Perhehoidolla tarkoitetaan ikäihmisen hoivan ja huolenpidon järjestämistä osa- tai ympärivuorokautisesti perhehoitajan kotona, ammatillisessa perhekodissa tai hoidettavan kotona.
Iäkkäiden sosiaalipalveluiden neuvonta on henkilökohtaista ohjausta omaan tai läheisen ihmisen ikääntymiseen, arkeen tai toimintakykyyn liittyvissä asioissa. Neuvonnalla tuetaan ikääntyvien hyvinvointia ja itsenäistä selviytymistä omassa kodissaan.
Palvelu vaatii tunnistautumisen, jotta voimme varmistua henkilöllisyydestäsi. Palvelun kautta voi lähettää viestejä ja kysymyksiä, myös liitteiden lähettäminen on turvallista. Lähetetyt viestit sekä niihin saapuneet vastaukset tallentuvat omalle asiointitilillesi Omavirtuun.
Ikääntyvien palveluohjauksen ja -asumisen sekä kotihoidon neuvonta ja asiointi (Kolari)
Kolarin ikääntyvien palveluohjauksen ja -asumisen sekä kotihoidon neuvonta ja asiointi on henkilökohtaista ohjausta, saat tietoa kotipalvelun, omaishoidon tuen sekä palveluasumiseen liittyen.
Palvelu vaatii tunnistautumisen, jotta voimme varmistua henkilöllisyydestäsi. Palvelun kautta voi lähettää viestejä ja kysymyksiä, myös liitteiden lähettäminen on turvallista. Lähetetyt viestit sekä niihin saapuneet vastaukset tallentuvat omalle asiointitilillesi Omavirtuun.
Palveluohjaaja opastaa ja tarjoaa tietoa ikääntyneille tarkoitetuista palveluista. Palveluohjaaja vastaa myös omaishoidon tukeen liittyvistä asioista. Palveluohjaaja on yhdyshenkilö intervallihoitoon ja palveluasumiseen liittyvissä asioissa.
Ikäihminen itse tai lähiomainen voi soittaa palveluohjaajalle ja pyytää tekemään palvelutarpeen arvioinnin. Palveluohjaaja tulee uuden asiakkaan luokse arviointikäynnille, jolloin kartoitetaan ihmisen sen hetkinen palveluiden tarve ja laaditaan palvelu- ja hoitosuunnitelma.
Kemin ikäihmisten palveluneuvonta ja palvelutarpeen arviointi
Palveluneuvonnan ja palvelutarpeen arvioinnin puhelinpalvelusta saat neuvontaa ikääntyneiden sosiaalipalveluista. Palveluneuvonta auttaa myös kaikenikäisiä asiakkaita omaishoitoon liittyvissä asioissa.
Saat yhteyden ikääntyneiden palvelujen työntekijöihin puhelimitse arkipäivisin.
Palveluasumiseen liittyvissä asioissa ota yhteys ikääntyneiden palvelujen esihenkilöön. Kotiin annettavia palveluja koskevissa asioissa ota yhteys hoivapalvelujen esihenkilöön.
Neuvonnan numerosta saat tietoa ja ohjausta ikääntyneiden palveluista. Jos sinulla herää huoli omasta tai ikääntyvän läheisen hyvinvoinnista ja itsenäisestä kotona selviytymisestä, ota yhteyttä palveluneuvontaan. Ikääntyneiden palveluihin ohjaudut palvelutarpeen arvioinnin kautta.
Rovaniemen ikäihmisten perhehoito (65 vuotta täyttäneet)
Ikääntyneiden perhehoitoa koskevissa asioissa saat soittamalla yhteyden palveluohjaajaan.
Rovaniemellä ikääntyneiden perhehoitoa järjestetään kahdessa perhekodissa lyhyt- ja pitkäaikaisena perhehoitona sekä kiertävän perhehoitajan käynteinä ikäihmisen kodissa.
Avopalveluiden vastaava/muistikoordinaattori tarjoaa ikääntyville neuvontaa sosiaali- ja terveyspalveluiden käytössä; mitä palveluita ikääntyville on tarjolla kotiin ja mitä palveluita voi saada kodin ulkopuolella. Saat apua myös muistisairaan ihmisen kokonaisvaltaiseen hoitoon, kuntoutukseen ja kotona asumisen tukemiseen.
Yhteydessä voivat olla ikäihmiset itse, omaiset, naapurit, tuttavat, tai kuka tahansa sosiaali- ja terveysalalla työskentelevä, joka kohtaa palvelutarpeen arvioinnista mahdollisesti hyötyvän ikäihmisen.
Saat puhelimitse yhteyden ikääntyneiden asumispalvelujen palveluvastaavaan ja asumispalvelujen sairaanhoitajaan. Tehostetun palveluasumisen yksikköjä ovat Kotikullero, Jokikullero ja Pihakullero.
Ota arkipäivisin puhelimitse yhteys avopalveluohjaajaan, kun tarvitset neuvontaa ja ohjausta ikääntyneiden palveluista. Kotihoidosta saat lisätietoa kotihoidon palveluista. Asiakkaiden kotiutumisesta huolehtii kotiutus- ja muistihoitaja.
Saat yhteyden vanhus- ja vammaissosiaalityöntekijään. Hänet tavoitat arkisin puhelinaikana. Tapaamisen sosiaalityöntekijän kanssa voit sopia puhelimitse.
Vanhus- ja vammaissosiaalityöntekijään voit olla yhteydessä seuraavissa asioissa :
omaishoidon tuki
vammaispalvelulain ja sosiaalihuoltolain mukaiset kuljetuspalvelut
kodin muutostyöt
henkilökohtainen apu
ehkäisevä ja täydentävä toimeentulotuki
mielenterveys- ja päihdekuntoutujien sekä vammaisten asuminen
kehitysvammaisten palvelut
vammaispalveluna myönnettävät välineet, koneet ja laitteet
Ikääntyneiden palveluohjaajalta saat tietoa kotiin saatavilla olevista sosiaali- ja terveyspalveluista. Hän auttaa kokoamaan elämäntilanteeseen liittyvät palvelut asiakkaan ulottuville.
Palvelu on tarkoitettu ikääntyneelle tai hänen läheiselleen, ikääntyneen kotona asumisen tukemiseksi ja turvaamiseksi. Neuvonta ja ohjaus sekä palvelutarpeen arviointi ovat maksutonta palvelua.
Neuvontaa ja ohjausta saat käymällä paikanpäällä Lapponiassa, puhelimitse tai palvelutarpeen arviointikäynnillä kotona.
