
Muistihoitajalta saat apua, kun huolestut oman tai läheisen muistin heikentymisestä.
Saat yhteyden muistipoliklinikan muistihoitajaan maanantaisin ja muistikoordinaattoriin maanantaista torstaihin puhelimitse. Ajanvarausasiat voit hoitaa muistihoitajan kautta. Numeroissa ei ole käytössä takaisinsoittojärjestelmää.
Geriatrinen muistipoliklinikka on tarkoitettu yli 65-vuotiaiden muistioireisten henkilöiden tutkimusten ja hoitojen suunnittelua varten. Muistipoliklinikalla tehtäviin muistitesteihin et tarvitse lääkärin lähetettä. Muistihoitaja tekee muistitestaukset muistipoliklinikalla. Muistikoordinaattori huolehtii diagnoosin saaneiden muistisairaiden jatkoseurannan.
Voit varata ajan terveydenhoitajalle puhelimitse arkipäivisin. Voit hakeutua tarkastukseen terveydenhoitajalle, jos sinua huolettaa esimerkiksi kolesteroliarvo, ylipaino, verenpaine, verensokeri, muistiongelmat tai haluat muutoin kartoittaa elintapojasi.
Terveydenhoitajilla on käytössä takaisinsoittojärjestelmä.
Muistihoitajan palvelut sekä omaishoitajien terveystarkastukset.
Avopalveluiden vastaavalta/muistikoordinaattorilta saat neuvontaa sosiaali- ja terveyspalveluista. Saat apua myös muistisairaan ihmisen hoitoon, kuntoutukseen ja kotona asumisen tukemiseen.
Yhteydessä voivat olla ikäihminen itse, omainen, naapuri, tuttava tai sosiaali- ja terveysalalla työskentelevä, joka kohtaa palvelutarpeen arvioinnista hyötyvän ikäihmisen.
Saat yhteyden kotisairaanhoidon sairaanhoitajaan ja muistihoitajaan puhelimitse arkipäivisin.
Saat yhteyden terveydenhoitajaan puhelimitse arkipäivisin. Terveydenhoitaja palvelee seuraavissa asioissa:
Saat yhteyden Ikäkeskuksen geriatrian poliklinikalle ja muistipoliklinikalle puhelimitse arkipäivisin.
Voit hoitaa ajanvarausta ja veteraanikuntoutusta koskevat asiat soittamalla toimistotyöntekijälle.
Rovaniemellä alustavat muistiselvittelyt tehdään terveysasemalla. Mikäli olet huolissasi omasta tai läheisesi muistipulmista, ota yhteyttä terveysasemien keskitettyyn ajanvarausnumeroon. Tarvittaessa muistitutkimuksia jatketaan muistipoliklinikalla.
Saat yhteyden omalle terveysasemallesi soittamalla keskitettyyn puhelinpalveluun arkipäivisin. Ohjaudut omaan tiimiisi sen numeron mukaan, josta soitat.
Puhelinpalvelun kautta voit varata ajan hoitajan tai lääkärin vastaanotolle sekä saada ohjausta ja neuvontaa. Voit varata ajan myös jalkojenhoitajalle ja röntgeniin. Laboratoriopalveluilla on erillinen ajanvaraus.
Jos puhelinpalvelussa on ruuhkaa, voit jäädä jonoon odottamaan puhelun yhdistymistä hoitajalle tai valita takaisinsoittopalvelun. Sinulle soitetaan takaisin saman päivän aikana.
Terveysasemien aukioloaikojen ulkopuolella ota kiireellisissä tilanteissa yhteys 116117-päivystysapuun. Päivystysavun kautta saat yhteyden terveydenhuollon ammattilaiseen, joka arvioi hoidon tarpeesi.
Rovaniemellä alustavat muistiselvittelyt tehdään terveysasemalla. Mikäli olet huolissasi omasta tai läheisesi muistipulmista, ota yhteyttä terveysasemien keskitettyyn ajanvarausnumeroon. Tarvittaessa muistitutkimuksia jatketaan muistipoliklinikalla.