Simon ikäihmisten ohjaus ja neuvonta (Senioripiste)
Soittamalla saat neuvontaa ikääntyneiden palveluista. Palveluohjaaja opastaa ja tarjoaa tietoa ikääntyneille tarkoitetuista palveluista. Palveluohjaaja vastaa myös omaishoidon tukeen liittyvistä asioista. Palveluohjaaja on yhdyshenkilö intervallihoitoon ja palveluasumiseen liittyvissä asioissa.
Ikäihminen itse tai lähiomainen voi soittaa palveluohjaajalle ja pyytää tekemään palvelutarpeen arvioinnin.
Saat soittamalla yhteyden ikääntyneiden palvelujen työntekijöihin. Toiminnan tavoitteena on tukea ja edistää ikääntyvien ylitorniolaisten hyvinvointia ja itsenäistä selviytymistä omassa kodissaan. Asumispalveluja järjestetään niille, jotka eivät selviydy kotihoidossa.
Palveluohjaaja, Neuvonta, Omaishoitoa Tukevat Palvelut, Tukipalvelut Ja Palveluasuminen
Palveluohjaajilta saat tietoa tarjolla olevista ikäihmisten palveluista. Ohjaus ja neuvonta on tarkoitettu yli 65-vuotiaille, jotka eivät vielä ole ikääntyneiden palvelujen piirissä.
Palveluohjaajat neuvovat myös erilaisten tukien hakemisessa (esimerkiksi Kelan eläkkeensaajan hoitotuki, asumistuki, omaishoidon tuki ja tukipalveluseteli). Palveluohjaukseen kuuluu omaishoidon hakuprosessiin liittyvä ohjaus ja neuvonta sekä omaishoitajien lakisääteisten vapaiden koordinointi.
Tarvittaessa sovimme asiakkaan kanssa arviointikäynnistä, johon pyydämme mukaan omaisen tai läheisen. Arviointikäynti tehdään pääasiassa asiakkaan kotiin. Käynnin tarkoituksena on kartoittaa avun tarve ja kertoa tarjolla olevista palveluista. Arviointikäynnin perusteella asiakas ohjataan oikeiden palveluiden piiriin. Palveluohjauksen arviointi- ja neuvontakäynti on asiakkaalle maksuton.
Silloin kun ei enää pärjää arjessa, ota yhteys palveluneuvontaan. Palvelutarpeen arviointi tehdään joko kotikäynnillä tai puhelimitse. Palveluohjaaja antaa neuvontaa ja ohjausta ikäihmisten terveyden, hyvinvoinnin ja toimintakyvyn ylläpitoon ja edistämiseen.
Avopalvelun ohjaajalta saat ohjausta ja neuvontaa sosiaalipalveluasioissa, kuten kotipalveluihin, asumispalveluihin, tukipalveluihin, kuljetuspalveluihin, omaishoidontukeen, ikäihmisten perhehoitoon, kehitysvammaisten avo- ja laitospalveluihin sekä vammaishuoltoon liittyvissä asioissa.
Ota yhteyttä Oima-tiimiin perhe- ja omaishoitajien sekä henkilökohtaisten avustajien palkkioihin liittyvissä asioissa. Oima-tiimi palvelee koko Lapin hyvinvointialueella. Voit lähettää myös sähköpostia osoitteeseen oima@lapha.fi.
Palveluvastaava auttaa ikääntyneiden palveluasumiseen ja kotona asumista tukeviin palveluihin liittyvissä asioissa. Sosiaalityöntekijään voit olla yhteydessä ikääntyneiden perhe- ja omaishoitoon liittyvissä asioissa.
Ikäihmisten palveluohjaajalta saat tietoa kotiin saatavilla olevista sosiaali- ja terveyspalveluista. Neuvontaa ja ohjausta saat käymällä paikanpäällä Hyvinvointikeskus Lapponiassa, puhelimitse, sähköpostitse tai palvelutarpeen arviointikäynnillä kotona.
Sosiaalitoimiston palvelupisteessä sinua palvelevat toimistosihteerit, sosiaaliohjaaja ja sosiaalityöntekijät. Saat ohjausta ja neuvontaa sosiaalipalveluista sosiaalitoimiston työntekijöiltä.
Nestori palvelee ikäihmisiä, heidän omaisiaan ja läheisiään, kun on kysyttävää kotihoidosta, palveluasumisesta, omaishoidon tuesta, ateriapalveluista, kuljetuspalveluista, turvapuhelimista, siivous- ja kodinhoitopalveluista.
Tervolan sosiaalitoimisto sijaitsee kunnanviraston yhteydessä.
Varaa aika asiointiin suoraan asiaa hoitavalta henkilöltä.
Osoite
Keskustie
81,
95300
TERVOLA
Normaalit aukioloajat
Maanantai
-
Perjantai
08:30 - 15:00
Muut yhteystiedot
Kittilän sosiaalitoimisto
Sosiaalitoimistosta saat puhelinpalvelua puhelinaikoina sekä henkilökohtaista palvelua varaamalla ajan etukäteen.
Osoite
Valtatie
15,
99100
KITTILÄ
Muut yhteystiedot
Pellon sosiaalitoimisto
Sosiaalitoimistosta saat sosiaalipalveluihin liittyvää ohjausta ja neuvontaa. Sosiaalityöntekijät tukevat sinua ja perhettäsi haastavissa elämäntilanteissa ja järjestävät tarvittavat tukitoimet.
Osoite
Opintie
7 B,
95700
PELLO
Normaalit aukioloajat
Aukioloajat
Maanantai
-
Perjantai
08:00 - 16:00
Muut yhteystiedot
Sallan sosiaali- ja terveyskeskus
Sallan sosiaali- ja terveyskeskuksesta saat perusterveydenhuollon palvelut.
Osoite
Jungintie
3,
98900
SALLA
Muut yhteystiedot
Simon perhe- ja sosiaalipalvelupiste
Saat palvelupisteestä aikuissosiaalityön, maahanmuuttajien, lastensuojelun, lastenvalvojan, perheneuvolan ja vammaisten palveluja.
Perhe- ja sosiaalipalvelupisteestä saat seuraavia palveluja :
Sosiaalitoimistosta saat ohjausta ja neuvontaa sosiaalityön palveluista, täydentävästä ja ehkäisevästä toimeentulotuesta sekä välitystilistä, kuntouttavasta työtoiminnasta, lastensuojelun palveluista, lastenvalvojan palveluista, koti-, tuki- ja vammaispalveluista.
Tilapäisen perhehoidon kokopäiväinen hoitopäivämaksu on 33 euroa.
Tilapäisen perhehoidon enintään 8 tuntia kestävä osavuorokautinen hoitopäivämaksu on 18 euroa.
Pitkäaikaisesta perhehoidosta peritään asiakkaan maksukykyyn suhteutettu kuukausimaksu. Maksu on enintään 85 prosenttia asiakkaan nettokuukausituloista, joista on tehty hinnaston mukaiset vähennykset. Palveluntarve on pitkäaikaista, jos se kestää yli kolme kuukautta.
Keminmaan ikääntyneiden palveluohjaus
Palveluohjaaja opastaa ja tarjoaa tietoa ikääntyneille tarkoitetuista palveluista. Palveluohjaaja vastaa myös omaishoidon tukeen liittyvistä asioista. Palveluohjaaja on yhdyshenkilö intervallihoitoon ja palveluasumiseen liittyvissä asioissa.
Ikäihminen itse tai lähiomainen voi soittaa palveluohjaajalle ja pyytää tekemään palvelutarpeen arvioinnin. Palveluohjaaja tulee uuden asiakkaan luokse arviointikäynnille, jolloin kartoitetaan ihmisen sen hetkinen palveluiden tarve ja laaditaan palvelu- ja hoitosuunnitelma.
Kemin ikäihmisten palveluneuvonta ja palvelutarpeen arviointi
Palveluneuvonnan ja palvelutarpeen arvioinnin puhelinpalvelusta saat neuvontaa ikääntyneiden sosiaalipalveluista. Palveluneuvonta auttaa myös kaikenikäisiä asiakkaita omaishoitoon liittyvissä asioissa.
Saat yhteyden ikääntyneiden palvelujen työntekijöihin puhelimitse arkipäivisin.
Palveluasumiseen liittyvissä asioissa ota yhteys ikääntyneiden palvelujen esihenkilöön. Kotiin annettavia palveluja koskevissa asioissa ota yhteys hoivapalvelujen esihenkilöön.
Neuvonnan numerosta saat tietoa ja ohjausta ikääntyneiden palveluista. Jos sinulla herää huoli omasta tai ikääntyvän läheisen hyvinvoinnista ja itsenäisestä kotona selviytymisestä, ota yhteyttä palveluneuvontaan. Ikääntyneiden palveluihin ohjaudut palvelutarpeen arvioinnin kautta.
Rovaniemen ikäihmisten perhehoito (65 vuotta täyttäneet)
Ikääntyneiden perhehoitoa koskevissa asioissa saat soittamalla yhteyden palveluohjaajaan.
Rovaniemellä ikääntyneiden perhehoitoa järjestetään kahdessa perhekodissa lyhyt- ja pitkäaikaisena perhehoitona sekä kiertävän perhehoitajan käynteinä ikäihmisen kodissa.
Avopalveluiden vastaava/muistikoordinaattori tarjoaa ikääntyville neuvontaa sosiaali- ja terveyspalveluiden käytössä; mitä palveluita ikääntyville on tarjolla kotiin ja mitä palveluita voi saada kodin ulkopuolella. Saat apua myös muistisairaan ihmisen kokonaisvaltaiseen hoitoon, kuntoutukseen ja kotona asumisen tukemiseen.
Yhteydessä voivat olla ikäihmiset itse, omaiset, naapurit, tuttavat, tai kuka tahansa sosiaali- ja terveysalalla työskentelevä, joka kohtaa palvelutarpeen arvioinnista mahdollisesti hyötyvän ikäihmisen.
Saat puhelimitse yhteyden ikääntyneiden asumispalvelujen palveluvastaavaan ja asumispalvelujen sairaanhoitajaan. Tehostetun palveluasumisen yksikköjä ovat Kotikullero, Jokikullero ja Pihakullero.
Ota arkipäivisin puhelimitse yhteys avopalveluohjaajaan, kun tarvitset neuvontaa ja ohjausta ikääntyneiden palveluista. Kotihoidosta saat lisätietoa kotihoidon palveluista. Asiakkaiden kotiutumisesta huolehtii kotiutus- ja muistihoitaja.
Saat yhteyden vanhus- ja vammaissosiaalityöntekijään. Hänet tavoitat arkisin puhelinaikana. Tapaamisen sosiaalityöntekijän kanssa voit sopia puhelimitse.
Vanhus- ja vammaissosiaalityöntekijään voit olla yhteydessä seuraavissa asioissa :
omaishoidon tuki
vammaispalvelulain ja sosiaalihuoltolain mukaiset kuljetuspalvelut
kodin muutostyöt
henkilökohtainen apu
ehkäisevä ja täydentävä toimeentulotuki
mielenterveys- ja päihdekuntoutujien sekä vammaisten asuminen
kehitysvammaisten palvelut
vammaispalveluna myönnettävät välineet, koneet ja laitteet
Ikääntyneiden palveluohjaajalta saat tietoa kotiin saatavilla olevista sosiaali- ja terveyspalveluista. Hän auttaa kokoamaan elämäntilanteeseen liittyvät palvelut asiakkaan ulottuville.
Palvelu on tarkoitettu ikääntyneelle tai hänen läheiselleen, ikääntyneen kotona asumisen tukemiseksi ja turvaamiseksi. Neuvonta ja ohjaus sekä palvelutarpeen arviointi ovat maksutonta palvelua.
Neuvontaa ja ohjausta saat käymällä paikanpäällä Lapponiassa, puhelimitse tai palvelutarpeen arviointikäynnillä kotona.
Simon ikäihmisten ohjaus ja neuvonta (Senioripiste)
Soittamalla saat neuvontaa ikääntyneiden palveluista. Palveluohjaaja opastaa ja tarjoaa tietoa ikääntyneille tarkoitetuista palveluista. Palveluohjaaja vastaa myös omaishoidon tukeen liittyvistä asioista. Palveluohjaaja on yhdyshenkilö intervallihoitoon ja palveluasumiseen liittyvissä asioissa.
Ikäihminen itse tai lähiomainen voi soittaa palveluohjaajalle ja pyytää tekemään palvelutarpeen arvioinnin.
Saat soittamalla yhteyden ikääntyneiden palvelujen työntekijöihin. Toiminnan tavoitteena on tukea ja edistää ikääntyvien ylitorniolaisten hyvinvointia ja itsenäistä selviytymistä omassa kodissaan. Asumispalveluja järjestetään niille, jotka eivät selviydy kotihoidossa.
Palveluohjaaja, Neuvonta, Omaishoitoa Tukevat Palvelut, Tukipalvelut Ja Palveluasuminen
Palveluohjaajilta saat tietoa tarjolla olevista ikäihmisten palveluista. Ohjaus ja neuvonta on tarkoitettu yli 65-vuotiaille, jotka eivät vielä ole ikääntyneiden palvelujen piirissä.
Palveluohjaajat neuvovat myös erilaisten tukien hakemisessa (esimerkiksi Kelan eläkkeensaajan hoitotuki, asumistuki, omaishoidon tuki ja tukipalveluseteli). Palveluohjaukseen kuuluu omaishoidon hakuprosessiin liittyvä ohjaus ja neuvonta sekä omaishoitajien lakisääteisten vapaiden koordinointi.