Saat yhteyden muistihoitajaan puhelimitse maanantaisin ja keskiviikkoisin.
Voit varata ajan lääkärin ja sairaanhoitajan vastaanotolle puhelimitse arkipäivisin. Kiireettömissä asioissa sekä laboratorion näytteenoton ajanvaraukseen ja tulosten kyselyyn liittyvissä asioissa ota yhteyttä kello 10 jälkeen.
Iltaisin, öisin, viikonloppuisin ja arkipyhinä ota kiireellisissä tilanteissa yhteys 116117-päivystysapuun.
Saat yhteyden muistihoitajaan ja muistikoordinaattoriin puhelimitse arkipäivisin.
Ota puhelimitse yhteys perheneuvolaan, jos haluat esimerkiksi keskustelutukea vanhemmuuteen ja kasvatukseen liittyvissä asioissa, olet huolissasi lapsen tai nuoren käyttäytymisestä tai kehityksestä, perheesi kohtaa kriisin tai tarvitset tukea parisuhdeasioissa. Perheneuvolan työntekijöinä toimivat psykologi ja sosiaalityöntekijä. Varaa ensimmäinen aika terveydenhoitajan kautta.
Terveydenhoitaja toimii myös muistihoitajana. Ota puhelimitse yhteys muistihoitajaan, jos olet huolissasi omasta tai läheisesi muistista. Muistihoitajaan saat yhteyden arkipäivisin.
Muistipoliklinikan toimintaan kuuluvat muistisairauksien diagnosointi, hoidon suunnittelu ja seuranta sekä läheisten tukeminen.
Saat yhteyden seniorineuvolan muistihoitajaan puhelimitse arkipäivisin. Muistihoitaja palvelee Utsjoki-Nuorgam-alueella.
Muistihoitajan tavoitat puhelimitse maanantaisin.
Kittilän terveyskeskuksesta saat perusterveydenhuollon palveluja. Terveyskeskuksessa toimii poliklinikka, lääkärin kiireetön vastaanotto, laboratorio, röntgen, mielenterveystoimisto, fysioterapia, neuvolat sekä akuutti- ja kuntoutusosasto (entiseltä nimeltään vuodeosasto).
Terveyskeskuksen yhteydessä toimii myös hammashoitola. Hammashoitola sijaitsee eteläsiivessä, terveyskeskuksen pääoven oikealla puolella.
Sairaalantie 2 99100 KITTILÄ
Sodankylän hyvinvointikeskus Sopukka palvelee alueen asukkaita sekä kiireettömissä että kiireellisissä sairaustapauksissa.
Kiireettömät lääkäri- ja hoitajavastaanotot voit varata oman hoitotiimisi kautta. Se, minkä hoitotiimin asiakas olet, määräytyy sukunimesi ensimmäisen kirjaimen mukaan. Äkillisissä sairastapauksissa akuuttivastaanoton hoitaja tekee hoidon tarpeen arvion ja ohjaa tarvittaessa päivystävän lääkärin vastaanotolle.
Karistamontie 4 99600 SODANKYLÄ
Muistipoliklinikka sijaitsee pääterveysasemalla eli terveyskeskuksessa laboratorion kanssa saman käytävän varrella.
Muistisairauksien diagnosointi, hoidon suunnittelu, seuranta ja hoidon jatkuvuus sekä läheisten tukeminen kuuluvat muistipoliklinikan toimintaan. Varaathan ajan muistipoliklinikalle etukäteen.
Sairaalakatu 1 95400 TORNIO
Terveyskeskuksesta saat perusterveydenhuollon palvelut.
Seitatie 1 A 99980 UTSJOKI
Voit täyttää lääkelistasi sähköiselle lomakkeelle. Lomakkeen voi myös tulostaa ja täyttää lääkelistan käsin.