Tarvittaessa sovimme asiakkaan kanssa arviointikäynnistä, johon pyydämme mukaan omaisen tai läheisen. Arviointikäynti tehdään pääasiassa asiakkaan kotiin. Käynnin tarkoituksena on kartoittaa avun tarve ja kertoa tarjolla olevista palveluista. Arviointikäynnin perusteella asiakas ohjataan oikeiden palveluiden piiriin. Palveluohjauksen arviointi- ja neuvontakäynti on asiakkaalle maksuton.
Silloin kun ei enää pärjää arjessa, ota yhteys palveluneuvontaan. Palvelutarpeen arviointi tehdään joko kotikäynnillä tai puhelimitse. Palveluohjaaja antaa neuvontaa ja ohjausta ikäihmisten terveyden, hyvinvoinnin ja toimintakyvyn ylläpitoon ja edistämiseen.
Avopalvelun ohjaajalta saat ohjausta ja neuvontaa sosiaalipalveluasioissa, kuten kotipalveluihin, asumispalveluihin, tukipalveluihin, kuljetuspalveluihin, omaishoidontukeen, ikäihmisten perhehoitoon, kehitysvammaisten avo- ja laitospalveluihin sekä vammaishuoltoon liittyvissä asioissa.
Ota yhteyttä Oima-tiimiin perhe- ja omaishoitajien sekä henkilökohtaisten avustajien palkkioihin liittyvissä asioissa. Oima-tiimi palvelee koko Lapin hyvinvointialueella. Voit lähettää myös sähköpostia osoitteeseen oima@lapha.fi.
Palveluvastaava auttaa ikääntyneiden palveluasumiseen ja kotona asumista tukeviin palveluihin liittyvissä asioissa. Sosiaalityöntekijään voit olla yhteydessä ikääntyneiden perhe- ja omaishoitoon liittyvissä asioissa.
Tehdään iästä numero – Vietä kanssamme vanhustenviikkoa 1.-8.10.
14.9.2023
Tervetuloa mukaan Vanhustenviikolla ympäri Lappia järjestettäviin tapahtumiin.
Vanhustyön keskusliiton käynnistämää Vanhustenpäivää on vietetty jo vuodesta 1954 lähtien lokakuun ensimmäisenä sunnuntaina. Sitä seuraava viikko on Vanhustenviikko.
Järjestämme vanhustenviikolla erilaista ohjelmaa Lappia. Olet lämpimästi tervetullut mukaan!
Enontekiö
Su 1.10. Paikallinen Somaduo esiintyy Luppokodilla klo 14.00
Ti 3.10. Miksi ja miten minä käyttäisin digiä? - etäluento auditoriossa (kirjasto) klo 13-14
Pe 6.10. omaisten päivä Luppokodilla, Kultaisen Harmonikan voittaja Reijo Kumpulainen ja pojat esiintyvät klo 17.00
La 7.10. Paikallinen viihdekuoro Accabellat esiintyy Luppokodilla Outi Keskitalon johdolla kello 14.00
Su 8.10. Selkokielinen messu Hetan kirkossa klo 14.00. Messu striimataan Enontekiön seurakunnan YouTube kanavalle.
Inari
Ma 2.10. Männikön palvelukoti, Ivalo, Bingoa läheisten kanssa
Ti 3.10. Männikön palvelukoti, Ivalo, Koko talon yhteinen tietovisa, päiväkahvit läheisten kanssa
Ke 4.10. Männikön palvelukoti, Ivalo, Paikalliset musikantit esiintyvät. Kahvitarjoilu.
To 5.10. Männikön palvelukoti, Ivalo, Yhteisiltapäivä seurakunnan kanssa. Kahvitarjoilu.
Kemi
Ti 3.10. Palvelukoti Iltarusko klo 13 omaiset tervetulleita lauluhetkeen. Kahvitarjoilu,
To 5.10. Seniorimessut Kemissä
To 5.10. Palvelukoti Nestorissa Pajarinrannan päiväkotilaiset tulevat esiintymään.
Pe 6.10. Palvelukoti Iltarusko Askartelutapahtuma + ulkoilu, jos sää sallii. Omaiset tervetulleita mukaan.
Keminmaa
Väri-iloa lautaselle; Martat ja vapaa-aikapalvelut järjestää. Tapahtumassa välipalapiknik, luento ja tuolijumppa.
Su 8.10. Vanhustenviikon päätösmessu ja messun jälkeen ohjelmallinen lounas seurakuntakeskuksessa.
Kittilä
Ma 2.10. Hyvinvointia ja terveyttä luonnosta
Koivukoti: klo 13 Liikkuva hartaus ja tuttuja hengellisiä lauluja, Ainoleena Laitinen, Kittilän srk
Ti 3.10. SeniorSurf – digitalisaatio ja teknologia
klo 10 Serkku: Ruokakassijako
klo 10.30-11.30 Serkku: Ystävyyden ateria tarjolla (vapaaehtoinen maksu)
klo 11.30-12.15 Serkku: Vanhustenviikon esittelyä, Ainoleena Laitinen
Serkku: Kittilän kunnan asiointipisteen esittely, Marita Salmela
klo 9.30 Webinaari: Lisää voimaa vuosiin ulkoilusta. Ilmoittautu ennakkoon 3.10. mennessä Ennakkoilmoittautuminen
klo 13 Soikkelin talo: Muistikahvila, Muistiyhdistys
Pe 6.10. Ravitsemus, elintavat ja liikunta
klo 10-12 Kittilän urheiluhalli: Rollaattorikokous. Ohjelmassa tuolijumppaa, verenpaineenmittausta, elintapojen ohjausta. Tarjolla mustikkapiirakkaa kahvin kera.
La 7.10. Kulttuuri
RallaGroupin –kiertue palvelutaloihin
klo 12 Koivukoti
klo 13 Metsola
klo 14 Pääskylä
Su 8.10. Vanhuuden ennakointi
klo 11 Vanhusten viikon Juhlamessu Kittilän kirkossa (striimataan), Kirkkoherra Päivi Helén, Kirkkokahvit Serkussa
Kolari
Ma 2.10. sirkustaiteilija Hanna Pikkarainen ja Taide-Kassi, Tanna (vanha puoli)
Ti 3.10. päiväkodin lapset vierailevat Tannassa
Ke 4.10. ulkoilupäivä, työpalvelukeskus Toimari järjestää, Tanna
To 5.10. seurakunnan hartaus, Tanna
Pe 6.10. sirkustaiteilija Hanna Pikkarainen ja Taide-Kassi, Tanna (uusi puoli)
Muonio
To 5.10. makkaranpaistoa ja ulkoilua Metsäniityn kodalla
Pelkosenniemi
Ma 2.10. klo 13 Pelkosenniemen päiväkodin lapset vierailevat, aiheena numerot, Onnela
Ti 3.10. klo 14 Perttuset laulattavat Onnelassa
Ke 4.10. klo 13 tanssiryhmä Tangon Taikaa, Onnela
To 5.10. ulkoilupäivä
Pe 6.10. klo 13 tallennestriimaus Uittoperinne, Onnela
La 7.10. Talvipuutarhan avajaiset Onnelassa, makkaranpaistoa ja kakkukahvit tarjolla, Onnela
Pello
Ti 3.10. ja to 5.10. tehostetussa palveluasumisessa Iltaruskossa ulkoilua
Ti 3.10. klo 12-16 Pellon Kotihoito, Koivulakoti, Toimintakeskus ja Meänkoti järjestävät yhdessä Kyllinkeitaalla tapahtuman. Luvassa askartelua, kahvia ja pannukakkua, bingo, ulkoilua sekä riksa-ajelua
Ke 4.10. tehostetussa palveluasumisessa Iltaruskossa seurakunnan lasten kuoro esiintyy
Posio
Su 1.10.
klo 10 Perhemessu ja kahvitarjoilu seurankuntatalolla. Sukupolvet yhdessä – isovanhempien ja lasten sekä lastenlasten yhteistä tekemistä.
Ma 2.10.
klo 12–14 Taikasalin avoimet ovet: ohjattua keppijumppaa, fysioterapeutit tekevät toimintakyvyn testauksia
klo 14:15 Eläkeliiton järjestämä laulutuokio ja kahvitarjoilu Paunetissa
Ti 3.10.
klo 12–13 Kirjaston verkkopalveluiden esittelyä
klo 13–14 Miksi ja miten minä käyttäisin digiä? SeniorSurf-webinaarin etäkatsomo kirjastolla
klo 13 Vie vanhus ulos -teemapäivä: ulkoilua ja makkaranpaistoa Sairaalanniemen laavulla
Ke 4.10.
klo 10–12 Ikäihmisten aamukahvit ja juttutuokio vanhustentalon kerhohuoneella .
klo 13–15 Mielikuvamaalausta – Luova iltapäivä Pirjon kanssa kirjastossa. Kahvitarjoilu. Ei osallistumismaksua, ennakkoilmoittautuminen 2.10. mennessä Virvalle: virva.jakkula@posio.fi tai 040 8012 425
To 5.10.
klo 11–15 Hyvän mielen retki ikäihmisille Valkean Peuran Valtakuntaan. Bussikuljetus torilta. Monipuolista ja helppoa liikunnallista ohjelmaa, yhteisruokailu. Ilmoittautumiset ma 2.10. klo 16 mennessä p. 0400 296187. Maksuton.
Pe 6.10.
klo 12–14 Ikääntyneen asuminen Posiolla, Posion pirtti
Asuntojen korjausneuvontaa: Ari Viippola, Vanhustyön Keskusliitto
ti 3.10. klo 9-14.00 Ikäihmisten neuvontapiste Nestorin palveluohjaajat esittelevät toimintaa ja palveluja, kahvitarjoilu
la 7.10. klo 10-12.00 Puhetta ikäihmisten asumisen eri muodoista, Vanhusfestarit Monitoritalo Monde
su 8.10. klo 11-12.30 Kulttuurihyvinvoinnin vuorovaikutteinen paneelikeskustelu, Vanhusfestarit Monitoritalo Monde
Sodankylä
Su 1.10. Vanhusten kirkkopyhä, kaksikielinen messu, Sodankylän kirkko
Ke 4.10. klo 16.30 Karaoke ja kahvitarjoilu, Hannuksenkartano
Ke 4.10. musiikkiesityksiä Nutukkaassa ja Helmikodilla
To 5.10. klo 13 alkaen makkaranpaistoa Hannuksenkartanon pihapiirissä sekä Helmikodin laavulla. Esteetön ulkoilureitti.
Pe 6.10. klo 13 alkaen päivätanssit, Hannuksenkartano
Koko vanhustenviikon ajan käsitöiden myyntiesittely kirjastossa
Tervola
Su 1.10. Vanhusten viikon aloitus jumalanpalveluksella ja kirkkokahveilla. Osallistuminen mahdollinen myös yeti tabletin välityksellä.
Ma 2.10. Ikääntyneiden palvelutalon yhteisellä piha-alueella ulkoilua (sateella sisätiloissa). Kaverikoirat ja Kalle-poni vierailevat. Kahvi ja makkaratarjoilu.
Ti 3.10. Kotikulleron aulatila kello 13-15 pieneläinten vierailu. Trio HPK esiintyy ja laulattaa. Kahvitarjoilu.
Ke 4.10. Kotikulleron aulatila klo 13-15 Vanhustenviikon juhlatilaisuus. Lasten lauluesityksiä sekä yhteislauluja. Juhlapuhujana Kielo Ylikörkkö. Kahvitarjoilu.
To 5.10. Kotikulleron aulatila klo 13-14 seurakunnan pitämä hartaustilaisuus. Kahvitarjoilu.
Pe 6.10. Kotikulleron aulatila 10-11.30 Anita Oinaksen vetämä mukaansatempaava viriketuokio.
Tornio
Ti 3.10. Jorma Vainio esittää tanssimusiikkia Suensaaren palvelukeskuksessa
Kutsun saaneet voivat ilmoittautua mukaan ensimmäiseen asukaspaneeliin, joka toteutetaan syksyllä 2023. Ilmoittautumisaikaa on 22. syyskuuta saakka.
Hei, yli 65-vuotias! Tarkkaile postiasi, Lapin hyvinvointialue kokeilee uutta tapaa vaikuttaa
1.9.2023
Lapin hyvinvointialue kutsuu alueen yli 65-vuotiaita mukaan asukaskeskusteluun, joka käsittelee ikäihmisten kotona asumista. Keskustelujen pohjalta laadittujen suositusten avulla luottamushenkilöt saavat tärkeää tietoa suoraan lappilaisilta.
Hei, yli 65-vuotias, tarkkaile postiasi! Tärkeä kutsu asukaspaneeliin jaetaan ensi viikolla.
Lapin hyvinvointialue kokeilee uudenlaista keinoa osallistaa ihmisiä päätöksentekoon. Kyseessä on syksyn aikana toteutuva asukaspaneelikokeilu, jonka osallistujat tapaavat ja keskustelevat valitusta aiheesta. Heidän tehtävänään on vaikuttaa hyvinvointialueen päätöksentekoon. Keskustelujen pohjalta laadittujen suositusten avulla luottamushenkilöt saavat tärkeää tietoa suoraan lappilaisilta.