Perusterveydenhuollossa sairaanhoitajan ja terveydenhoitajan vastaanotot ovat maksuttomia, kun hoitovastuu on hoitajalla.
15.1.2025
Pellossa kokeillaan uutta toimintatapaa yhdessä Muonion terveyskeskuksen kanssa. Lääkäriresurssia tarjotaan etäpalveluna yli kuntarajojen. Vastaanotto tapahtuu Pellon terveyskeskuksessa, ja lääkäri on etänä Muoniossa.
Kun varaat aikaa vastaanotolle, sairaanhoitajat tekevät hoidon tarpeen arvion. Samalla arvioidaan asian soveltuvuus etävastaanotolle. Vastaanotolla tukena oleva sairaanhoitaja voi tarvittaessa auttaa käytännön asioissa esimerkiksi tekniikan kanssa sekä ottaa mittauksia tarvittaessa vastaanoton aikana.
–Aloituksen perusteella palaute potilailta on ollut oikein positiivista. Potilaat ovat kokeneet saaneensa apua ja tulleensa kohdatuiksi, ylilääkäri Maija Risku kertoo.
Etävastaanottoja pilotoidaan Pellossa alkuvuosi ja toimintaa kehitetään havaintojen ja palautteiden mukaan tarvittaessa. Uudella kuntarajat ylittävällä toimintatavalla pyritään parantamaan hoidon saatavuutta sekä tasavertaistamaan Lapin hyvinvointialueen asukkaiden hoitoon pääsyä.
Etävastaanoton kehittäminen toteutetaan VASA 2- Vahva sote Lapin hyvinvointialueelle-hankkeessa. Hanke on osa Suomen kestävän kasvun ohjelmaa. Ohjelman rahoitus tulee EU:n kertaluonteisesta elpymisvälineestä.
Pellossa kokeillaan uutta toimintatapaa yhdessä Muonion terveyskeskuksen kanssa. Lääkäriresurssia tarjotaan etäpalveluna yli kuntarajojen. Vastaanotto tapahtuu Pellon terveyskeskuksessa, ja lääkäri on etänä Muoniossa.
25.3.2025
Diabetespoliklinikalla on 1.4.2025 alkaen käytössä yksi numero
040 481 4079
Käytössämme on takaisinsoittojärjestelmä. Yhteydenottopyyntöön vastataan viimeistään seuraavana arkipäivänä.
Kiireellisissä asioissa ole yhteydessä omaan tiimiisi terveysasemalla
Kiireettömissä yhteydenotoissa voit käyttää myös sähköistä yhteydenottokanavaa Klinikiä
Diabetespoliklinikka palvelee tyypin 1 diabetespotilaita.
Esidiabetespotilailla sekä tyypin 2 diebetespotilailla, joilla on tabletti- tai insuliinihoito, hoito tapahtuu terveysasemalla omassa tiimissä.
Diabetespoliklinikalla on 1.4.2025 alkaen käytössä yksi numero 040 481 4079 Käytössämme on takaisinsoittojärjestelmä. Yhteydenottopyyntöön vastataan viimeistään seuraavana arkipäivänä. Kiireellisissä asioissa ole yhteydessä omaan tiimiisi terveysasemalla Saaritiimi 040 630 9458 Järvitiimi 040 121 6501 Kiireettömissä yhteydenotoissa voit käyttää myös sähköistä yhteydenottokanavaa Klinikiä Diabetespoliklinikka palvelee tyypin 1...
Kuva: Digi- ja väestötietovirasto
17.3.2025
Jos sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta, voit valtuuttaa läheisesi asioimaan puolestasi muun muassa sosiaali- ja terveyshuollon digipalveluissa, kuten OmaKannassa, OmaKelassa sekä apteekeissa (myös käyntiasiointi).
Valtuuttaminen tehdään avustetusti Lapin hyvinvointialueen rekisteröintipisteessä.
Puolesta asioinnin valtuutus avustetusti otetaan käyttöön vaiheittain 3.3.2025 alkaen. Ensimmäiset rekisteröintipisteet ovat avoinna Sallassa, Kemijärvellä, Sodankylässä, Inarissa, Kolarissa, Simossa, Kemin Länsi-Pohjan keskussairaalassa ja Posiolla. Kevään ja kesän aikana palvelu laajenee koko hyvinvointialueella.
Miten avustettu valtuuttaminen toimii?
Rekisteröintipiste sijaitsee omalla terveysasemallasi.
Varaa aika rekisteröintipisteelle sähköisesti ajanvarauskalenterista tai soittamalla.
Rekisteröintikäynnillä valtuutus tehdään avustettuna, ja voit itse päättää, mitä asioita läheisesi saa puolestasi hoitaa.
Valtuudet, joita Lapin hyvinvointialueen rekisteröintipisteillä myönnetään:
Valtuutuksen avulla läheisesi voi hoitaa asioitasi etänä myös toisella paikkakunnalla.
Lapin hyvinvointialue on kuudes hyvinvointialue, joka tarjoaa Suomi.fi-valtuuksien rekisteröintiä avustetusti. Valtuuttamisen tavoitteena on edistää yhdenvertaisia mahdollisuuksia toimia digitaalisessa ympäristössä.
Lue lisää, miten asioit Lapin hyvinvointialueen rekisteröintipisteessä: Valtuuta läheisesi rekisteröintipisteellä - Lapha
Jos dus eai leat neahttabáŋkodovddaldagat dahje mobiilanannehus, sáhtát fápmudit iežat lagaš olbmo dikšut áššiid du beales earret eará sosiála- ja dearvvašvuođafuolahusa digibálvalusain, dego IežanKantas, IežanKelas ja apteaikkas (maiddái apteaikkas fitnan).
Fápmudeapmi dahkko vehkiin Lappi buresveadjinguovllu fápmudusbáikkis.
Nuppi beales áššiiddikšuma fápmudus, mii dahkko vehkiin, váldo atnui vehážiid mielde 3.3.2025 rájes. Vuosttaš fápmudusbáikkit leat rabas Sallas, Giemajávrris, Soađegilis, Anáris, Kolaris, Simos, Giema Länsi-Pohja guovddášbuohcceviesus ja Posios. Giđa ja geasi áigge bálvalus viidána olles buresveadjinguovllus.
Mo doaibmá fápmudeapmi, mii dahkko vehkiin?
Fápmudusbáiki lea iežat dearvvašvuođadálus dahje -guovddážis.
Várre áiggi fápmudusbáikái elektrovnnalaččat áigevárrenkaleandaris dahje telefovnnain.
Go finat fápmudusbáikkis, fápmudus dahkko vehkiin, ja sáhtát ieš mearridit, guđe áššiid iežat lagaš olmmoš oažžu du beales dikšut.
Fápmudusat, mat Lappi buresveadjinguovllufápmudusbáikkiin mieđihuvvojit:
Fápmudusa veahkil iežat lagaš olmmoš sáhttá dikšut du áššiid gáiddusin maiddái nuppi báikegottis.
Lappi buresveadjinguovlu lea guđát buresveadjinguovlu, mii fállá Suomi.fi-fápmudusaid registrerema vehkiin. Fápmudeami ulbmil lea ovddidit ovttaveardásaš vejolašvuođaid doaibmat digitála birrasis.
Loga eambbo, mo divššut áššiid Lappi buresveadjinguovllu fápmudusbáikkiin: Fápmut iežat lagaš olbmo fápmudusbáikkis - Lapha
Jos sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta, voit valtuuttaa läheisesi asioimaan puolestasi muun muassa sosiaali- ja terveyshuollon digipalveluissa, kuten OmaKannassa, OmaKelassa sekä apteekeissa (myös käyntiasiointi).