Lapin hyvinvointialueen ensimmäisen kokeilun panelistit ovat yli 65-vuotiaita
Lapin hyvinvointialue lähestyy ensi viikosta alkaen yli 65-vuotiaita kotiin jaettavalla kutsulla ja kirjeellä. Kutsu lähetään satunnaisotannalla valituille 3000 henkilölle. Kutsun saaneet voivat ilmoittautua mukaan ensimmäiseen asukaspaneeliin, joka toteutetaan syksyllä 2023. Ilmoittautumisaikaa on 22. syyskuuta saakka.
Kutsun saaneet voivat täyttää sähköisen ilmoittautumislomakkeen tai ilmoittautua soittamalla kutsukirjeen yhteyshenkilölle.
Osallistuminen on mahdollista koko Lapin alueelta. Paneeliin osallistuminen vaatii sitoutumista ja matkakulut tapaamispaikoille korvataan.
Ensimmäisessä paneelissa keskustellaan hyvästä ja turvallisesta ikääntymisestä kotona. Asukaspaneelin tekemät suositukset viedään muun muassa hyvinvointi- ja yhdyspintalautakuntaan, osallisuus- ja asiakkuuslautakuntaan sekä tarvittaviin muihin päätöksentekoelimiin.
Tapaamisia on yhteensä neljä. Paikkakunnat ovat Tornio, Rovaniemi, Kemijärvi ja Ivalo. Toinen paneeli järjestetään keväällä.
Vaikuttaa voi muutenkin kuin äänestämällä aluevaaleissa
Lapin hyvinvointialueen asukasosallisuuden kokeilu on ensimmäinen avaus täysin uudenlaisen päätöksenteon mahdollistamiseksi. Sote-uudistus synnytti uuden demokratian tason hyvinvointialueiden muodossa ja samalla mahdollisuuden päivittää päätöksentekoon osallistumista.
Lapin hyvinvointialueen aluehallituksen puheenjohtaja Tapani Melaluoto toivoo, että uusi, keskusteleva vaikuttamisen tapa tuntuisi lappilaisilta kiinnostavalta.
– Toivon, että lappilaiset kokevat tämän omaksi asiakseen. Asukaspaneelikokeilu on hyvä alku, sanoo Lapin hyvinvointialueen aluehallituksen puheenjohtaja Tapani Melaluoto.
Asukaspaneeli toteutetaan puntaroivana kansalaiskeskusteluna. Se muodostuu satunnaisesti keskusteluun kutsuista ikäihmistä, millä pyritään saamaan mahdollisimman moniääninen osallistujajoukko. Osallistujat perehtyvät aiheeseen ja keskusteluista kootaan suositukset, jotka viedään hyvinvointialueen päätöksentekoon.
Lapin hyvinvointialue toteuttaa kokeilut Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitran kanssa yhteistyössä.
Tapaamisten aikataulut ja paikkakunnat ja lisätietoa osallisuuskokeilusta löydät Lapha.fi-verkkosivuilta.
Lisätietoja asukaspaneelikokeilusta
Heljä Rahikkala, erityisasiantuntija, osallisuus ja vaikuttaminen, helja.rahikkala@lapha.fi, p. 040 670 4054
Pia Yliräisänen-Seppänen, projektiasiantuntija, asukaspaneelikokeilu, pia.yliraisanen-seppanen@lapha.fi, p. 040 147 3371
Hei, yli 65-vuotias! Tarkkaile postiasi, Lapin hyvinvointialue kokeilee uutta tapaa vaikuttaa
Lapin hyvinvointialue kutsuu alueen yli 65-vuotiaita mukaan asukaskeskusteluun, joka käsittelee ikäihmisten kotona asumista. Keskustelujen pohjalta laadittujen suositusten avulla luottamushenkilöt saavat tärkeää tietoa suoraan lappilaisilta.
Aita sai väriä ylleen innokkaiden maalaajien toimesta. Kuva: Petra Kannisto.
Osallisuuden aita sai värit Kittilässä
30.8.2023
Osallisuuden aita on osa ikääntyneiden ympärivuorokautisen palveluasumisen toimintakykyä ylläpitävää ohjelmaa.
Kittilän Koivukodin pihamaalla ikäihmiset ja heidän läheisensä syövät jätskiä auringonpaisteessa. Valkoinen aita kiertää kodin pihamaata. Maalit ja pensselit on aseteltu valmiiksi sen maalaamista varten.
– Aita voi erottaa ja yhdistää, projektin vetäjä Merja Kuusisto maalailee kielikuvaa osallisuuden aidaksi nimetystä projektista.
Maalaamisen voi aloittaa lempivärillä ja kun pääsee vauhtiin, voi siirtyä seuraavaan väriin. Mukaan aitaprojektiin on kutsuttu myös asukkaiden läheisiä. Harmaapäiset aidanmaalaajat tekevät huolellista työtä aidan äärellä. Ikäihmisten kädet ovat tottuneet arjen työhön ja sitä ne haluavat tehdä edelleen.
Merja Kuusisto
– Meillä on Koivukodissa rento, vastaanottavainen ja dynaaminen ilmapiiri. Kun toin idean aitaprojektista esille työpaikalla, henkilökunnan innostus kannusti jalostamaan ideaa. Tässä yhdistyy vahvasti toiminnallisuus ja osallisuus asukkaiden ja hoitajien kesken.
Kuusisto on työskennellyt Kittilässä ikäihmisten parissa nyt kolmen vuoden ajan. Hänellä on hoitajan koulutuksen lisäksi taideterapiaohjaajan koulutus. Ennen Kittillään muuttoaan hän on ohjannut taideterapiaa Rovaniemen hoivayksiköissä oleville ikäihmisille toiminimellä Mielenvire.
– Värit ovat asia, joka jää muistisairaalle mieleen ja ne voivat nostaa muistoja mieleen. Valkoinen ei herätä muistisairaalla juuri reaktioita, Kuusisto paljastaa.
Kuusisto kertoo ikäihmisistä, jotka ovat kuin heränneet uudestaan saatuaan värejä eteensä.
– Eräs vuodepotilaana ollut pappa alkoi puhua jälleen pitkän hiljaisuuden jälkeen, kun pääsi käyttämään värejä paperille. Oranssi väri toi hänen mieleensä lapsuuden ajan postiauton ja hän kertoi muistonsa siitä.
Eläinhahmoja tulossa
Maalit ja pensselit aitaprojektiin saatiin lahjoituksina K-Rauta Leviltä, Levin Raudalta ja Rautixilta.
– Olen hakenut Kittilän kulttuuritoimelta avustusta tähän toimintaan, jota on tarkoitus jatkaa uusilla projekteilla syksyn mittaan.
Aitaan on maalaamisen jälkeen tarkoitus lisätä vielä vanerisia eläinhahmoja, jotka teetetään Kittilän työpajalla. Kittiläläinen taiteilija Reijo Raekallio on maalannut poron siluetin malliksi.
– Työpaja sijaitsee tuossa aivan vieressä. Pidämme tällä tavoin yllä yhteistyötä heidän kanssaan, Kuusisto kertoo.
Osallisuuden aita -projektilla on monta ulottuvuutta. Aitaa voivat asukkaat käydä maalaamassa vielä myöhemminkin hoitajan kanssa, lankku kerrallaan.
– Projekti tuo virkistystä kaikkien arkeen, Kuusisto kuvailee.
Kesän 2023 poikkeusaukioloajat ja sulut sosiaali- ja terveyspalveluissa
26.6.2023
Kesän aikana Lapin hyvinvointialueen palveluissa voi olla muutoksia aukioloajoissa sekä toiminta voi olla supistettua tai väliaikaisesti kiinni. Tänne on koostettu poikkeukset normaalista toiminnasta. Muuten palvelut toimivat normaalisti.
Enontekiö
Päivätoimintakeskus Hyrylä on suljettu 5.7.–2.8.2023.
Enontekiön sosiaalitoimisto palvelee vain ajanvaruksella 3.–31.7.2023.
Enontekiön kuntoutus on suljettu 10.8.-3.9. Apuvälinepalvelut Muonion kuntoutuksen kautta.
Inari
Inarin Toimintakeskus on suljettu 3.7.–6.8.2023.
Inarin sosiaalitoimisto palvelee vain ajanvaruksella 3.–31.7.2023.
Kemi
Kemin muistipoliklinikka on suljettu 19.6.-10.7.2023
Kemin haavapoliklinikka on suljettu 10.7.-6.8.2023
Kemin päiväsairaala on suljettu 3.7.-30.7.2023
Kemin avokuntoutus on suljettu 3.-30.7.2023.
Kemin perheneuvola on suljettu 17.-30.7.2023. Myös digipalvelu on suljettu.
Kemin toimintakeskus Leipätehdas on suljettu 26.6.–23.7.2023.
Kemijärvi
Kemijärven Hyvinvointikeskus Lapponian röntgen on auki seuraavasti:
Viikoilla 26-27 (26.6.-7.7.) röntgen avoinna ma-ti ja to-pe klo 9-15, keskiviikkoisin suljettu
Viikolla 28 (10.-14.7.) avoinna ma ja ke klo 8-15.30, pe 8-14.30, tiistaina ja torstaina suljettu
Viikolla 31 (31.7.-4.8) ma-ti klo 9-15, to klo 8-15.30, pe klo 8-14.30, keskiviikkona suljettu
Vammaisten päivätoiminta Kiehispirtissä ja Toimintakeskuksessa on suljettu 26.6.-28.7.2023.
Ikääntyneiden intervalliyksikkö Luhtavillan toimintaa on supistettu 15.6.-6.8.2023.
Keminmaa
Keminmaan muistipoliklinikka on suljettu 28.7- 13.8.2023.
Keminmaan päiväkeskus Rantatupa on suljettu 26.6.-28.7.2023.
Keminmaan sosiaalitoimisto palvelee vain ajanvarauksella 10.-23.7.2023, kunnanviraston on suljettu.
Keminmaan perheneuvolan psykologin palvelut on suljettu 3.-31.7.2023.
Kittilä
Kittilän sosiaalitoimisto palvelee vain ajanvaruksella 3.–31.7.2023.
Päivätoiminta Pääskynpesä on suljettu 23.6.–9.8.3023.
Kolari
Kolarin terveyskeskuksen vuodeosasto on suljettu 2.6.–6.8.2023. Sulun aikana terveyskeskustasoista hoitoa tarvitsevat potilaat hoidetaan naapurikunnissa sijaitsevilla osastoilla.
Kolarin suun terveydenhuolto suljettu 13.–14.6. ja 26.6.–23.7. Myös digipalvelu on suljettu. Kiireellisissä asioissa voit ottaa yhteyttä lähimpään hammashoitolaan Muoniossa, Kittilässä tai Pellossa.
Muonion suun terveydenhuolto p. 040 186 4699
Kittilän suun terveydenhuolto p. 040 546 3901
Pellon suun terveydenhuolto p. 040 713 2736
Kolarin sosiaalitoimisto palvelee vain ajanvaruksella 3.–31.7.2023.
Päivätoiminta Toimari on suljettu 23.6.–16.7.2023.
Muonio
Muonion suun terveydenhuolto on suljettu 10.7.–7.8. Sulun aikana puhelut ohjautuvat Hetan terveysasemalle suun terveydenhuoltoon.
Muonion sosiaalitoimisto palvelee vain ajanvaruksella 3.–31.7.2023.
Päivätoiminta Naalo on suljettu 3.–31.7.2023
Pelkosenniemi
Pelkosenniemen terveyspalvelut (lääkäri, hoitaja, laboratorio, röntgen, hammashoitola, fysioterapia, neuvola ja vuodeosasto) on suljettu 17.7.–13.8.2023. Päivystävä sairaanhoitaja ja terveydenhoitaja tavattavissa tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin sulun aikana.
Pelkosenniemi-Savukosken mielenterveyspalvelut on suljettu 3.7.–30.7.2023.
Kiireellisissä tapauksissa yhteydenotot Sodankylän mielenterveystoimiston ajanvaraukseen ma-to klo 8.00–11.00, p. 040 6789566 tai Lapin keskussairaalan mielenterveyspäivystykseen p. 040 715 8400 (24/7)
Pelkosenniemen vammaisten päivätoiminta Toimintapiste on suljettu 10.7.-11.8.2023.
Pello
Pellon tehostettu kotisairaanhoito toimii 5.6.–31.7.2023 aikana supistetusti. Tehostettu kotisairaanhoito on auki vain arkipäivisin kello 8–21. Viikonloppuisin voi tarvittaessa olla yhteydessä vuodeosastolle p. 040 7132 743.
Pellon sosiaalitoimisto palvelee vain ajanvaruksella 3.–31.7.2023.
Pellon Toimintakeskus on suljettu 3.–31.7.2023.
Niittyvillan päiväkeskus on suljettu 3.-16.7.2023.
Rovaniemi
Rovaniemen muistipoliklinikka ja diabetespoliklinikka on suljettu 3.7.-30.7.2023
Rovaniemen perhesuunnitteluneuvola ja opiskeluterveydenhuolto on suljettu 3.-23.7.2023. Myös digipalvelu on suljettu.
Rovaniemen keskittymistiimi on suljettu 6.-16.7.2023.
Rovaniemen kouluterveydenhuolto on suljettu 26.6.-8.8.2023
Rovaniemen Saarenputaan hammashoitola on suljettu 5.6.-13.8.2023
Muurolan hammashoitola ja Sinetän hammashoitola suljettu koko kesän ajan.
Kesän ajan Rovaniemen suun terveydenhuollon toiminta on keskitetty Piekkarin hammashoitolaan.
Nestorin palveluohjaus on avoinna aamupäivisin kello 9-12 heinäkuun ajan.
Rovaniemien seniorineuvolat on suljettu 1.6.-31.7.2023.
Erkkilänkujan päivätoimintakeskuksen aikuisten päivätoiminta on suljettu 3.-30.7.2023.
Kolpeneen tuki- ja osaamiskeskuksen tilapäishoitoyksikkö Vuoma on suljettu 1.–30.7.2023. Kolpeneen kuntoutuspoliklinikka jaan suunniteltu jaksotoiminta on suljettu 21.6.–6.8.2023. Myllärin paja on suljettu 3.–31.7.2023.
Savukoski
Savukosken terveyspalvelut (lääkäri, hoitaja, laboratorio, hammashoitola, fysioterapia ja neuvola) on suljettu 19.6.–16.7.2023.
Pelkosenniemi-Savukosken mielenterveyspalvelut on suljettu 3.7.–30.7.2023.
Kiireellisissä tapauksissa yhteydenotot Sodankylän mielenterveystoimiston ajanvaraukseen ma-to klo 8.00–11.00, p. 040 6789566 tai Lapin keskussairaalan mielenterveyspäivystykseen p. 040 715 8400 (24/7)
Savukosken sosiaalitoimisto palvelee vain ajanvarauksella 3.–30.7.2023.
Simo
Simon muistipoliklinikka on suljettu 26.6.-23.7.2023
Simon suun terveydenhuolto on suljettu 26.6.-30.7.2023. Kiireellisissä tapauksissa soita Kemin tai Tornion suun terveydenhuollon ajanvaraukseen. Kemin suun terveydenhuollon ajanvaraus 016 860 4115 ja Tornion suun terveydenhuollon ajanvaraus 016 860 4220
Simon päivätoiminta on suljettu 3.–31.7.2023. Toimintakeskus on suljettu 30.6.–23.7.2023. Työpaja on suljettu 3.7.–4.8.2023.
Simon perheneuvolan psykologin palvelut on suljettu 3.7.-6.8.2023.
Sodankylä
Sodankylän röntgenissä on poikkeusaukiolo 12.6.-13.8.2023, ma-to 8–15, pe 8–14, to 22.6. suljetaan klo 14, suljettu juhannusaattona.
Sodankylän vammaisten päivätoiminta Päivänpaiste on suljettu 10.7.-11.8.2023.
Sodankylän Sopukan vastaanottotoiminta supistuu ajalla 19.6–13.8.
kiireettömiä asioita koskevat puhelut otetaan vastaan arkisin klo 8–12, p. 020 692 881. Käytössä takaisinsoittopalvelu, puhelut pyritään soittamaan takaisin saman päivän aikana.
Sopukan infopiste on auki ma-to klo 8–14 ja pe klo 8–13.
Neuvolan toimisto on suljettu 3.7–30.7. Lastenneuvola (p. 040 685 5942) ja seksuaaliterveysneuvonta (p. 0400 239898, puhelinaika klo 10–11) toimivat supistetusti.
Sodankylän Hannuksenkartanon Veiki-siiven lyhytaikaispaikat suljettu 29.5.–20.8.2023. Suljettuja paikkoja on 7. Korvaavia paikkoja on muualla käytössä 3.
Tervola
Tervolan sosiaalitoimisto on suljettu 10.–23.7.2023.
Tervolan ikääntyneiden päivätoiminta on avoinna tiistaisin ja keskiviikkoisin ajalla 31.5.-5.9.2023.
Tervolan Toimintakeskus on suljettu 3.–31.7.2023.
Tornio
Tornion sosiaalitoimiston neuvonta on suljettu 8.–23.7.2023. Kiireisissä asioissa voit olla yhteydessä puhelimitse 050 5971160 klo 8.00–11.30.
Tornion A-klinikka on suljettu 3.7.–30.7.2023
Tornion A-klinikan ollessa suljettuna kiireelliset avohoitopalvelut järjestetään Länsi-Pohjan keskussairaalan keskitetyn poliklinikan toimesta.
Tornion päiväkeskus Väylän Valo on suljettu 10.-23.7.2023.
Tornion perheneuvola on suljettu 10.-23.7.2023. Ajalla 24.7.–31.7. avoinna ajanvarauksella, puhelinpäivystys tiistaisin ja torstaisin klo 10–12 p. 040 481 3392.
Utsjoki
Utsjoen suun terveydenhuolto on suljettu 3.7.-30.7.2023. Kiireellisissä asioissa soita Inarin suun terveydenhuollon ajanvaraukseen p. 040 830 8936.
Utsjoen sosiaalitoimisto palvelee vain ajanvaruksella 3.–31.7.2023.
Ylitornio
Ylitornion mielenterveystoimisto on suljettu 10.7.–21.7.2023.
Ylitornion mielenterveystoimiston ollessa suljettuna kiireelliset avohoitopalvelut järjestetään Länsi-Pohjan keskussairaalan keskitetyllä poliklinikalla.
Ylitornion ikääntyneiden päivätoiminta on suljettu 26.6.-30.7.2023. Toimintakeskus Jokipaju on suljettu 3.–30.7.2023
Perheoikeudellisten palvelujen neuvonta ja ohjaus on keskitetty koko Lapin hyvinvointialueella ajalla 26.6.–14.7.2023 numeroihin 040 139 7215 (Meri-Lappi, itäinen ja pohjoinen Lappi) ja 040 137 3950 (Rovaniemen alue, itäinen ja pohjoinen Lappi) soittoaika ma–to 9-11. Perheoikeudelliset palvelut on suljettu 17.–21.7.2023.
Diginepsy chat on suljettu 3.7.-14.8.
Keskussairaalat
Huomaathan, että keskussairaaloiden palveluissa voi olla toiminnan supistuksia kesän aikana. Erityisesti heinäkuussa useita poliklinikkoja on suljettu.
Kesän 2023 poikkeusaukioloajat ja sulut sosiaali- ja terveyspalveluissa
Kesän aikana Lapin hyvinvointialueen palveluissa voi olla muutoksia aukioloajoissa sekä toiminta voi olla supistettua tai väliaikaisesti kiinni. Tänne on koostettu poikkeukset normaalista toiminnasta. Muuten palvelut toimivat normaalisti.
Aluehallituksessa päätettiin aiemmasta päätöksestä poiketen tuottaa Karigasniemen uuden palveluyksikön toiminta omana toimintana. Aiemmin toiminta oli päätetty kilpailuttaa. Palveluyksikössä toimii jatkossa saamenkielisten ja kulttuurinmukaisten palveluiden kokonaisuus, jossa tuotetaan ympärivuorokautista palveluasumista sekä kotihoitoa.